-
upis u osnovnu skolu
kad pocinje procedura upisa u osnovnu skolu?
ono sto mene konkretno zanima je kad djete mora biti prijavljeno na adresu gdje ce ici u skolu. planiram se preseliti do jeseni, pa bih prijavu na novu adresu trebala obaviti na vrijeme da nebih poslje imala problema oko upisa.
-
Mi smo imali ovakav slučaj, samo što mi nismo znali na kojoj adresi ćemo biti na jesen. Dijete je upisano u šoku po tadašnjoj adresi, preselili smo krajem ljeta, u novu školu smo nosili "papire" iz škole u kojoj je bio upisan i nismo imali nikakvih problema. Da i dijete je bilo na razgovoru sa mnom pri premještaju u drugu školu. Inače, mislim da procedura oko upisa počinje u ožujku (treba otići obaviti preglede kod pedijatrice, stomatologa...), a sam upis u svibnju/lipnju.
-
Da li ja sama prijavljujem djete u skolu u koju bi trebao ici ili to ide nekim automatizmom? I gdje mogu doznat u koju skolu pripadamo s obzirom na adresu (buducu)?
-
U Zagrebu ide automatizmom, jedino ako želiš upisati dijete u školu kojoj ne pripada pišeš molbu. Za doznati kojoj školi pripadate uguglaj upisno područje osnovnih škola + mjesto iz kojeg ste.
Posljednje uređivanje od Mariela : 13.12.2014. at 16:54
-
tnx, nasla sam gdje pripadamo.
znaci nije problem ako naknadno mjenjamo, makar morati cu to napraviti prije 5 mjeseca jer cu morati ici na upise u vrtic sa mladjim, a to bude u 5 mjesecu. cisto sumnjam da bi ga uzeli naknadno, ako bih isla pitati tek na jesen.
-
a sta se moze navesti kao razlog ako zelimo neku drugu skolu? sa ovom u koju pripadamo nisam bas odusevljena.
-
Nemoj kuditi tu kojoj pripadate nego hvali onu u koju ga želiš upisati. Kao misliš da bi ta škola bila bolji izbor za tvoga sina, da si upoznata s njihovim rezultatima i da želiš tu upisati svoje dijete. Možda da su mu tu blizu neke druge aktivnosti na koje ga misliš upisati, ili da ti netko tko će ga čuvati poslije škole živi tu blizu pa će ga on kupiti, imaš puno razloga. U svakom slučaju, najbolje je nastupiti iskreno.
Posljednje uređivanje od Mariela : 13.12.2014. at 20:49
-
hvala ti. valjda cu uspijeti napraviti sve na vrijeme.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma