Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Mentalne mape

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Mentalne mape

Ste culi ze mentalne mape?
    Kak vam se cini cijeli taj sustav lakseg pamcenja?
    Jeste kad napravili koju?
    Sluzite li se njima u svakodnevnom zivotu?
    Ak ne jel znate nekog tko je?

Obzirom da ce Kokos na jesen u skolu pa cu shodno tome i ja morat obnavljat znanje kupila sam si jos na Interliberu knjigu "(kako napraviti) Mentalne mape za klince" - nisam bas sasvim sigurna u naslov jer mi je ostala na poslu... (ima i za odrasle, al cinilo mi se da cu lakse shvatit prek ove jer je ljepo, u boji ilustrirana) i malo ju listala danas i jucer...

Sad se spremam, navecer, kad svi oni odu spavat napravit svoju prvu mentalnu mapu... pa me zanima jel se jos neko bavi s tim tak da mozemo cavrljat o tome

Inace, skuzila sam da u zadnje vrijeme sve slabije pamtim...mozda mi ovo kaj pomogne da opet dodjem k sebi...

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vise o tome na: http://www.eventus.com.hr/

Ja planiram već dugootići na te seminare, ali se plaća za studente 700kn,
    sto je stvarno too much!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je puno je :/
    al ak pomaze kolko ja mislim da pomaze, mislim da se isplati... pogotovo onima koji tek pocinju ozbiljno uciti

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moja susjeda je išla na taj tečaj i jako je zadovoljna, kaže da joj učenje ide puno lakše uz te mape.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam još prošle godine improvizirala sa sinom (a samo sam kostur pobrala s interneta) i rezultati su bili odlični. Mogu si misliti kako je tek kad netko prođe cijeli seminar.
    Ukucaj u tražilicu, mora tu negdje biti.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...asc&highlight=

Evo, prisjetila sam se gdje je bilo više govora o tome....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bile i ja i moja kćer na tom seminaru .

zgodno je, i preporučam ga. ona je radila mapu iz kemije, i rekla je da je super zapamtila.

ja si tu i tamo nešto nacrtam, ali ne koristim (za sada) previše. sad ću malo više morati raditi na tome, jer moram dati prijedloge kako ih mogu koristiti određene osobe na radnom mjestu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, ja sam pogledala onaj link gore i vrti mi se od gledanja na te mape. nadam se da nisu uvijek tako sarene. i nije valjda da sve moras tako raditi, valjda te nauce da si mozes to i u glavi sortirati, a ne da ti je papir neophodan.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pravljenje mapa je zanimljiv nacin da se olaksa ucenje, ali ne svim ljudima. Ja sam recimo auditivni tip, a ne vizualni, tako da mi mape ne bi znacile nesto posebno puno. doduse, ja nisam imala/nemam problema s ucenjem, ali je svakako dobro znati i ovu varijantu kad ide teze.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja nisam znala drugačije učiti nego tak da sam si sve nacrtala.
    koliko ja znam, sve djeca lakše pamte vizualno.
    lakše pamte ako vide cilj pred sobom, a to može biti mapa.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

e muki, čitaš mi misli! bas ovih dana planiram kupiti knjigu mentalne mape - za odrasle. prelistala sam to u knjižari i zainteresirala se - ja jesam vizualni tip pa bi htjela to malo proučavati..
    a da mi je memorija u komi, je

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kupila MM za klince iz razloga sto sam ja uvijek pamtila po svojim mentalnim mapama, pa kao ovako cu lakse to pribliziti ivaru.
    ali cini mi se da je ova knjiga kao jedna od onih knjiga sa sablonama za ucenje crtanja, znate ono - slonica - veliki krug pa dva mala valjka pa....
    svatko od nas ima svoj sistem i kao sto moja slonica ne slici nimalo slonici iz sablona, a ipak je prepoznatljiva, tako su i moje mape drukcije od onih gospodina buzana, a ipak funkcioniraju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako uskoro odlazim, upravo sam svojoj zamjeni fotokoprirala neke svoje mentalne mape - čovjek izbezumljen.

No, to nije za svakoga, nekome pomaže, nekome ne.
    Meni je u protokolu i organizaciji velikih događaja (event managementu ) to jako puno pomagalo jer sam na taj način imala sliku o svim detaljima koji se trebaju organizirati.

Ne trebate kupovati knjige, pogledajte po internetu ili posudite u knjižnici.
    Ako niste taj tip, uzalud vam knjiga i bačeni će vam biti novci.

Priznajem, nisam nikada učila pomoću mentalne mape - nisam to mogla primijeniti (možda bi u kemiji to mogla, ali književnost i jezik nisam znala prenijeti na papir - iako bi se vjerujem moglo.)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gdje otić na učenje mentalnih mapa ili možda je bolje to napraviti doma?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    kako uskoro odlazim, upravo sam svojoj zamjeni fotokoprirala neke svoje mentalne mape - čovjek izbezumljen.

No, to nije za svakoga, nekome pomaže, nekome ne.
    Meni je u protokolu i organizaciji velikih događaja (event managementu ) to jako puno pomagalo jer sam na taj način imala sliku o svim detaljima koji se trebaju organizirati.

Ne trebate kupovati knjige, pogledajte po internetu ili posudite u knjižnici.
    Ako niste taj tip, uzalud vam knjiga i bačeni će vam biti novci.

Priznajem, nisam nikada učila pomoću mentalne mape - nisam to mogla primijeniti (možda bi u kemiji to mogla, ali književnost i jezik nisam znala prenijeti na papir - iako bi se vjerujem moglo.)
    vizualni sam tip al mislim da mi te mentalne mape uopće ne sjedaju, imam neki svoj sistem skiciranja al baš mape ne.
    isto sam u organizaciji 100 čuda,o svakom detalju vodim računa al bez mapa, imam svoej sheme
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.12.2014. at 14:00

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •