Stranica 58 od 298 PrviPrvi ... 848565758596068108158 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,851 do 2,900 od 14861

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ajde mi predložite neku, ne pretešku opću gimnaziju do koje klinci iz NZ nemaju puno putovati. ja sam žena iz provincije, sin mi je završio strukovnu pa o zagrebačkim gimnazijama slabo znam.
    Prva.
    Ako si u zapadnom dijelu NZ, u obzir dolazi i XI. gimnazija na Savskoj, ali osim adrese, o toj školi ne znam ništa.
    Ispravite me ako sam u krivu, ali nekako sam mislila da otkako je uvedena državna matura "težina" neke škole (odnosno fama o težini) više ne igra ulogu? Matura je za sve ista i svi se moraju jednako dobro spremiti za nju.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

misliš, džaba (bilokakve) gimnazije ako kasnije nije u stanju upisati željeni fakultet?
    pa gimnazija zato što treba odgodu, nije načisto što želi raditi u životu. ali da je učenica koja može upisati i završiti mioc, mislim da nije.
    neću si podcjenjivati dijete, ona je sasvim samostalna i odlična učenica, ima 2 ili 3 četvorke. već samim time ne može upisati "bolju", zahtjevniju školu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako ima dve ili tri četvorke može ona itekako upisati dobru školu.
    A ako želi može probat i Mioc.
    Sad s prijemnim je to omogućeno svima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

misliš, džaba (bilokakve) gimnazije ako kasnije nije u stanju upisati željeni fakultet?
    Ne, nego da i iz "lakše" gimnazije mora polagati jednako tešku državnu maturu pa to onda na kraju i ne mora ispasti lakše (čak i ako je tako izgledalo u startu).
    2 ili 3 četvorke meni ne znače da je netko u startu lošiji učenik - to su nama upisi po ocjenama dali. Pa ispade da ako nisi 5,0 svih 8 godina, moraš birati "lakšu" školu Ali da, razumijem što hoćeš reći.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

eto moj je s 2 četvorke upiso X gimnaziju,hrv i eng

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma ja sam onako spomenula mioc (kad druge, "jače" gimnazije ni ne znam ), ali ona svakako nije za mioc, ruku na srce.
    5. razred je imala 3 četvorke (likovni, tehnički, matematika), 6. razred 3 četvorke (tehnički, matematika, hrvatski), 7. razred za sada 2 četvorke; matematiku je popravila na 5.
    baš je zagrizla popraviti ocjene i dosta radi matematiku za razliku do ovih godina.
    jako je odgovorna i radnica je, nije zabušant. ali mislim da taj presing oko upisa u srednju već pomalo uzima danak. bila je bolesna skoro 2 tjedna, ali baš toliko da nije bila u stanju ništa učiti.
    nakon toga ju je digao zemljopis - nije se uspjela opravdati da ne odgovara. nešto je skalamuzila i dobila 2. prosijek joj je pao na 4, a to joj je baš zadalo glavobolju. nije se smirila dok nije digla prosijek na 5.
    meni je to toliko krivo da me baš jako žalosti. voljela bih da ju mogu učiniti opuštenijom, nekako, da se ne sekira zbog glupog prosijeka. dok s druge strane... samo se o tom vražjem prosijeku i priča na kraju osnovne.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

O prosjeku se pocinje pricati cim krenu u peti razred. Ako ne i prije.
    Teski uzas.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mogu ti poslati doma M. taj se ( srecom ) ne sekira oko nicega . Pa posljedicno niti oko ocjena.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma ja sam onako spomenula mioc (kad druge, "jače" gimnazije ni ne znam ), ali ona svakako nije za mioc, ruku na srce.
    5. razred je imala 3 četvorke (likovni, tehnički, matematika), 6. razred 3 četvorke (tehnički, matematika, hrvatski), 7. razred za sada 2 četvorke; matematiku je popravila na 5.
    baš je zagrizla popraviti ocjene i dosta radi matematiku za razliku do ovih godina.
    jako je odgovorna i radnica je, nije zabušant. ali mislim da taj presing oko upisa u srednju već pomalo uzima danak. bila je bolesna skoro 2 tjedna, ali baš toliko da nije bila u stanju ništa učiti.
    nakon toga ju je digao zemljopis - nije se uspjela opravdati da ne odgovara. nešto je skalamuzila i dobila 2. prosijek joj je pao na 4, a to joj je baš zadalo glavobolju. nije se smirila dok nije digla prosijek na 5.
    meni je to toliko krivo da me baš jako žalosti. voljela bih da ju mogu učiniti opuštenijom, nekako, da se ne sekira zbog glupog prosijeka. dok s druge strane... samo se o tom vražjem prosijeku i priča na kraju osnovne.
    Slažem se da je takvom djetetu koje treba vremena za razmišljanje mjesto u općoj gimnaziji. Dalje - nije naročito važno. Ponekad je najbliža škola i najbolja. Moj mlađi je (između ostalog) po tom kriteriju odabrao TŠRB i zadovoljan je, dobro je to ispalo. Kad je u jutarnjoj smjeni, spava do 7 iako nastava počinje u 7:30, jer stanujemo blizu škole. Njemu je to bila važna stvar.

Inače, ja sam njega htjela utjerati u opću gimnaziju, ali nije htio niti čuti. Upisao je računalni smjer u tehničkoj školi (iako nisam bila oduševljena, ali morao je to i sam otkriti) i sad vidi i sam zašto nisam bila oduševljena, ali tako je u svakoj školi. Uvijek ima stvari koje se učenicima sviđaju i koje im idu lako, ali i onih drugih oko kojih se znoje.

Dobre vijesti - oba moja sina puno su zadovoljnija u srednjoj školi nego što su bili u osnovnoj. Sad su među ljudima sličnih sklonosti, a osnovna škola je bila (božeoprosti) zoo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.03.2017. at 14:40

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AdioMare, imam iskustvo i I i XIII gimnazije, javim ti se kasnije

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

može, super!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Dobre vijesti - oba moja sina puno su zadovoljnija u srednjoj školi nego što su bili u osnovnoj. Sad su među ljudima sličnih sklonosti, a osnovna škola je bila (božeoprosti) zoo.
    takvo iskustvo iz svog školovanja imam i ja

A bome sam se spasila i kad je junior izašao iz OŠ

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AdioMare, i ja imam neodlučno dijete.

Uzmi u obzir i XI - tu. Meni še čini, ovako kad čitam temu, da su iste škole slovile kao "dobre" u vrijeme mog školovanja i danas.
    Tak da XI ne bi trebala biti loša. Djeca nekih moijih poznatih idu tam i dosta su zadovoljni. Ak imaš konkretnih pitanja, mogu ih pitati

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ovako. Ogromna prednost obje škole, ako ste u NZg, je blizina; osim toga NZ ima i sasvim pristojnu mrežu biciklističkih staza, pa su škole dostupne i biciklom.

P. završila I gimnaziju, bila je jako sigurna u svoj izbor (isto kao i tvoja cura nije znala što će kasnije i mislila je da je opća gimnazija logičan izbor, i mislim da je dobro odlučila). Premišljala se ona i predomišljala 4 godine, odlučila se za faks tek sredinom 4. srednje.
    Kad je ona upisivala, govorili su da je to nazi gimnazija, ali nisam baš stekla takav dojam, meni je tamo uvijek bila baš nekako ugodna atmosfera kad sam išla na roditeljske, priredbe, sajmove itd.

npr, kad je nosila predati papire za prijavu, išle su zajedno njih tri najbolje prijateljice i molile da ih stave u isti razred ako upadnu; i izašli su im u susret.
    Idu na dosta izleta i putovanja, škola je još uvijek relativno nova, ima lift i prilagođena je osobama u kolicima...
    Inače, kad god je neki prilog o srednjim školama, eto ti I. na dnevniku, valjda im je škola fotogenična...

Većina učenika iz njenog razreda je uspjela upisati prvi izbor fakulteta, mislim da ih za maturu dobro spreme. E sad, gimnazijsko gradivo je jako zahtjevno, opširno, preopširno, i mislim da je svima njima najveći šok kad vide da nije dovoljno prelistati bilježnicu prije testa (kao u OŠ), nego ipak treba učiti koliko-toliko redovno. Ako tvoja cura ima radne navike, snaći će se brzo.

D. je sad 1. razred u XIII gimnaziji
    kad se upisivao (on je otišao u matematički smjer), po komentarima koje sam znala slušati (pa neće valjda taaamo?!) zvučalo je ko da je ta škola skoro pa večernji tečaj, pa smo brzo vidjeli da i nije baš tako, da je to isto gimnazija s gimnazijskim programom u kojoj se mora učiti (redovno, što mi je sina iznenadilo)..

javim se još s dojmovima iz XIII

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

cvijeto, mi smo jako zadovoljni jer je on zadovoljan. i ocjene su super, nije baš da pratim redovito, ali zadnje stanje je bilo uglavnom za pet većina predmeta, tri ili četiri predmeta za četvorku (ali i to solidne četvorke koje bi mogao da ima volje i želje i dići na pet).
    sve u svemu, vidim da nema nikakvih problema, ekipa mu je super, nastavnici kako koji, ali generalno, ok. i ne ubija se od učenja, oni to preko društvenih mreža nešto zajedno mozgaju, guraju zadatke, rješavaju, pomažu si. ide i kod jednog prijatelja pa mu pomaže oko fizike prije ispita, ostane spavati i onda prepričava što su sve radili (fizike najmanje, ali dobro...)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    kako naši, hvala na pitanju. Ne uči niš, odnosno nešto sitno malo prije testa tak da po količini učenja ima i dobre ocjene

I dalje je zadovoljan izborom škole. Čak i smjerom, iako ga i dalje matematika ne zanima

dok je njemu dobro, dobro je i nama. A jedina zanimacija su mu izlasci. Ne znam kako vaši, ali ovaj nemre ostati doma
    a jel izlazi s društvom iz škole ?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Djelomicno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:up

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Sto te zanima?
    Moj je jako zadovoljan, mat razred u V.
    Uci svaki dan, ali nista previse
    Ocjene nisu sve pet, ali nine moraju biti.
    Latinski mu je katastrofa, mrzi ga iz dna duse, ali ih prof tlaci i to ustvari najvise i uci. Sve ostalo mu je super.
    U razredu ih je 28, vecinom cura. On je nasao ekipu sebi slicnih i bas mi se cini da cvjeta.

Skola bi od slijedece godine trebala imati e dnevnik, za sad ga nema. Nastava je u dvije smjene.
    Hvala na odgovoru! Zanima me općenito atmosfera, da li se mogu uklopiti djeca koja ne idu na natjecanja i ne vole previše štrebanja, mog zanima informatičko-matematički smjer. Također me zanima kakav je hrvatski jezik, jer mu je podloga iz osnovne loša, te povijest kojeg imaju super profesora koji u osnovnoj ne inzistira na datumima i godinama nego na razumijevanju i povezivanju gradiva.

Za taj latinski smo čuli da je tlaka, ali isto kažu profesori da djeca ne uče i da je u tome problem, da ne pišu zadaće nego prepisuju s interneta ili od nekoga pa da je u tome problem, ja nekako u to sumnjam jer se tamo ipak upisuju djeca koja uče i rade.

Moj je u osnovnoj samo jutarnja smjena pa me i to malo brine, kako će se prilagoditi , imate li s tim iskustva?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I još jedan potpis. Moj stariji sin kaže da mu je to bila najbolja odluka. Mora učiti, ali bratemili, to se i očekuje, a naša djeca su to sama izabrala.

Na rečenom jučerašnjem Danu škole Forkina kćer je nastupala, a moj sin sjedio u tehnici. Žao mi je što nisam i ja mogla doći.
    Moj još nije odlučio važe između V. i MIOC-a , što se tiče udaljenosti tu su negdje. Stoga sam mu kao roditelj htjela pomoći s informacijama i dojmovima vaše djece. On zna da mora puno učiti i raditi (iako nisam sigurna da zna o kojem obimu se radi, kažu neki da se radi o 4-5 sati dnevno po meni je to previše) , ali isto tako želi pozitivnu atmosferu u razredu, školi, jer u osnovnoj je teško mogao nači društvo njegovih interesa, pa se tome iznimno veseli. On nije štreberski tip, ne voli baš predmete gdje se puno uči tipa geografija, povijest, kemija. Ima iz svih predmeta odlične ocjene i dosta dobre radne navike, ali isto tako uči ono što mora, bez nekog širenja znanja i puno vremena troši na zajednički hobi mladih ljudi (komp,tablet, mobitel). Ići će na otvorene dane pa će nakon toga donijeti odluku. Svaka dodatna informacija je dobrodošla. Hvala!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj alanovamama prvotno napisa Vidi poruku
    Moj još nije odlučio važe između V. i MIOC-a , što se tiče udaljenosti tu su negdje. Stoga sam mu kao roditelj htjela pomoći s informacijama i dojmovima vaše djece. On zna da mora puno učiti i raditi (iako nisam sigurna da zna o kojem obimu se radi, kažu neki da se radi o 4-5 sati dnevno po meni je to previše) , ali isto tako želi pozitivnu atmosferu u razredu, školi, jer u osnovnoj je teško mogao nači društvo njegovih interesa, pa se tome iznimno veseli. On nije štreberski tip, ne voli baš predmete gdje se puno uči tipa geografija, povijest, kemija. Ima iz svih predmeta odlične ocjene i dosta dobre radne navike, ali isto tako uči ono što mora, bez nekog širenja znanja i puno vremena troši na zajednički hobi mladih ljudi (komp,tablet, mobitel). Ići će na otvorene dane pa će nakon toga donijeti odluku. Svaka dodatna informacija je dobrodošla. Hvala!
    Znam nekoliko ljudi koji su zadovoljni i s petom gimnazijom. Nama je mioc bliže, pa je moj sin odabrao samo po tom kriteriju.

Kaže prijateljica da u petoj gimnaziji imaju često kojekakve projekte (grupni rad) ali i moj sin u miocu isto zna imati takve stvari. Ništa strašno... Njemu je u miocu jako dobro društvo u razredu, pomažu jedni drugima i nekako su se dobro našli. Kažu da je u petoj više djevojaka, ali ako sudim po razredu mog sina - ne mora to biti točno. Kod njega je u razredu isto više djevojaka, pa mi se čini da nema veze.

Što se tiče radnih navika - svi oni u početku srednje škole dožive "šok" (namjerno stavljam znakove navoda) kad otkriju da nije dosta samo prolistati knjigu i bilježnicu dan prije testa. Ali s tim mi se susreo i mlađi sin ove godine u tehničkoj školi. To je dob u kojoj uče kako uz najmanje truda postići najbolje rezultate.

Ako ti se dijete dvoumi između pete i mioca, nema šanse da izabere loše. To su stvarno dobre škole. Sretno!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala na odgovoru! Zanima me općenito atmosfera, da li se mogu uklopiti djeca koja ne idu na natjecanja i ne vole previše štrebanja, mog zanima informatičko-matematički smjer. Također me zanima kakav je hrvatski jezik, jer mu je podloga iz osnovne loša, te povijest kojeg imaju super profesora koji u osnovnoj ne inzistira na datumima i godinama nego na razumijevanju i povezivanju gradiva.

Za taj latinski smo čuli da je tlaka, ali isto kažu profesori da djeca ne uče i da je u tome problem, da ne pišu zadaće nego prepisuju s interneta ili od nekoga pa da je u tome problem, ja nekako u to sumnjam jer se tamo ipak upisuju djeca koja uče i rade.

Moj je u osnovnoj samo jutarnja smjena pa me i to malo brine, kako će se prilagoditi , imate li s tim iskustva?
    moj je nešto slično ovom što pišeš i on je zadovoljan odabirom (XV). S tim da je u MIOCu frka glazbeni a ne latinski. isto nema neku podlogu iz hrvatskog, ne ide na natjecanja, a bome za sad ni ne uči puno.
    i oduvijek je jutarnja smjena i nama doma to svima paše

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cure su već puno napisale, a ja ću samo dodati da nema šanse da itko u Miocu uči 4-5 sati dnevno.
    Moja toliko ni tjedno ne potroši na učenje, a ima sve pet.
    I sve njene prijateljice tako nekako uče.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne znam, mislim da za prolaziti s pet u gimnaziji, da ne govorimo imati sve pet, treba većini djece puno više od 4-5 sati tjedno učenja. kažem, većini. iznimka sigurno ima.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Prvo, smjena - prilagodit ce se brzo. I moj je bio u os samo ujutro, zacas se ufurao.

Hrvatski- ok je. U prvom polugodistu je imao neku mladu prof na zamjeni, ovu kojase sad vratila jos nisam upratila, ali on se ne buni.

latinski je koma. Prof puno trazi, rade klasicni izgovor, za svaki sat se uci. Za sad ima cvrstu trojku, to je i razredni prosjek.

Povijest je ok. Ali on jako voli antiku i sad je na svom terenu sto se gradiva tice. Cesto rade referate i prezentacije.

Iz matematike se pise test svakih desetak dana.

On je isao na svakakva natjecanja u os, sad ne ide na nista i super mu je, sam je tako odlucio.

Matematicki je smjer ( informaticki je posebno, kao i opci), 28 ih je u razredu, on se intezivno druzi sa 5-6 deckica i dvije cure i cini mi se ok ekipa.
    Sve u svemu, puno se radi, konstanto i kvalitetno.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sad sam procitala do kraja.

Moj u tjednu skupi mozda pet sati ucenja. Da sutra skola zavrsi, prosjek mu je 4,7.

U V. Se jako sire vidici, rade se projekti, lektire su dosta osebujne, likovni i glazbeni - stalno nekam hoda van nastave. Geografija je ,zbog profesorice, najzabavniji predmet za sad.

Ali sve se moze, on stize sve i uz svakodnevne treninge.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam, mislim da za prolaziti s pet u gimnaziji, da ne govorimo imati sve pet, treba većini djece puno više od 4-5 sati tjedno učenja. kažem, većini. iznimka sigurno ima.
    Treba i znati učiti.
    I nisu to iznimke.
    Kod moje kćeri su svi u razredu takvi, a vjerujem i u drugim razredima.
    Već sam pisala da je Mioc super škola i djeca koja ju pohađaju su super.
    Ima tu dosta mama čija djeca idu u Mioc i odlični su učenici i bave se sportom, idu u muzičku školu, na jezike...razna putovanja i natjecanja i sigurno ne uče više od moje cure, a bome su im ocjene zaslužene.
    U Miocu je naprosto sve nekako vrhunsko i to djecu povuče, motivira još više, a i profesore.
    I zbilja ne treba krvariti za petice.
    Ali bitan je kontinuirani rad.
    Kampanjstvo teško može proći.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravno da se uči više od 5 ati tjedno

kod mojeg doslovno svaki petak ( ponekd iznimka svaki drugi petak) je lektira, samo pročitati i napisati lektiru je puno više od 5 sati rada tjedno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    naravno da se uči više od 5 ati tjedno

kod mojeg doslovno svaki petak ( ponekd iznimka svaki drugi petak) je lektira, samo pročitati i napisati lektiru je puno više od 5 sati rada tjedno
    I ja mislim da je više od 5 sati tjedno. Teško mi je procijeniti jer ima dana kad se učiiiii cijeli dan (rješava zadatke iz fizike) ali ima i dana kad se lufta. Ne uči se kampanjski, zadaće se moraju pisati redovito, ali nije to nešto strašno.

Teško mi je procijeniti koliko društvene mreže pomažu (a pomažu jer tako srednjoškolci razmjenjuju rješenja zadataka) ali imam osjećaj da u toj vreći ima svega - oni koji tegle (kao moj stariji sin) i oni koji su skloni šlepanju (kao moj mlađi sin, iako je to sad već bolje nego je bilo početkom škg - morao je shvatiti da ako želi od drugih dobivati rješenja zadataka, mora uzvratiti istom mjerom).

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moj *možda* skupi 5 sati učenja mjesečno . Voljela bih da je to drugačije, ali to je to što imamo s njim. Da se sad zaključuju ocjene, prosjek bi mu bio oko 4,1, možda 4,2. Malo više se jedino pripremao za natjecanja (bio je na županijskom iz matematike, fizike i programiranja) - da toga nije bilo, stvarno ne znam što bih rekla o njegovim radnim navikama.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U mom svemiru čitanje lektire i učenje nije ista kategorija.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    U mom svemiru čitanje lektire i učenje nije ista kategorija.
    U mom svemiru čak ni učenje i pisanje zadaća nije ista kategorija - moj stariji piše zadaće čim su zadane i s tim nikada nije bilo problema, aliiii mrzi učiti povijest i slične štreberske predmete, ali zato obožava rješavati zadatke i pisati referate. Na kraju se ipak sve odradi. Ono što im ide lakše odrade brže, a ostalo uzme više vremena.

Najbolje je kad se utrpaju na skype i zajedno rade štajaznam prezentacije za etiku, a to uzmeeee dosta vremena jer treba proučiti literaturu, a povijest samo šibaš iz bilježnice ili udžbenika.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e onda ja uopće ne znam kolo moj uči, jer ga viđam samo kad piše zadaću i malko kad ponavlja za test

moj baš voli povijest ( vjerovatno na baku i ujaka) i baš mu je bilo žao kaj nije bolje plasiran na županijskom jer nije stigo nešto pročitati iz neke knjige koja nije za njegovu nastavu.

mada ja svaku kategoriju koja je u svezi s knjigom smatram učenjem

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U mom svemiru svaki rad za skolu izvan skole je ucenje.
    Pa posljedicno tome svaki sat proveden uz knjigu ( za skolu ) je u toj kategoriji.
    Zadaca, lektira, ucenje, projekti, instrukcije .
    Meni je bas zanimljivo kako vama rad za skolu ne spada u ucenje.
    Posljednje uređivanje od sirius : 21.03.2017. at 12:19

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku

mada ja svaku kategoriju koja je u svezi s knjigom smatram učenjem
    i ja isto, kad sam rekla da nije dosta nisam ni mislila da štrebaju povijest i zemljopis po cijele dane. a moj j naročito. sve je učenje ako ne može van

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O da!

D. u učenje ubraja i vrijeme posvećeno kukanju zbog prijevoda iz latinskog

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i ja isto, kad sam rekla da nije dosta nisam ni mislila da štrebaju povijest i zemljopis po cijele dane. a moj j naročito. sve je učenje ako ne može van
    Ma joj.... kad ja vidim neke stvari - stariji legne na leđa, utrpa slušalice u uha, pusti audio verziju lektire i igra igricu na mobitelu. Pa kako da čovjek to okarakterizira? Da li je to učenje ili ne?

Mlađi isto - uguzi slušalice u uha i rješava matematiku. Već sam navikla, ali mi je teeeško prihvatiti da mu je to 100% efikasno, jer iz mojih cipela ne može biti (mene zvukovi i glazba smetaju dok čitam, ne mogu ja to tako) ali on je multitasking man - obično radi 2-3 posla istovremeno, sve polovično ili frtaljno... Tja, djeca 21. stoljeća.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znaci, ako ne " krvare" kao da nisu ucili?
    Jos ako je dodadno i monotono, kud ces bolje. To je pravo ucenje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    O da!

D. u učenje ubraja i vrijeme posvećeno kukanju zbog prijevoda iz latinskog
    O, daaaa.... i iz njemačkog i još koješta, pa onda kukanje zbog koliične gradiva iz povijesti, zbog nenajavljenih testova (ufff, uvijek ih mrko gledam kad krenu u tom smjeru) i tako dalje...

Bolje da se ne prisjećam sebe - ne bih se usudila tvrditi da sam bila bolja. Samo sam imala drugačije načine gubljenja vremena.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

eto moj je jučer reko da će otići s bicom do jaruna leć pod nekaj i pročitat lektiru, meni je takav način najbolji, i ja sam voljela bit u vrtu i učiti, ili na terasi sunčati se i imati najljepši pogled na grad

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam procitala do kraja.

Moj u tjednu skupi mozda pet sati ucenja. Da sutra skola zavrsi, prosjek mu je 4,7.

U V. Se jako sire vidici, rade se projekti, lektire su dosta osebujne, likovni i glazbeni - stalno nekam hoda van nastave. Geografija je ,zbog profesorice, najzabavniji predmet za sad.

Ali sve se moze, on stize sve i uz svakodnevne treninge.
    Hvala na odgovorima, ako bude još pitanja, slobodno pitam?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala na odgovorima, ako bude još pitanja, slobodno pitam?
    ja sam ti poslala pp

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Znaci, ako ne " krvare" kao da nisu ucili?
    Jos ako je dodadno i monotono, kud ces bolje. To je pravo ucenje.
    Ne krvare oni, nego mi dok ih natjeramo....

Ali ne treba to uzimati tak tragično. Meni je baš zabavno ponovno ići u srednju školu. Nedavno je moj mlađi sin trebao iz matematike napisati što to jest funkcija u matematičkom smislu, a što nije funkcija u matematičkom smislu. Radilo se o provjeri razumijevanja gradiva.

Kažem ja njemu da je recimo godina rođenja i starost funkcija jer se jednoznačno može izračunati (preslikati) koliko danas imaš godina ako se zna kad si rođen i to je tako za svakog čovjeka. S druge strane, visina, kilaža ili broj cipela nije funkcija u odnosu na godinu rođenja jer se ne može jednoznačno preslikati.

Kaže - to mi je banalan primjer, daj neki drugi.... Meni se žurilo (baš sam se spremala na roditeljski) pa sam rekla da politička funkcija (recimo premijera) nije funkcija u matematičkom smislu jer je izborna matematika puno kompliciranija od običnog preslikavanja ... I napisao je to u zadaću, hehehe...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mene moj više ništa ne pita
    nedavno je moju mamu angažirao za kemiju, ništa mu nije bilo jasno. penzionerka je uživala, bila sva ponosna i svima ispričala kako je unuku objašnjavala kemiju, objavila i na fejsu lol

a taj nema niti jednu bilježnicu. neki dan gledam mu sobu, sve piše po nekim istrgnutim papirićima, ja ne znam stvarno kako se snađe.

al, rekli bi mi ovdje, ne pačam se

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene moj nikad ništa ni nije pitao. I meni to paše - uopće mi se ne da vraćati u školu i školsko gradivo.

Jedino idem s njim na pretplatu u HNK - ne, glazbeni je frka

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Haha, glazbeni, da
    Ni mene moja niš ne pita.
    I bolje.
    Jer, em ne kužim i ne želim kužiti ništa što uči. Pogotovo matematiku, a i ne treba joj pomoć.
    Čisto dobro se snalazi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene moj pita, napose matku ali i svakaj drugo ( slučajno ja to znam i veoma sam ponosna na to), a za uzvrat ponekad ga pitam nekaj iz njemačkog kaj meni treba, to njemu dođe ko provjera njegovog znanja.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Njemački i ja žicam nju.
    Onda je strašno razočarana kak ja to ne znam pa ponosna jer me je prosvijetlila

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    mene moj nikad ništa ni nije pitao. I meni to paše - uopće mi se ne da vraćati u školu i školsko gradivo.

Jedino idem s njim na pretplatu u HNK - ne, glazbeni je frka
    Nije ni mene stariji. Mlađi je drugi par rukava.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije ni mene stariji. Mlađi je drugi par rukava.
    i moja.
    Jučer je rekla da ona više ne bi išla u školu. Uopće. A 7. razred je

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •