Stranica 198 od 298 PrviPrvi ... 98148188196197198199200208248 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,851 do 9,900 od 14856

Tema: Gimnazije i srednje škole

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ja dobro pamtim, i frizerska ima veliku navalu.

Pisala sam tu da je od kolegice sin upisao medicinu nakon medicinske škole.

A znam i više primjera. Kao što su u naše vrijeme neka djeca iz strukovnih škola htjela na faks i uspjela, tako i današnja.

Možda je previše tipkanja o nekoj školi posljedica toga kaj su istu školu pohađale i mame koje tu tipkaju.
    Moju skolu nitko nikad nije spomenuo.
    A tema ima stranicaaaaaa

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A valjda si jedina forumašica iz svoje škole. nemam drugog objašnjenja

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    A valjda si jedina forumašica iz svoje škole. nemam drugog objašnjenja
    Lako moguce da jesam .
    Malo nas upisuju , ali prag nam je visok.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kad smo kod škole/faksa, kolegica iz moje srednje ekonomske je na kraju odgojiteljica u vrtiću - to je učiteljski faks jel da? Jedina iz generacije koja nije otišla na nešto vezano uz ekonomiju

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo išle u slične srednje i na isti faks

A protiv zanata ja nemam ništa, dapače. Ali na ovoj temi se zanatske škole valjda nikad nisu ni spomenule. :/
    Da. Negdje mi zvoni da jesmo.
    No ti si u struci a ja koketiram sa svim i svacim : aparatic:

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

1.gimnazija PM smjer trenutno zadnji koji upada ima 83.61 bod.
    Od 26 djece, dvoje ima izravan upis i još 10 dodatni bod (ne znam je li po kojoj osnovi), nekima od njih itekako dobrodošao jer bez njega ne ulaze u kvotu.
    Ako se nekome da, voljela bi čuti kakvo je stanje u Miocu i koliko bodova ima zadnji trenutno koji upada. Isto i za Prelog kada unesu bodove (kasnije danas). Hvala

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Moj je prošao prijemni u prvom izboru.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Moj nažalost nije upao u 18.
    Je li istina da se može iz 4. U 18. Prebaciti na kraju prvog polugodišta ako mu se ne svidi?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

eno i na ženskom recenziraju glavna tema upis, prelog ili lucijanka, pitanje je sad

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pričekajte do kraja klinci svašta budu stiskali

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Ja nekako računam da je sad siguran. Prvi je na listi. Da i padne koje mjesto neće toliko valjda

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Na ovoj temi du u zadnje vrijeme stavovi prilično ograničeni i ponekad s visoka. A i u zadnjih par postova pojedinaca se da isčitati točnno ono što sam pisala, jadni strukovnjaci, nize inteligentni, manje ambiciozni i općenito prikraćeni. I nemojte reći da nije tako.
    .
    Ako si mislila na moju opservaciju o strukovnim školama, pisala sam iz primjera koji vrlo dobro poznajem, nikako svisoka ili snobovski. Nemam nikakve predrasude prema strukovnim školama, ali treba jasno reći da one nisu gimnazije i da razredno okruženje često udara ritam rada. Naravno da i tamo ima jako pametne djece koja će samoinicijativno učiti žešće i potegnuti više nego što "treba".

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Lako moguce da jesam .
    Malo nas upisuju , ali prag nam je visok.
    Jesi ti bila u medvedgradskoj?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    1.gimnazija PM smjer trenutno zadnji koji upada ima 83.61 bod.
    Od 26 djece, dvoje ima izravan upis i još 10 dodatni bod (ne znam je li po kojoj osnovi), nekima od njih itekako dobrodošao jer bez njega ne ulaze u kvotu.
    Ako se nekome da, voljela bi čuti kakvo je stanje u Miocu i koliko bodova ima zadnji trenutno koji upada. Isto i za Prelog kada unesu bodove (kasnije danas). Hvala
    MIOC 82,62 (prvi sljedeći koji ne upada 82,60), Prelog 82,50 (sljedeći koji ne upada 82,42).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Grozno!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Grozno!
    X

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je ali negdje se mora odsjeći,sretno i dalje

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    MIOC 82,62 (prvi sljedeći koji ne upada 82,60)
    Ono kad si prvi ispod crte jer nisi uzeo sve izborne... užas!

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MIOC 82,62 (prvi sljedeći koji ne upada 82,60), Prelog 82,50 (sljedeći koji ne upada 82,42).
    Hvala na info. Brojevi su uistinu nemilosrdni ☹️
    Tako je trenutno i u 1.- prvi koji ne upada ima 83.50 - maksimalnih 80 i sasvim dobrih 3.5 boda na prijemnom. No, u ovom trenu jednostavno nedovoljno

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

baš čitam po netu, bit će u zg izgleda barem 5 gimnazija gdje se nećeš moći upisati ako nisi sve 5.0

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kako V. stoji ove godine?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ako si mislila na moju opservaciju o strukovnim školama, pisala sam iz primjera koji vrlo dobro poznajem, nikako svisoka ili snobovski. Nemam nikakve predrasude prema strukovnim školama, ali treba jasno reći da one nisu gimnazije i da razredno okruženje često udara ritam rada. Naravno da i tamo ima jako pametne djece koja će samoinicijativno učiti žešće i potegnuti više nego što "treba".
    Nisam. Općenito sam mislila.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Da. Negdje mi zvoni da jesmo.
    No ti si u struci a ja koketiram sa svim i svacim : aparatic:
    Ja ozbiljno razmišljam o drastičnom zaokretu i bijegu od struke

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi ti bila u medvedgradskoj?
    Jesam.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kako V. stoji ove godine?
    Još bolje .

Zadnji koji upada 79,41 (sljedeći koji ne 79,40).

Ali to će se vjerojatno još mijenjati...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Ono kad si prvi ispod crte jer nisi uzeo sve izborne... užas!
    Nina, mislis u smislu dizanja prosjeka na racun izbornih predmeta?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne gledam na te brojke tragično, crta negdje mora biti i ako si prvi (ili bilo koji slijedeći) ispod to je iz nekog razloga trebalo tako biti. To nije škola za tebe, tvoja škola te čeka i tamo ćeš biti sretan. Nikako ti nije upropašten život, samo te usmjerio u tvom smjeru.
    Vidi li se da sam čitav dan vodila ovakve razgovore doma?
    Upada na kraju u željenu školu, ali je zbrljavila nešto s prijemnim pa je bila drama i potrudila sam se da ovaj pristup životu shvati i prihvati.
    Možda sad s odgodom situacije, ali bit će takvih u životu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nina, mislis u smislu dizanja prosjeka na racun izbornih predmeta?
    Pa da, ipak imaš mrvicu veći prosjek što imaš više izbornih predmets. Obično to ne igra ulogu, ali zamisli da si ti to dijete koje je ostalo neupisano jer je imalo jedan izborni manje. Baš onako loš osjećaj. A s druge strane, kad skužiš da si upao samo zato što jesi imao taj izborni, bude ti drago zbog svog truda koji si morao uložiti u taj predmet. U svakom slučaju, to je stvarno jako mala razlika, a može biti presudna.

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Nema se sto oko izbornih, to su drugi jezik i vjeronauk. Zar ima jos koji?
    Informatika je od nekog razreda postala obavezni.

Ispod crte ostanes zbog neke bezvezne cetvorke zakljucene nekad.

A jbg. Je kak je. Netko osvoji drvenu medalju uvijek.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne gledam na te brojke tragično, crta negdje mora biti i ako si prvi (ili bilo koji slijedeći) ispod to je iz nekog razloga trebalo tako biti. To nije škola za tebe, tvoja škola te čeka i tamo ćeš biti sretan. Nikako ti nije upropašten život, samo te usmjerio u tvom smjeru.
    Upada na kraju u željenu školu, ali je zbrljavila nešto s prijemnim pa je bila drama i potrudila sam se da ovaj pristup životu shvati i prihvati.
    Ja imam osjećaj da su na kraju skoro svi zadovoljni s onim što su upisali. Ja evo ne znam baš nikoga da je kukao kako mu je grozna škola. Čula sam jedino da se dešava da se neki ispišu iz nekih škola jer su im preteške, ali to su uglavnom škole koje su im bile prvi izbor, a ne škole u koje su upali jer nisu mogli ništa drugo. Ja bi stvarno voljela čuti i objektivna negativna iskustva, pogotovo ako se radi o većim problemima od jednog ili dva ne baš idealna nastavnika. Ovako su statistički podaci s rudnika znanja praktički jedini izvor informacija.

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Tako je!
    Vec se vidim da bih ga i ja mogla vodit

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Yuria prvotno napisa Vidi poruku
    Nema se sto oko izbornih, to su drugi jezik i vjeronauk. Zar ima jos koji?
    Informatika je od nekog razreda postala obavezni.

Ispod crte ostanes zbog neke bezvezne cetvorke zakljucene nekad.

A jbg. Je kak je. Netko osvoji drvenu medalju uvijek.
    Informatika je obavezna samo u 5. i 6. razredu, u ostalim razredima je izborna. Sad se može uzeti već od 1.osnovne.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ista priča kao i kod nas...
    Najtragičnije je što nije 100% za upis u Tituš ali je bila beskrajno tužna što je zabrljala prijemni...za sada još uvijek upada....Ona je u grupi na IG Tituš i već se skompala sa dijelom ekipe i mislim da je najveći motiv to...
    Po meni ne može pogriješiti niti sa jednom...ako želiš učiti -svaka je dobra i imaš šanse za željeni fax...
    Sa starijim koji je imao znantno lošije ocijene i želju za učenjem-mislila sam da je upis trauma(a da će njen biti med i mlijeko),na koncu je on upisao Ruđer,prezadovoljan i znatno bolji uspijeh nego u OŠ.
    A sada prolazimo golgotu...već mjesec dana analiziramo,raspravljamo,svađamo se,plačemo....niti sam neznam više...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa da, ipak imaš mrvicu veći prosjek što imaš više izbornih predmets. Obično to ne igra ulogu, ali zamisli da si ti to dijete koje je ostalo neupisano jer je imalo jedan izborni manje. Baš onako loš osjećaj. A s druge strane, kad skužiš da si upao samo zato što jesi imao taj izborni, bude ti drago zbog svog truda koji si morao uložiti u taj predmet. U svakom slučaju, to je stvarno jako mala razlika, a može biti presudna.
    Da to sam i mislila da ciljaš, samo kod nas u našoj školi drugi jezik (njemački) u načelu djeci ruši prosjek, pa se većinom ispisuju s njega nakon nekog vremena Hoću reći nije u svim školama izborni nužno za podizanje prosjeka.
    Moje dijete ga obožava i zaista imaju odlične prof iz njem.

Tako je u 7. i 8. razredu informatika je izborni. Moje dijete razmišlja možda je ne upisati jer doslovce ništa tamo ne nauče (igraju igrice što je njoj dosadno), a sati informatike su van redovne nastave (uz to dijete ima svoje treninge). Čisti gubitak vremena. Ima sve petice, pa joj ne treba za prosjek.
    No još ćemo vidjet. Ima vremena do rujna.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.07.2021. at 09:38

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da to sam i mislila da ciljaš, samo kod nas u našoj školi drugi jezik (njemački) u načelu djeci ruši prosjek, pa se većinom ispisuju s njega nakon nekog vremena Hoću reći nije u svim školama izborni nužno za podizanje prosjeka.

Tako je u 7. i 8. razredu informatika je izborni. Moje dijete razmišlja možda je ne upisati jer doslovce ništa tamo ne nauče (igraju igrice što je njoj dosadno), a sati informatike su van redovne nastave (uz to dijete ima svoje treninge). Čisti gubitak vremena. Ima sve petice, pa joj ne treba za prosjek.
    No još ćemo vidjet. Ima vremena do rujna.
    U našoj školi je super informatika, svake godine netko dođe do državnog. Ali njemački...ja sam učila njemački u srednjoj i jako sam nezadovoljna tadašnjim programom i onim što sam naučila, a imam dojam da u našoj školi njemački uče na isti takav način. Puno gramatike a na kraju nisu u stanju pričati na njemačkom. Kao što ni ja nisam nikad propričala njemački. Ne znam koliko to ovisi o nastavniku, koliko o programu, a koliko o tome je li netko talentiran za jezike. I njemački i informatika su u suprotnom turnusu, pa su prilična gnjavaža.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa to su OK bodovi. Ako je neko zelio upisati MIOC a imao je 79 bodova, a dobar je matematicar s prijemnim upada u njega.
    U Prelogu su na prijemnom fiz, bio i mat, ako se sjecam. Tu vec moras biti prirodnjak. Al to ne isto OK s obzirom da je to prirodoslovna gimnazija.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tako je mojem, drugi jezik mu ruši prosjek, ali rekla sam da nema ispisa nego se sljedeće godine mora više potruditi.
    A mrzi ga. Nemajka.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam osjećaj da su na kraju skoro svi zadovoljni s onim što su upisali. Ja evo ne znam baš nikoga da je kukao kako mu je grozna škola.
    Isto ovako. Svatko svoju školu hvali i baš njegova je najbolja.
    Oni kojima je grozno i prebacuju se su ipak rijetke iznimke.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U Prelogu je jedan dio ispita opće znanje ili tek nešto,klinka mi pričala prošle godine

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to su OK bodovi. Ako je neko zelio upisati MIOC a imao je 79 bodova, a dobar je matematicar s prijemnim upada u njega.
    U Prelogu su na prijemnom fiz, bio i mat, ako se sjecam. Tu vec moras biti prirodnjak. Al to ne isto OK s obzirom da je to prirodoslovna gimnazija.
    Zvuči jednostavno, ali samo je 33 od 482 učenika ove godine imalo dovoljno bodova na prijemnom za upisati mioc s jednom četvorkom iz bitnog predmeta.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kažu svi da je test teži nego prethodnih godina, a 2 godine djelomično on line nastave dalo je sigurno svoj danak. Vidim po svojoj maloj...ni lani u 6., ni sad u 7.r uopće nisu radili teže zadatke iz matematike (one s višim rednim brojem). Ni lani ni ove godine nisu stigli s gradivom do kraja udžbenika.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 02.07.2021. at 10:44

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa to je dobro da je teži test, tako su oni koji su stvarno talentirani bolje mogli "isplivati" i nadoknaditi bodove koji im ev. fale.

Znači teoretski se netko sa 77,62 boda mogao upisati . Znam da nitko nije imao 5 bodova, pogledala sam.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to je skroz ok da su se upisala i djeca koja nemaju 80

S tim da očito onda nekima nije pomogao ni dodatni bod

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to je dobro da je teži test, tako su oni koji su stvarno talentirani bolje mogli "isplivati" i nadoknaditi bodove koji im ev. fale.

Znači teoretski se netko sa 77,62 boda mogao upisati . Znam da nitko nije imao 5 bodova, pogledala sam.
    Ima (barem) dvoje s 5 bodova. Jedan od njih ima i izravan upis .

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U našoj školi je super informatika, svake godine netko dođe do državnog. Ali njemački...ja sam učila njemački u srednjoj i jako sam nezadovoljna tadašnjim programom i onim što sam naučila, a imam dojam da u našoj školi njemački uče na isti takav način. Puno gramatike a na kraju nisu u stanju pričati na njemačkom. Kao što ni ja nisam nikad propričala njemački. Ne znam koliko to ovisi o nastavniku, koliko o programu, a koliko o tome je li netko talentiran za jezike. I njemački i informatika su u suprotnom turnusu, pa su prilična gnjavaža.
    Da taj suprotni turnus je baš gnjavaža i zbog drugih aktivnosti i obveza koje djeca imaju.
    Kod nas suprotna situacija u školi, njemački odlična, a informatika loša.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Svaka čast!!!
    Jel možda neko dijete s našeg foruma?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Svaka čast!!!
    Jel možda neko dijete s našeg foruma?
    E, to ne znam ...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ih ne vidim.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ih ne vidim.
    S upisi.hr, ja vidla...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam pogledala na webu škole. Nebitno u svakom slučaju .

Taj s izravnim upisom je išao na prijemni?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •