Mojoj treba do svih (7.,2.,16. 8. 1.4. ... ) cca 50-60 minuta tako da i nije neki uvjet blizina
Mojoj treba do svih (7.,2.,16. 8. 1.4. ... ) cca 50-60 minuta tako da i nije neki uvjet blizina
I 4. je jednosmjenska. To je mojoj kceri prvi izbor, zeli upisati dvojezicni program. Bila je tamo na danima otvorenih vrata i vratila se s odlicnim dojmovima.
I moja isto tako...
Ne znam što joj je tako posebno tamo...
Je li ukupna svota 3800kn za jednu godinu ili svake je toliko? Ili je 3000kn upis, i 800kn po godini?
Sesvetska je isto jaka, a bliže vam je.
http://www.gimnazija-sesvete.skole.hr/
Od kume mali živi u Retkovcu i baš je nju odabrao jer je uvijek išao kontra gužve. I nakon nje je bez problema upisao zahtjevni faks.![]()
Ah, znam ... ali eto, ona bira ...
Dobra je i 3. ...
znam curicu iz 4.
curica, djevojka
završila 3. razred
jako zadovoljna
prva dva razreda se malo tražila, pogotovo prvi
prošla je s 4
treći je prošla s 5
zadovoljna i s nastavom i nastavnicima
puno putuju
ide u "obični", ne dvojezični program
Pitam jel uči francuski? Oni najviše putuju kolko sam skuzila
već sam mislila da ćeš izbaciti inicijale i pitati je li to ta
je
francuskinja je
Aleks, možeš li saznati otprilike omjer djece u 4. po mjestu stanovanja... Ima li ih iz drugih kvartova ili su uglavnom iz Novog Zagreba ili južnog dijela grada ...
Vidim da djeca (i roditelji) biraju škole i prema mjestu stanovanja ...
Eh, to može biti tako, ali i ne mora... Ja sam bila mat.smjer i poslije upisala taj studij, pa su mi prve dvije godine bile ufff...(isto sam htjela mijenjati studij, ali me tata prizemljio i rekao da NEMA nikakve garancije da se to neće opet dogoditi i na drugom studiju). Ali to ne mora vrijediti i u ovom slučaju. Za bistru djecu često je prekretnica polazak na faks jer do tada nisu imali radne navike učenja u skladu sa zahtjevima studiranja. UPRAVO TO je osnovna prednost matematičke gimnazije u odnosu na opće, za one koji kane studirati razne tehničke i prirodne znanosti. U srednjoj školi ti učenici postupno steknu solidne radne navike, nauče odvajati bitno od nebitnog, ekonomizirati vrijeme, raditi podsjetnike, pisati referate i elaborate itd. To se odnosi na višemanje svaku mat.gimnaziju, ne mora biti mioc. Kaže susjed da i njegova kćer u mat. smjeru III gimnazije ima sličan pristup i da se pošteno preznojava nakon osnovne škole.
Ont. Gledam kakvu matematiku uče klinci u tehničkoj školi (računalni smjer, eksperimentalni kurikulum) - bome, nije ni njihova matematika bezazlena, a još je fokusirana i na struku, pa je moj mlađi sin u prvom razredu strukovne škole učio trigonometrijske funkcije tj. isto gradivo koje je stariji radio u drugom razredu mat.gimnazije.
Za opću gimnaziju nemam direktnih iskustava, ali istina je da imaju sat matematike manje. Moj stariji je u općem smjeru mat.gimnazije i kaže da im fali taj dodatni sat (ima njemački kao drugi i latinski kao treći strani jezik, pa su rezali satnicu matematike, a mislim i hrvatskog u odnosu na druge smjerove - morala bih provjeriti). Gradivo je isto, ali često ne stignu provježbati. A ja sam mama babaroga kad kažem "a ne bi ti malo više vježbao i doma???" Kad već svake godine ode na Interliber i pokupuje sve Elementove zbirke kojih se može dočepati, hehehe...ali dobro im dođe.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.06.2017. at 07:40
A gle, to je razlog zašto bih ja svojem sugerirala prirodoslovno-matematičku gimnaziju prije nego opću, zbog tog sata matematike više. On naravno sad još nema pojma za što će se jednog dana opredijeliti, ali matematika mu dobro ide, pa bi bilo šteta da se ne razvija u tom smjeru.
(u svakom slučaju, bio bi sretniji s više matematike nego da sve 4 godine srednje škole mora učiti likovnu umjetnost)
Ali kod raspitivanja o kvalitetama općih gimnazija, Prva je jedna od boljih u Zg i za tu matematiku što je imaju u satnici, imaju kvalitetnu nastavu. To sam htjela reći. A sad upisuju i prirodoslovno-matematički razred, pa i to nekom može biti opcija.
Inače, znam ja i za ferovce iz Prve koji su uspješno završili faks, tako da ne mora svima biti isto![]()
s druge strane ja sam došla iz obične tehničke škole ( s naglaskom na zanatskom zanimanju) s ne prejakom matkom, mada vidim da smo mi radili više od mojeg klinca koji ide kao u matematičku školu, a opet nismo radili neke stvari koje su radili u kemisjkoj ili Končarevoj školi, ali pošto je trebalo njih puno naučiti svašta, tak sam ja to uspjela naučiti iz njihovih biilježaka ( kojih nije bilo baš na pretek) i knjiga
Peterlin, a kako je tvoj stariji zadovoljan s njemačkim ?
Moj u 10.je zadovoljan s njemačkim, ali cura koja ide u mioc drugi razred na njemački veli da je bezveze i da ništ novog nije naucila, i prvi i drugi je prošla u miocu s 5.0
Moja kći isto veli za njemački u Miocu da je bezveze i od jeseni će na njemački u školu stranih jezika.
Moja pak veli da je u XVI. na početnom njemačkom više naučila nego u osnovnoj za 4 godine.
Bolje mu je nego u osnovnoj školi, ali on je u osnovnoj imao profesoricu koja nije baš bila motivirana i precesto na bolovanju, a nije bilo zamjene. Lani se preznojavao, ali sad je bolje. Ima četiri iz njemačkog. Ja sam više brinula kako će se snalaziti s engleskim koji mu je u osnovnoj bio drugi jezik, ali to mu ide super.
Peterlin kaj tvoj ide na početni?
Inače kumina djeca dečko je sad maturant u V, cura završila treći, dečko je upisao napredni njemački (doslovno pisao krv), cura je upisala početni i bilo joj je ok
Ne ide na početni, pa on je učio 8 godina njemački u osnovnoj školi kao prvi jezik, a koliko znam, u njegovom razredu svi su već prije učili njemački. Druga je stvar to što im je predznanje bilo nikakvo.
Mislila sam reći da je moj sin u prvom razredu srednje stekao iz njemačkog kvalitetnije znanje i bolju sistematizaciju nego u svih osam godina osnovne škole.
Ja idem prek njihovih ključeva, na kompiću mi je lakše jer on pamti šifre pa uz pojedinu adresu samo stisnem odredi passwort za određeno ime, dok na telcu moram tipkati svaki put šifru. Ak ideš prek njihovih postavki dobis realno stanje staro par minuta
Budući da sa roditeljskom šifrom vidiš stanje tek nakon 48 sati, bolje je ovako kako Jelena kaže. MM se logira pomoću tokena ezabe, a meni se to ne da, pa samo kažem dečkima da mi pokažu e dnevnik u koji ulaze sa svojim šiframa. Tako odmah mogu s njima raspraviti, ali oni su nama uvijek govorili ocjene i prijee.dnevnika, pa tu nema nekih iznenađenja. Zgodno je što e.dnevnik pokazujeprosjek, ali nije nužno da se ocjena zaključi po tome. Moj L.je lani dobio 5 iz hj sa peosjekom 4.3, ali imao je neke druge zasluge i visoko zalaganje, pa prosjek iz e.dnevnika nije bio presudan.
Ja moje ne molim da mi pokažu sama to vidim jer kod nas svi znaju njihove šifre, istina mi smo prvotne šifre predjelali u pamtljive, a ne dtgZun12zx.
Uspoređivala sam malo ocjene od kolega mojeg srednjoskolca ispada da su klinci u zbiru jednaki, čak neki i bolji nego u osnovnoj, a ima ih stvarno po svim školama, zanimljivo u miocu su svi prošli s pet jedna cura s 5.0,jednom dečku samo matka cetiri
Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.06.2017. at 12:19
I ja ulazim preko djecjih sifri, originalnih , koje znam napamet .
Uopće ne ulazim u e dnevnik, niti znam kako bih ušla.
Jer mi ne treba.
Mala mi sve kaže.
Naravno da ti veli, ali recimo kod mojeg je bio problem za koji sam skuzila kad sam bila na edevnik slučajno razrednica je opravdala dva dana, ali ne sve sate, slučajno nije uzela u obzir uzmi sve u danu. Rješeno je na vrijeme mojom intervencijom.
Htjela sam reći da nije sve opravdala u jednom cugu, a oni imaju rok za opravdanje
Ja pošaljem mail raskiju.
Poslije ga nazovem da pitam je li ga primio i to je to.
A ovak bi mogla vidjet jel ispričao, tvoje je pravo da vidiš, mali bezveze da kažeš da ne znaš kak bu ušla, jel možeš prek djeteta ili prek roditelja. Čak je preporučljiva da se promjeni šifra kad ona služi i za upis u srednje i faks. Moj ima račun na carnetu čim je upisao prvi razred osnovne, i na njega imamo carnetu Internet doma prek iskona
Kod nas za ispriku ne pali mail. Moramo doći u školu
A zanimljivo je kaj se radi o istoj školi. Znači da ovisi o razredniku.
I kod nas ne pali mejl kao isprika, eventualno kao predisprika, ali se onda moraš u roku od tjedan dana i nacrtati u školi. Obavezno mora roditelj potvrditi i pisati rukom. U osnovnoj prođe i poruka u informativki za sat dva kod pregleda, ostali isto se tre a nacrtati u skoli
Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.06.2017. at 17:20
Kod nas ništ ne ovisi o djetetu, mora bit sve po ps
Meni je fora vidjeti bez obzira kaj pise
A ps je kaj točno?
Ako je rečeno da se pošalje mail i poslije se čujem s raskijem, zbog čega bih još trebala ići u školu za to?
Jedino ako vaši razrednici ne vjeruju ni djeci, ni roditeljima pa vas zato hoće vidjeti.
Ja s tim nemam problema.
Čak ne moram ni ispričnice od doktora slati.
Raski uredno opravda i napiše; pregled, liječenje, snimanje.
Iz drugih razloga moje dijete ne izostaje.
Nikad nije zaspala, ni eskivirala test, ni zakasnila zbog prometa, ni ništa drugo osim zdravstvenih potreba.
kod nas je na nivou škole rješeno kak smije izgledati isprika, a to uključuje da roditelj donese ispričnicu, u osnovnoj je bilo nekad da je mogla biti ipričnica od doktora i potpis roditelja, sad se isto mora roditelj nacrtati ako je nešto vieše od jedan-dva sata i u osnovnoj.
rekla je raska mojeg da kod ravnateljice nema labavo, i da njih jako kontoliraju, ni moj nije nikads kasnio, ni eskivirao test, dapače i bolestan je trčao u školi ( jer je u njegovoj glavi to sasvim drugačije posloženo), i uvijek kad su bila natjecanja je bio bar par sati u školi ( osim jednom kad je bilo jako nezgodno vrijeme natjecanja)