Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: usvajanje obrasca ponasanja od druge djece?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno usvajanje obrasca ponasanja od druge djece?

vjerujem da je o ovome vec pisano ali ja ne mogu da nadjem...
    uputite me na topic ako vec postoji!

Interesira me sta radite u slucaju kada vase dijete usvaja obrazac ponasanja od druge dijece a vama takvo ponasanje nije OK.

Kako djetetu od godinu i po objasniti da to sto je upravo vidio od drugog djeteta nije OK i da to tako ne treba?

Primjer: dodju gosti s djetetom i dijete lupa vratima svuda po kuci i ne mozes mu obasniti da to ne valja. To dijete ode, a Faris nastavi lupati s vratima po kuci iako to nikad prije nije radio ili bar ne u tolikoj mjeri.
    I moja objasnjavanja da to ne valja i nije OK ne piju vode!

ovo je banalan primjer ali jasno vam je sta me zanima...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Treba biti uporan i ponavljati "Kod nas se to i to ne smije" ili "mi ne radimo to i to" i sl.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod zare uglavnom pali rečenica:
    meni (mami) se to ne sviđa. ja više volim ovako ....

ne znam kako kod drugih (ali pretpostavljam da je isto) zari je užasno važno moje mišljenje i dovoljno je, znači, da naglasim da se MENI nešto ne sviđa.

znači, ne uopćene rečenica tipa "to nije lijepo", "to nije u redu", nego "meni to nije lijepo" i "ja mislim da to nije u redu". i naravno, dati i neko objašnjenje zašto mi to nije lijepo, te ponuditi neku alternativu.

kod nas fakat pali.

s druge strane, moram jako paziti kod nekih naizgled bezazlenih stvari tipa "mama ne voli jesti brokulu"

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uvijek pokušam na razumljiv način objasniti ZAŠTO nešto nije ok.
    pa tako lada već zna da susjedi ispod nas ne vole buku jer ih bole uši, da se nešto ne trga i ne uništava jer je to šteta koju poslije nećemo moći nadoknaditi i sl.
    to naravno sve treba prevesti tako da je njima razumljivo i strpljivo ponoviti još n puta dok konačno ne skuže.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovo sve pali dok klinci ne ulete u onu fazu buntovnistva tamo negdje oko 4.-6. godine kad je nekad sama cinjenica da roditelji nesto ne vole dovoljna da se bas to napravi.
    Na vise mjesta sam cuo izraz "mali pubertet" i cini mi se da zaista nije sasvim promasen. :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u toj smo fazi!
    mlati nas, puca iz zamišljenog oružja, briše usta rukavom, pljucka...
    NIŠTA od toga nije vidjela u našoj kući, kao ni u kućama naših prijatelja.
    A ako joj kažem da mi to smeta, da me boli... e onda još namjerno potencira takvo ponašanje.
    i uvijek na kraju kaže: ali ti me svejedno voliš.
    pa se pitam jesam li pogriješila kad sam joj rekla da je volim kako god da se ponaša, ali da me to ljuti ili da mi smeta.
    gospođica si daje preveliki kredit.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali kako samo usvajaju ono što vide od druge djece

Na Leu je prije par dana neki mali zamahnuo rukom kao da će je udariti i nije prošla minuta a ona je zamahnula na drugo dijete i to manje od sebe :/

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ili bolje reci kako usvajaju samo ono sto nije OK!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

valjda ono sto je ok vec znaju pa im ovo dodje kao izazov...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mene to isto živcira, kao i "zavijanje" u govoru koje ponekad pokupi od neke djece u vrtiću ( , a šta ću kad mi smeta)
    čini mi se da pali taktika da nama to nije lijepo, a dokad ?..hm..

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    ili bolje reci kako usvajaju samo ono sto nije OK!
    Ono sto je OK mi obicno ni ne primjetimo (ili barem rijetko).
    Mi smo isto imali fazu unjkanja u glasu (kao njegov priajtelj u vrticu), pljuckanja, blesavih replika i stoseva (isto vrtic), guranja i udaranja (vrtic) ... na srecu, sad ima toga nesto manje, no bojim se da ce tako biti dobar dio odrastanja.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    tatek, ja primjetim sve sto je OK, i dok ne usvoji odredjeno ponasanje uvijek pohvalim sa "bravo", "tako treba" i sl...i cak i nakon toga mada rjedje.
    on cak zna traziti mene pogledom ako nesto radi da vidi da li je to ok ili ne...pa ga ja usmjerim. I trudi se da radi OK.
    No ako vidim da cim vidi da neko nesto radi drugacije, njemu je to zanimljivo i usvaja taj obrazac ponasanja!
    Eh, ja onda opet trubim da to tako ne treba, da to nije lijepo i da bla bla...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    Citiraj tatek prvotno napisa
    tatek, ja primjetim sve sto je OK, i dok ne usvoji odredjeno ponasanje uvijek pohvalim sa "bravo", "tako treba" i sl...i cak i nakon toga mada rjedje.
    on cak zna traziti mene pogledom ako nesto radi da vidi da li je to ok ili ne...pa ga ja usmjerim. I trudi se da radi OK.
    No ako vidim da cim vidi da neko nesto radi drugacije, njemu je to zanimljivo i usvaja taj obrazac ponasanja!
    Eh, ja onda opet trubim da to tako ne treba, da to nije lijepo i da bla bla...
    Ma, i mi se trudimo, ali kad djeca malo odrastu onda obicno popusti paznja ... a sad ih i imamo dvoje, pa Zrinkin napredak obicno privlaci vise paznje.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...moram se nadoštukati....
    Dakle, Lovro u parkiću ...lijepo se igra...hrpa klinaca okolo, koji se isto tako lijepo igraju (ljuljaju, spuštaju niz tobogan, igre u pijesku, jašu itd itd itd) i onda dolazi neki mali kauboj..i uz puno dreke, preskoči klince koji se penju na tobogan, razvali konjića, baca se divljački sa ljuljačke, penje se uz tobogan, baca kamenčiće u druge klince..itd itd itd....i moj Lovro ga fascinirano gleda...i normalno prvom prilikom ga pokušava kopirati....normalno sve ispravljamo, ali ...ZAŠTO SE ODMAH KOPIRA KAUBOJSKO PONAŠANJE, A NE ONO DRUGO?? Zašto svi mali klinci žele biti mali razbojnici?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato što upada u oči.

koje ti je to "drugo" ponašanje koje bi mogao kopirati : dijete koje mirno sjedi na klupi i jede sladoled? pa ono je mirno, i nitko ga ne primjećuje, ni ti, ni tvoje dijete. kako da ga se onda kopira?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne daj Bože da kopira dijete koje samo sjedi!!
    Mislim recimo na klince koji se lijepo igraju u pijesku, loptom, ili na neki drugi način....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa znam, ali koliko mu pažnju može privući netko tko se igra bez ikakvih ekscesa?

pažnju privlače prvenstveno neobična, drugačija ponašanja, ono što je glasno, ono što je intenzivno.

kužiš kaj hoću reći?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    ...moram se nadoštukati....
    Dakle, Lovro u parkiću ...lijepo se igra...hrpa klinaca okolo, koji se isto tako lijepo igraju (ljuljaju, spuštaju niz tobogan, igre u pijesku, jašu itd itd itd) i onda dolazi neki mali kauboj..i uz puno dreke, preskoči klince koji se penju na tobogan, razvali konjića, baca se divljački sa ljuljačke, penje se uz tobogan, baca kamenčiće u druge klince..itd itd itd....i moj Lovro ga fascinirano gleda...i normalno prvom prilikom ga pokušava kopirati....normalno sve ispravljamo, ali ...ZAŠTO SE ODMAH KOPIRA KAUBOJSKO PONAŠANJE, A NE ONO DRUGO?? Zašto svi mali klinci žele biti mali razbojnici?
    zato sto je u centru paznje
    Ako u pjescaniku sjedi 10 mirne djece i dodje jedan kaboj, onda je logicno da cemo svi gledat u tog jednog razuzdanog kaubojca. :/

I Edita voli malo "glasniju" djecu, ali ih previse ne oponasa, nego trckara za njima i podvriskuje. I uvijek je u drustvu starijih, i kada u drustvu ima "njene generacije".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim, u parku i ja sama prvenstveno vidim onu djecu koja su glasna, koja su agresivna, koja rade nered...
    teško da će mi pažnju privući netko tko sjedi u pješčaniku u slaže kule od pijeska.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja cu malo "prosirit " temu

Kako se vasa djeca ponasaju u parku. Mislim tamo gdje ima mnogo djece, ljuljacke, tobogani i sl.

Jako mi je vazno da mi odgovorite na ovo pitanje :/

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

i vid je fasciniran većim kaubojčićima , naravno na moj užas, i onda mu ja kao i lutonjica govorim i objašnjavam da se meni ne sviđa to i to, da to nije dobro/lijepo, da ja to ne volim, da to dobra djeca ne rade, da mi to ne radimo.
    npr. kad gleda kako se djeca tuku i naguravaju u parkiću - vidim da on to zapravo ne razumije, ali pilji jer je to nešto novo; onda ja njemu lijepo da se mi ne tučemo, da se nikoga ne smije tući, da mama ne voli kad se netko tuče, da je to ružno i boli i da je onda djete tužno i plače i da je mama tužna itd itd...nadam se da će upaliti :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh, Anek...i mi sve to činimo!! I nadam se da će upaliti!

Snorki, u parkiću Lovro jednostavno proba napraviti sve što god mu se nudi..znači spuštanje niz tobogan (s tim da je prvo samostalno spuštanje niz veći tobogan bilo tako da je ležao na toboganu..pitam se od kog je to vidio? )..ljuljanje ("Ti sam! Ti sam" u prijevodu: "Ja ću sam!")...kopanje po pijesku (sa svim i svačim, po mogućnosti tuđim)...ljuljanje na konjiću (što jače i uz što jače mahanje glave, uz odsutno "blejanje"...vidio je od starije djece kako uzimaju "zalet" i kako izgledaju jaki i veliki)...kamenčiće baca posvuda...brzo se vrti ("Ti sam!") na vrtuljku...itd....i ono što mu je najdraže...UVIJEK traži neku curku, malo veću od sebe, i onda je prati po parkiću, lovi za ruku, miluje po kosi i ljubi je... ..zavodnik....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea u parku juri od vrtuljka do ljuljački i natrag i sve proba po par minuta, kad vidi neko drugo dijete da se ljulja onda i ona hoće duže (što je dobro), onda vozi i isprobava sve autiće guralice, bicikliće i slično - to u našem parku stoji na raspolaganju, a najviše voli juriti za raznim loptama i loptati se. Kod nas djeca dijele sve igračke pa Lea čim dođemo traži loptu i onda je negdje baci i navali na tuđe igračke, valjda misli da je i ona nešto uložila kad baci svoju loptu. I, ona jako voli djecu i zanimaju je pa pokušava sa svakim uspostaviti kontakt, govori im bok, šalje puse, pa im bere cvijeće (kad ne žele uzeti zgura im u ruku), ali druga djeca baš i nisu raspoložena za druženje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh.... jaks je kauboj.

penje se na tobogan u obrnutom smjeru, vrti se naaaajvecom brzinom na vrtuljku, ljulja se najjace moguce, baca kamencice...

mi idemo u park kad padne mrak

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    eh.... jaks je kauboj.

penje se na tobogan u obrnutom smjeru, vrti se naaaajvecom brzinom na vrtuljku, ljulja se najjace moguce, baca kamencice...

mi idemo u park kad padne mrak
    svejedno ga Lovro uvijek vidi...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    u toj smo fazi!
    A ako joj kažem da mi to smeta, da me boli... e onda još namjerno potencira takvo ponašanje.
    pa se pitam jesam li pogriješila kad sam joj rekla da je volim kako god da se ponaša, ali da me to ljuti ili da mi smeta.

Sta mislis da li bi pogrijesila da si joj rekla da je ne volis ako se ponasa tako i tako.... A nisi mogla pogrijesiti oba puta...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Primijetila sam sljedeće: kad pokupi nešto što mi se ne sviđa, ako tome pridajem pažnju, faza duže traje. Ako kratko objasnim zašto mi se ne sviđa i zatim ignoriram (dakle, nije da samo ignoriram, nego najprije dam objašnjenje zbog čega spomenuto ponašanje nije dobro), ponašanje brže nestaje.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A sad da se vratim na temu....i Farisa... On je jos uvijek u dobi kad mu mozes skrenuti paznju na nesto ljepse i pametnije od udaranja vratima. I mislim da u toj dobi nikakvi traktati o lijepom ponasanju ne pomazu. Sigurna sam da ako ga svaki put kad pocne raditi sto ne treba zainteresujes da radi nesto drugo, dijete usvoji obrazac po kom to prvo nije OK....na isti nacin kao da si ga verbalno ubijedila (za sta je on ipak premali).

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    u toj smo fazi!

Sta mislis da li bi pogrijesila da si joj rekla da je ne volis ako se ponasa tako i tako.... A nisi mogla pogrijesiti oba puta...
    Naravno da ne!
    Ali, možda nisam trebala biti tako uvjerljiva

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

A sad da se vratim na temu....i Farisa... On je jos uvijek u dobi kad mu mozes skrenuti paznju na nesto ljepse i pametnije od udaranja vratima. I mislim da u toj dobi nikakvi traktati o lijepom ponasanju ne pomazu. Sigurna sam da ako ga svaki put kad pocne raditi sto ne treba zainteresujes da radi nesto drugo, dijete usvoji obrazac po kom to prvo nije OK....na isti nacin kao da si ga verbalno ubijedila (za sta je on ipak premali).
    do skoro smo mu mogli skrenut paznju, no u zadnje vrijeme sve vise ta taktika ne moze da urodi plodom

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bolje priznaj sebi da ne znas skretat paznju... Pa to pali i kod odraslih ljudi...ako je kvalitetno "skrenes"....

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bolje priznaj sebi da ne znas skretat paznju... Pa to pali i kod odraslih ljudi...ako je kvalitetno "skrenes"....
    ROTFL!!!
    moras doci kod nas da vidis sta se zove skretanje paznje
    ja sam isto MMu govorila da ne zna skrenut kvalitetno paznju pa ga "ucila" i kad ti kazem da ne pali onda vjeruj da ne pali

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

...slegnes ramenima, ostavis ga da lupa, a ti pocnes raditi nesto "beskrajno zanimljivo"...On i dalje nastavi da lupa ili dodje za tobom da provjeri?

Mislim...ako kazes da i dalje nastavi da lupa onda je fakat zasluzio da ga pustis da lupa.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nekako mi se ucinilo da je moje dijete (mislim na Edi jer Samija jos racunam u bebe) nekako previse "djetinjasta" ili "nedokazna" naspram recimo Orke, Zare itd... Dobro, one jesu starije ribe Mozda se i Edita za pola godine promijeni.
    Medjutim, ona se trenutno ponasa onako kako se ponasa Lea od Mime, Lovro (Lovro u blazem obliku)...

Nju najbolje opisuju rijeci NAVIJENA , ZANESENA ili BLECAK .
    Mnogo pricam sa njom i uvijek joj pokusavam objasnit zbog cega ne valja to i to..., ali ona je uzasno tvrdoglava i skoro uvijek ostaje pri svojoj zamisli.

Prije dva, tri dana bili smo na jednom velikom izletistu sa mnogo djece, igracaka, ljudi... Dragi Boze, mislim da sam smrsala tri kg trceci za njom. Ona je bila isto osa. Trci od jednog djeteta do drugog, uzima tudje igracke, lizala, sokove... Svaka ljulja ju je interesovala pola minute...
    Kada sam je pokusala skinut ili odvojit od necega, nastala je vriska, otimanje, te trka nazad. :shock: Uopste nije slusala moje recenice poput "Hajde Edi, braco nas zove", "ne smijes dirat tudje igracke"...

Nije ona zla. Samo je pre pre navijena...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Kako se vasa djeca ponasaju u parku. Mislim tamo gdje ima mnogo djece, ljuljacke, tobogani i sl.
    Kad nema puno djece, pentra se na sve živo, isprobava, ali najviše voli tobogane (i onda mu baka ne da priliku da se popne nego ga posadi na vrh tobogana kao gljivu! Uff, još sam ljuta )
    Kad ima puno djece, još se ne snalazi najbolje, pa ili pokušava naći "svoj prostor", ili ode u stranu, svojim putem.
    Zasad smo u fazi učenja da treba dočekati red, da se prvo druga djeca malo igraju, pa će onda on, itd.

Interesantno, primijetili smo MM i ja da roditelji koji su u pratnji male djece (mislim mlađe od 3 godine) obično jako paze na njihovo ponašanje, na to da ne uzimaju tuđe igračke, da posuđuju svoje... nije mi jasno kad se onda stvaraju mali kauboji? U kojoj dobi?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U dobi kad izmaknu roditeljskom nadzoru....vrtickoj?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

...slegnes ramenima, ostavis ga da lupa, a ti pocnes raditi nesto "beskrajno zanimljivo"...On i dalje nastavi da lupa ili dodje za tobom da provjeri?

Mislim...ako kazes da i dalje nastavi da lupa onda je fakat zasluzio da ga pustis da lupa.
    OK OK znam da pretjerujem, nego znas da ja volim da unaprijed sve skontam sta i kako
    sustina je u tom da sve vise testira granice i sve manje pali odvlacenje paznje i sve cesce se ugleda na drugu djecu itd itd

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Oponašanje druge djece je normalan pokazatelj socijalizacije. U vrtićkoj dobi sve im više znači grupa. I, primijetila sam da roditelji uvijek misle da loše ponašanje dolazi od onog drugog djeteta, a nije uvijek tako.
    Moj M. je imao fazu žestokog adoriranja jednog dječaka. Dijete je bilo dosta uvrnuto, ali simpatično - problem sam vidjela samo u tome da je M. totalno fasciniran s njim. Budući da su se jako rado družili, ja sam potencirala njihovo druženje, kako bih mogla upoznati obrasce njihovog odnosa i utjecati na njih. Na duži rok (2 godine), uspjelo je. Sad su dobri prijatelji, ali moj M. kaže: Ja mislim svojom glavom, ne I. (i ne maminom).

Kada djeca dođu k nama, pa primijetim da psuju ili se ružno ponašaju, samo priđem i kažem: Zlato, u našoj kući se ne psuje/ mi tako ne razgovaramo/ takva su naša pravila. Djeca odlično reagiraju i stvarno promijene ponašanje. I, nikada ih ne tužim roditeljima za bilo što što se događa dok su kod mene. Ide mi grozno na živce kad nekamo dođem po svoje dijete i onda mi dotična mama počne nabrajati što je on sve napravio.

Ovo pitanje o parku: to ovisi u kojoj dobi - kao mali je tapkao okolo, promatrao velike, pokušavao se popesti na sve, što je mogao i nije mogao. Straha nije imao. Do treće godine komunikacija s djecom se svodila više manje na otimanje igračaka, a bolje je bilo jedino s ljubaznom starijom djecom i s poznatom djecom. Kasnije se sve bolje socijalizirao, tako da se sada stvarno lijepo igra, nema problema da se odmah upozna s novom djecom i organizira igru i nije grub prema manjima. Ja se ne miješam u igru, osim ako mu se na putu nađe neko sasvim malo dijete - tada ga upozorim da bude oprezan. Također se umiješam kad vidim da je neko dijete izrazito agresivno - takva djeca su u pravilu u pratnji još agresivnijih roditelja. Tada ga upozorim da je to i to dijete nasilno i neka se s njim ne igra. Kad treba, upozorim i to dijete, u krajnjem slučaju i roditelja, ali iz iskustva, stvar bolje funkcionira s djecom nego s roditeljima.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sto se tice ponasanja u parkovima...meni je to bolna tema, bas sam neki dan bila skroz u komi. moja curka (ovo ljeto ce imat 2 godine) uvijek u parku ide tamo gdje ima i druge djece, npr.ako se netko vrti na vrtuljku, onda hoce i ona .
    meni se to u principu svida i mislim da je to dobro. i sve je super kad su ta djeca pristojna ili u pratnji pristojnih roditelja, ali...
    situacija od prekjucer: mi u parku sa dvije curice, koje su sestre, cca. 4 i 6 godina. one su s roditeljima koji su totalno nezainteresirani. prilaze joj i gurnu ju. posto njihovi roditelji ne reagiraju, ja ostro viknem da to ne smiju raditi. i te dvije sestre narednih 15-ak minuta stoje skroz blizu nje, pa je kao podragaju po kosi, pa po ruci, a stalno gledaju u mene i samo cekaju da se ja okrenem pa da ju opet gurnu.
    moja se cura nece maknut kad je pokusam zainteresirat za nesto drugo, nis ne kuzi, super joj je sto je sa velikim curama.
    problem je sto se to dogada cesto.
    sto mi se cini da ima puno zloceste, da ne kazem zle djece.
    jesam li grozna sto uopce kazem da su zli? :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi I sama primijetis da je u biti ponasanje roditelja problematicno. Kod nas po parkovima je identicna situacija: vidis puno roditelja kako fino sjede po klupama i zadubljeni su u razgovore. I u biti ni ne primijete djecu dok netko ne zaplace, netko nekog ne lupi itd.
    Ako se nama nesto slicno desi, a roditelji nisu tu, onda obicno kazem djetetu da to nije ok ponasanje. Iz tog i tog razloga. Isto govorim i svom djetetu ako pokupi neko neprihvatljivo ponasanje.
    Mene u biti najvise kopka kupljenje loseg ponasanja i lose ponasanje djece prijatelja i poznanika. Npr. imamo poznanike cije dijete se non stop nagurava i sl. Oni ne poduzmu nista osim sto kazu: nemoj, sine. A kad ga mi upozorimo, onda se ono...indirektno uvrijede. Ne kazu nista, al vidim da im to nije ok.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja se isto strasno nerviram zbog "zle" djece u parkovima, ali kad pogledas tek kako su kod nas odrasli zli i nepristojni onda ne cudi sto su i djeca takva.
    ponekad znam cijelo popodne obilaziti parkove i potrazi za "simpaticnom" djecom i roditeljima. kad ih nadjem uljepsa mi dan. i ne mogu reci, ponekad stvarno naletim na neke super ljude...
    nemam neki pametan savjet u vezi toga. takvi ljudi i djeca ce nas na zalost pratiti cijeli zivot. pokusavam oko nas imati sto bolju djecu i ljude, a ove nepozeljne situacije iskoristim da m. pokazem kakvo ponasanje nije prihvatljivo. i ponekad pomislim da nije ni lose da se nadje u takvim situacijama dok sam ja s njom da je stitim i da se sto prije nauci izboriti za sebe jer ce kad tad, u vrticu ili kasnije doci do takvih kontakata, a mene tada nece biti kraj nje.
    meni je zapravo super sto ona uopce ne nasjeda na te zlobne fore. cak mi se cini da takvu djecu i ponasanje sve cesce ignorira. kao da je neka druga vrsta...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •