Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Poprečni položaj bebe u trbuhu - vježbe?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Poprečni položaj bebe u trbuhu - vježbe?

U 33. sam tjednu. Beba se namjestila poprečno. Dr. kaže da ima vremena da se još okrene, ali ukoliko ostane u ovom položaju da je to indikacija za carski.
    Čula sam da postoje neke vježbe koje mogu potaknuti bebu da se sama okrene. Zna li tko nesto o tome i kakva su vam iskustva sa ovakvim položajem bebica?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nitko?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Evo, našla sam nešto:

"Probaj s tim vježbama za potaknuti bebu da se okrene...
    Evo nekih savjeta:
    1. Svakodnevna šetnja, 20-tak minuta dnevno, gdje pokreti tijela i gravitacija mogu učiniti da se beba okrene težim dijelom tijela prema dolje.
    2. Izbjegavajte ležanje na leđima, sjedenje i položaje u kojima ste u polusjedećem/poluležećem položaju. izbjegavajte sjedenje na stolici ili krevetu tako da ste leđima nagnuti unatrag (naslonjeni) Svi ti položaji smanjuju bebi prostor za okretanje. Možete ležati na boku.
    3. Najbolji način vježbanja je taj da provodite čim više vremena uspravno sjedeći, klečeći ili da ste na dlanovima i koljenima (četveronoške). Kada sjedite na stolici, obavezno provjerite jesu li vam koljena niža od zdjelice te trup lagano nagnite prema naprijed.
    4. Gledajte televiziju klečeći na podu, sjedeći na jastučićima ili kuhinjskoj stolici. Pokušajte također sjediti na kuhinjskoj stolici tako da ste licem okrenuti prema naslonu.
    5. Spavajte na boku, a ne na leđima.
    6. što je moguće više, ležati na lijevom boku te sjedit uspravno ravnih leđa ili s trbuhom lagano nagnutim prema naprijed.
    7. Ne sjedite prekriženih nogu! To smanjuje prostor u prednjem dijelu vaše zdjelice, a otvara ga prema leđima. Da bi se pravilno namjestila, beba treba puno prostora u prednjem dijelu vaše zdjelice.
    8. Položaj mačke : Postavite se na sve četri, a zatim ruke, glavu i prsa oslonite na podlogu i neka vam pritom stražnjica bude visoko u zraku. Nakon 10 sec podignite se polako prema gore. Tu vježbu ponovite nekoliko puta, a u svakom se položaju zadržite po 10 sec. Vježbajte 3 puta na dan."

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ja sam u slicnoj situacioji...34+6 beba je na zadak. radila sam vjezbe dok nisam dobila savjet od doktora da ih ne radim. nikad ne znas zasto se beba smjestila tako kako joj sad trenutno odgovara. svaki pokusaj moze mopzda dovesti do toga da se zapetlja u vrpcu npr. ili je vrpca prekratka..uglavnom beba se namjesti kako joj je najbolje. ja sam isto mislila vjezbat ali taj savjet me prestrasio i sad nista ne vjezbam, ako se beba okrene super

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ne zelim te plasit, samo prenosim savjet koji sam ja dobila..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kiri, očito smo blizu terminima, kad je tebi?

sto se vježbi tiče, i ja sam odlučila "ne čačkat". Zapravo od svega navedenog, sjedim i ležim "ispravno", tj. ako sjedim onda nastojim da su mi leđa uspravna i trup lagano nagnut naprijed i ako ležim, nastojim da je to na lijevom boku (a to dr. ionako preporučuju radi protoka, posteljice i svega...tog se sjećam od ranijih trudnoća). Položaj mačke mi ne odgovara, probala sam i čini mi se da bi mogla izazvat nešto preuranjeno, jer me poslije dosta steže. Također više-manje sam u pokretu cijeli dan, dakle u okomitom položaju.

Uglavnom, i ja sam si u glavi složila vaginalni porod, kakav sam imala zadnja dva puta i ne mogu si složit sliku da rađam drugačije, pogotovo kad se sjetim 2. poroda kad sam nakon 3 dana bila fit ko da nisam ni rodila. Dojenje i sve što slijedi, išlo je bez ikakvih problema. Tog se najviše bojim ako završim na CR, da će se nešto iskomplicirat (ne bojim se same operacije), ali sve ovo kasnije me plaši (dojenje, oporavak...).

No, ipak, ako se beba ne okrene, sad sam već u miru s tim da ću roditi onako kako je najbolje za nju, a ne forsirat nešto što bi je moglo ugrozit (jer sam si ja tako zamislila porod).

Slijedeći UZV mi je 12.1. pa ću znati više .

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Buba, malo i je rano i šanse da beba ostane poprečna su vrlo mala (zbog oblika maternice, koja je jajasta, beba će se kako raste vjerojatno položiti kako spada). Poprečni položaj u terminu je iznimno rijetko.

No, neke vježbe za optimalno pozicioniranje nisu na odmet. Pogledaj SpinningBabies.com, Gail Tully osim što je divna žena i primalja, je i prava riznica znanja o anatomiji kukova i kako se može mehanički napraviti što više optimalnog mjesta za bebu.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

meni je termin 4.2. a sljedeci prgled za koji dan......znam, i ja tako mislim....a sta se tice lijevog boka...ista stvar ovde

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prosurfajte malo SpinningBabies prije nego odlučite da ili ne... puno će više pomoći od lijevog boka a postoji realna šansa da se nešto u kostoru / zdjelici može vježbama pomaknut i tako djetetu lakše omogućit da preuzme optimalan položaj.

Ima i osteopata i kiropraktičara koji su specijalizirani za rad sa trudnicama i namještanju zdjelice samo malo može činiti čuda.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    kiri, očito smo blizu terminima, kad je tebi?

sto se vježbi tiče, i ja sam odlučila "ne čačkat". Zapravo od svega navedenog, sjedim i ležim "ispravno", tj. ako sjedim onda nastojim da su mi leđa uspravna i trup lagano nagnut naprijed i ako ležim, nastojim da je to na lijevom boku (a to dr. ionako preporučuju radi protoka, posteljice i svega...tog se sjećam od ranijih trudnoća). Položaj mačke mi ne odgovara, probala sam i čini mi se da bi mogla izazvat nešto preuranjeno, jer me poslije dosta steže. Također više-manje sam u pokretu cijeli dan, dakle u okomitom položaju.

Uglavnom, i ja sam si u glavi složila vaginalni porod, kakav sam imala zadnja dva puta i ne mogu si složit sliku da rađam drugačije, pogotovo kad se sjetim 2. poroda kad sam nakon 3 dana bila fit ko da nisam ni rodila. Dojenje i sve što slijedi, išlo je bez ikakvih problema. Tog se najviše bojim ako završim na CR, da će se nešto iskomplicirat (ne bojim se same operacije), ali sve ovo kasnije me plaši (dojenje, oporavak...).

No, ipak, ako se beba ne okrene, sad sam već u miru s tim da ću roditi onako kako je najbolje za nju, a ne forsirat nešto što bi je moglo ugrozit (jer sam si ja tako zamislila porod).

Slijedeći UZV mi je 12.1. pa ću znati više .
    Ja sam rodila na cr u općoj i 45 min nakon poroda sam dojila... I sve je bilo ok. Ne brini, može se...
    Ali, kao i Danci, vjerujem da ce se okrenuti... A na koncu nije ni cr kraj svijeta.... Ja sam se.uzasavala pomisli na njega, u suzama ušla u salu... A već drugi dan sam bila mirna s tom činjenicom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Danci, hvala! Pregledala i pomno razmotrila
    dosta toga mi je ok, i vec do sada sam u tim pozicijama
    npr. http://spinningbabies.com/more-info/...-smart-posture

najbolje mi "oslobađanje" trubuha na pilates lopti

neke, pak, vježbe su mi izuzetno neugodne, vrti mi se nakon njih, osjetim snažan grč u trbuhu i prestala sam ih radit
    npr.
    http://spinningbabies.com/techniques/the-inversion

nažalost, za dosta toga treba imati asistenta/icu koji će promotriti pravilan položaj i pomoći pri vježbanju, a trenutno je oko mene samo dvoje starije djece koje treba odbehandlat cijeli dan i MM koji je veći dio dana na poslu...

Kiri, stvarno smo blizu, meni je 8.2. termin. U kojem rodilištu ćeš roditi? Ja planiram na SD, do sada sam oba puta gore rodila i zadovoljna sam...

Mojca, daj mi reci kad ti daju bebu na prvi podoj nakon carskog? Kad se mozes ustati i koji je najlakši položaj za dojenje nakon CR? Jel mlijeko dodje isto 2.-3. dan kao i nakon vaginalnog poroda ili kasnije? Koja je razlika u oporavku nakon spinalne anestezije i opće? Jel to biraš ili oni predlože?

(btw, nadam se da do CR ipak neće doći, ima još vremena da se okrene, ali ipak raspitujem se o svemu...)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne znam kako je tu, ja sam rodila u Feldbachu, ali vjerujem da ako se unaprijed digovoris da možeš bebu dobiti odmah. Čitala sam da je to.praksa u nekim rodilistima.
    Meni je u bolnici bilo lako namjestiti se za dojenje...a doma baš i ne. Najlakše je bilo sjedeći na povisenom, pa s hoklicom.. Jastuk mi je puno pomogao, položaj nogometne lopte ponekad... Ali taj teški period nije dugo trajao. Istina, dugo nisam mogla na bok, kad sam to savladala, bilo je lako.
    Mlijeko je došlo odmah, ali ja sam rodila u 41 + 0, pa vjerujem da je i to pomoglo. Frendica je imala hladni cr dan prije mene u 39 tt, došlo je tek drugi dan.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala na odg.!
    sto se mlijeka tiče, meni je došlo tek 3. dan (kad sam išla doma iz rodilišta) a rodila sam vaginalno, tako da je to ok... do tad su vukli kolostrum i nije bilo neke drame, ionako su bili još uspavani... (mislila sam da je to kod CR još kasnije...)

sad tek vidim da ima cijela tema o tome kako i šta nakon CR...
    (bitno da ja sve iščitam, tj. napunim glavu sa svime, kako kaže MM, a na kraju mi ni ne bude trebalo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •