Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Knjige/priče za laku noć za školarce

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Knjige/priče za laku noć za školarce

Eto, nakon što već dvije godine čitam svaku noć prije spavanju svom troipolgodišnjaku, sinulo mi je kako bi i starijem, devetogodišnjaku mogla pročitati priču prije spavanja.
    Kada sam mu to večeras predložila, toliko ga je to razveselilo i da sam znala da mu je to toliko drago napravila bi to puno ranije.
    Jer, kao, on je veliki, pusa za laku noć mu je dovoljna. Ma šipak. I on bi se pomazio, pričao, šuškao prije spavanja.
    E sad, trebaju mi preporuke za neke priče prije spavanje, bajke ili nešto za tako veću djecu.
    Da mu baš ne čitam sportske rezultate prije spavanja

Ima tko kakav prijedlog, preporuku...??

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi čitamo romane za djecu, poglavlje po poglavlje. I sve što dođe pod ruku. Trenutno Doktor Dolittle.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ako ste vjernici, meni su super "anđeli za laku noć". "Sedam navika sretne djece" moja cura jako voli.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Joj moja ima 7...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zlatko Krilić "Šaljive priče i priče bez šale"
    Pero Zlatar "Otključani globus"

dovoljno kratke da ti se ne osuši grlo od čitanja i dovoljno zanimljive da nekad i sami posegnu za njima

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Mi čitamo romane za djecu, poglavlje po poglavlje. I sve što dođe pod ruku. Trenutno Doktor Dolittle.
    Ovo je jako lijepa ideja.
    Pao mi je na pamet i "Bijeli jelen" (jedna od meni omiljenih), "Price iz davnine", itd.
    Sad smo u Adventu, postoji Tolkienova knjiga u kojima su pisma Djeda Mraza... zgodna mi je bila, a prigodna je bas za ovaj period godine.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku

Pero Zlatar "Otključani globus"

dovoljno kratke da ti se ne osuši grlo od čitanja i dovoljno zanimljive da nekad i sami posegnu za njima
    I nama je Otključani globus super!
    svojima sam čitala dječje knjige, romane, npr. Šarlotina mreža, Harry Potter no bolje su ove kraće.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Odlična ideja!
    Baš ću razmisliti, to bi mogao biti put da svojem "podvalim" neke knjige koje mu se ne da čitati. On inače dosta čita i već dugo mu ne čitamo mi, ali isto tako voli i one sasvim dječje rituale, vjerojatno bi mu se zajedničko čitanje svidjelo.

Meni i bratu mama je tako zajednički čitala kad smo već bili dosta veliki, baš zbog rituala, samo što je meni to malo bilo dosadno, obično sam poskrivećki virila u knjigu da vidim što će biti dalje

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja svojoj više ne čitam redovito navečer, nego samo tu i tamo, ali do nedavno sam joj svaku večer čitala, i čitala sam sve redom, tako da možeš uzeti bilo koji dječji roman.
    Evo sad su popularni filmovi o Koku, pa što ne bi čitale Kušana - ja sam svojoj pročitala sve njegove romane, osim Ljubav i smrt koji je sad pročitala sama.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ni ja vise ne citam na redovitoj bazi, a meni to fali
    Koliko god ranije zijevala citajuci , sad mi to fali! Za HP me je dijete zamolilo da vise ne citam JA jer sam prespora i zijevam i da bi radije sama.
    Nedavno su trazile (to mladja) povjestice Augusta Senoe (dobila je neku antologiju od bake). Kamene svate i Kuginu kucu koja mene izbedira uvijek.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja s vremena na vreme uspije pročitati malom nekaj navećer, inače mi čitamo klincu, a ona leži pored nas ( više priče koje klinac hoće)

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pratim !

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Negdje s tim godinama, u 3. razredu OŠ, dobila sam Najljepše priče klasične starine Gustava Schwaba, i zauvijek se zaljubila u mitologiju, ne samo grčku i rimsku.

Ako ti to generalno nije prihvatljivo štivo za 9-ogodišnjaka, možda je baš čitanje sjajan start jer je 1. knjiga zbirka kratkih priča iz raznih klasičnih izvora, pa sama napraviš selekciju koju ćeš priču čitati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajme meni, ne znam, ja sam isto obožavala te knjige kad sam bila dijete, pa sam ih nedavno krenula čitati kćeri, međutim to je takav užas, takve okrutnosti, da sam morala odustati.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto skužila kakvi su to horori tek kad sam počela svojima čitati i onda sam skužila da previše cenzuriram, pa sam odgodila dok ne pročitaju sami; iako mi se čini da je recimo 100 grčkih mitova malo mekše ispričana,

A. je sad nedavno izvukla i počela čitati Najljepše bajke svijeta, to mi je bila jedna od omiljenih knjiga kad sam bila mala, jer sam jako voljela bajke, i onda me pitala kako si netko može sam izvaditi oči, a ja tek sam se onda sjetila da tu imaju i Perraultove verzije bajki

Za laku noć mi je super Hlapić, onda sam Ani počela čitati Ježeka (D. Oblak), a završila ga je sama; kad bi počeli bolje čitati, znala bih krenuti s navlakušom, tako da pročitam ili ispričam početak knjige, a onda nastave sami.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malcice off, ali da vam ispricam, moram se pohvaliti
    Znate da E. (11god. - 6. razred) ide u skolu u ITL. Iz antologije proucavaju bajke, pa za lektiru mora napisati sastav i svoj dozivljaj omiljene bajke.
    Izabrala je "Bijelog jelena" (ovdje je Nazor sasvim nepoznat), ispalo je jako dobro (sa imenima na hrvatskom, pa prevedenim na talijanski, sve pojasnjeno) ali tako je to lijepo slozila...
    Prof. ju je pohvalila za izbor - jer je i to bio nacin da svi nauce nesto novo i da prodube temu o bajkama iz razlicitih zemalja - a slijedeci petak (antologiju imaju jednom tjedno po dva sata) ce dobiti ocjenu.
    Sasvim sam - mozda bez smisla, ali nema veze - ponosna sto nije izabrala neku od ovih standardnih, tipicnih, opcepoznatih bajki i sto je odabrala neku nasu

Bijeli jelen - i dosta toga Nazorovog, npr. Veli Joze - je takodjer dobro za citanje prije spavanja.

A u okrutnosti o bajkama, ne znam da li ste upoznati sa Italom Calvinom..... Majko moja, brrrr!
    Posljednje uređivanje od Elly : 04.12.2014. at 08:10

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Vesna Krmpotić je u pet knjiga prikupila priče iz cijelog svieta i razvrstala ih prema ljudskim vrlinama: istina, ispravno ponašanje, mir, ljubav, i nenasilje.
    Uz svaku priču je naznačena i dob, te upute za aktivnost nakon priče... razgovor, igrokaz, slikanje...

Davno sam h sve pročitala i uživala... i sad čekam da mi ih frendica vrati da ih krenem birati i čitati Smjehuljici.
    http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-8643-vrline-ljubavi

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Elly
    Baš lijepo i bravo za tvoju E.!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sta je calvino pisao bajke?

mi trenutno citamo 24 price do bozica , one egmontove , ali to je za male.
    Pisma djeda bozicnjaka su odlicna , svake godine ih citamo za advent
    svidjelo im se i dnevnik dobrih andjela od Pilicke ( mislim) , isto smo citali u adventu.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

trenutno:
    Vatrene ptice (zbirka Malog Koncila sa pričama L. N. Tolstoja, H. C. Andersena ili Maksima Gorkoga, pape Ivana XXIII),

prije toga Dr. Dolittle, Pipi duga čarapa, Knjiga o đungli, uglavnom stvari koje su na popisu lektire do 4. razreda, ali
    ih oni iz nekog razloga ne obrađuju

a sada krećemo sa Harry Potter.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •