-
Puno vam hvala svima
Uspjela sam stupiti u kontakt sa udrugom IDEM i tamo sam saznala da će doktorica biti tamo u četvrtak poslije podne, pa ću ponovno nazvati. Vele da radi samo sa novim slučajevima, a tu izgleda spadamo i mi :/
Kod Doriana smo primjetili znakove hiperaktivnosti, maltene od rođenja, al smo bili skloniji vjerovati da je samo živo dijete s malim viškom energije. Kako se to sad pojavljuje sve više odlučili smo porazgovarati sa psihologicom u vrtiću. Nismo se ni stigli dogovoriti kad ćemo otići, a evo jučer stigao poziv iz vrtića na razgovor s psihologom.
I tako smo mi taj razgovor obavili i nismo baš oduševljeni, jer je gđa sve nešto petljala D je ovakav, D je onakav.....
Navela je sve ovo i još neke stvari:
NEPAŽNJA:
Ne slušaju kad im se izravno obrača
Problem u pažljivom slušanju ili čitanju
“Odlete” usred konverzacije
Kratka koncentracija
Lako su ometani od okoline
Problemi u organizaciji
Vrlo brzo se dosađuju
HIPERAKTIVNOST:
Često tresu rukama ili nogama ili se vrpolje na stolici
Ne mogu dugo mirno sjediti na jednom mjestu, radnim stolom
Često su u “pogonu” ili kao da ih “pokreće motor”
IMPULZIVNOST:
Često “istrčavaju” s odgovorima prije nego što je dovršeno pitanje
Preskaču stranice kod čitanja ili idu na kraj knjige
“Zatvorenik” trenutka
Problem čekanja u redu
Nepromišljene reakcije
...sve nešto okolo al nikako da veli kaj misli.Pa nekaj tipa da je to jako zamorno i za tetu i za drugu djecu... Pa onda kaj mi moramo napraviti i kako...Kad smo joj odgovorili da smo sve to milijon puta pokušali i da mislimo da bi se kod njega moglo raditi o ADHD-u skočila je sa stolca ko da sam ju vrućom vodom polila :?
Ne znam možda se boje da ak mu se to fakat dijagnosticira da će mu se morati ipak individualno malo više posvetiti....a to znači manje vremena za kavu i čitanje glorie
Ne znam, uglavnom,MM i ja smo odlučili to istjerati do kraja pa bumo vidli je il nije. Šta bude bit će. Naš je volimo ga i on zna da u nama ima bezuvjetnu potporu u svemu.
Drago mi je da ćemo uspjeti stupiti u kontakt s dr. Sekušak, jer vidim da hvalite njezin odnos s djecom. A posebno mi je drago što to sve ide preko udruge IDEM jer koliko vidim oni nude i edukaciju roditelja o tome kako se nositi sa ADHD djetetom (naravno ako se pokaže da to zbilja je).
E sad sam ga razdužila...nemojte kaj zamjeriti...malo sam morala olakšati dušu... :/