Pokazuje rezultate 1 do 50 od 89

Tema: Pašticada

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #18
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,104

    Početno

    Ostavi 24h u pacu.
    Špikaš mrkvom, pancetom i češnjakom PRIJE stavljanja u pac, najbolje po cijeloj dužini (ugurati cijelu mrkvu i cijele štapiće pancete, da bi to uspjela, dobro je štapiće pancete zalediti pa ide lakše). Nakon paca, ja meso prepečem pa ga izvadim da mi se u istoj posudi bolje izdinsta povrće, a tek onda vratim meso pa dolijem tekućinu.
    Ako hoćeš više toća, uzmi veći lonac da meso pliva, moraš staviti više sjeckanog povrća i tekućine (vino, voda, povrtni temeljac...možeš i ako ti ostane mesne juhe). Umjesto prošeka, možeš pomiješati crno vino s dosta šećera. Od začina klinčić, korijander, ružmarin, lovor, papar, sol, PUNO suhih šljiva (do dvostruko više nego što je u receptu), med, pekmez od šljiva (ovisno koliko si zakiselila)...štos je da nakon 3h kuhanja bdiješ na loncem i svako malo dorađuješ. Nakon miksanja umaka, opet dorađuješ jer se okus/tekstura malo promijene. Ja volim da je aromatičniji, žešći okus kiselo-slatkog toća.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 27.12.2022. at 09:25

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •