Stranica 2 od 10 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 461

Tema: kitite li bor?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Naravno da kitim, obožavam ovo doba godine i sav kič i konzumerizam koji nosi sa sobom
    Unutarnji dio kuće sam već propisno okitila, onako, po američki, a jedne ću se godine posvetiti i vanjskom kićenju, ono da sve blješti
    Nešto sam kolača napravila - samo ono što mi je bio gušt, nešto sam povoljno kupila od žene koja se time bavi, čišćenjem se ne zamaram, i tako... Laganini

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kitimo, pećemo, družimo se, zabavljamo, darivamo, sve u paketu, guštamo u tome, iako isto u klubu nevjernika Tradicije radi, stare drage neke uspomene, a moju stariju djevojčicu to jako veseli, kako starija, sve više. O Isusu i ostalima ništa nikad nije pitala, iako ide u Katolički vrtić (jedino tamo dobili mjesto) Ja mislim da nju najviše pale kolači i pokloni, ruku na srce Volim ove dane, odmah nakon Nove stižu i oba ročkasa, tako da smo skoro dva mjeseca u nekom slavljeničkom raspoloženju. Jedino što su nam ove godine svi planovi pali u ovdu, mališa kuri već 3 dana 38, jako kašlje, a danas dobio jadničak još i proljev, a taman krenuli sa odvikavanjem od pelena, tako da eto, ali ništa zato, nadoknadit ćemo dogodine. Upravo sam stigla napraviti i kolač, bar jedan, za sutra, sa čokoladom naravno barem za moju curku, a sve se nadam da će i mom anđelu barem sutra biti malo bolje.
    I nevjernicima i vjernicima od srca želim sretne blagadane, sreću, mir, i sve dobro!

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Još sam nešto otkrila ove godine, ukrase za bor jestive Sjećam se iz mog djetinjstva kako su baka i deda kitli bor sa nekakvim bombonima u šarenim papirićima i slatkim štapićima, čak i keksima, joj gušta ujutro Pa mi palo na pamet, i stvarno moji kikići poludili od sreće kad su skužili da se TO jede! Oni bananko, mislim da se kod nas zove, zamotani u razne folijice, snjegović, klauni, mace itd..Sreća do neba Čitav advent pomalo gozba s drvca
    Posljednje uređivanje od šafran : 24.12.2014. at 14:29

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da mi imamo jestive ukrase ne bismo stigli ni okititi bor. izludiše me ovo troje, ispekla sam jednu turu keksića i ostavim da se hlade, odem u wc i vratim se a nema pola pleha, misilim navalili na onako još tople, uh... dajem im jesti, ne znam što im bi, kao da su pobjegli od gladi. ona tema božićni kolači 2014, može se, po nama, preimenovati u predbožićni kolači.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ej ti odmah iz pečnice, di ćeš većeg gušta! Bit će pubertet, vidim dole, ništa, kupi gotove Makar bila sam uvijerena hiljadu posto da mala djeca malo jedu, dok nisam dobila sina, već sada jede odraslu porciju, ljudi me ne vjeruju dok se sami ne uvjere, mama mia, ima da pećem za koju godinu samo za ručak cijelo prase
    A tebi još nogau gibsu, draga, drži se!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Mozete pribiljeziti i mene.

Ne slavim, ne kitim, ne spremam, ne pecem i sada sve racunam hocu li stici jos danas u ducan nabaviti ista od hrane za sutra da ne ostanemo potpuno gladni jer su ducani sutra zatvoreni, a zalihe su mi na nuli...
    Vi ste mi uzori!

Nekad prije sam maštala da ću si moći svake godine priuštiti neko egzotično putovanje od 2-3 tjedna u prosincu, pa se s klincima maknuti odavde, da lijepo preskočimo sve te meni dosadne vijesti o narodnim običajima, jaslicama, polnoćkama, dobroti i darivanju, taj filmski kič na tv-u itd. ali nekako sam dolaskom djece ušla u shemu linije manjeg otpora.... i evo, mali bor svjetli ...i tješi me da je to zapravo paganski običaj tjeranja zime i mraka i slavljenja svijetla koje postaje sve dulje nakon zimskog solsticija

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Vi ste mi uzori!

Nekad prije sam maštala da ću si moći svake godine priuštiti neko egzotično putovanje od 2-3 tjedna u prosincu, pa se s klincima maknuti odavde, da lijepo preskočimo sve te meni dosadne vijesti o narodnim običajima, jaslicama, polnoćkama, dobroti i darivanju, taj filmski kič na tv-u itd. ali nekako sam dolaskom djece ušla u shemu linije manjeg otpora.... i evo, mali bor svjetli ...i tješi me da je to zapravo paganski običaj tjeranja zime i mraka i slavljenja svijetla koje postaje sve dulje nakon zimskog solsticija

https://m.youtube.com/watch?v=PZG5NzrrqJc

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa dobro sirius - kaj nisi našla ništa bez kolinde?
    otvorim link - a ona mi čestita božić...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Obozavam Bozic. Zbog slobodnih dana. Podupirem ga svim srcem i žao mi je svih koji rade te dane.

Mi godinama putujemo preko Bozicnih praznika. Bor ne kitimo, a onima koje volimo zelimo ugodne blagdane, iako sam procitala da udruga V. misli da je to ruzno. Sad smo 500km od kuće u prirodi. Mir, nema pucanja, nema guzve, ljubavi koliko hoces idila. U studenom i prosincu imamo dovoljno rodjendana da se svi vidimo, ispoklanjamo poklona i najedemo.

Za NG smo u ZG i u te dane cemo se druziti s prijateljima i pomalo renovirati stan.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bozic mi je savrseno vrijeme za reset svake vrste.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne shvacam jedino zasto mi neki nepoznati ljudi/firme salju mailove s cestitkama. To mi je stvarno uzasno. Zatrpavaju mi mailbox, pisu na milijun adresa tako da svi sve adrese vidimo, umjesto u Bcc-u, a ja im ni ne prepoznajem ime. To stvarno s nicim nema veze. Ni s blagdanima, ni s obitelji, ni s odmorom. Totalno promaseno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    nema sanse da bilo sto bez Kolinde pogledas. Ispada koju god pjesmicu izabrala.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je VIP.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato ja slušam samo stvari iz mog djetinjstva ... tamo je nema .

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam u klubu sase i cvijete! Obozavam prosinac, a ovo vrijeme mi budi uspomene na moju dragu baku i mirise njene kuce
    Kolace bas ne pecem puno jer slabo jedemo. Zato sam bila vec ne znam koliko puta u gradu na fritulama!

Badnjak mi je oduvijek jedan od najdrazih dana u godini.
    Danas sam isla i raditi, no svi su bili veseli i raspolozeni pa je i tamo bilo dobro.
    Doma me docekao spremljen stan, a mm i ja skupa u sat i pol skuhali brdo hrane. Imali obiteljske goste na rucku, slusali glazbu, jeli, druzili se... ma gdje ces ljepse!

Kao ni sasa, vjezbanja se nisam odrekla :D pa sam to lijepo u 6:30 pa sam mirna

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Tema za mene.
    Ne slavim ni Isusa ni konzumerizam. Grinch. Volim svako godišnje doba pa tako nemam ništa protiv prosinca sve dok sam dalje od sumanute atmosfere po dućanima. Lijepo mi je što imam slobodnih dana pa ću šetati gradom sa vilenjakom, što ćemo se nalaziti s prijateljima na kuhanom vinu, s mm-om piti jutarnju kavu, što su svi opušteniji, što kod mame ima bakalara, sarme i što ću čitati hrpu knjiga. Bor smo danas okitili, mm i ja smo si kupili bocu dobrog vina, napravila sam tj. izblendala jedan raw kolačić, u frizu nema ničega debljivog.....a za ostalo se oslanjam na mamu - jer ona to voli i drži do tradicije. Nema tu za mene pompe, meni su to sretni i slobodni dani. Poklone sam kupila roditeljima i to ono što im treba, a ne mogu si kupiti. Jer im je i godišnjica. I jer su mi dobri.

Aurora, dođite svakako nama na čaj! Drugo nemamo.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ccc palcice, a boca dobrog vina?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

To je dio potpore našem roditeljstvu. Kad imaš zahtjevnića ona moraš i bolje vino imati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kao i još neki na ovoj temi - i ja se ovom razdoblju veselim prvenstveno zbog nešto slobodnih dana koji daju predah od svakodnevne strke.
    U djetinjstvu nismo slavili Božić, samo Novu godinu, sad smo kićenje bora radi djeteta pomaknuli na ranije, ali ne jedemo bakalar, ne pečem specijalno kolače (možda jednu vrstu, fore radi), jelovnik nam je manje-više sličan kao i ostalih dana.
    Zapravo bih bila najsretnija u aranžmanu kakav Jelena opisuje - da otputujemo nekamo za blagdane, ali to mi ne uspijeva organizirati iz više razloga. Ali veselim se druženju s prijateljima koje inače prerijetko viđamo.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Koliko mrzim prosinac, obožavam božićno jutro zbog tišine.
    Samo se nadam da me prijateljica nesanica neće posjetiti sutra ujutro...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Obožavam Božić, kitim, pečem, vjerujem, idem u crkvu, darivam...
    Uživam s mojom obiteljicom i ne bih mogla zamisliti život bez svega toga.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kitim bor, pečem kekse, pravim papirnate pahuljice za prozor
    pijem punč i vino, sadim žito i idem u crkvu
    viđam s e s dragim prijateljima s kojima se rijeđe tokom godine imam priliku vidjeti
    obožavam Božić

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i zapravo mi je sve to gušt
    nema tu pompe ni stresa, nema enormnih količina kolača, hrane, darova
    veseli me ta svjetlucavost, taj kič, ta igra...

sorciere nadam se da će na kraju balade sve dobro završiti za tebe i tvoju kikicu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi slavimo Novu Godinu. I kitimo, i svo to ludilo što ide uz.
    Poklone isto delimo za NG.
    Ali da malo umara, istina. A i finansijski iscrpljuje naročito ove godine.
    Nadam se da će nam svima sledeća biti bolja

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    nema sanse da bilo sto bez Kolinde pogledas. Ispada koju god pjesmicu izabrala.
    Srećom imam KidsProtection - izgleda neku naprednu verziju - blokiralo mi Kolindu, preskočilo direktno na MrGrinch

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    kitim bor, pečem kekse, pravim papirnate pahuljice za prozor
    pijem punč i vino, sadim žito i idem u crkvu
    viđam s e s dragim prijateljima s kojima se rijeđe tokom godine imam priliku vidjeti
    obožavam Božić
    Slično je i kod nas - volimo božićni kič, ali ne samo to nego baš ovako kako je flopica rekla - iskoristimo te dane da se vidimo s ljudima koje inače rijetko imamo priliku vidjeti (obitelj i prijatelji), nosimo pakete u Caritas i Kap dobrote, razmjenjujemo darove (uglavnom jestive i potrošne), gledamo da nekamo i odemo i to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

MD-u je Božić bitan... meni nije, meni je NG... i on mi nikako ne vjeruje da je tako... ja bi sve ovo rađe za NG... u mojoj obitelji smo imali svečanu večeru za NG. Ali voljela sam sav taj kičeraj... sad mi ide na živce. Priznajem, možda mi ne ide na živce, koliko nemam vremena, pa me prolazi volja za bilo čim.[/QUOTE]

Kod mene je isto, samo što bi ja i NG provela bez gužve, gledajući TV

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

i zapravo mi je sve to gušt
    nema tu pompe ni stresa, nema enormnih količina kolača, hrane, darova
    veseli me ta svjetlucavost, taj kič, ta igra....

x

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Mi smo u Istanbulu, gdje se slavljenje cak i Nove godine sve vise prijeko gleda i sve manje ljudi kiti jelku jer raste islamska ortodoksija. Meni ne pada napamet da to preskocim, mada nisam neka vjernica, ali mozda cak i vise iz inata. Isto tako, moja mala curka obozava bozicne ukrase, lampice i sav taj kic. Ja isto ove godine bas nekako uzivam u tome. Imamo mali umjetni bor, simbolicne poklone za djecu, nasu i prijatelja. Muz i ja se medjusobno nismo darivali, ali smo se pocastili odlaskom u delikatesu i ocekujemo veceras najblize prijatelje na veceri.
    Obozavam prosinac, i dala bih sve da smo mogli i ove godine biti u Hrvatskoj, ali s malom bebom i klinkom bi bilo pretesko putovati samoj jer muz nema slobodno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    riječanka

inače, jedino ovo
    mi fali da budem potpuno slobodna od nervoze.
    kuhanje mi ne stvara nervozu, kićenje isto tako, pokloni bože sačuvaj da nervoza. to mi je sve neopisivi gušt.
    jedino čišćenje ne podnosim, al bože moj, svo zlo s tim, negdje moraš malo fasovat.

a još ove godine četvrtak božić, pa doma do ponedjeljka, kud ćeš bolje.
    a šušur u gradu.
    i to u rijeci, a čujem da je zagreb prepredivan.
    pa onda u ovo doba godine sve te završne priredbe, sportski turniri, revije, na poslu svako malo neko nešto slavi...

ma kako ne voljeti prosinac?

Ja sam prekjučer popodne zamijesila tijesto za kolač, pokrila folijom, spakirala se i s djecom otišla na božićni koncert u kvartovsku knjižnicu. Kad se želi, nađe se vremena i prilike i za takve stvari... dva sata čistog gušta! Uvijek ima nešto u blizini, čak i ako čovjek nema vremena i novaca za više. Srela sam tamo stare prijatelje iz mladosti (neke vidim svake godine, a neke stvarno duuugo nisam vidjela pa mi je bilo baš drago). I moji dečki su si našli društvo iz svoje generacije. Svatko tko dođe, svrati s tanjurom kolača, a jede ono što su drugi donijeli, pa to na kraju ispadne kvartovska razmjena. Bit će još takvih prigoda, ima vremena do Tri kralja.

Darovi i slično su nam najmanje bitni. To je bilo važno dok su djeca bila mala. I sada bude neke simbolike za staru i mladu generaciju, mm i ja se ne darujemo, ali nađe se boca vina za pod bor koja se odmah i žrtvuje, djeci ne kupujemo nikakve bezvezarije jer su veliki pa eventualno dobiju neku kunu da si uštede za što im već treba - novi kalkulator, smartphone i slično, iako ove godine (još) nisu kupili ništa.

Da se vratim još malo na čišćenje - nisam se stigla puno angažirati doma, ali sam dala sve od sebe da stignem i k mami i k svekrvi u zadnja 2 tjedna - psihološki efekt toga kod njih je puno puuuno veći od bilo čega što ide pod bor. A kod mene doma - kako djeca počiste i pospreme, tako i ostane. Ne opterećujemo se. Nije sjajno, ali ni strašno - kao i inače. Više nam vrijedi druženje i odmaranje, fućkaš krpu i metlu...to je fakat bitno samo našim roditeljima koji, eto, sami ne mogu pa im bude drago kad pokažemo dobru volju bez obzira na rezultate.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Javljam da sam upravo zavrsila spremanje kuce nakon sto smo na rucku ( po tradiciji ) imali 16 ljudi. Jucer smo dovukli bor koji je bio po muzevom izboru. Cinio se sasvim solidan, ali nakon sto smo ga dovukli zauzeo je trecinu sobe ( i napravio dojam carobne ( pra) sume .Pa smo izbacili dio sjedece garniture da ubacimo treci stol za goste u dnevnu/blagavaonicu/kuhinju .
    Eto , sve je pojedeno, treca suderica vrti, pod opran, ...meni dosta za ovu godinu. Odoh u horizonatalu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam kolače polako pekla svaki dan od subote i ispekla 7 vrsta.
    Nešto sam podijelila, a ostalo se skoro sve pojelo. Ima još svega par komada na stolu.
    Muž i kći su bili zaduženi za nabavku purice i bora. Bor su jučer donjeli i okitili dok sam ja radila ribu za ručak.
    Na sreću jučer nisam radila pa smo sve lijepo stigli.
    Popodne smo bili na Orašaru u HNK i bilo je čarobno.
    Ljepši Badnjak nisam mogla zamisliti.
    Na polnočku nismo išli. Jutros je kći otišla na misu, a ja sam radila ručak za to vrijeme.
    Nikog ne zovem, niti kuda idem za Božić.
    Na taj blagdan samo želim biti sa svojima u toplini doma.
    Nikakva familija, nikakvi gosti ne dolaze u obzir.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

sorciere

A ja javljam da je mališi na samo božićno jutro prošla temperatura, počeo je tražiti na wc, i vani je nočas nakon duugo godina opet sve zabijelilo. Lijepo

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Dilek prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo u Istanbulu, gdje se slavljenje cak i Nove godine sve vise prijeko gleda i sve manje ljudi kiti jelku jer raste islamska ortodoksija. Meni ne pada napamet da to preskocim, mada nisam neka vjernica, ali mozda cak i vise iz inata. Isto tako, moja mala curka obozava bozicne ukrase, lampice i sav taj kic. Ja isto ove godine bas nekako uzivam u tome. Imamo mali umjetni bor, simbolicne poklone za djecu, nasu i prijatelja. Muz i ja se medjusobno nismo darivali, ali smo se pocastili odlaskom u delikatesu i ocekujemo veceras najblize prijatelje na veceri.
    Obozavam prosinac, i dala bih sve da smo mogli i ove godine biti u Hrvatskoj, ali s malom bebom i klinkom bi bilo pretesko putovati samoj jer muz nema slobodno.
    Pratim situaciju tamo, a i dvije prijateljice su mi iz Turske, jedna upravo iz Istanbula, a jedna je sa jednog od žarišta, sa same granice sa Sirijom, mislim da te mogu jako dobro razumijeti, i više od onoga što si naizgled samo spomenula

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I ? Kako ste provele jučerašnji dan ?
    Mi smo doručkovali s mojom obitelji, išli na misu, onda ručak s mm obitelji, pa cjelodnevno druženje s kumovima i prijateljima...
    Baš nam je bilo lijepo. Mislim da Božić vrijedi svima nama, jer, ako ništa drugo, barem taj dan možemo naći vremena za opušteno druženje s obitelji i prijateljima

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Pratim situaciju tamo, a i dvije prijateljice su mi iz Turske, jedna upravo iz Istanbula, a jedna je sa jednog od žarišta, sa same granice sa Sirijom, mislim da te mogu jako dobro razumijeti, i više od onoga što si naizgled samo spomenula
    Apsolutno, kao što je i papa jučer naglasio, čitav smo dan bili s ugroženim kršćanima u mislima

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nacrtali smo bor na staklo flomasterima za isto :D kolače nismo pekli, pečemo ih kad nam se jedu, ne na božić. a djeca su još mala (11 i skoro 7), ali ne brine ih to. poklone dobiju :D

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mi smo na jučerašnji predivan proljetni dan radili roštilj.
    Malo je falilo da nismo i rucali vani.. nije nam se dalo iznositi stol, klupu i stolce.
    Sad idemo na Sljeme.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo bili na ručku kod mm-ove mame ,poslije svratili do mojih.
    Svi nude jelom i kolačima.
    Sama sam ispekla 3 vrste , ima ih još barem pola.
    Bor smo dobili na poklon ,nije baš nešto , al poklonjenom se ne gleda u zube , jel tako ?
    Ovo je valjda prvi božić da se nisam prežderala.
    A poseban mi je po još nečem .
    Upoznala sam jednu samohranu majku s malom curicom , bez ikakvih prihoda i općenito u jako teškoj situaciji.
    Pomogla sam joj koliko sam mogla , uskočile su još neke cure i bar je neko vrijeme mirna što se tiče hrane , odjeće i pelena.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Javljam da sam upravo zavrsila spremanje kuce nakon sto smo na rucku ( po tradiciji ) imali 16 ljudi.
    Eto , sve je pojedeno, treca suderica vrti, pod opran, ...meni dosta za ovu godinu. Odoh u horizonatalu.
    u mene copy-paste samo sto nas je bilo samo 10ero, oko 22h00 sam se izvalila na kauc kao da gledam malo TV ali mi je glava pala nakon 15ak min....

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Upoznala sam jednu samohranu majku s malom curicom , bez ikakvih prihoda i općenito u jako teškoj situaciji.
    Pomogla sam joj koliko sam mogla , uskočile su još neke cure i bar je neko vrijeme mirna što se tiče hrane , odjeće i pelena.
    Ja sam dan prije Badnjaka čisto onako spontano, bez ikakvih namjera i priprema počastila ručkom i sokom te slasticom jednog potrebitog gospodina kojeg često viđam oko Katedrale.
    Nije puno i nije ni važan moj čin, ali njegove riječi mi odzvanjaju već četvrti dan u glavi: "Gospođo, Vi idete u Raj jer ste nahranila gladnog, a tako je Isus govorio: nahranite gladne i napojite žedne..."

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kraljica kiča - ja! Volim sve to ali ja potkraj studenoga napravim plan i točno znam kad je koncert koji, balet, kad je sijanje pšenice, kad izrada ukrasa/nakita i što sve radimo u prosincu. Bor mi je must have. I bude mi žao kad su moji rekli da što će im bor pa sam im navela bilijun razloga zašto im zapravo treba i okitili su.
    Nisam luda od svega, iako puno pečem i kuham i dočekujem, naprotiv, sretna sam! Želim svojoj djeci utisnuti tu svečanost Božića, jer smo vjernici. Puno se družimo s dragim ljudima i to je super. Jedino ne ručamo nigdje jer baš želim da ručamo doma, mi skupa, a dodatni gosti su dobrodošli!
    Posljednje uređivanje od mama_jos_malo : 26.12.2014. at 22:27

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    ja potkraj studenoga napravim plan i točno znam kad je koncert koji, balet, kad je sijanje pšenice, kad izrada ukrasa/nakita i što sve radimo u prosincu. !
    x

enivej, ipak je sve super ispalo. kako sam već pisala, na badnjak sam bila u gradu i super se zabavila, došla doma u šest.malo nacvrcana i puna neke dobre energije lol napravila dva kolača, prvo su mi grozno izgledali, al na kraju su bili super. stavila i juhu u pretis. i zamotala poklone. na božić smo se do 11 zlezavali na kauču, onda je mm usisao i oprao upaone, a ja sam išla radit ručak, na kraju - klasika. prvo juha, koja je već bila skuhana, onda sam narezala meso iz juhe i super posložila na pjat, s rigom, maslinama, pomodorinima, umakom od hrena. sve malo poškropila s maslinovim i acetom. to je bilo začas gotovo. pečena teletina, koju sam pekla u padeli i ispala je savršeno, skuhana brokula i karfiol na salatu, to u 5 min gotovo, i brdo miješane slalate - riga, salatina, matovilac, pomodorini i fažol muljenac. onda sam ipak još spekla malo krumpira, j ih je ogulio. negdje u jedan sam odustala od deserta, nek jedu suhe kolačiće. i to je to. onda su došli gosti, femili, bili do negdje osam, kao i uvijek, tradicionalno, božić smo završili tako što smo pjevali talijanske partizanske pjesme
    ostavili smo cijeli krš za danas ujutro, jutro je pametnije od večeri. to mm sredio, prije nego sam se ja digla.
    i tako, baš se nisam ni previše umorila, sve nekako laganini bilo.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Una mattina mi son svegliato...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Probuditi cu ukućane napadom smijeha.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ova 3 dana doma , 24 h sa svojom obitelji toliko sam se naljutila na djecu da sam im skoro zavrnula vratom (prenisko živimo da bi ih bacila kroz prozor).
    istina je da ne volim praznike i uglavnom se ne zabavljam, ali ove godine je strašnije nego inače.
    javila sam se samo da znate da postoje i majke koje jedu svoju djecu i kućne ljubimce čak i ovo svečano vrijeme.
    planiram iduće godine na vrijeme pobjeći od kuće ili se pretvarati da idem na posao.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    ova 3 dana doma , 24 h sa svojom obitelji toliko sam se naljutila na djecu da sam im skoro zavrnula vratom (prenisko živimo da bi ih bacila kroz prozor).
    istina je da ne volim praznike i uglavnom se ne zabavljam, ali ove godine je strašnije nego inače.
    javila sam se samo da znate da postoje i majke koje jedu svoju djecu i kućne ljubimce čak i ovo svečano vrijeme.
    planiram iduće godine na vrijeme pobjeći od kuće ili se pretvarati da idem na posao.
    Čekaj, tek je počelo...
    Imaš još dva tjedna pred sobom.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi preskočili sveopću gužvu ove godine,
    upravo se vratili iz istanbula,

koji smo si uzajamno poklonili za blagdane,
    nikad bolji praznici,

za vikend slijedi malo nakuhavanja i druženja,
    btw dilek grad vam je prekrasan

Datum pristupanja