Stranica 271 od 271 PrviPrvi ... 171221261269270271
Pokazuje rezultate 13,501 do 13,515 od 13515

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Možda nije svejedno da li odabireš smjer s dva jezika ili neki drugi u kojem je njemački fakultativni predmet.
    Mislim da je u ovome stvar.
    Ali, i taj smjer dva strana jezika nudi samo njemački kao drugi jezik, nema nastavljačkog francuskog ili nekog trećeg jezika. Koliko znam (ispravite me ako sam u krivu), u svim p-m gimnazijama u Zagrebu koje nude drugi strani jezik, taj jezik je njemački.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Moje dijete ne bira srednju zbog jezika, zaista je svejedno koji dobije, samo da nije njemački. To je više puta jasno naglasila. S te strane bi najjednostavnije bilo uzet matematičku jer onda može birati i smjer bez 2. stranog jezika. Ali nekako nije za PM gimnazije. Nešto se o Prelogu raspitivala ali na kraju nije stigla na otvorena vrata kad su bila. A oni imaju njemački ili talijanski pa isto ovisi kuda te ubace.

Nisam znala da opće imaju istu satnicu matematike kao i jezične zadnja dva razreda. 4 sata tjedno imaju sad u osnovnoj, 3 za gimnaziju mi izgleda malo. Pogotovo jer je to predmet na maturi.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je u ovome stvar.
    Ali, i taj smjer dva strana jezika nudi samo njemački kao drugi jezik, nema nastavljačkog francuskog ili nekog trećeg jezika. Koliko znam (ispravite me ako sam u krivu), u svim p-m gimnazijama u Zagrebu koje nude drugi strani jezik, taj jezik je njemački.
    10. gimnazija nudi različite jezike, netko je gore pisao koje sve kombinacije. Mislim da to vrijedi i za opću i matematičku.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

III. (kušlanova) ima pocetni francuski i upisuje svake godine po 2 PM razreda.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Neka onda nastavi s francuskim u Alijansi, a srednju školu neka bira po drugim kriterijima.
    Mislim da ce na kraju biti ova varijanta.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kvizorama prvotno napisa Vidi poruku
    Moje dijete ne bira srednju zbog jezika, zaista je svejedno koji dobije, samo da nije njemački. To je više puta jasno naglasila. S te strane bi najjednostavnije bilo uzet matematičku jer onda može birati i smjer bez 2. stranog jezika. Ali nekako nije za PM gimnazije. Nešto se o Prelogu raspitivala ali na kraju nije stigla na otvorena vrata kad su bila. A oni imaju njemački ili talijanski pa isto ovisi kuda te ubace.

Nisam znala da opće imaju istu satnicu matematike kao i jezične zadnja dva razreda. 4 sata tjedno imaju sad u osnovnoj, 3 za gimnaziju mi izgleda malo. Pogotovo jer je to predmet na maturi.
    opet pišem za X gimnaziju, moja je sada 3. razred opće i po pravilima bi trebali imati samo 3. sata matematike (prva dva razreda su imali po 4 sata tjedno)... ove godine su im stavili dodatnu matematiku 1 sat tjedno i rekli da su svi obavezni ići što mislim da je odlično upravo zbog mature
    tako da, gdje ima volje ima i načina
    Posljednje uređivanje od Boxica : 13.09.2023. at 09:23

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    opet pišem za X gimnaziju, moja je sada 3. razred opće i po pravilima bi trebali imati samo 3. sata matematike (prva dva razreda su imali po 4 sata tjedno)... ove godine su im stavili dodatnu matematiku 1 sat tjedno i rekli da su svi obavezni ići što mislim da je odlično upravo zbog mature
    tako da, gdje ima volje ima i načina
    Ovo je stvarno odlično! Veliki plus za školu.
    Ona kombinacija s jezicima koju si stavila jučer dakle vrijedi za opću? Da li znaš koja je kombinacija u dvojezičnom razredu?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imam i ja jedno pitanje za X.gimnaziju (za frendicu).

Postoji li osim opće i PM razred u X. gimnaziji, koji ima onu grupu predmeta na eng? Ako da, koliko ima takvih razreda - opći smjer, a koliko PM smjer? Hvala.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam i ja jedno pitanje za X.gimnaziju (za frendicu).

Postoji li osim opće i PM razred u X. gimnaziji, koji ima onu grupu predmeta na eng? Ako da, koliko ima takvih razreda - opći smjer, a koliko PM smjer? Hvala.
    po 2 razreda su na engleskom
    https://deseta-gimnazija.hr/?page_id=253

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Boxice,

jel dobro vidim?

Znači ukupno 4 razreda:

2 razreda opća i 2 razreda PM smjer.
    Super, prenijet ću joj.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ovo je stvarno odlično! Veliki plus za školu.
    Ona kombinacija s jezicima koju si stavila jučer dakle vrijedi za opću? Da li znaš koja je kombinacija u dvojezičnom razredu?
    evo podataka od prošle godine, onda je još bila korona pa su stavljali sve na web
    https://deseta-gimnazija.hr/?p=9772

dakle nije bilo francuza prošle godine, očito se mijenja svake godine
    Posljednje uređivanje od Boxica : 13.09.2023. at 16:00

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvalaaa

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    evo podataka od prošle godine, onda je još bila korona pa su stavljali sve na web
    https://deseta-gimnazija.hr/?p=9772

dakle nije bilo francuza prošle godine, očito se mijenja svake godine

Puno hvala!
    Nisam znala da je moguće u jednom razredu imat dva strana jezika, čini mi se da ipak poštuju dječje želje? Vidim da ovdje ima jako puno kombinatorike i da su različite varijante s jezicima i izbornim predmetima moguće. Želje ispunjavaju po bodovima na upisima ili nešto drugo? Oba smjera imaju prijemni ispit, jel tako?

Ona se pomirila da su male šanse za francuski u gimnaziji. Ne znam koliko osnovnih škola nudi francuski jezik da bi se našao dovoljan broj djece nastavljača. Nama su u školi rekli da djeca koja ga žele nastaviti najčešće upišu 4. ili 18.gimnaziju i još im vrijedi A2 na DELF ispitu za direktan upis, ali te škole ne gledamo. Dijelom zbog lokacije, dijelom zbog programa.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Puno hvala!
    Nisam znala da je moguće u jednom razredu imat dva strana jezika, čini mi se da ipak poštuju dječje želje? Vidim da ovdje ima jako puno kombinatorike i da su različite varijante s jezicima i izbornim predmetima moguće. Želje ispunjavaju po bodovima na upisima ili nešto drugo? Oba smjera imaju prijemni ispit, jel tako?

Sigurno se ne ispunjavaju želje prema tome koliko je tko imao bodova na upisu, već se gleda broj učenika zainteresiran za određeni strani jezik i njegov stupanj (početni/nastavljački), pa se razredi slažu prema tome. Vjerojatno se u obzir uzima i raspoloživa satnica profesora.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Puno hvala!

Ona se pomirila da su male šanse za francuski u gimnaziji. Ne znam koliko osnovnih škola nudi francuski jezik da bi se našao dovoljan broj djece nastavljača. Nama su u školi rekli da djeca koja ga žele nastaviti najčešće upišu 4. ili 18.gimnaziju i još im vrijedi A2 na DELF ispitu za direktan upis, ali te škole ne gledamo. Dijelom zbog lokacije, dijelom zbog programa.
    ne znam kako slažu razrede, E. je dobila što je htjela pa se nisam raspitivala dalje...
    što se tiče prijemnih, ovdje su podaci za ovogodišnje upise što ne znači da će biti isto sljedeće godine

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •