Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Guzva na Sv. Duhu, razmislite o alternativi.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Guzva na Sv. Duhu, razmislite o alternativi.

Nikin braco bi po planu trebao doci 01.06. Glede toga sretnog dogadjaja jucer smo bili na pregledu na Sv. Duhu i cekali jedno 2 sata okruzeni zilionom drugih trudnica. Kroz razgovor sa izvjesnim doktorom saznali smo da je kod njih situacija svakim danom sve teza i teza sto se tice pritiska rodilja na tu bolnicu. Navodno im se broj poroda iz dana u dan exponencijalno povecava sto naravno ne prati broj stolica, kreveta, osoblja i svega ostaloga sto je potrebno. Dok je Sv. Duh pod opsadom, ostale bolnice su sve praznije i praznije. Njegove rijeci;.."sve je gore i gore i sve cesce poradjamo po hodnicima ...samo cekamo da se nesto desi..."
    Zaso ovo pisem? Ne da bi nekoga prepao nego zato da znate kakva je trenutna situacija i da imate alternativu Sv.Duhu u slucaju da situacija bude slicna ili gora kada na vas dodje red. Mi imamo jos 3 tjedna do poroda i s obzirom na doktora koji nam vodi trudnocu od pocetka i na to da je i Nika (nedavno) rodjena tamo, ostat cemo tamo do kraja. Da smo ovo znali prije par mjeseci razmislili bi o alternativi jer malo vrijede nove (vise nisu) stolice, lopte i susretljivi doktori kada ih mozda necemo niti vidjeti jer ce lopte i stolice biti zauzete a doktori ce trcati okolo ne bi li stigli sve obici. Naravno, ne mora biti sve tako crno ali cinjenica je da je pritisak na tu bolnicu velik, sto zbog velikog broja novorodjene djece, sto zbog dobre reputacije koju bolnica ima a kapaciteti su godinama (desetljecima) isti.

Haug, mi govorili 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto, ja ću potpisati da je istina da SD ima nenormalan broj poroda na dan - čak sam razmišljala o tome da je ta gužva bila uzrok zaostalom komadu posteljice kod mene (žurilo im se, pa su požurili porađanje posteljice - u normalnim okolnostima čekali bi tj. mogla bih zatražiti da čekaju da sama izađe), a tijekom 2 dana provedenih u predrađaoni nazočila sam porodu čak 3 cure tamo, no ipak - znajući sve to, od ZG rodilišta bih opet išla samo i isključivo tamo.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Potpisujem Lunu.

Da ja sad moram izabrati alternativu SD, ne znam kaj bi, jer mislim da je možda niti nema. Meni je u glavi SD i samo SD. Ili sam u krivu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    Potpisujem Lunu.

Da ja sad moram izabrati alternativu SD, ne znam kaj bi, jer mislim da je možda niti nema. Meni je u glavi SD i samo SD. Ili sam u krivu?
    Meni je alternativa bila Rijeka, ali što se tiče Zagreba, ma kakvi. Nema je.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nažalost, prošli četvrtak na trudničkom tečaju na Merkuru vidjeli samo i jednu ženu koja će provesti noć nakon poroda u hodniku.
    Jenostavno vele da imaju baby boom i da im zna ponestati mjesta u sobama. :/

Ne znam kako je u Petrovoj ili Vinogradskoj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

loptu i ovako i onako nemaju

ponesite svoju

lidac2004

Početno

guzva je svugdje i uglavnom je stalno tako.
    jednostavno bolnice nisu dovoljno opremljene, a u zg dolaze roditi i zene iz drugih krajeva a ne samo iz zg i okolice.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vikend za 1. maj je bila opsada na SD. Pravi baby boom, dok navodno u Vinogradskoj vrte palčevima.......mislim u odnosu na SD

zna se naravno zašto je tako na SD, ali onda to neminovno vuče za sobom bitno smanjen komfor za majku nakon poroda jer imaju puuuuuno premalo kreveta i osoblja za tako velik broj rodilja

Iako ja bih uvjiek izabrala takvo mjesto za svoj porod i svoje dijete pa makar ja kasnije 3 dana ležala na pomoćnom krevetu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Iako ja bih uvjiek izabrala takvo mjesto za svoj porod i svoje dijete pa makar ja kasnije 3 dana ležala na pomoćnom krevetu
    hm, a ja sam nakon poroda završila na ginekologiji jer u rodilištu nije bilo mjesta - to za sobom povlači i to da rooming in otpada tako da možda ipak nije loše razmisliti o alternativi. meni je bilo pregrozno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i, zaboravih, nakon poroda sam na hodniku provela sedam sati provela na hodniku jer, navodno, nisu imali gdje sa mnom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imaju, imaju samo jednu i moraš ju tražiti. Ostale su im se probušile.
    Ja intezivno razmišljam da doniram 3 lopte SD-u.
    Čekam da se malo uhodam pa da to zbavim

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

danas je i u Vinogradskoj bila ludnica

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ok, Kejt, ovo za rooming in stoji.

I nisam sad ja odvjetnik SD-a, ali mislim da svaka mama mora prihvatiti taj rizik ako ne spada tamo (ne govorim za tebe, ne znam gdje spadaš) i ako joj na vratima kažu da su prebukirani i neka ide u matičnu bolnicu, a ona kaže - nema veze, samo vi mene porodite - a onda se par sati nakon žali.
    Pa trenutno je fizički nemoguće primiti i održati zadovoljnima kroz cijelo vrijeme boravka tamo sve te žene koje žele tamo roditi. Fizički, nema mjesta, a ni osoblja za toliko povećan broj ljudi

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo vi mene porodite
    ajme branka, ovo boli .
    ma ne porađaju doktori žene, nego (se) žene same (po)rađaju, ovako zvuči kao da glavni dio posla obavlja netko drugi.

sori, morala sam, baš zato jer si Roda

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sorry, ovo nisu moje riječi, već nečiji citat. Kužimo se po tom pitanju

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha
    dežurna inkvizitorica, šta ćeš...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ovako zvuči kao da glavni dio posla obavlja netko drugi
    Ali, na žalost, to je retorika većine doktora i neforumašica

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dežurna inkvizitorica, šta ćeš...

Pusti, pusti, neka, puno sam ja već naučila od tebe

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Vidiš, a ja kad sam rodila u veljači 2005 na SD bila sam sama u rađaoni, a u predrađaoni je bila samo jedna cura bez trudova kojoj je pukao vodenjak i koja je čekala trudove. Rodila sam za 5 sati i nitko nije došao za to vrijeme tako da sam ja imala sve osoblje samo za sebe Čak sam i prvu noć spavala sama u sobi, ujutro su mi došle dvije cimerice.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Kada sam je došla u predrađaonu bila sam sat vremena sama. Kasnije su došle još dvije žene. U sobi na odjelu sam nekoliko sati bila sama, a onda su mi došle cimerice i to one iste iz predrađaone. Bila sam presretna jer nije bila gužva iako su u to vrijeme svi isto pričali o baby boomu i o strašnoj gužvi. Mislim da sve ovisi o danu i vremenu u kojem dođe red na tebe.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne znam jel se to meni čini, al ko da je neki baby boom u điru, kud god pogledam ili trudnice ili bebe

a ja kad sam vidila naslov totalno se uspaničila "što ću sad, kud ću!!!" ko da mi je termin sutra, a ja ni trudna nisam

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ja mislim da je stvar u tome kako se "potrefi".
    Ja sam krajem siječnja imala čast posjetiti predrađaonu, naime bila je nedjelja a mene su primile jake B-H kontrakcije od kojih nisam mogla ni uspravno stajati, a kako sam bila kod mame, ona se naravno uspanicarila i odvela me na SD.
    Primili su me u predrađaoni oko 18 h i tada su tamo bile 3 žene, od kojih je jedna ubrzo odvezena na carski. Ostale smo same ja i još dvije, a u rađaoni je bila jedna koju smo čule kad je rađala (čulo se njeno stenjanje i babica koja je davala upute "ajde sad, jako, jako, jako..." i ubrzo plač bebe, ajme sva sam se bila naježila u tim trenucima).
    Od ove dvije samnom jedna se ubrzo već sva uspuhala od trudova, ali oko ponoći kad su mene premjestili na Ginekologiju 1 još je bila u predrađaoni. Druga je tamo bila od 7 ujutro i navečer je još uvijek imala tek neke slabe jedva-trudove, a rečeno joj je da vjerojatno neće roditi prije jutra (nisu joj ubrzavali porod). Iz rađaone se u međuvremenu ništa više nije čulo, niti je itko novi došao unutar tih 6 sati koliko sam provela tamo.
    Eto ja se malo raspisah, ali bilo mi je u svakom slučaju zanimljivo vidjeti kako to tamo izgleda, i što me za par mjeseci čeka. I nema šanse da biram neko alternativno rodilište!
    Kasnije na Ginekologiji 1 nisam mogla zaspati (bila sam nervozna što moram ostati u bolnici, a žena pored mene je jaaaako hrkala) i oko 2 ujutro čula sam iz rađaone (koja je 2 kata iznad tog odjela!) krikove neke žene koja je rađala, moguće jedne od ove dvije što su bile samnom gore, ali ona je zbilja jako vikala i to je u noćnoj tami i tišini zvučalo zbilja zastrašujuće! Ali ubrzo se opet čuo plač bebe...
    Joj, jedva čekam taj porod, pa makar bila i gužva!
    :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tami25, želim ti najljepši porod na svijetu, mazi bušicu ... raznježila si me

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam pricala s doktorom na SD oko tog spadanja i nespadanja u odredene bolnice i on mi je rekao da su to ciste gluposti i da svatko moze ic u koju god bolnicu hoce!
    I da, na SD je definitivno guzva, ja sam poslje pobacaja lezala u hodniku 2 sata i cekala krevet, a poslje kiretaze sam odlezala svega sat vremena i rekla im da ja idem doma jer me sram lezat a dobro mi je, i gledat zene na hodniku kojima je krevet 5 puta potrebniji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mara prvotno napisa
    Imaju, imaju samo jednu i moraš ju tražiti. Ostale su im se probušile.
    Ja intezivno razmišljam da doniram 3 lopte SD-u.
    Čekam da se malo uhodam pa da to zbavim
    Sigurno je sigurno - ja imala svoju

Očito im se u mjesec dana nakon što si ti bila gore i ta preostala probušila ... ili lažu

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da podignem malo topic iz prasine...

s obzirom da mi je termin za nesto manje od tri tjedna, ishodila sam uputnicu za bolnicki pregled i nazvala sv. duh da se narucim. sestra koja mi se javila ko iz topa me pita: a gdje stanujete? kad sam rekla novi zagreb, ona ce meni: trebate ici tamo gdje spadate po mjestu stanovanja?! nekako sam je uspjela namolit da me naruci na pregled, ali mi je rekla da bi mi se vrlo lako moglo dogodit da me upute u pripadajucu mrsku petrovu ako bude guzva.

e sad... jos uvijek imam staru zdravstvenu s adresom iz osijeka i starim prezimenom (prije udaje). vec odavno sam je trebala promijenit, ali stalno odgadjam jer mi se krvavo ne da. sad mi pada na pamet da im se pojavim s tom zdravstvenom pa da vidim onda kako ce me poslat u bolnicu po mjestu stanovanja. ima li netko saznanja o tome sta rade sa 'strancima', postoji li isto neka bolnica gdje se oni salju po defaultu ili bi me u tom slucaju primili bez zanovijetanja?

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cookie mislim da ti je referentna bolnica Petrova za sve koji dolaze van Zagreba.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da se nadovezem na moj post o guzvi na SD.
    MS je morala na kiretazu jer je zaboravljen komadic posteljice pri porodu. Naravno to ne pripisujem nestrucnosti doktora niti zalaganju babica ali je vjerojatnije da se ne bi dogodilo da su imale malo vise vremena da se posvete tome (a za sto opet nisu krivi jer ih je premalo i jure okolo ko ludi). MS je otpustena iz bolnice u nedjelju a dan danas jos uvijek cekamo otpusno pismo koje nema ko napisati jer su doktori prezauzeti. Naravno, bez otpusnog pisma ne mozemo lijecniku opce prakse po uputnice za lijekove i td.

Jos jednom od srca savjet, raspitatjte se malo o alternativama. Bolnica je prepuna a osoblje radi pod ogromnim pritiskom, pogotovo sada kada je sezona godisnjih odmora.

Haug, mi govorili.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Cookie nema šanse da te otjeraju u drugu bolnicu jer te moraju primiti ako dođeš s trudovima ili urednom uputnicom. Nitko neće preuzeti rizik da ti se nešto dogodi na putu do druge bolnice. Oni će te poroditi pa makar morala spavati na hodniku. Glede posteljica mislim da nema opravdanja za doktore - jer kolika god gužva bila liječnik mora pregledati posteljicu i potpisati da je cijela. Ako to nemože napraviti odmah može nakon 5 10 ili 20 min ali nesmije ugroziti život majke samo zato što ima puno posla (znamo i sami da se od posljedica sepse i umire). Na kraju, ako imaju velike navale i nemaju dovoljno doktora - pozivaju se pričuve a mogu se koristiti liječnici i anasteziolozi iz drugih bolnica. Problem je u tome što zdravstvo boli neka stvar za trudnice i rodilje, da se max štedi n a osoblju i sl.
    Ja se najviše bojim da ne rodim za vrijeme utakmice jer me neće imati tko poroditi (poznato je da vole zgibati do tv-a a da se pripravnici koji ostaju dežurati ne usude uznemiravati doktora). Koliko god ružno zvučalo - malo sam odahnula kad su naši ispali - jao onoj koja mora roditi dok naši brane boje kockica :/

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Uputnica ne treba, a trudova ima raznih. Utakmica je problem, ako je babice prate (naime, one porađaju).

Jedno je otpiliti trudnicu na vratima rađaone (kužim ako im je stvarno frka, a rodilji ne tolka da ne stigne do drugog rodilišta). Ali:
    Citiraj Mamaitata prvotno napisa
    ...zaboravljen komadic posteljice pri porodu...ne pripisujem nestrucnosti doktora niti zalaganju babica...ne bi dogodilo da su imale malo vise vremena da se posvete tome...
    Nikakva gužva tu nije opravdanje!
    Citiraj Mamaitata prvotno napisa
    ...jos uvijek cekamo otpusno pismo koje nema ko napisati jer su doktori prezauzeti...
    Žao mi je ako se kod vas imalo što dodatno pisati, ali većina otpusnih pisama su šprance u koje nadopiše par osnovnih podataka. Al' oni ne pišu nedjeljom, pa kad je gužva, pa kad su godišnji...

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bila sam danas u njihovoj trudnickoj ambulanti na pregledu i stvarno je koma guzva, milijun trudnica od kojih je dobar dio pred porodom... sad sam bar kao njihov pacjent pa imam malo vece sanse da me ne otpile, kontrolirat cu se do kraja tamo pa cemo vidjeti! kako kompliciraju s tim mjestom stanovanja, nevjerojatno, dodje mi da si prijavim prebivaliste tamo negdje u njihovom dijelu grada ako ce ih to usreciti!

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    i, zaboravih, nakon poroda sam na hodniku provela sedam sati provela na hodniku jer, navodno, nisu imali gdje sa mnom.
    Hehe i ja, ali su bili dobri filmovi na TV-u u sobi sestara

I ja bih na SD. Kad sam rodila Leonardu, bio je puni mjesec, rađalo nas je petsto usprkos tome nisu me rezali, srela sam frendicu iz stud.doma..bili smo odjeveni u dronjke...ali bilo je skroz OK.

Kad se rodila Laura, ma bilo je još bolje, nove spavaćice. Valjda je to bio period s malo beba..pa je bilo mirno i spokojno, sestre za 5 u okvirima njihovih mogućnosti..sve super i bez nervoze.

Jedino....GLAAAAD...skoro sam pojela i kosti onog bijednog hrbata kokoši koji je bio uronjen u prozirni pire...

Jedino što bih mijenjala je ona ampulica u koju se mora staviti uzorak sadržaja crijeva nakon klistiranja...otprilike kao da pokušavaš napuniti epruvetu iz visokotlačnog hidranta...majko moja...

lidac2004

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    kako kompliciraju s tim mjestom stanovanja, nevjerojatno, dodje mi da si prijavim prebivaliste tamo negdje u njihovom dijelu grada ako ce ih to usreciti!
    nije to kompilciranje iz necijeg hira.
    ako imaju guzvu i nemaju mjesta u radjaoni, moraju slati drugdje tj. u bonicu u koju spadas.
    zar ti to nije bolje nego da rodis na hodniku ili u krevetu u predradjaoni?

cinjenica je da imaju ludnicu i da im sve vise i vise zena dolazi i zato su prisiljeni slati u druge bolnice.

i ja imam namjeru roditi tamo, ali ako me posalju drugdje, sta onda, nije smak svijeta.
    bolje da rodim drugdje u normalnim uvjetima nego tamo u predradjaoni gdje ni mm nece moci biti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma, kao što sam već napisala - ako je stvarno takva gužva što onda ljudi mogu napraviti - ako ima duplo više žena nego kreveta, što da rade nego da šalju dalje.
    Ali ako netko inzistira, a vjerojatno bih i ja, na ostanku tamo, onda jedino kasnije ne bih imala obraza žaliti se na uvjete (tipa ležanje u predrađaoni, gužva u soabama i kupaonama i sl) jer sam bila upozorena na to i sama izabrala.
    Naravno, u to mi ne spada nestručnost kod samog vođenja poroda. To mora biti dobro.

lidac2004

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Ali ako netko inzistira, a vjerojatno bih i ja, na ostanku tamo, onda jedino kasnije ne bih imala obraza žaliti se na uvjete (tipa ležanje u predrađaoni, gužva u soabama i kupaonama i sl) jer sam bila upozorena na to i sama izabrala.
    Naravno, u to mi ne spada nestručnost kod samog vođenja poroda. To mora biti dobro.
    potpisujem sve sto si napisala .

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma meni je to s tim mjestom stanovanja smijesno jer imam prijavljeno prebivaliste na jednoj adresi, boraviste na drugoj, na pola dokumenata mi je treca koju jos nisam promijenila, a zivim na cetvrtoj koja nigdje nije evidentirana... (od kojih su neke u razlicitim gradovima) tak da mi je cijeli taj formalizam u mom slucaju bedast.

a na sv. duhu insistiram zbog rooming ina. to je jedino sto mi je bitno. mogu me i klistirati, i brijati, i rezati, i davati mi drip i raditi mi stogod hoce, prezivjet cu sve nekako, ali da mi uzmu moju bebu i donose mi je svaka tri sata, e to ne mogu podnijet. radije cu riskirat lezanje na hodniku na sv. duhu nego ici u bolnicu u kojoj sigurno znam da necu dobiti svoje dijete. ovdje bar imam kakvu-takvu sansu. eto, tako ja na to gledam!

znam da je guzva i nemam se namjeru zalit na uvjete kakvi god bili. sama cu si biti kriva i preuzimam punu odgovornost.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    a na sv. duhu insistiram zbog rooming ina. to je jedino sto mi je bitno. mogu me i klistirati, i brijati, i rezati, i davati mi drip i raditi mi stogod hoce, prezivjet cu sve nekako, ali da mi uzmu moju bebu i donose mi je svaka tri sata, e to ne mogu podnijet. radije cu riskirat lezanje na hodniku na sv. duhu nego ici u bolnicu u kojoj sigurno znam da necu dobiti svoje dijete. ovdje bar imam kakvu-takvu sansu. eto, tako ja na to gledam!
    sto se rooming ina tice mogao bi biti problem da ako je guzva da ti ne budes smjesttena adekvatno (na babinjacama) i da tti zbog toga nne donose bebu. to je moj slucaaj sa zajcevom al bojim se da do tog zakljucka mogu doci u bilo kojem rodilistu. ako budes na hodniku sigurno ti ne budu donosili bebu. ako budes na nekom drugom odjelu ne znam sto ce pametnog zakljuciti. onoo sto je njima tesko zakljuciti je to da mala beba ne treba puuuunoooo prostora vec je dovoljan i mamin krevet pa ako ima mjesta za mamu ima i za bebu. njima bi to mogao biti problem jer bi se vise trebali setati pa ak im je guzva mozda zakljuce da to nece raditi.
    ma guzve su problem i svugdje mogu nastati. svima drzim fige.

lidac2004

Početno

cookie, ako ne budes lezala bas na babinjacama onda ne samo da neces imati rooming nego neces ni vidjeti svoje dijete dok te ne prebace na babinjace.

govorim iz vlastitog iskustva.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ah isto ko iz zajceve

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kuzim da bi mi se to lako moglo desit, al jednostavno ne znam sta da radim da se osiguram protiv toga... uzela bi apartman u petrovoj, ali ni to nije sto posto ziher kad mi nitko ne moze jamcit da ce bit slobodan, a ne znam ni kako bi to isfinancirala

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nazalost ne mozes se osigurat protiv toga. u nasim rodilistima je to tak.
    ako do toga dodje mozes se probat borit i biti uporna
    drzim fige da ne bude guzve

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

danas bila na pregledu i doktor mi je rekao da preuredjuju rodiliste ili nesto u tom smislu pa ce iducih tri mjeseca raditi sa smanjenim kapacitetom

eto, mislim da bi svi koji bi na sveti duh trebali to znati...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj Nitica prvotno napisa
    Potpisujem Lunu.

Meni je alternativa bila Rijeka, ali što se tiče Zagreba, ma kakvi. Nema je.
    Poptpisujem.
    Ja već znam kod kojge ću doktora hodati na UZV... :D

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

od mog poroda je proslo stogod ali ako bas vec MOOOORATE birati alternativu u Zgu mislim da je Vinogradska najbolji izbor.

a babyboom se dogadja svugjde.
    kad sam ja radjala bila sam smjestena u predradjaoni do poroda, u boxu 6h i onda nazad u predradjaonu nakon poroda jos 1 dan.tek 2.dan nakon poroda sam smjestena u sobu (bilo mi je bolje u predradjaoni ). taman se potrefio praznik pa su doktori dosli sat vremena kasnije na vizitu ali to je bila jedina razlika u radu.

steta sto nemaju rooming-in inace su super.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •