Stranica 65 od 298 PrviPrvi ... 1555636465666775115165 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,201 do 3,250 od 14861

Tema: Gimnazije i srednje škole

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Zaato mioc ima prag? I zasto to nikog ne smeta?
    Meni vec lagano ide na neku stvar elitiziranje tog mioca na ovom forumu. I onda pete odmah iza njega. Osma je zahtjevna skola, upisuje samo 3 razreda, daje vrhunsko opce znanje, jer vjerovali ili ne, ne zele svi odlikasi u matematicke I informaticke smjerove. I osma je lani imala zadnjeg upisanog s vise bodova nego peta.
    Mioc ima prijemni.

A već su cure napisale - prag imaju one škole kojima može biti. Istina je da ne žele svi u mioc i slične gimnazije, ali želi ih više nego što te škole mogu primiti, pa zato imaju prag. Pa već sam rekla, ima prag (i to ne bezazlen) i strukovna škola u kojoj je moj mlađi sin. Tamo se u neke smjerove teže upisati nego u neke gimnazije.

Ali nije problem prag. Problem je nedostatak solidne profesionalne orijentacije u osmom razredu, kad bi se radio probir koja škola djeci najbolje odgovara. Npr. iz razreda mog sina u miocu jedna se djevojka prebacila (ne znam točno kamo, u neku opću gimnaziju) jer unatoč tome što je zadovoljila i prag i bodove ispostavilo se da taj tip škole jednostavno nije za nju.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ima prijemni unazad dvije godine. Prije tog je imao prag. Jer I 80,00 bodova je prag.

I ta djevojka je isla u mioc jer se to, budimo realbi, podrazumjevalo. Moje dijete nitko lani nije pitao u koju ce skolu vec kad mu je prijemni u miocu. I cudili se sto nece tamo, dapace, nije mu bilo ni medju pet prijavljenih. Jer je normalno da odlikasi idu u mioc. A to je desetljecima uvrijezen stav od kojeg lagano imam probavne smetnje.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zaato mioc ima prag? I zasto to nikog ne smeta?
    Meni vec lagano ide na neku stvar elitiziranje tog mioca na ovom forumu. I onda pete odmah iza njega. Osma je zahtjevna skola, upisuje samo 3 razreda, daje vrhunsko opce znanje, jer vjerovali ili ne, ne zele svi odlikasi u matematicke I informaticke smjerove. I osma je lani imala zadnjeg upisanog s vise bodova nego peta.
    Mioc ima prag s razlogom.
    Kao što ga i druge škole imaju.
    I Mioc nije samo matematička gimnazija, već i opća.
    Iz Mioca djeca upisuju najbolje fakultete i to otprilike u istom omjeru PMF, FER i madicinu.
    Mioc ima i međunarodnu školu.
    Moje dijete ide u Mioc i naravno da ću pisati o Miocu jer drugo ne znam i ne zanima me.
    Ako je to elitizam, a što ču ti ja, imaš ignore.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a zadnji opet u petoj je imao isto više od 76 ili 77 bodova kaj ne

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa normalno, sve škole boduju određene predmete. Pitanje je samo kako oni uopće imaju pravo postavljati takve pragove, sve OK dok je to teorija, ali da se stvarno dogodi da im se ne javi dovoljno djece sa bodovima iznad praga, to stvarno ne bi imalo smisla (posebno ovako visok prag kao u tom Titušu)
    pa vjerojatno imaju pravo, valjda bi vec netko vrisnuo da je protuzakonito ili diskriminatorski

a kad i ako se dogodi da interes odlikasa splasne za te skole, onda ce maknuti prag, jer ce biti "dobra" i djeca koja nemaju sve petice

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ima prijemni unazad dvije godine. Prije tog je imao prag. Jer I 80,00 bodova je prag.

I ta djevojka je isla u mioc jer se to, budimo realbi, podrazumjevalo. Moje dijete nitko lani nije pitao u koju ce skolu vec kad mu je prijemni u miocu. I cudili se sto nece tamo, dapace, nije mu bilo ni medju pet prijavljenih. Jer je normalno da odlikasi idu u mioc. A to je desetljecima uvrijezen stav od kojeg lagano imam probavne smetnje.
    Ne kužim zakaj bi ti trebala imati probavne smetnje? Ti se ne pitaš zašto se tako osjećaš?

Što se tvog djeteta tiče - mioc vam je ionako na suprotnoj strani grada, pa definitivno nije najbolji izbor. Ne bih ni ja svoje slala tamo da nam to nije doslovce najbliža mat. gimnazija. Bio je prijavljen i u petoj i u trećoj (joj bome se više ni ne sjećam) ali je upao ovamo i kraj balade. Dobro mu je tamo, ali nije tako sa svima. Za mog mlađeg to nije bio najbolji izbor.

I tako - roditelj treba zajedno s djetetom gledati što je najbolji izbor ZA TO KONKRETNO DIJETE, što voli, kakve su mu sklonosti, kakve perspektive i slično... Naša kumica je zadovoljna u Prelogu. Iako je imala uvjete za mioc, ali ona želi biti veterinar ili upisati animalne znanosti, njoj je Prelog logičan izbor. Sinova prijateljica je sretna u općoj gimnaziji jer joj ni u peti nije izbor zanimanja, a unatoč dobrih ocjena nije željela mat.gimnaziju jer ju to trajno ne zanima. Matematička gimnazija (bilo koja) je samo za djecu koja to ne smatraju tlakom i koja za to imaju smisla. Tako je trebala razmišljati i ona cura koja se prebacila iz razreda mog sina. I na vrijeme je popravila grešku. Nadam se da joj je sad bolje.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

babyboys, to ti je vjerojatno zato jer na ovoj temi valjda pišu uglavnom oni čija djeca idu u mioc. pa ispada da se tema koja se zove vrlo široko - gimnazije i srednje škole - vrti oko mioca i stječe se dojam da se ne moš na medicinu upisati ako nisi završio mioc lol

a i jesu malo elitističke, mioc i peta, morate priznati :-p
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 20.06.2017. at 08:31

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja N. je odlikasica, 5,0 svih osam godina
    nije joj ni u peti mioc
    od njih 6 u razredu koji su 5,0 - samo jedna djevojcica ce ici u mioc
    ostali biraju druge skole

tako da ne bih rekla da je normalno da se bira po defoltu, a i zasto bi

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    moja N. je odlikasica, 5,0 svih osam godina
    nije joj ni u peti mioc
    od njih 6 u razredu koji su 5,0 - samo jedna djevojcica ce ici u mioc
    ostali biraju druge skole

tako da ne bih rekla da je normalno da se bira po defoltu, a i zasto bi
    i mi u istoj situaciji, ima 5,0 od prvog razreda, vjerujem da će tako biti i u osmom
    testove iz fizike, kemije, biologije, matematike rješava 100%, ali neće u mioc jer je umjetnički tip i voli jezike
    a pogotovo neće ako će ići u srednju glazbenu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa slažem se, ne razumijem niti zašto MIOC ima prag. Tj. mislila sam da su uveli prag kad su uveli prijemni, tako da nekako uravnoteže ocjene i rezultat prijemnog - no koliko se sjećam prijemni nosi malo bodova, tako da očito to nije razlog. Što hoću reći, srednja škola je srednja škola, ajde razlika je između gimnazije i strukovne, srednje škole se u principu razlikuju samo po prosjeku/uspjehu djece koja se prijave u njih.

Znači, ako nekakvo Ministarstvo dozvoli školi da upiše 100 djece, onda je meni logično da ona upiše najboljih 100 djece koja se prijave, bez obzira na to koliko je zadnji dobar.

A ne ako se u neku školu prijavi samo 50 djece sa uspjehom>n da oni onda upišu samo njih 50. A imaju sredstva da ih upišu 100 ?! Pa gdje je tu logika?

Ajde još da postoji nekakav niski prag za upis u gimnaziju, to bih još i shvatila, ali da netko postavlja prag na 75 bodova ?? ili 77

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa slažem se, ne razumijem niti zašto MIOC ima prag. Tj. mislila sam da su uveli prag kad su uveli prijemni, tako da nekako uravnoteže ocjene i rezultat prijemnog - no koliko se sjećam prijemni nosi malo bodova, tako da očito to nije razlog. Što hoću reći, srednja škola je srednja škola, ajde razlika je između gimnazije i strukovne, srednje škole se u principu razlikuju samo po prosjeku/uspjehu djece koja se prijave u njih.

Znači, ako nekakvo Ministarstvo dozvoli školi da upiše 100 djece, onda je meni logično da ona upiše najboljih 100 djece koja se prijave, bez obzira na to koliko je zadnji dobar.

A ne ako se u neku školu prijavi samo 50 djece sa uspjehom>n da oni onda upišu samo njih 50. A imaju sredstva da ih upišu 100 ?! Pa gdje je tu logika?

Ajde još da postoji nekakav niski prag za upis u gimnaziju, to bih još i shvatila, ali da netko postavlja prag na 75 bodova ?? ili 77
    Ovo je točno. I to je istovremeno razlog zašto je mioc uveo prijemni, jer su u generaciji mog sina (sad je završio 2 razred) morali upisati cijeli jedan razred više, zato jer su prijavljeni učenici imali isti broj maksimalnih bodova, pa ih nisu mogli diskriminirati. Zato su stavili prijemni, da to bude eliminacijski kriterij za onu djecu koja zaista imaju smisla za matematiku, a i da daju šansu onima koji nemaju 5.0 i također imaju puno smisla za matematiku. Po tom kriteriju je lani upala školska kolegica mog mlađeg sina iako nije imala 5.0 jer joj je prosjek kvarila neka četvorka iz nečeg bzvz tipa likovna kultura (lupam napamet, to je samo primjer) a inače je dobar matematičar.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MIOC i V.ta (tadašnja pedagoška) su bile najbolje škole u gradu i kad sam ja prije vise od 30 godina isla u srednju. Zašto, ne znam
    MIOC je uveo prijemni prosle godine zato kaj je škola pretrpana. Morali su upisati sve sa 80 bodova i vise i to je prelazilo kapacitet škole.
    Tanči, opći smjer MIOCa nije bas klasični opći smjer odnosno oni i dalje imaju više matematike nego opći smjerovi drugih škola.
    Ni ja ne kužim Ni ja ne kužim to oko Tituša. Sviđa mi se jedino lokacija. Isla je tam kcer od frendice pa imam nekaj saznanja iznutra.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam u vezi osme gimnazije htjela reći da nemam neku ideju, predodžbu o toj školi, ne znam po čemu je 'jaka', koji profil djece je upisuje, je li to škola više orjentirana na prirodne ili društvene predmete itd.
    Inače moja nećakinja je išla u tu školu, i ima same riječi hvale - ali njen motiv je bio jutarnja smjena jer je išla i u srednju muzičku

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, moj dojam je da tu školu upisuju djeca koja ne naginju ni matematičko/ informatičkim predmetima ni jezicima, to je baš ono opća gimnazija u pravom smislu riječi. Škola koja daje dobar temelj ali nije jača ni u jednom specifičnom području. Ono, za dobre, vrijedne učenike koji još ne znaju šta bi kasnije u životu.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i opet se sve vrti oko mioca oko kojeg jedino nema dileme... kod njih nije prag nego je dodatni prijemni jer ima puno djece s istim brojem bodova i ne bi bilo fer izbacivat ih po redu prijava ili prezimenu

moje se pitanje odnosilo na prag općenito.. kao što je Mima napisala. Ako zadnje dijete ima 69 bodova, zašto postaviti prag na 70? Neće upisati djece koliko mogu ili koja je fora? Nije na nekom drugom da odlučuje je li dijete sposobno završiti određenu školu. Ko što rekoh, pogotovo u Hrvatskoj gdje se osnovne razlikuju kao nebo i zemlja

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravih, ako koga zanima...poslala sam mail prelogu da pitam je li prag samo za sportsku gimanziju ili i z aobičnu... odgovorili su da je prag takav ove godine i da se dogvara s ministarstvom. za sljedeću nemaju pojma hoće li ga biti i koliki će biti ako ga bude

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam u vezi osme gimnazije htjela reći da nemam neku ideju, predodžbu o toj školi, ne znam po čemu je 'jaka', koji profil djece je upisuje, je li to škola više orjentirana na prirodne ili društvene predmete itd.
    Inače moja nećakinja je išla u tu školu, i ima same riječi hvale - ali njen motiv je bio jutarnja smjena jer je išla i u srednju muzičku
    Ovo je važno i mom starijem sinu koji je izrazito jutarnji tip, pa mu odgovara da nastavu riješi ujutro.

S druge strane, mom mlađem sinu to je bio argument protiv, pa je odabrao školu koja je (1) najbliža našem domu, da može spavati do zadnjeg trena i (2) ima dvosmjensku nastavu, pa je svaki drugi tjedan sam samcat doma i to obožava. Da se njega pita, on bi odabrao jednosmjensku nastavu samo sa popodnevnom smjenom, hehehe...

Ont. Što se tiče VIII gimnazije, poznanica ima sina koji je generacija mog starijeg i koji je tamo izuzetno zadovoljan. Sad će se upisati i mlađe dijete iz iste obitelji.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.06.2017. at 12:14

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    babyboys, to ti je vjerojatno zato jer na ovoj temi valjda pišu uglavnom oni čija djeca idu u mioc. pa ispada da se tema koja se zove vrlo široko - gimnazije i srednje škole - vrti oko mioca i stječe se dojam da se ne moš na medicinu upisati ako nisi završio mioc lol

a i jesu malo elitističke, mioc i peta, morate priznati :-p
    Ja sam vec pocela sumnjatii da li postoji zivot izvan mioc-a.

I nije mi jasno kako samo moje dijete od cijelog foruma ne prolazi s odlicnim?!
    ima li zivota ako dijete ne upise ( ne elitnu, nego bilo kakvu) gimnaziju?!
    Posljednje uređivanje od sirius : 20.06.2017. at 13:11

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Mima, moj dojam je da tu školu upisuju djeca koja ne naginju ni matematičko/ informatičkim predmetima ni jezicima, to je baš ono opća gimnazija u pravom smislu riječi. Škola koja daje dobar temelj ali nije jača ni u jednom specifičnom području. Ono, za dobre, vrijedne učenike koji još ne znaju šta bi kasnije u životu.
    Ja sam si umislila da je to nekakva umjetnička škola

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To me sjetilo na roditeljski satanak u skoli na temu upisa.
    Kad su pitali cije dijete razmislja o strukovnoj skoli. Strkovnoj, ne nuzno o trogodisnjoj strukovnoj.
    i onda je od svih roditelja iz tri razreda u generaciji dvoje (2) diglo ruku.
    i ja medu njima .
    Ok, shvacam da mozda na forumu nema ekipe za strukovnu, ipak smo mi elita.
    Ali u skoli, to mi bas nije jasno. ( ok , neki su se vjerojatno pritajili pa se nisu zeljeli izjasnjavati javno)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam si umislila da je to nekakva umjetnička škola
    Ma nije , najobicnija gimnazija. Samo vrlo mala. Ide mi kcer od prijateljice ( 5,0 cijelu osnovnu) i zadovoljna je .

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sirius, moja je odlična, ali daleko od toga da bi mogla polaziti razred kojem je razredni prosjek 4.8 :božemesačuvaj:

ne znam. znam da čeznem za svojom provincijom u kojoj je bila jedna gimnazija, jedna ekonomska, jedna tehnička i jedna obrtnička. i ćao.
    u ovom trenutku za svoju prosječnu djecu ne vidim baš nijednu prednost velegrada
    te silne gimnazije izludjele mene, gdje neće moje malo dijete.
    a starije je završilo strukovnu. geodet je. što bismo tajili, meni je to odličan izbor.
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 20.06.2017. at 13:20

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tajili da je upisao za geodeta
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 20.06.2017. at 13:23

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa kaže sirius da smo se pritajili, mi iz strukovne

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

moj prolazi s 4, osim što je nešto zajebanija škola s par uvrnutih profa, on je relativno nezainteresiran za učenje, a 5,0 ni meni ni njemu nisu nikad bili prioriteti. s druge strane je vrhunski sportaš i svu svoju energiju i snagu ulaže tamo... svakom svoje jbg )

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo po peti put - moj mlađi sin je u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića završio prvi razred s prosjekom 4.0.

Napomena: malo je nedostajalo da ide na popravak iz jednog predmeta, jedva je izvukao dvojku, ali sve u svemu - zadovoljan je jer to je škola po njegovoj mjeri. Taj ne bi nogom kročio u mioc, a i u osnovnoj je jeeeedva izvukao prosjek takav da prelazi prag u TŠRB (imao je on papire od hzz-a, ali smo mu mm i ja rekli da se treba potruditi za prosjek radi sebe, kao i radi toga da ne ispadne da se provlači s papirima, jer to stvarno nije slučaj.

Običan klipan. Mogao je vjerojatno i bolje, ali stvarno nije bitno. Ići će na maturu. Ovo je dob kad im treba polako puštati da se suoče sa vlastitom savješću i rezultatima rada po istoj.

Ont. Da se mene pitalo, on bi išao u opću gimnaziju, jer sam sigurna da za ovaj uspjeh u strukovnoj školi mora više učiti nego što bi morao za 4.5 u općoj gimnaziji. Nije to opće pravilo, ali znam ja svoje dijete...taj neke stvari tipa geografija, biologija i engleski rješava s pol guzice i bez ikakvog truda, ali neš ti - njemu opća gimnazija uopće nije izazov. Offt. Kao da gledam sebe u toj dobi i studentskom danima ...aaaaa....

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sirius, iz razreda mog sina sigurno polovica ako ne i više od polovice učenika neće u gimnazije. Imali smo roditeljski za upise nedavno i dosta su se spominjale strukovne škole - medicinska, farmaceutska, Tesla, Ruđer, Faust (ni ne znam koja je to škola ).
    Vjerojatno to ovisi od kvarta do kvarta, od škole do škole. Već sam pisala da u našoj školi nisu tako pametni klinci kao u nekim školama u centru i Novom Zagrebu za koje znam gdje više od pola razreda prođe s 5,00. Kod nas možda dvoje, troje u generaciji, čak niti ne u razredu.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o pameti osnovnoškolaca u školama u kojima ima pola razreda prolazi s 5,0 isto ne bih. al da će se iz takvih lakše upisati, hoće. pa makar odustali nakon prvog srednje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sirius, iz razreda mog sina sigurno polovica ako ne i više od polovice učenika neće u gimnazije. Imali smo roditeljski za upise nedavno i dosta su se spominjale strukovne škole - medicinska, farmaceutska, Tesla, Ruđer, Faust (ni ne znam koja je to škola ).
    Vjerojatno to ovisi od kvarta do kvarta, od škole do škole. Već sam pisala da u našoj školi nisu tako pametni klinci kao u nekim školama u centru i Novom Zagrebu za koje znam gdje više od pola razreda prođe s 5,00. Kod nas možda dvoje, troje u generaciji, čak niti ne u razredu.
    Faust Vrančić je nekadašnja Prvomajska. Strojarska tehnička škola na Držićevoj. Moja kolegica ju je završila i uvijek se s toplinom sjeća svojih srednjoškolskih dana.... Moj mlađi ju je imao na popisu, da nije upao u TŠRB išao bi onamo ili u Tehničku školu Zagreb (Jurišićeva - nekadašnja željezničarska).

Inače, istina je - iz razreda mog starijeg sina ima ljudi u dvije medicinske škole, u Prelogu, u ŠPUD, u Sportskoj gimnaziji (tamo mu je prijatelj i jako je zadovoljan), pa u Trećoj na matematičkom smjeru i općem (ta nam je relativno blizu, pa ide dosta ljudi iz stare osnovne) i tako...

Iz razreda mlađeg sina puuuno djece je u strukovnim školama, jer to je bila takva generacija koju je više zanimala praksa nego teorija. Ima ih u prometnoj (neki smjerovi za logistiku i za vozače), u Trinaestoj gimnaziji, jedan mali u građevinskoj, jedan u drvodjelskoj i baš je sin neki dan pričao da je zadovoljan, pa onda u ugostiteljskoj itd. Nije moj sin jedini u Ruđeru, ima ih još četvorica osim njega, na raznim smjerovima. Šareno, kako i treba biti. Eh, da - zaboravih grafičku, ali ne sjećam se više tko je tamo, čini mi se da je netko iz generacije mog starijeg sina.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.06.2017. at 13:47

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    moj prolazi s 4, osim što je nešto zajebanija škola s par uvrnutih profa, on je relativno nezainteresiran za učenje, a 5,0 ni meni ni njemu nisu nikad bili prioriteti. s druge strane je vrhunski sportaš i svu svoju energiju i snagu ulaže tamo... svakom svoje jbg )
    Koji sport? Ako nije tajna?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije naravno taekwondo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj, zaboravih reći - dosta djevojaka (a vjerojatno i dečki, ali se ne mogu sjetiti) koji su kolege s mojim sinovima idu u razne škole u Križanićevoj, već prema afinitetima. Netko jezičnu, netko opću...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima, ima
    upravo zavrsio strukovnu, cetverogodisnju, ni blizu odlikas
    sada pise ispite drzavne mature, i gleda na koji faks bi mogao upasti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ima, ima
    upravo zavrsio strukovnu, cetverogodisnju, ni blizu odlikas
    sada pise ispite drzavne mature, i gleda na koji faks bi mogao upasti
    Za njega znam. Ti si mi se potajno javila .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za njega znam. Ti si mi se potajno javila .

a evo, ipak odlucila izaci iz ormara i ovdje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tako je ! Roditelji djece strukovnih skola izadite iz ormara !

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se usudila reći i da mi 5,0 nije cilj. čak ni kod male koja je treći završila. i da se razumijemo, ja sam s 5,0 prolazila :D

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja nisam s 5.0 prolazila, pa neće ni moja djeca!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

o pameti osnovnoškolaca u školama u kojima ima pola razreda prolazi s 5,0 isto ne bih. al da će se iz takvih lakše upisati, hoće. pa makar odustali nakon prvog srednje
    To nije toliko pitanje pameti djece, koliko kriterija nastavnika i opće klime u pojedinim školama. Naš ravnatelj se na Danu škole redovito hvali visokim prosjekom ocjena cijele škole i uvjeren je da je to pokazatelj kvalitete škole
    A što se tiče onog "biti il' ne biti 5,0", ništa tome nije toliko kumovalo kao upis u srednje škole na temelju ocjena. Ja u životu nisam imala 5,0 (osim u 8. i 4. srednje) i uopće mi to nije bilo bitno. Moj sin još od nižih razreda sluša naše komentare doma o upisima (na žalost, svjesna sam da smo tu pogriješili ) i ufitiljio si je u glavu da MORA imati 5,0, pa makar ga ja pokušavala uvjeriti da ne mora. Sad doma više ne komentiramo tu temu pred njim, ali ih u školi već od ove godine (6.r.) pomalo plaše ocjenama i upisima, pa je opet na istom...

(S tim da on stvarno i jest odličan u svim predmetima, bez pretjerivanja, osim u likovnom, ali u tom predmetu se jako trudi baš zbog ocjene. A možda ipak i neka korist od tih ocjena, jer se mora potruditi i na području u kojem nije osobito jak )

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je trud fajn. i poticanje djece na isti. al moj recimo odgovara povijest, zna tri pitanja od kolege (koje ovaj ne zna) i od svoja dva zna jedno i drugo brlja... znači 4,5/5

dobio je tri trojke... tri ne jednu... isto kao i mali koji je imao 2/5 .. tu se ne trudi više baš iako nije da mu ne treba ta ocjena jer se svaki trud pokazao uzaludnim

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ahahaha moja stalno planira kako slijedeće godine neće učiti pa će imati i koju četvorku. Onda sam joj rekla da ima škola u koje se ne možeš upisati ako nemaš 5,0 pa se jako uzrujala i gotovo uvrijedila - premda ju zanima samo jedna škola, a za tu joj 5,0 neće pomoći

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

meni je trud fajn. i poticanje djece na isti. al moj recimo odgovara povijest, zna tri pitanja od kolege (koje ovaj ne zna) i od svoja dva zna jedno i drugo brlja... znači 4,5/5

dobio je tri trojke... tri ne jednu... isto kao i mali koji je imao 2/5 .. tu se ne trudi više baš iako nije da mu ne treba ta ocjena jer se svaki trud pokazao uzaludnim
    To je ono što sam napisala u prošlom postu, pitanje kriterija ocjenjivanja. Da se prvo to raščisti, bilo bi lakše nastaviti dalje na temu upisa, prijemnih i ostalog.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To nije toliko pitanje pameti djece, koliko kriterija nastavnika i opće klime u pojedinim školama.
    Ma naravno, to je nama interna zezancija već

Peterlin, možeš li mi molim te napisati kakva saznanja imaš o 3. (to je Kušlanova, jelda?), to je jedna od tri škole u koje se moj sin namjerava prijaviti a ja ne znam baš nikog tko tamo ide ili je išao i općenito ne znam ništa o toj školi osim da ima košarkaški tim što je ujedno i razlog zašto će se on tamo prijaviti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma naravno, to je nama interna zezancija već

Peterlin, možeš li mi molim te napisati kakva saznanja imaš o 3. (to je Kušlanova, jelda?), to je jedna od tri škole u koje se moj sin namjerava prijaviti a ja ne znam baš nikog tko tamo ide ili je išao i općenito ne znam ništa o toj školi osim da ima košarkaški tim što je ujedno i razlog zašto će se on tamo prijaviti.
    Kušlanova - teško mi je reći jer nemam informacija iz prve ruke, ali evo malo rekla-kazala: jedna sinova prijateljica je tamo u matematičkom smjeru i zadovoljna je. Druga je na općem, tata kaže da je zadovoljna ali nisam s njom razgovarala. Ima tamo još djece iz naše osnovne škole, ali nemam povrat informacija kako im je.

Od prijatelja sam doznala da se njegov unuk prebacio iz te škole u sportsku, jer trenira zahtjevno (nije košarka u pitanju) i bilo mu je preteško pratiti gradivo i odrađivati treninge. Čini mi se da to govori u prilog da je škola prilično zahtjevna. Čula sam da imaju dobru dramsku. Ne mogu se trenutno sjetiti ničeg drugog, ali moj mlađi sin nikako nije htio onamo, ne zato što bi škola bila loša, nego je za sebe imao druge planove.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti. Kao i obično rekla-kazala informacije su skroz oprečne , ja sam čula iz neke treće ruke od frendicine frendice da je škola labava i nezahtjevna pa da se djeca prebacuju u teže i jače škole.
    No dobro, sad mi je već službeno svejedno u koju će se školu upisati.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

He ha, a ja sam cula da im je matematika u matematicom smjeru ista kao u školi čije ime ne spominjem vise.
    Ali ako hoćeš mogu pitati frendicu cije dijete ide tamo i uz to je aktivni sportas

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa normalno, sve škole boduju određene predmete. Pitanje je samo kako oni uopće imaju pravo postavljati takve pragove, sve OK dok je to teorija, ali da se stvarno dogodi da im se ne javi dovoljno djece sa bodovima iznad praga, to stvarno ne bi imalo smisla (posebno ovako visok prag kao u tom Titušu)
    Postoji i jesenski upisni rok.......

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napišite još kakve info o osmoj...
    Ili o prvoj ...
    Ili o četvrtoj...
    Nama je jedan od kriterija jednosmjenska nastava (naravno, MIOC ne gledamo iako bi mogla i tamo ... )

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dok ja dodjem ponovo, citav roman za iscitat.

Peterlin, mi zivimo na krajnjem zapadnom dijelu grada I bas sve skole su nam daleko -do lucijanke ima 20 min barem. To nije nikakav kriterij, barem nama.

Prag- kad sam se ja upisivala ( nesto sam mladja od vecine majki na ovoj temi), prag je bio 49 bodova. I upisali su dva razreda koja nisu popunili u prvom roku, a svi upisani su imali debelo preko trazenih bodova. I da, tehnicka skola, tada najjaci smjer. Radi se o danasnjem prelogu.

Ja slusam godinu dana kako je steta sto T nije u miocu jer je to najblabla. Pa dodjem tu I citam kako je superekstraspesl. A nije. Skola ko skola. Jer bez faksa si I sa miocom I sa petom I sa bilo kojom gimnazijom na istom mjestu. U banani. Ali eto, znas matematiku. I informatiku.

VIII je jaka opca gimnazija koja jako cijeni sportase, pa puno djece iz nase okoline koji su odlikasi I sportasi biraju bas tu skolu, izmedju ostalog.

Moje dijete od petog razreda zna sto hoce, vec sam pisala. I studij koji ga zanima ima prijemni koji nosi 70% bodova.

Kod nas iz os , mozda trecina djece iz generacije ide u gimnazije, ostali u strukovne skole. I svi su zadovoljni svojim izborima. Na kraju balade, to je jedino I vazno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Napišite još kakve info o osmoj...
    Ili o prvoj ...
    Ili o četvrtoj...
    Nama je jedan od kriterija jednosmjenska nastava (naravno, MIOC ne gledamo iako bi mogla i tamo ... )
    Prva gimnazija od ove godine upisuje i prirodoslovno-matematički razred, osim opće gimnazije.
    Imaju dosta jaku matematiku i fiziku. Njihovi učenici često upisuju FER.
    Definitivno je jedna od boljih općih gimnazija, i svaka preporuka za nju. I jednosmjenska je Jedino je lokacija takva da možda nekima ne odgovara.
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 20.06.2017. at 18:22

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •