Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: dječaci ne smiju plakati i ostale zablude

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno dječaci ne smiju plakati i ostale zablude

Poludit ću od jada i brige oko jedne izjave koju sam mnogo puta čula.

"Ne smiju dječaci plakati (bebe) jer od plakanja (Čitaj:naprezanja) mogu dobiti bruh (kilu)!" ...a nadalje se znalo nadovezati "... a onda mogu završiti u bolnici, imati operaciju i umrijet."

Moj malac samo plače i vrišti. A ja ga nosam i nosam i brinem se kako se nikada nisam brinula dok sam curu puštala da malo zaplače. A sad skačem kao budala. I imam osjećaj da stvarno ni u wc ne mogu otići bez njega jer je zavolio to nosanje i ni sekundu ga više ne možeš spustiti da ne urlaaaaaaa!!! Ja sam PRO NOSANJE!!! Obožavam i marame i ruke, ali ovo nije normalno- ni da on toliko urla kad ga spustim niti da ja toliko brinem kad on zaurla!

Što vi znate o ovoj izjavi???
    Posljednje uređivanje od zekana : 03.12.2014. at 20:08

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

čula, ali iskusila sam da je dijete urlalo u As 200 km, doslovce, drugi dan je imao krv u stolici, bila sam izbezumljena, sve pretrage napravili, sumnja na fantomsko krvarenje isključena! dan za danom nosila uzorke, bila izvan sebe! Objeasnili su mi da može od urlikanja pa sam se sjetila da zbog tog putovanja... Ne volim s njim putovati, svaki put su pripreme ko za lansiranje rakete, sad je bolje,ali znaodjednom protestirat.
    Inače nije plakao.
    Drugo dijete je tri mjeseca doslovno plakalo dan - noć, naslušala sam se o razmazivanju, gladi, da me provocira! heej beba! Nosam, nunam, sve svakom ko da je prvo.
    Izdrži sta da ti kŽem, nije lako

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne radi se samo o dječacima, nego i o djevojčicama. Ako imaju predispozicije za kilu, plač će dovesti do toga da se kila izboči, u preponi ili na pupku, i to se vidi.
    No, kako ti beba ima mjesec dana, vjerojatno ste bili na sistematskom i liječnik bi vidio ako ima.

Problem je ako se kila ukliješti ( to se dogodilo mome sinu, sa 4 mjeseca, sve je super prošlo), tada je potrebna vrlo hitna operacija. Najbolje je da te liječnik umiri, upozori ga da beba neutješno plače i neka pogleda simptome kile..
    No, samo plakanje neće dovesti do kile, iako, sama kila može dovesti do plača, ako je pritusnut sadržaj, zbog boli.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bapska priča...

Mislim da si nakon prve relativno nezahtjevne bebe (nijedna nije baš nezahtjevna) dobila dijete zahtjevnog karaktera. Još je on mali da bi se navikao na nosanje, samo zna što mu treba i pomaže da se osjeća bolje-mama. Iskreno vjerujem da što uspješnije budeš odgovarala na njegove potrebe sada, to ćeš sigurnije i samopouzdanije dijete imati već za nekoliko mjeseci.

Ja sam sa svojim na ramenu i u wc išla kad smo bili sami i sada, sa 1,5 god, uopće nije vezan za ruke niti nesigurno vezan uz mene. Zna da sam tu, da ću mu pomoći i ako odem, da ću se vratiti...

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ne znam, stvarno s curom nisam brinula iako mi je bila prvo dijete i totalna sam bila neznalica! Njegovog me vristanja tocno strah...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Naravno da te strah vrištanja, pa nema veće traume od slušanja neutješnog plakanja i izbezumljene vriske svog djeteta.

Pogledaj problem s druge strane: možeš se smatrati sretnom (odnosno možeš njega smatrati sretnim) ako mu mamino nošenje pruža utjehu i zaustavlja plač. Extra si sretna ako ponekad dozvolida ga nosi tata.

Provjeri s pedijatrom da nema kakvih drugih problema, a ako ih ne bude čekiraj si temu zahtjevna djeca.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Poludit ću od jada i brige oko jedne izjave koju sam mnogo puta čula.

"Ne smiju dječaci plakati (bebe) jer od plakanja (Čitaj:naprezanja) mogu dobiti bruh (kilu)!" ...a nadalje se znalo nadovezati "... a onda mogu završiti u bolnici, imati operaciju i umrijet."

Moj malac samo plače i vrišti. A ja ga nosam i nosam i brinem se kako se nikada nisam brinula dok sam curu puštala da malo zaplače. A sad skačem kao budala. I imam osjećaj da stvarno ni u wc ne mogu otići bez njega jer je zavolio to nosanje i ni sekundu ga više ne možeš spustiti da ne urlaaaaaaa!!! Ja sam PRO NOSANJE!!! Obožavam i marame i ruke, ali ovo nije normalno- ni da on toliko urla kad ga spustim niti da ja toliko brinem kad on zaurla!

Što vi znate o ovoj izjavi???

Moj sin je imao vodenu kilu, i pedijatri su nam rekli da pripazimo na plač... E sad, što je kokoš, a što jaje, to ti ne bih znala reći. U svakom slučaju, nastoj da ga nosaju svi, da se navikne da ga nose razne osobe, jer kad malac ojača, odoše leđa. Iz iskustva.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

To se nama desilo lani nazalost taj navod u citatu kao da opisujes moj slucaj sad sa ovom bebom sam prestravljena kad place.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mom sinu je već na prvom pregledu sa mjesec dana dijagnosticirana vodena kila, ali niti jednom pedijatrica nije upozorila na plač. Do sada nisam ni znala da plač može dovesti do problema sa kilom. U međuvremenu je kila operirana, sve OK.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Moj sin je imao vodenu kilu, i pedijatri su nam rekli da pripazimo na plač... E sad, što je kokoš, a što jaje, to ti ne bih znala reći. U svakom slučaju, nastoj da ga nosaju svi, da se navikne da ga nose razne osobe, jer kad malac ojača, odoše leđa. Iz iskustva.
    Moj mlađi pupčanu kilu, dobili smo istu uputu od pedijatra.

Inače ne podnosim dječje urlikanje ni u kom pojavnom obliku. Moj stariji se derao zbog grčeva, nosala sam ga puuuno, iako sam bila trudna, ugrozila drugo dijete i završila na višemjesečnom kampiranju u bolnici, a on doma s tatom i bakom.

Uvijek sam gledala da uklonim uzrok plača ali to je lakše reći nego učiniti. kasnije sam neke stvari ignorirala, kad su već bili stariji i pokušavali tjerati vodu na svoj mlin, ali dok su bili bebe, nosala sam koliko je trebalo, pa i više od toga.

Dobar je ovaj savjet da dijete nosa što više osoba, to mi se čini korisnim.

Sretno svima...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.06.2015. at 14:50

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Moj se rodio s obostranom vodenom kilom, prilicno velikom. Nisu nam nista rekli za plac, samo da moze doci do ukljestenja i u tom slucaju odmah na hitnu. Jos uvijek ima obje kile. Nije placljivo dijete, nosim ga dosta bez obzira na plac.
    Stariji je bio placljivo dijete, bez obzira koliko ga nosala. Nije dobio kilu.
    Vodena kila je rezultat anatomije, ne plakanja. Toliko znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •