Stranica 61 od 298 PrviPrvi ... 1151596061626371111161 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,001 do 3,050 od 14861

Tema: Gimnazije i srednje škole

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nema šanse da se samo s astmom prođe vještačenje i dobije taj famozni jedan, jedini bod.
    U OŠ moje kćeri od svih osmaša na vještačenje su trebale ići samo dvije cure; moja i još jedna.
    Moja nije išla, a ova druga je odbijena jer se radilo o astmi i alergijama.
    Navodno prolaze samo teže dijagnoze.
    Neurološke, kardiološke i sl.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ti znaš da je bilo nekoliko desetaka djece s astmom?
    urbana legenda - rekli su mi oni koji su ulazili u e upise - dodatni bodovi u MIOCu - zdravstveni, u V.toj natjecanja

vecina dodatnih bodova djece u MIOCu (a bilo ih je 90tak) je bila na bolest, manji dio na natjecanja. U cijeloj priči to na kraju nije bilo bitno jer je MIOC imao prijemni, ali po savjetu iz gornjeg posta vidi se lijepo da se do "papira" očito može doći. Što je jako nefer prema djeci koja stvarno imaju zdravstvenih problema (ovako kako čokolada piše). Ono, ti si spretan, pa si nabavi papir - Treba mi smajlić koji povraća

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravilnik o upisu u srednje škole kaže:

Kandidat sa zdravstvenim teškoćama je kandidat koji je osnovno obrazovanje završio po
    redovitome nastavnom planu i programu, a kojem su teže zdravstvene teškoće i/ili dugotrajno liječenje
    utjecali na postizanje rezultata tijekom prethodnoga obrazovanja i/ili mu značajno sužavaju mogući
    izbor srednjoškolskoga programa obrazovanja.

znači potpuno je jasno da "samo" dijagnoza astme ne može donijeti dodatni bod, nego se bod može dobiti ako bolest značajno utječe na djetetovo školovanje - na primjer ako dijete mora puno izostajati iz škole itd.
    ovo boldano je razlog zašto ja za svoje dijete neću tražiti dodatni bod

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To je zapravo razlog radi kojeg ti za svoje dijete niti ne možeš dobiti dodatni bod.

Inače, na listama se vjerojatno može vidjeti da netko ima dodatni bod na zdravstvene poteškoće, a sigurno se ne može vidjeti dijagnoza radi koje je dobiven taj bod, tako da nitko ne može znati da se u MIOC prijavilo desetke djece s astmom.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je zapravo razlog radi kojeg ti za svoje dijete niti ne možeš dobiti dodatni bod.

Inače, na listama se vjerojatno može vidjeti da netko ima dodatni bod na zdravstvene poteškoće, a sigurno se ne može vidjeti dijagnoza radi koje je dobiven taj bod, tako da nitko ne može znati da se u MIOC prijavilo desetke djece s astmom.
    gle - svi bolesni sa raznim dijagnozama žele baš u MIOC - OK - može biti nagađanje - ali vrlo vjerojatno nije daleko od istine. Pročitaj gornji post sa savjetom
    kopiram : A jel možeš tražiti neki zdrastveni bod? Tipa alergije... ili nešto. To bi joj moglo pomoći kod upisa.

Neću drviti dalje po istom (bez veze sam uopće spomenula dijagnozu, jer nama za školu neće biti bitna)- svi znamo gdje živimo i vjerojatno nekima nije teško doći do tamo neke potvrde.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To nije tamo neka potvrda nego

stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za
    zapošljavanje o sposobnostima i motivaciji učenika za, u pravilu pet, a najmanje tri
    primjerena programa obrazovanja (strukovnoga – s oznakom programa, umjetničkoga
    i/ili gimnazijskoga) izdanoga na temelju stručnog mišljenja nadležnoga školskog
    liječnika koji je pratio kandidata tijekom prethodnog obrazovanja, a na temelju
    prethodno dostavljene specijalističke medicinske dokumentacije o težim zdravstvenim
    teškoćama i/ili dugotrajnom liječenju koji su utjecali na postizanje rezultata tijekom
    prethodnog obrazovanja i/ili mu značajno sužavaju mogući izbor programa
    obrazovanja i zanimanja, prema stručno usuglašenoj metodologiji te obrade
    multidisciplinarnog tima Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.

​mislim da na temelju nečega što je netko natipkao na forumu ne možemo donositi zaključke da se lijepo vidi da se takve potvrde mogu samo tako nabaviti

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a nije ni forum mjesto za takve savjete

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ah kakve se sve savjete može pročitati na ovom forumu ..

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah kakve se sve savjete može pročitati na ovom forumu ..
    istina, al svako piše po nekoj svojoj savjesti.

Moja poznanica ima bolesno dijete ( pos vim gore navedenim kriterijima) i dobila je taj jedan bod i upisala možda "jaču" gimnaziju nego što bi uspjela bez tog boda. Štagod značilo "jača", no danas se pita jel djetetu napravila uslugu ili štetu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne upisuje se djecu sa zdravstvenim poteškoćama u "jaču" gimnaziju samo radi toga što je gimnazija jača, nego i iz niza drugi razloga - stručne službe (zato je vjerojatno MIOC popularan), blizine stanovanja, prilagođenosti škole djetetu s teškoćama (recimo, ako netko mora redovito ići na terapije vjerojatno mu odgovara jednosmjenska nastava) i tako dalje i tako dalje. Još i u moje vrijeme su se recimo u MIOc upisivala djeca s teškoćama iz svih ovih razloga. Sa mnom je recimo u razred išao dečko s CP, i sigurno ga nisu upisali radi toga što je MIOC bio jaka škola, nego iz svih ovih drugih razloga.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je samo njeno iskustvo i njene riječi. Zato sam stavila jača u navodnike. Ne znam točno što to znači, osim da je djetetu teško u toj školi.

I ne, ne radi se o MIOCu niti školi tog tipa
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 30.03.2017. at 10:01

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nadam se da je mnogima jasno da se djeca sa poteskocama ( posebno zdravstvenim) upisuju u gimnazije jer NE mogu upisati strukovne skole . Imaju ogranicenje na zdravstveno stanje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam sigurna, zapravo pouzdano znam, da je mnogoj djeci teško u mnogim srednjim školama, i da to nije ekskluzivno za djecu koja su dobila dodatni bod za zdravstvene poteškoće.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da je mnogima jasno da se djeca sa poteskocama ( posebno zdravstvenim) upisuju u gimnazije jer NE mogu upisati strukovne skole . Imaju ogranicenje na zdravstveno stanje.
    naravno.
    I baš zbog djece koja stvarno trebaju preporuku za neku školu, mi je baš tužno da ju neki zloupotrebljavaju. I usprkos mimi, mislim da ipak ima puno roditelja koji su na neki način nepravedno došli do te potvrde. No MIOC je to riješio prijemnin, a ne vjerujem da baš neke druge ne toliko popularne škole upisuju neznamkojibroj djece s dodatnim bodovima i da se roditelji neznamkolikotrudenabavitipotvrdu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nano istina da ih je možda puno dobili bodove, ali većinom ne možeš dobiti bod na jednu dijagnozu, a većina ih ima po par njih uz to im je zbog raznih drugih stvari i onemogućen veliki izbor škola i zanimanja

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad vidim da je i sirius isto napisala

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Nano istina da ih je možda puno dobili bodove, ali većinom ne možeš dobiti bod na jednu dijagnozu, a većina ih ima po par njih uz to im je zbog raznih drugih stvari i onemogućen veliki izbor škola i zanimanja
    naravno, ali je malo čudno da ih je baš tak puno bilo u MIOCu.
    90 djece je imalo dodatne bodove. Oni koji su imali s natjecanja bi imali obično više od jednog dodatnog. Jako, jako puno ih je bilo sa "zdrastvenim" dodatnim bodom - žao mi je da nisam zapamtila broj.
    Ako se upisuje 200 djece, 90 je jako veliki broj - koliko njih bez dodatnog boda bi imalo šansu za upis da nije bilo prijemnog?
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 30.03.2017. at 10:32

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    naravno, ali je malo čudno da ih je baš tak puno bilo u MIOCu.
    90 djece je imalo dodatne bodove. Oni koji su imali s natjecanja bi imali obično više od jednog dodatnog. Jako, jako puno ih je bilo sa "zdrastvenim" dodatnim bodom - žao mi je da nisam zapamtila broj.
    Ako se upisuje 200 djece, 90 je jako veliki broj - koliko njih bez dodatnog boda bi imalo šansu za upis da nije bilo prijemnog?
    ja sam mislila da se ne vidi iz čega su dodatni bodovi
    Što se to točno vidi pa znaš da ih je 90 imalo zbog zdravstvenih teškoća ?
    Posljednje uređivanje od larmama : 30.03.2017. at 11:02

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam mislila da se ne vidi iz čega su dodatni bodovi
    Što se to točno vidi pa znaš da ih je 90 imalo zbog zdravstvenih teškoća ?
    vidi se dal je natjecanje ili zdravlje. 90 je ukupno. I nisam ja to proučavala nego sam čitala komentare roditelja koji jesu.
    Ja ne znam niti uci u e upise.

Bio je komentar tipa da je u MIOCu prevladalo zdravlje a u Vtoj znanje.

No, nekako mislim da su to dve baš specifične škole, ne znam kako je u drugima ali mislim da nije odnos 90 od 200 kao u MIOCu, tj da puno manje djece po školi ima dodatni bod

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kužim nije 90 na poteškoće

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kužim nije 90 na poteškoće
    ne, ukupno

Ali je puno ako primaju 200.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

90 djece je imalo jedan dodatni bod, ili je 90 djece imalo dodatne bodove?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme mima nisam gledala. Mislim dodatne bodove. S tim da su ovi s natjecanja imali po nekoliko.

Kad tih statistika nema - baš bi bilo zanimljivo vidjeti nekakvu statistiku upisanih - s ocjenama, pa rezultatima prijemnog, pa kaj ja znam s tim dodatnim bodovima.
    Ali fakat je ta škole sprecifična - mislim da nigdje drugdje nije neka takva frka.
    Baš me zanima kak bu ove godine. Sada će trebati još tri generecaije da se škola vrati na kapacitet broja učenika, jer su tek prošle godine prvi put upisali svoj normalni kapacitet. Prije su morali primiti svu prijavljenu djecu s 5,0 pa je njih bilo više od kapaciteta škole. Tak je barem rekla ravnateljica

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidi se dal je natjecanje ili zdravlje. 90 je ukupno. I nisam ja to proučavala nego sam čitala komentare roditelja koji jesu.
    Ja ne znam niti uci u e upise.
    u mioc je ove godine upisana jedna cura iz našeg kraja, koja je samo na natjecanja imala +5 bodova, ne da je mala tad briljirala, nek i sad briljira, a baš puno klinaca je htjelo tu školu onih koji su išli na natjecanja što je i logično, s druge strane njena prijateljica je upisal V isto s kojim bodom više zbog natjecanja, pa neka je

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

uopće nije važno, kad se svašta moglo presložiti nakon prijemnog, a opet korist kaj su neki upisali mioc koji pred godinu-dve ne bi to mogli ni u snu, jer nisu 5.0
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.03.2017. at 11:53

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa hoću reći da se dodatni bodovi dobiju za sudjelovanje na državnom natjecanju, a MIOC vrednuje 5 državnih natjecanja, tako da se meni čini da među tih 90 itekako može biti priličan broj djece koja su sudjelovala na državnim natjecanjima (pogledam npr. natjecanje iz matematike - u kategoriji 6. razreda ima 14 djece iz Zagreba!, a u MIOC sigurno dolaze i djeca izvan Zagreba)

Tako da ja baš i ne mislim da možeš donijeti zaključak o tome da se u MIOC prijavilo puno djece sa zdravstvenim teškoćama.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ok, ljudi lažiraju diplome, doktorate pa će netko valjda lažirati i taj jedan brižni bod, u suradnji s potkupljivim doktorima koji lažiraju dijagnoze, a ne bi li ostvario svoj dječji san i upisao se u mioc, očajno i silom.
    koliko je takvih?
    tako da, nano, dobro kažeš. urbana legenda meni se čini.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 30.03.2017. at 12:02

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa hoću reći da se dodatni bodovi dobiju za sudjelovanje na državnom natjecanju, a MIOC vrednuje 5 državnih natjecanja, tako da se meni čini da među tih 90 itekako može biti priličan broj djece koja su sudjelovala na državnim natjecanjima (pogledam npr. natjecanje iz matematike - u kategoriji 6. razreda ima 14 djece iz Zagreba!, a u MIOC sigurno dolaze i djeca izvan Zagreba)

Tako da ja baš i ne mislim da možeš donijeti zaključak o tome da se u MIOC prijavilo puno djece sa zdravstvenim teškoćama.
    Tako je. I na sport se dobiju bodovi. Tako je u generaciji (ili čak razredu) mog sina bio dečko košarkaš koji je imao bodove na sport. Puno ih je imalo bodove s raznih natjecanja...

Eh, sad - zdravstvene teškoće: Moj L. ima IP i pri upisu u mioc nije dobio nikakve bodove na zdravlje. Imao je izravni upis preko Gradskog ureda, zato jer kad dijete ima IP, nije način upisa odabir roditelja, nego stručne službe osnovne škole. Isto tako, ako su u pitanju zdravstvene teškoće (velik broj izostanaka) stručna služba uključuje školsku medicinu. Ali to nisam iskusila pa ne znam detalje.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ok, ljudi lažiraju diplome, doktorate pa će netko valjda lažirati i taj jedan brižni bod, u suradnji s potkupljivim doktorima koji lažiraju dijagnoze, a ne bi li ostvario svoj dječji san i upisao se u mioc, očajno i silom.
    koliko je takvih?
    tako da, nano, dobro kažeš. urbana legenda meni se čini.
    cvijeta je lijepo napisala ono što i ja mislim.

I da bilo je više djece sa zdravstvenim bodovima od onih s natjecanja, koji su uglavnom imali i više od jednog dodatnog boda

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    nije način upisa odabir roditelja, .
    jel ovo lapsuz ili...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim da je cvijeta htjela reći da je tih koji lažiraju bodove za zdravstvene poteškoće toliko malo da ih zaista nema razloga spominjati svaki puta kad se piše o upisima u srednju školu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je cvijeta htjela reći da je tih koji lažiraju bodove za zdravstvene poteškoće toliko malo da ih zaista nema razloga spominjati svaki puta kad se piše o upisima u srednju školu.
    mima, ja sam počela o tome pisati nakon pročitanog savjeta na temi:
    A jel možeš tražiti neki zdrastveni bod? Tipa alergije... ili nešto. To bi joj moglo pomoći kod upisa.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tako sam i ja shvatila.
    Uvijek ima ljudi koji ce zlouptrijebiti sustav.
    i sto sad? Da li zbog takvh nekoliko treba ukinuti mogucnost onim drugima da imaju podjednaku šansu?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma da, nisam pažljivo čitala.

ali i dalje mislim da ime roditelja koji to rade. Da, da, za upis u školu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mima, ja sam počela o tome pisati nakon pročitanog savjeta na temi:
    A jel možeš tražiti neki zdrastveni bod? Tipa alergije... ili nešto. To bi joj moglo pomoći kod upisa.
    Pa svatko moze pokusati sve traziti, ali to ne znaci da ce sve i dobiti.
    Postoje kriteriji i ekipa koja odlucuje o zadovoljavanju kriterija.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Tako sam i ja shvatila.
    Uvijek ima ljudi koji ce zlouptrijebiti sustav.
    i sto sad? Da li zbog takvh nekoliko treba ukinuti mogucnost onim drugima da imaju podjednaku šansu?
    ne.

Možda sam trebala prijaviti post adminu- onaj sa savjetom da se to napravi

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, šokirala sam se koliko je ljudi u mojoj firmi dobilo otkaz zbog lažirane diplome , čak i svjedodžbe o završetku SŠ.

Tak da ipak nismo svi baš jako pošteni

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jel ovo lapsuz ili...
    Ne baš...

Ako dijete ima prilagođeni program ili individualizaciju u osnovnoj školi, papiri stoje u školi i odluka je stručne službe tj. stručnog tima da li će se posebni oblik školovanja nastavljati i dalje. Mislim, možeš ti to izbjeći, ali je komplicirano. Automatika je takva da papiri učenika iz oš prate i u srednju.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dojdi osmaš 2017

dolaze li vaši osmaši provjeriti ponudu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svake godine me iznova fascinira naziv te manifestacije.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    Dojdi osmaš 2017

dolaze li vaši osmaši provjeriti ponudu?
    Naši idu nakon škole, iako ne očekujem puno od toga.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zakaj može popričati s klincima koji su veću skoli

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj ide, jos je neodlucan, pa mozda tamo nesto sazna.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Zakaj može popričati s klincima koji su veću skoli
    Znam, ali ona je tako neodlučna da zbilja ne polažem nikakve nade u to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja bi htjela ići. Samo što ima važne sate u muzičkoj prije podne a popodne je škola.Nadamo se da ce u skoli napraviti neku kombinaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja ide vidjeti opcije
    iako je vec 80% odlucila skolu, a ima i drugo mjesto izabrano
    ali zeli vidjeti sto jos postoji, tj kaj da stavi jos na listu osim ove 2
    Posljednje uređivanje od emily : 11.05.2017. at 12:04

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Svake godine me iznova fascinira naziv te manifestacije.
    Pa da, kao i Bandić kad govori "Idemo delat" a kajkavština mu stoji ko prasici sedlo.

Nema veze. Manifestacija je ok jer kako Cathy kaže, osmaši imaju priliku pitati starije učenike kako je u kojoj školi. Moj stariji je išao, za mlađega se uopće ne sjećam da li je lani bio. Išao je u svoju sadašnju školu na Dane otvorenih vrata.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja bi htjela ići. Samo što ima važne sate u muzičkoj prije podne a popodne je škola.Nadamo se da ce u skoli napraviti neku kombinaciju.

samo do 16 su djeca na standovima, nek racuna na to

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja ide vidjeti opcije
    Ovako i moja, samo što još nema drugo i ostala mjesta poredana

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moja ide vidjeti opcije
    To relativno rano završi, ali mog starijeg tj. njihov razred je vodio razrednik, organizirano. Nisu išli padobranski.

Sad vidim da je larmama napisala da traje do 16h.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.05.2017. at 12:08

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •