kiri, očito smo blizu terminima, kad je tebi?
sto se vježbi tiče, i ja sam odlučila "ne čačkat". Zapravo od svega navedenog, sjedim i ležim "ispravno", tj. ako sjedim onda nastojim da su mi leđa uspravna i trup lagano nagnut naprijed i ako ležim, nastojim da je to na lijevom boku (a to dr. ionako preporučuju radi protoka, posteljice i svega...tog se sjećam od ranijih trudnoća). Položaj mačke mi ne odgovara, probala sam i čini mi se da bi mogla izazvat nešto preuranjeno, jer me poslije dosta steže. Također više-manje sam u pokretu cijeli dan, dakle u okomitom položaju.
Uglavnom, i ja sam si u glavi složila vaginalni porod, kakav sam imala zadnja dva puta i ne mogu si složit sliku da rađam drugačije, pogotovo kad se sjetim 2. poroda kad sam nakon 3 dana bila fit ko da nisam ni rodila. Dojenje i sve što slijedi, išlo je bez ikakvih problema. Tog se najviše bojim ako završim na CR, da će se nešto iskomplicirat (ne bojim se same operacije), ali sve ovo kasnije me plaši (dojenje, oporavak...).
No, ipak, ako se beba ne okrene, sad sam već u miru s tim da ću roditi onako kako je najbolje za nju, a ne forsirat nešto što bi je moglo ugrozit (jer sam si ja tako zamislila porod).
Slijedeći UZV mi je 12.1. pa ću znati više

.