-
pravo na godišnji i bolovanje pri radu na pola radnog vremena
Molim za savjet ukoliko se netko već susreo s ovim problemom: koristim roditeljsko pravo na rad s polovicom radnog vremena za moje treće dijete i kada sam htjela koristiti godišnji u firmi su mi rekli da nemam pravo na korištenje godišnjeg u ovom statusu, nego da moram prekinuti rad u polovici radnog vremena i onda koristiti godišnji - čak i ako želim koristiti samo jedan dan godišnjeg (da to traži HZZO-a). Nazvala sam pravnu službu HZZO-a i oni su rekli da je to tako, štoviše i da ukoliko moram koristiti bolovanje za sebe ili dijete također moram prekidati pravo na rad na 4 sata (što je zapravo nemoguće jer moram postupak prekida rada s polovicom radnog vremena pokrenuti minimalno 15 dana prije dana početka korištenja bolovanja). Recimo što ukoliko me pogazi auto? Onda ću dobiti otkaz jer ne mogu otvoriti bolovanje niti koristiti godišnji? U HZZO-u sam razgovarala s više osoba u pravnoj službi i svi me samo kružno upućuju ponovno jedni na druge. U zakonu piše da pri korištenju roditeljskog prava na rad s polovicom radnog vremena imam ista prava kao da radim puno radno vrijeme, pa me zanima kome bi se mogla službeno žaliti? Čini mi se da pravno ne može biti točno da u ovom statusu tri godine ne smijem koristiti godišnji niti ni dana bolovanja?!
Hvala puno!
-
Nije istina, ja radim na pola radnog vremena u sklopu porodiljnog koji nisam iskoristila do kraja. I normalno sam bila na godišnjem odmoru, normalno na bolovanju kada mi treba jer je dijete ili sam ja bolesna i tako dalje. Nitko mi nikada nije spominjao ovo što pišete, a ipak radim u velikoj firmi gdje bi znali za takvo pravilo.
-
I ja radim SRV godinama i normalno koristim GO kao i svi ostali (kao i sve ostalo: prijevoz, topli obrok itd.).
-
MBee ovo tvoje je sasvim druga priča
ali
Frilalii je isplativije da prekine porodiljni otiđe skroz na go,pa se vrati natrag
-
Ja sam do prije pola godine radila na pola radnog vremena za treće dijete, ukoliko se nije nešto promijenilo u međuvremenu, ja sam kao i zibba normalno išla na godišnje odmore, mislim da sam jednom čak bila i na bolovanju, dobivala sam naknadu za prijevoz, topli obrok, sve kao i da sam radila na puno radno vrijeme.
Mislim da to nema smisla, jer dok sam ja koristila to pravo, mislim da se smjelo jedanput prekinuti to pravo, i jedan put reaktivirati.
To bi značilo da u dvije-tri godine koliko bi možda neka majka radila na pola radnog vremena da bi mogla samo jedanput otići na godišnji odmor...
Još jednom provjeri u pravilniku, ili odi osobno u HZZO.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma