PIZZAIOLA
Sastojci odokativno:
juneći šniceli ili pileći fileti (može i teleći šniceli)- važno da su dobro, dobro natučeni i tanki
svježi paradajz isjeći na tanke kolutove
malo konšerve(ako netko voli blažu hranu,ne treba)
sir-gauda i sl.
1/2 dcl bijelog vina
origano
sol ili vegeta, papar,
Popržiti meso da bude spremno za jelo, dakle, potpuno gotovo. Kada se isprži svo meso,tava se makne sa vatre, šniceli se poslože u tavu, jedan do drugoga, tako da čine jednu cjelinu, posoliti, popapriti.
Na svakoga od njih namazati malo konšerve (nije nužno) i staviti feticu paradajza, prekriti sve sa sirom, zaliti bijelim vinom, obilato posuti origanom, poklopiti i vratiti na vatru još nekih 3-5 minuta, dok se sir otopi i vino iskuha..
Može se poslužiti sa pireom ili purom, a dovoljno je i samo umakati kruha...
M.M. i ja (a i svi koji su ovo probali), obožavamo ovo jelo (Jure ga još nije probao) i vrlo ga je jednostavno pripremiti.
P.S. Kada ovo pravim zimi, pošto nema paradajza, stavim samo malo razrijeđenu konšervu i bude isto odlično, al pošto je došlo proljeće...