Znam da su mi šanse male, ali ipak..
Specifično izgleda pa se netko možda sjeti.
Oblik rolade, ali onako veće, bijela kora, krema od vanilije, a unutar nje su rolice, u svakoj jedna višnja. Imaju ga u slastičarnici "Mala Venecija" u Martićevoj.
Znam da su mi šanse male, ali ipak..
Specifično izgleda pa se netko možda sjeti.
Oblik rolade, ali onako veće, bijela kora, krema od vanilije, a unutar nje su rolice, u svakoj jedna višnja. Imaju ga u slastičarnici "Mala Venecija" u Martićevoj.
:D
Našla sam sama
http://www.coolinarika.com/recept/piramida-ala-ja
jela sam ga jednom u gostima, jako je ukusan.
jesu te višnje u lisnatom... ja imam jedan fini recept, ali kolač je u obliku neke piramide valjda :/ višnje u lisnatom, uokolo krema od vanilije, preko šlag ??? Jel tako nešto?
može sutra? Nadam se da nije kasno? Nisam kod kuće, pa da ne fulam nešto.
Može sutra, zapravo to je danas. Mislim, pronašla sam takav recept na coolinarki, ali radije bi neki provjereni pa da imam koga pitati ako zapnem.
Čucij@, jesi dobila recept
Ja ovaj kolač redovito radim
Zove se voćna piramida
pitaj ako što trebaš
![]()
![]()
![]()
ajme meni :shock:
nisam ni skužila da sam falila
ok. napisat ću ti popodne čim dođem doma
Vrlo je jednostavno. Dosta je slično receptu s coolinarike
ako je jednostavno - možda ga i ja napravim.![]()
Evo recept za 'Voćnu piramidu' kako je ja spremam po receptu Lidije Kralj
Sastojci:
1 lisnato tijesto (ono s 2 komada u pakiranju)
2 staklenke višanja (zapravo se iskoristi 1,5 staklenka)
Krema:
6 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
3 žlice brašna
15 dkg šećera (ja stavim 12)
4 žumanca
3 vanilin šećera
1 margarina
cimet
šlag (za ukras)
Priprema:
Izmiksati žumanjke, šećer, 1 vanilin šećer, brašno i puding u 2 dl mlijeka. To dodati u 4 dl mlijeka koje treba prokuhati (znači kao kad pravite normalni puding). Kuhati dok smjesa postane gusta, pa ostaviti da se hladi i u ohlađeno umiksati margarin.
U međuvremenu, razvući oba lisnata na 2 jednaka pravokutnika i svaki narezati na po 5 jednakih traka (ukupno 10 traka širine 9-10 cm ispadne). Višnje ocijediti iz kompota i posuti ih s malo šećera (1žlica), 2 vanilin šećera i malo cimeta. Nadjenuti trake od lisnatog višnjama tako da slažete gusto jednu do druge višnje. Zarolati trake i staviti peći na 16'C cca 20ak minuta.
Kad se ohladi pečeno lisnato s višnjama, slagati: 4 trake+ krema +3 trake+krema +2 trake+krema +1 traka + ostatak kreme po cijeloj piramidi.
Na kraju ukrasiti šlagom.
Kolač je prefin!!! DOBAR TEK!
Evo kako to kod mene izgleda
http://i215.photobucket.com/albums/c...e/PB150217.jpg
Lu editirala fotku
ups... ovo naravno treba peći na 160 'C (ne na 16 kako sam gore napisala)
Da se prikrpam na ovaj topic iako ne trazimo isti recept.
Ja bih htjela naci recept za kolac u koji ide sloj nekog socnog biskvita, red jabuka pa preljev od cokolade. Jednom davno sam probala taj kolac i nikad ga zaboravila nisam.I nikad poslije nisam probala nesto slicno. Pa ako netko zna o cemu bi otprilike mogla biti rijec...Hvala.
Da li se rolicama moraju krajevi zatvoriti ili ne :?
alkemicar, hvala!
Stavi link za sliku kolača, na forum ne smiju slike, samo linkovi
lailah, ja samo krajeve lagano potisnem, al nije ni potrebno jer lisnato razvaljam prema veličini tepsije pa bude od ruba do ruba i ne iscuri
lucij@, znam da ne bi smjela biti slika, al sam sam zeznula, a nemam edit..![]()
Tnx alkemicar! Koliko vremenski treba da se napravi tajkolač?
Ovu voćnu piramidu ja radim s kremom, a ne pudingom. U 6 dl mlijeka zakuhaju se jaja miksana sa šećerom i vanilin-šećerom, kratko se kuha, u malo mlijeka umiješa se Gustin i sve to se umiješa u vruću smjesu, još malo se kuha dok se ne zgusne na gustoću pudinga, ohladi se i umiksa izrađeni maslac (količine ne znam, ne mjerim kad kuham tu kremu jedino uvijek radim od 6 jaja).
joj, mim...
ja se već na Staru godinu pozvala kod tebe, ali nisi se oglasila![]()
sad se opet pozivam kad budeš pravila ovaj kolač![]()
Da, a ja sam to saznala par dana kasnije, u nekoj lijevoj temiapricot prvotno napisa
. A pašticada je bila za prste polizati: gomila mesa i 7 litara safta 8) .
Na ovo ćeš pričekati: neka dobra duša mora promijeniti donji grijač u pećnici.
Varijanta ovog kolača može biti i s kremom od čokse i slatkog vrhnja, ali je jako zasitan. A radila sam i četvrtastu varijantu tako da sam kalup s 3 strane obložila piškotama malo namočenim u razblaženi sok od višanja pa se omaže šlagom kad se sve stisne. Isto je fino.
Krema od vanilije i žumanaca je gotova za 10ak minuta.lailah prvotno napisa
Ostavim hladiti dok razvaljam lisnato i napunim ga višnjama te ispečem: priprema 15ak minuta (ipak je to 10 tankih štapića lisnatog) + pečenje 20ak minuta.
Kad se ispeče lisnato izvadim van da se hladi,dok ja u napola ohlađenu kremu umutim margarin (primjetila sam da mi se grudvice stvore u kremi, ako joj margarin dodam kad je skroz hladna), te napravim šlag. Znači još 10ak min.
Zatim slijedi premazivanje lisnatog kremom i šlagom.
Mislim u totalu oko 1h
Znaci nitko ne zna za ovu jabucasto - cokoladnu kombinaciju...Ja bih htjela naci recept za kolac u koji ide sloj nekog socnog biskvita, red jabuka pa preljev od cokolade. Jednom davno sam probala taj kolac i nikad ga zaboravila nisam. Grin I nikad poslije nisam probala nesto slicno. Pa ako netko zna o cemu bi otprilike mogla biti rijec...Hvala.![]()
lucij@ prvotno napisa
Predobro izgleda, a nema razloga da ne bude ukusan. prvom prilikom ga isprobavam!
Fritulice, ja zaista ne znam :?
Niti sam ga jela nit vidjela
Sličnost vidim pomalo s onom ljetnom poslaticom (dolje biskvit ili petit keks, pa jabuke prokuhane u kompot, pa krema od vanilija pudinga skuhanog u kompotu od jabuka)
Možda ovaj?fritulica1 prvotno napisa
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...light=#1868887
SItni kolačić iz djetinjstva...znam da je dolje u biskvitu orah a gore kao pokrov od limuna intenzivnog okusa i lijepe žute boje...
Znam da je niski kolač i radi se u obliku mjeseca...netko?
krivi link
Posljednje uređivanje od Bodulica : 20.12.2014. at 22:29
možda ovaj http://www.coolinarika.com/recept/767257/
na ovom linku ima više recepata http://www.coolinarika.com/tag/fini-polumjeseci/
Hm...moguće ali ovi nisu imali gore čokoladu i biskvit je bio svjetliji ali na tu foru su...