Stranica 295 od 295 PrviPrvi ... 195245285293294295
Pokazuje rezultate 14,701 do 14,742 od 14742

Tema: Gimnazije i srednje škole

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Oprosti jelena, nisam vidjela da je LOM u pitanju. on samo daje potvrdu o zdravstvenom stanju... mislim da je procedura ista kao s vozačkim dozvolama pa da s tom potvrdom ideš na medicinu rada. Za školskog liječnika ne trebaš potvrdu LOM-a. On daje potvrdu temeljem sistematskog pregleda u 8.r.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Po onome kaj sam bila na otvorenim vratima trebala je biti medicina rada, istina s uvodom u modularni ak bude , možda se i to promijeni, naziv svakak bude i u jednoj i u drugoj školi i da za sad ga ne zanima računalni tehničar.stigne se i to u mjesec dana promjeniti
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.06.2025. at 09:58

Datum pristupanja
    Apr 2022

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    stvar prestiža, očito... jer kaj bi moje dijete koje ima 5.0 išlo u jezičnu tamo s onima koji jedva mogu upisati gimnaziju

tako su se nekako profilirale jezične zadnjih godina, svi koji nešto vrijede idu u p-m gimnazije, ako su štreberi a nisu baš za matku, onda idu u opće a ovi rubni odlični onda mogu jedino u jezične (moja je među njima )
    hello, dugo vas nisam pratila (od upisa u glazbenu), a sada kako završava 5. razred i borba je s pubertetom i lijenosti, malo gledam kakva je situacija sa srednjim školama u današnje vrijeme...konkretno, za jezičnu ja vidim prednost u tome da jezici otvaraju mnoga vrata i jedno od vrijednijih znanja su u današnje vrijeme, ali osobno bih više voljela da upiše opću jer kurikulum matematike u jezičnoj je isti, a satnica smanjena što može onda otežati svladavanje gradiva koje je tešo učiti sam doma ako ti ga netko dobro ne ispredaje, a potom i maturu.

osobno sam završila IX. jer nisam imala bodove za I. koja mi je blizu, a u XIII. nisam htjela zbog i tada "lošeg glasa"...sad bih bila najsretnija da se moje dijete upiše u neku bližu jer vrijeme izgubljeno u prometu nije zanemarivo, pogotovo ako još nastavi i srednju glazbenu, no mislim da je najbitnije da oni vidi na licu mjesta kakva je atmosfera i koja im najviše legne jer ako se nađu u sredini koja im bude motivirajuća, sa vršnjacima sličnh interesa, procvasti će...a svi moji napori da ju motiviram i trgnem su sizifov posao, niš oni nama ne vjeruju

Datum pristupanja
    Apr 2022

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Jel netko planira u Prelog? moj se odusevio na danima otvorenih vrata..kaze naj skola haha
    nemam osobno iskustvo, ali mala od frendice je završila, upisala željenu kemiju iz prve i bila je prilično zadovoljna školom...ako ima dobre bododve, solidno predzanje i radne navike, to je navodno super škola

moja za početak nema radne navike, pa sam se počela brinuti već od 5. gdje ju usmjeriti ak se ne sabere ubrzo ide u dobru osnovnu i nije da nema znanja, ali je ADHD-ovac s poremećajem pažnje, koncentracije, ogromnom dozom lijenosti i dovoljno inteligencije da izbjegne što više obaveza i provlači se umjesto da se nauči da bez rada nema ništa... npr. iz mat će imat 4 jer 2 od 5 ispita je odlučila lagati i muljati sa zadaćama, ne rješavati ih i ne učiti niš za ispite i skupila dovoljno loših ocjena da upropasti preostala 3 ispita koja je napisala najbolje u razredu...a tio je samo jedan primjer u moru njenih briljantnih pothvata

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

MusicBee, ma imate vremena, nemojte se opterećivati upisima kad je tek 5. razred
    Stignete

najbitnije je pratiti dijete i vidjeti u čemu je dobro, već je to jako puno ako se prepozna u kojem smjeru nastaviti daljnje školovanje

Datum pristupanja
    Apr 2022

Početno

MusicBee, ma imate vremena, nemojte se opterećivati upisima kad je tek 5. razred
    Stignete

najbitnije je pratiti dijete i vidjeti u čemu je dobro, već je to jako puno ako se prepozna u kojem smjeru nastaviti daljnje školovanje
    u izbjegavanju obaveza i bilo kakvog oblika rada i zabavljanju

ma znam da ima vremena, al kad čujem po vijestima kako svi 5.0 se upisuju, malo me strecnulo... u njihovom razredu nitko ne prolazi 5. s 5.0, pa se pitam gdje su sve ti i možda je ipak vrijeme da ju malo stisnem, koliko je to uopće moguće... a nisu blesav razred, od 1. do 4. su bili najjači razred, pa su ih u 5. izmiješali da se malo izjednače što je totalna glupost, ali eto... ono što jesu, kao generacija, svi su nevjerojatno lijeni i nezainteresirani za školu, al ostaje nada da će se u nekom trenu sabrati jer mogu svašta, samo neće

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MusicBee prvotno napisa Vidi poruku
    u izbjegavanju obaveza i bilo kakvog oblika rada i zabavljanju

ma znam da ima vremena, al kad čujem po vijestima kako svi 5.0 se upisuju, malo me strecnulo... u njihovom razredu nitko ne prolazi 5. s 5.0, pa se pitam gdje su sve ti i možda je ipak vrijeme da ju malo stisnem, koliko je to uopće moguće... a nisu blesav razred, od 1. do 4. su bili najjači razred, pa su ih u 5. izmiješali da se malo izjednače što je totalna glupost, ali eto... ono što jesu, kao generacija, svi su nevjerojatno lijeni i nezainteresirani za školu, al ostaje nada da će se u nekom trenu sabrati jer mogu svašta, samo neće
    Bez brige. Izbjegavanje rada ce potrajati. Mozda i cijeli zivot. Pametni s ADHDom to zovu -ekonomicnost, stednja energije. Jer im izuzetno puno energije treba da rade stvari koje im ne poticu dopamin.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I nije bas da -nece. Biokemija mozga je ta koja joj ne da da -hoce.

Datum pristupanja
    Apr 2022

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Bez brige. Izbjegavanje rada ce potrajati. Mozda i cijeli zivot. Pametni s ADHDom to zovu -ekonomicnost, stednja energije. Jer im izuzetno puno energije treba da rade stvari koje im ne poticu dopamin.
    ekonomičnost, tako je

bit će to dobro...sretno svima koji se sada upisuju

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod mojih uvijek se nađe netko čak i više njih koji su 5.0, u školi ima dosta klinaca koji idu na državna, ima i dosta koji su i zauzeli ili su SAD po postoljima. Čak kod velikog na faksu postoji dečko koji je praktički odlikaš u par frendova na pmf i medicinuži, tak da svakako postoje takva deca.

I tako j danas čačkam po ednevniku malog , kad ono ispadne da mali ima 5.0, što znam da svakako nije, a i do sad nije nikak. I onda ispalo da mu je zaokružena ocjena iz tehničkog i eto mali ima to kaj ima.eto ni kriv ni dužan
    Pol sata kasnije ima već manji prosjek, do srijede bu imal pravi
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.06.2025. at 22:52

Datum pristupanja
    Jun 2025

Početno

Pozdrav svima..dijete razmišlja o upisu 2.gimnazije u ZG pa ako je voljan netko čije dijete/ili sam učenik pohađa istu ili je pohađao da odgovori na par pitanja bila bih zahvalna..
    1. koji izborni je lakši etika ili vjeronauk
    2. Fakultativni predmeti DSD i engleski ,kad se nastava održava ( navečer ili prije/nakon redovne nastave) i kako ste zadovoljni
    3.kakva je fizika ,nastavnici i jel se radi po čuvenoj plavoj zbirci Brković ili po udžbenicima
    4. likovni,glazbeni ,povijest ,latinski jesu zahtjevni nastavnici
    5.zašto bi opet upisali i zašto nebi 2.gimnaziju

Unaprijed zahvaljujem

Datum pristupanja
    Apr 2022

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mojih uvijek se nađe netko čak i više njih koji su 5.0, u školi ima dosta klinaca koji idu na državna, ima i dosta koji su i zauzeli ili su SAD po postoljima. Čak kod velikog na faksu postoji dečko koji je praktički odlikaš u par frendova na pmf i medicinuži, tak da svakako postoje takva deca.

I tako j danas čačkam po ednevniku malog , kad ono ispadne da mali ima 5.0, što znam da svakako nije, a i do sad nije nikak. I onda ispalo da mu je zaokružena ocjena iz tehničkog i eto mali ima to kaj ima.eto ni kriv ni dužan
    Pol sata kasnije ima već manji prosjek, do srijede bu imal pravi
    haha...kakav šok sad bi mu trebali tak ostavit
    ma kod nas je uvijek bilo 5.0 odlikaša (čak je i moja jednom zablistala), no sad 5. po prvi puta nitko, ako baš ne navuče zadnji dan nešto...očito ih 5. iznenadio i skroz mi je jasno da netko ili par njih po razredu prođe s 5.0, al po upisnim listama gimnazija se čini da je 60% djece ima sve 5.0, a ostali idu u strukovne...budemo vidjeli kak bu kad ova generacija dođe do upisa, možda se i to promjeni

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jana2404 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima..dijete razmišlja o upisu 2.gimnazije u ZG pa ako je voljan netko čije dijete/ili sam učenik pohađa istu ili je pohađao da odgovori na par pitanja bila bih zahvalna..
    1. koji izborni je lakši etika ili vjeronauk
    2. Fakultativni predmeti DSD i engleski ,kad se nastava održava ( navečer ili prije/nakon redovne nastave) i kako ste zadovoljni
    3.kakva je fizika ,nastavnici i jel se radi po čuvenoj plavoj zbirci Brković ili po udžbenicima
    4. likovni,glazbeni ,povijest ,latinski jesu zahtjevni nastavnici
    5.zašto bi opet upisali i zašto nebi 2.gimnaziju

Unaprijed zahvaljujem
    Ne znam ništa o ovoj gimnaziji, ali samo ću komentirati etiku vs vjeronauk. Vjeronauk je lakši jer se gradivo ponavlja i samo malo proširi. Etika je potpuno novi predmet s temama koje se na vjeronauku ne spominju. Moji sinovi su odgulili vjeronauk u OŠ i sami su htjeli etiku u srednjoj. Jedan je išao u gimnaziju, drugi u strukovnu skolu. Ista stvar... Kolege koji su upisali vjeronauk imali su lakši posao, ali mojima je ovo bilo baš zanimljivo i nisu pozalili izbor. Učili su o izbornom sustavu (to je mog mlađeg zanimalo) i razne zanimljive teme tipa transplantacije organa, ivf, prava žena, rodna teorija...

S druge strane, ako se traži lakši predmet, etika to nije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danas IX ima otvorena vrata 17-18.30

Uveli prijemni za matematički dio ( 1 razred ) bodovni prag 74
    Za opću 72 boda

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Samo da pitam
    Liječnička potvrda medicine rada , mora biti baš za određeno zanimanje ?
    I jel prošle godine upisi počeli tek iza 12 ko pred 9. godina?
    Mi smo imali isprintane potvrde za svku pojedinu školu s obzirom da se u svakoj školi smijer zvao drukčije. To su nam odmah tamo napravili, samo je trebalo pravilno priložiti popis traženog.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cathy ti pričaš za medicinu rada ili za potvrdu od opće prakse kao podloga za medicinu rada?
    I samo još jedno pitanje jel se vadi krv kod medicine rada?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jelena.o moj nije vadio krv, pregled je bio EKG, pregled vida, mislim i sluha, spirometrija... tako nešto, onako osnovni pregled

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

jelena.o moj nije vadio krv, pregled je bio EKG, pregled vida, mislim i sluha, spirometrija... tako nešto, onako osnovni pregled
    To ovisi i o izboru smjera. Nije svejedno je li u pitanju prehrambena srednja škola ili tehnička.... Nisu isti zahtjevi za svaki smjer. Mislim da za to treba i potvrda odabranog obiteljskog liječnika koji poznaje zdravstveno stanje djeteta. Više se ne sjećam detalja...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.06.2025. at 11:48

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.06.2025. at 10:02

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I sad poslije slušanja opet ispada
    Da oni kojima engleski nije 1. jezik trebaju pisati ispit iz istog ako škola ima obavezni engleski ( sve gimnazije+ dobar dio strukovnih škola)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.06.2025. at 14:15

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da oni kojima engleski nije 1. jezik trebaju pisati ispit iz istog ako škola ima obavezni engleski ( sve gimnazije+ dobar dio strukovnih škola)
    Zanimljivo... Stvari se mijenjaju. Mojoj djeci to nisu tražili ni u jednoj srednjoj školi. Obojica su imala njemački kao prvi jezik, a engleski izborno i bez problema su se upisali u srednje škole gdje je engleski bio prvi strani jezik (default), ali oni su imali engleski izborno. Ovo što kažeš možda vrijedi ako djeca u svjedodžbi nemaju ocjenu iz engleskog, tj. ako su ga učili negdje izvan osnovne škole.

Datum pristupanja
    Apr 2022

Početno

meni od početka nije baš jasno, da li djeca s IP-om, dakle redoviti program uz individualizirane postupke (prema rješenju grada), spadaju pod teže zdravstvene teškoće i vrednuju se na onom predroku prema preporuci HZZ-a ili oni spadaju u kandidate sa zdravstvenim teškoćama (koje nisu teže) i ne idu na taj predrok nego na redovne upise?
    Ako je tak, ostvaruju li oni neku prednost ili ne?

I da nadodam, ima li to rješenje grada neki rok u kojem se mora provjeriti da li je IP i dalje potreban ili? mi smo ga dobili na kraju 4. i nemam pojma je li to sad tak do kraja ili se treba ponavljati timska nakon negog vremena?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

govorim za upis od prije 2 godine, možda se nešto promijenilo - djeca bez IP-a, a sa zdravstvenim teškoćama dobiju papir od medicine rada (mi smo s novog zagreba morlai u sesvete) da mogu upisati određenu školu i nešto što se zove "prednost pri upisu" što je vidljivo na e-upisima. Djeca idu na redovni upisni rok i samo ako su zadnji na listi s istim brojem bodova kao neko drugo dijete koje nema taj papir, onda imaju prednost i upisuju. što je nonsens jer ako 2 djece na zadnjem mjestu imaju iisti broj bodova škola ih mora upisati oboje.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Da, tako zvuči ali ja zaista mislim da je gospođa pogriješila jer to sigurno nije točno.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

imamo istu situaciju s jezikom, na stranicama škola svuda piše da idu na provjeru jezika samo ako nisu učili (one minimalno 4 godine) taj jezik u osnovnoj školi... tad moraju na provjeru, inače ne...

bude to bilo vidljivo i na upisima, kad se učitaju podaci, vidjet ćeš ionako trebaš li na neku dodatnu provjeru ili ne.

prije dvije godine je mali normalno promijenio prvi jezik (uzeo je engleski koji je dotad učio kao izborni)
    Posljednje uređivanje od Willow : 11.06.2025. at 17:20

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj MusicBee prvotno napisa Vidi poruku
    meni od početka nije baš jasno, da li djeca s IP-om, dakle redoviti program uz individualizirane postupke (prema rješenju grada), spadaju pod teže zdravstvene teškoće i vrednuju se na onom predroku prema preporuci HZZ-a ili oni spadaju u kandidate sa zdravstvenim teškoćama (koje nisu teže) i ne idu na taj predrok nego na redovne upise?
    Ako je tak, ostvaruju li oni neku prednost ili ne?

I da nadodam, ima li to rješenje grada neki rok u kojem se mora provjeriti da li je IP i dalje potreban ili? mi smo ga dobili na kraju 4. i nemam pojma je li to sad tak do kraja ili se treba ponavljati timska nakon negog vremena?

Djeca s IP se upisuju na predupisima putem Gradskog ureda uz prethodno pribavljenu dokumentaciju HZZ-a u kojoj su navedeni smjerovi za koje se mogu kandidirati.

Datum pristupanja
    Apr 2022

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    govorim za upis od prije 2 godine, možda se nešto promijenilo - djeca bez IP-a, a sa zdravstvenim teškoćama dobiju papir od medicine rada (mi smo s novog zagreba morlai u sesvete) da mogu upisati određenu školu i nešto što se zove "prednost pri upisu" što je vidljivo na e-upisima. Djeca idu na redovni upisni rok i samo ako su zadnji na listi s istim brojem bodova kao neko drugo dijete koje nema taj papir, onda imaju prednost i upisuju. što je nonsens jer ako 2 djece na zadnjem mjestu imaju iisti broj bodova škola ih mora upisati oboje.
    Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa Vidi poruku
    Djeca s IP se upisuju na predupisima putem Gradskog ureda uz prethodno pribavljenu dokumentaciju HZZ-a u kojoj su navedeni smjerovi za koje se mogu kandidirati.
    hvala na odg., sad je napokon jasno

a u slučaju da na predupisu ne uspiju upasti u željenju školu, mogu ići naknadno i na redovan upis na ljetnom roku ili je to to za ljetni rok? malo cjepidlačim sad, nemojte zamjeriti
    Posljednje uređivanje od MusicBee : 11.06.2025. at 23:03

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U slučaju da ne upišu na prijevremenom roku, mogu se prijaviti redovno ako imaju dovoljno bodova.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pazi da na predroku prijavi isključivo one škole koje mu/joj dolaze u obzir. Jer ako na predroku upadne na 4. (npr. neželjeni) izbor koji je stavio tek tako, onda ga mora i upisati.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 11.06.2025. at 23:18

Datum pristupanja
    Apr 2022

Početno

hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U prezentaciji je navedeno ( više puta!) da onaj kojem engleski nije . jezik će za škole kojima je engleski 1. i / ili jezik trebati polagati i engleski
    .da bi nakon bure u našem razredu i čačkanja na sve strane cijeli jučerašnje popodne i večer došla obavijest

Da : ispričavamo se na pogrešnoj informaciji navedenoj u webinaru.Naime, prilikom prijave programa učenik prema vlastitim željama bira prvi strani jezik koji želi učiti, a koji željena srednja škola nudi.
    Odabirom određenog stranog jezika mora biti zadovoljen preduvjet učenja istog u osmom razredu osnovne škole. Ako kandidat nema zadovoljen navedeni preduvjet, treba pristupiti dodatnoj provjeri znanja stranog jezika koji organizira srednja škola. Ako kandidat ne zadovolji navedeni preduvjet, bit će obrisan s liste prije kraja prijava obrazovnih programa.
    Sukladno navedenom, učenik koji prilikom upisa u srednju školu želi odabrati engleski kao prvi strani jezik, neće morati pristupiti dodatnoj provjeri predznanja stranog jezika ako ga je učio u osmom razredu osnovne škole, neovisno o tome je li ga učio kao prvi ili drugi strani jezik.
    Za sve ostale upite stojimo Vam na raspolaganju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ispričavamo se na pogrešnoj informaciji navedenoj u webinaru.

Naime, prilikom prijave programa učenik prema vlastitim željama bira prvi strani jezik koji želi učiti, a koji željena srednja škola nudi. U većini škola ti je i jedini jezik koji se nudi.!!.

Odabirom određenog stranog jezika mora biti zadovoljen preduvjet učenja istog u osmom razredu osnovne škole. Ako kandidat nema zadovoljen navedeni preduvjet, treba pristupiti dodatnoj provjeri znanja stranog jezika koji organizira srednja škola. Ako kandidat ne zadovolji navedeni preduvjet, bit će obrisan s liste prije kraja prijava obrazovnih programa.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.06.2025. at 06:23

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

eto, žena na webinaru pobrkala lončiće

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I napravila takav metež u našem razredu za ne povjerovati!
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.06.2025. at 12:54

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ima li kakvih iskustava sa VII gimnazijom?
    Hvala!

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moje dijete ide u VII. gimnaziju.
    On j vrlo zadovoljan, sada završava 2. srednje.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cathy ti pričaš za medicinu rada ili za potvrdu od opće prakse kao podloga za medicinu rada?
    I samo još jedno pitanje jel se vadi krv kod medicine rada?
    Medicina rada.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne znam ništa o ovoj školi, ali imaju i prirodoslovno-matematički razred, pa evo prilike za one s lošijim ocjenama.
    https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...imaju-2765772/

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam ništa o ovoj školi, ali imaju i prirodoslovno-matematički razred, pa evo prilike za one s lošijim ocjenama.
    https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...imaju-2765772/
    Sam naslov članka me usekirao!
    Ušli smo u najmoderniju školu u Hrvatskoj: Nude najbolje uvjete, a pazite koga sve primaju

Kao da primaju vanzemaljce! Zamislite, primaju djecu koja nemaju 846 bodova i nisu osamstočetdeset drzavnih nagrada osvojili!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma dobro, naslov je klikbejt. Ali big like za otvaranje još jednog PM razreda. Nadam se da će ih s vremenom biti i više. Nisam vidjela u članku koji je program, ali prošle godine sam vidjela da netko novi ima program B s pojačanom informatikom umjesto drugog stranog jezika, pa možda i oni imaju tako. Do prije par godina su taj B program imali u samo u tri gimnazije.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nije loše ni da se ponudio sportski razred na istoku grada... još uvijek nepopularna gimnazija... dobar ravnatelj bi sigurno popravio imidž...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Počelo je! Sretno svima

Prijavljujem navalu na sportske razrede ako nekog zanima...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •