Stranica 296 od 298 PrviPrvi ... 196246286294295296297298 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,751 do 14,800 od 14856

Tema: Gimnazije i srednje škole

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    hvalaaa i mi smo ovdje...za sada na dobrim mjestima u svih 5 prijavljenih škola. neke imaju i prijemni i tu treba skupiti koji bod. sretno svima!
    Isto i kod nas

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne pitam za svoju, ali kaj se događa sa 16. da je prošle godine upisivala 130 djece, a ove godine 86. Od kud tolika razlika? Od frendice maloj je prvi izbor i rčunali smo s bodovima da će biti sigurno oko sredine, čak prva trećina kad ono sad je u zadnjoj trećini i idem gledati kaj je kad ono ogromna razlika u upisnoj kvoti.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

očito upisuju jedan manje razred, možda su tako tražili?

mojoj je XVI bila na listi (pa ju makla jer nema šanse upast), imaju i puno upisanih već na predupisu, očito je baš navala ove godine na XVI

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

U XVI je 130 ukupno s dvojezičnim smjerom. Očito su tamo morali upisati više djece.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sad sam ja išla gledati odluke, fakat je ove godine 1 razred manje, prošle godine su upisivali 130 u jezičnu i 26 u dvojezični razred a ove godine samo 104 u jezičnu

to objašnjava i navalu

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ne pitam za svoju, ali kaj se događa sa 16. da je prošle godine upisivala 130 djece, a ove godine 86. Od kud tolika razlika? Od frendice maloj je prvi izbor i rčunali smo s bodovima da će biti sigurno oko sredine, čak prva trećina kad ono sad je u zadnjoj trećini i idem gledati kaj je kad ono ogromna razlika u upisnoj kvoti.

Sigurno razred manje. Vidim samo dvojezičnu listu prima 23 prijavljeno je oko 40, zadnji koji upada 77, 50 bodova. Ovu drugu listu ne vidim jer kćeri nije opcija. Ali zapravo je sve to dosta okvirno jer npr. da moja ne upadne u željeni izbor, vjerojatno bi 16. stavila na drugo mjesto i automatski za jedno mjesto pomakla listu na dolje jer ima 80 bodova.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A ja vidim jezičnu listu.
    Prijavljenih 142, primaju 86, zadnji koji upada 74,8

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čini se da je u većini općih i matematičkih gimnazija povećan broj upisnih mjesta s prošlogodišnjih 26 na 28 po razredu. Koliko se sjećam, prošle se godine najavljivalo povećanje. Očito je sada u i provedeno. U gimnaziji jedne od mojih kćeri ove godine upisuju razred više nego prije godinu dana. Ne znam pozadinu odluke, osim podatka da je i u generaciji maturanata razred više u odnosu na ostale generacije u toj školi. Možda se samo radi o kapacitetu zgrade?

Kad se tome doda da je ove godine broj osmaša manji, nadam se da će to u konačnici rezultirati ležernijim, manje stresnim upisima, barem za dio učenika.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I. pm smjer ove godine upisuje razred manje, tj. samo jedan razred.
    Ne znam koji je tome razlog.
    Posljednje uređivanje od buba klara : 26.06.2025. at 18:05

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    U XVI je 130 ukupno s dvojezičnim smjerom. Očito su tamo morali upisati više djece.
    Za prošlu godinu na školskom rudniku piše da je kvota bila 130 za jezičnu....dvojezični je posebno.. Ove godine frendici piše 86 za jezični smjer.. To su bome 2 razreda manje
    Posljednje uređivanje od mitovski : 26.06.2025. at 18:12

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    sad sam ja išla gledati odluke, fakat je ove godine 1 razred manje, prošle godine su upisivali 130 u jezičnu i 26 u dvojezični razred a ove godine samo 104 u jezičnu

to objašnjava i navalu
    A di si našla 104..njoj na listi piše upisna kvota 86

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    A di si našla 104..njoj na listi piše upisna kvota 86
    na odluci o upisu za 2025/2026 https://narodne-novine.nn.hr/clanci/...5_83_1107.html

tih 86 ti je umanjeno za djecu s predupisa (puno ih je na listi) + eventualne ponavljače...

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Na e upisima u školama i programima piše broj upisanih mjesta za jezičnu xvi 104 i 26 za engleze. Hot-tur je ujutro povećala kvotu s 80 na 104. Prije dvije godine xii je isto (mislim zadnji dan upisa) povećala kvotu za 1 razred.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

na odluci o upisu za 2025/2026 https://narodne-novine.nn.hr/clanci/...5_83_1107.html

tih 86 ti je umanjeno za djecu s predupisa (puno ih je na listi) + eventualne ponavljače...
    Nije, 86 je uključujući predupis.
    Ne vjerujem da je toliko ponavljača.
    Kad se otvore podaci o školi, piše 104 mjesta, a na samoj listi ih je 86 (uključujući 10 predupisa).

Tako da nije ni meni baš najjasnije gdje je nestalo ovih 18 - pa jel moguće da imaju toliko popravnih?
    Posljednje uređivanje od LolaMo : 26.06.2025. at 18:25

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ako su upisana djeca s teškoćama, automatski se smanjuje još broj mjesta, npr. u razredu u kojem je 3 djece s teškoćama, može biti najviše ukupno 20 učenika... (tako nekako, nek me netko ispravi ako pišem krivo)... zato se smanjila još kvota
    Posljednje uređivanje od Willow : 26.06.2025. at 18:30

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa Vidi poruku
    Čini se da je u većini općih i matematičkih gimnazija povećan broj upisnih mjesta s prošlogodišnjih 26 na 28 po razredu. Koliko se sjećam, prošle se godine najavljivalo povećanje. Očito je sada u i provedeno. U gimnaziji jedne od mojih kćeri ove godine upisuju razred više nego prije godinu dana. Ne znam pozadinu odluke, osim podatka da je i u generaciji maturanata razred više u odnosu na ostale generacije u toj školi. Možda se samo radi o kapacitetu zgrade?

Kad se tome doda da je ove godine broj osmaša manji, nadam se da će to u konačnici rezultirati ležernijim, manje stresnim upisima, barem za dio učenika.
    Valjda svake cetvrte godine ide 5 razreda.Prijavljeno ih je 139, prima 130 al moze tu jos biti dosta promjena.
    Je li kcer zadovoljna?Kakvi su dojmovi o skoli?
    I pitanje za jezik..jel moram staviti drugu opciju drugog jezika?Sta ako stavim a sta ako ne?

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Joss prvotno napisa Vidi poruku
    I pitanje za jezik..jel moram staviti drugu opciju drugog jezika?Sta ako stavim a sta ako ne?
    Ako prijava programa prolazi (ako ne javlja grešku kakvu javlja ako nisi izabrao vjeronauk ili etiku), tj., sustav to dozvoljava, onda ti se prilikom upisa neće dogoditi ništa osim da će te možda prilikom predaje papira tražiti da upišeš drugu opciju 2. jezika.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A možda ih se samo 86 prijavilo?
    Što se jezika tiče u jednoj školi koju je klinac zabilježio je smo engleski ponuđen
    U drugoj školi je ponuđen i engleski i njemački
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.06.2025. at 05:32

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tocekica prvotno napisa Vidi poruku
    Ako prijava programa prolazi (ako ne javlja grešku kakvu javlja ako nisi izabrao vjeronauk ili etiku), tj., sustav to dozvoljava, onda ti se prilikom upisa neće dogoditi ništa osim da će te možda prilikom predaje papira tražiti da upišeš drugu opciju 2. jezika.
    Ma prolazi i sa i bez. Al samo ne kuzim po kojem kriteriju će nekoga svrstati u željeni jezik a nekog u drugu opciju.
    Je li pametnije ostaviti samo prvu opciju? Moja ne bi baš ništa od alternativa ako ne mora.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Na Carnetovoj stranici piše da se ne mora izabrati alternativa...

btw. neke ZG gimnazije imaju samo početni njemački kao drugi strani jezik, bezveze... većina djece uče neki drugi strani jezik kao izborni a onda u srednjoj nema napredne opcije već ispočetka...

moja će vjerojatno u jezičnu ali za ostale u općoj npr. je glupo da ne nastave s učenjem u srednjoj kad su ga učili 5 g. u osnovnoj

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Joss prvotno napisa Vidi poruku
    Ma prolazi i sa i bez. Al samo ne kuzim po kojem kriteriju će nekoga svrstati u željeni jezik a nekog u drugu opciju.
    Je li pametnije ostaviti samo prvu opciju? Moja ne bi baš ništa od alternativa ako ne mora.
    Mi smo na samim upisima izmijenili 2. jezik i alternativu. Ako treba druga opcija na upisima će ti reći. Možeš nazvati i pitati kada budeš znala u koju će školu jer sve škole imaju informacije oko upisa. To ti je zgodno jer ti nekad znaju preporučiti neki jezik ili izborni predmet ☺️.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Na Carnetovoj stranici piše da se ne mora izabrati alternativa...
    Ali onda te mogu rasporediti u bilo koji drugi jezik.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa valjda se samostalno bira drugi jezik

zar nema opcije izbora na prijavama? ne sjećam se detalja, ali ja sigurno nisam dozvolila da mi dijete u jezičnoj dobije jezik onako lutrijski, tako da je morala biti neka opcija (ili prilikom prijave, ili prilikom upisa)

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pa da, samostalno klikaš opciju jezika ali i alternative. Ali ako ne staviš alternativu škola te može samostalno rasporediti. Kod sina su prilikom upisa baš tražili da se izabere i alternativa.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U X i Lucijanki obavezni jezik je engleski i isti je program bez obzira jel si ga učio 5 ili 8 godina
    U istim školama postoji i mogućnost dodatnog jezika njemačkog jel si ga učio 5 ili 8 godina, definitivno napredniji.kolko se sjećam i u 5. je isto kaj se tiče rasporeda jezika

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Oni koji uče 3 ili više godine idu u nastavljače bez obzira jesu li ga imali kao 1. Ili 2. jezik u OŠ. Za 1. Jezik imaju testiranje ako si ga učio manje od 5 godina. Nema razlike u programu 2. jezika ako si ga učio 3, 5 ili 8 godina. Oni koji nisu učili u školi ili su ga učili do 2 godine idu u početnike. Moj je u OŠ išao na njem 4.-6.r. I nisu mu dozvolili da upiše njem poč.
    Posljednje uređivanje od tocekica : 28.06.2025. at 11:34

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Oni koji uče 3 ili više godine idu u nastavljače bez obzira jesu li ga imali kao 1. Ili 2. jezik u OŠ. Za 1. Jezik imaju testiranje ako si ga učio manje od 5 godina. Nema razlike u programu 2. jezika ako si ga učio 3, 5 ili 8 godina. Oni koji nisu učili u školi ili su ga učili do 2 godine idu u početnike. Moj je u OŠ išao na njem 4.-6.r. I nisu mu dozvolili da upiše njem poč.
    možda nejasno... 1. Jezik je nastavljački i traži se min 5 godina učenja ili testiranje znanja, 2. jezik početnici su oni koji ga nisu učili ili su ga učili manje od 3 godine. Nema razlike u programu nastavljača 2. jezika ( 3., 5. ili 8. god učenja) .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda nejasno... 1. Jezik je nastavljački i traži se min 5 godina učenja ili testiranje znanja, 2. jezik početnici su oni koji ga nisu učili ili su ga učili manje od 3 godine. Nema razlike u programu nastavljača 2. jezika ( 3., 5. ili 8. god učenja) .
    U nekim školama nema početnog 2. jezika, nego samo nastavni. Treba pitati koji jezik imaju i kojeg stupnja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako ste ?
    Ja kao razrednica se živciram na veliko .

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo, završio je prijemni za opću. Moja osmašica zvuči zadovoljno. Jel zna netko, kad cca dođu rezultati, i gdje? Konkretno za tituš me zanima...

Poslano sa mog LLY-NX1 koristeći Tapatalk

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj principesa prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, završio je prijemni za opću. Moja osmašica zvuči zadovoljno. Jel zna netko, kad cca dođu rezultati, i gdje? Konkretno za tituš me zanima...
    Na stranicama škole će objaviti privremene rezultate danas oko 13-14 sati. Uvid u ispit u školi je u 14 sati.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Još se čeka upis u sistem. Mene zanima koliko se te ljestvice pomiču. Ako si danas na kraju dana 100/130. Jel to ok, ili se nakon prijemnih PM i Prelog očekuju još veći pomaci?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pa kad su ove godine prijemni za pm gmnazije? pitam jer me to čeka dogodine

Mislila sma da je to već prošlo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Još se čeka upis u sistem. Mene zanima koliko se te ljestvice pomiču. Ako si danas na kraju dana 100/130. Jel to ok, ili se nakon prijemnih PM i Prelog očekuju još veći pomaci?

Prijemni može solidne pomake napraviti. Dođe do prelijevanja učenika u druge programe/škole.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ste ?
    Ja kao razrednica se živciram na veliko .
    Zakaj?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

u jezičnima zasad nema prevelike gužve, jedino na engleski dvojezični

u XII samo par prijava, i ima još nepopunjenih mjesta na p-m smjeru ako nekog zanima

Datum pristupanja
    Apr 2025

Početno

u jezičnima zasad nema prevelike gužve, jedino na engleski dvojezični

u XII samo par prijava, i ima još nepopunjenih mjesta na p-m smjeru ako nekog zanima

Kopanje po e rudniku napravi svoje
    XVI gimnazija dvojezični je lani po ocjenama na maturi bio u košu s PM smjerovima i gimnazijama.
    Hrvatski i engleski rasturaju već par godina za redom, kao i matematiku B razinu.
    Moja mala je tamo na listi i ima ih 48 za sad. Zadnji trenutno ima 77.50 boda. Prelit će se iz X i IV kad napišu prijemni. Pretpostavljam da svi koji žele dvojezični imaju sve škole te na popisu.

Datum pristupanja
    Apr 2025

Početno

U II se već povećao broj prijava i krenuli su zadnji ispadat…

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj.. nadam se da se nece bas toliko pomaknuti.
    Ali bas i mene zanima.Nasa ekipa je u rangu od cc 25 do 90 mjesta...

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

u
    U 3.ekonomskoj program opća gimnazija isto ima mjesta (samo ih je 12 na listi, prag 70).

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

idem se ja ponovno upisati u 1. srednje
    https://www.facebook.com/photo?fbid=...01400534289454

gimnazija u Bolu nudi smještaj, hranu i 2000 EUR da postanete njihovi učenici

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Zakaj?
    Zato jer ima elemenata koji su poklikali izbore u koje ne upadaju nikad pa ni tad , pa onda zovi roditelje da barem 2 označe koji su im u kvoti, a roditelje boli pipi i tako ...

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nema tih para koje bi me vratile u školske klupe.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nema tih para koje bi me vratile u školske klupe.
    Hehehe, bome ne bi ni ja, ali kad se dočepam mirovine (uskoro) vratit ću se barem u školu stranih jezika...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

cure, a baš je dobra ponuda
    pozdravljam napore općine da se škola održi

inače ove godine u ZG konačno i ovi sa 70-72 boda imaju šanse upisati gimnaziju...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja ipak mislim da će danas liste dobrano presložiti... Nevjerovatno mi je da se za sad u II. Upada sa 74 boda. To nije realno

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

https://www.facebook.com/photo?fbid=...01400534289454

gimnazija u Bolu nudi smještaj, hranu i 2000 EUR da postanete njihovi učenici
    Ponuda je top ja bih iz ovih stopa ponovno u ucenicke klupe.
    Radije bi ucila nego radila. 100%

Datum pristupanja
    Jul 2025

Početno

Pozdrav žene, evo dijete "upada" u X gimnaziju opći i prirodoslovno matematički na engleskom. Ima li netko sa recentnijim iskustvom u oba smjera ? Dvoje starijih je završilo MIOC pa nemam iskustva sa drugim gimnazijama. On bi opći smjer, no dodatni strani jezik plus likovni i glazbeni nauštrb manje matematike meni se čini manje korisnim za DM

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Gotovo je! Čestitam svima!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I? Kako je prošlo? Jesu li se smanjili pragovi u odnosu na prošlu godinu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •