Ja sam u 19:00 jurila u Billu po dječji šampanjac (bilo mi žao da nemaju čime nazdraviti) i nema ga, rasprodan još jučer :shock:
na sreću, našla ga u malom lokalnom Bis-u, uvijek me ponovno oduševi tih 10 kvadrata dućana, nema što nema![]()
Ja sam dosta pila do 30.-e![]()
I ne bih više, mrzim mamurluk.
Sad mi je deci crnog taman, od dva deci već mi se plete jezik.
Sretno svima!
Jučer mi se zaledio novčić, vatromet sam propustila jer me mala digla na pišanje (a to je procedura koja se mora ispoštovat ako ću nastavit spavat), smrzli smo se ko p...e jer smo kupili neka drva koja gore al ne griju, sad smo kod svekija na ručku, o bože nije ni počela a ja jedva čekam da iscuri ova godina!
Niti školjku grlila nisam :šmrc:
Mi smo u pregovorima da li rusimo bor danas ili sutra.
Nadam se da cu se izboriti za danas. B-)
Uvijek sam se veselila boru al ove god bi garado zafiljacila kroz prozor skupa sa svim lošim osjećajima koje će se nažalost nastavit u 2015.Ali barem da prestane ta božićno -novogogodišnja parada i da sve počne normalno radit.
Sretna i bericetna!
Vatromet sam cula iz kreveta, nisam se ustajala da ga vidim. Dojila.
Ujutro smo otvorili poklone od djeda mraza. Cak sam i ja dobila nesto!
Lampice na boru svjetlucaju evo cijeli dan.
Za rucak ispekli kozlica, kolaci iz vinceka.... eto nama prolazi veselo. Sad bi i gosti trebali doci.
Potpisujem miffy.
Lobiranje je uspjelo. Ukrasi skinuti, bor nasjeckan i spremljen u vreće od psece hrane.
Fakat se nešto prelomilo i u meni ove zime. Splet svega ružnoga što je tek počelo, a nastaviti će već sutra... I imam dojam da više nikad nećemo normalno živjeti.
Ali... Bar sam prvu mesnu sarmu u životu napravila za deset po ocjeni MD-a i svekra.
Fakat sra..e kad mi je to veselje.
Nego, Trina se ne javlja... Valjda još dolazi sebi. Nadam se.![]()
Mojca , živjet ćete, živjeti. Meni je krajem 2005 krenulo loše, poslovno, stambeno, obiteljski, ... ma ne znam gdje sve ne. I tako nekih godinu i pol, i dok sam se u glavi uspjela posložiti prođoše tri godine. U jednom trenutku sam shvatila unatoč tome što se sve ruši, MM i kćer su tu i ako tako nastavim uništit ću i to, a jedina svijetla točka mi je bio odnos s njima. Još uvijek se znam s gorčinom prisjetiti nekih stvari, ali ipak ih doživljavam kao daleku prošlost.
Slavim Božić, pečem kolače s djecom koja u tome uživaju i kitimo bor. Poklone ne kupujemo jer ih učimo da nije bit Božića u hrpi poklona. A slavimo i rođendane.... Koristimo priliku za sve... a baš smo neki dan komentirali, da nema tih događaja skroz bi se rijetko viđali... Svi puno rade i svi su u hrpi obveza, ali kad je fešta nađe se vremena....
Dakle, od mene veliki plus za slavljeničku euforiju (osim poklona i one američke ludare po centrima....)
Tek sad vidim ovaj post....
Da, živjeti ćemo... srećom, unatoč kreditima stambeno smo zbrinuti, ako ode sve u kikiriki imamo što za prodati... obitelj je zdrava, ne svađamo se... posao je u komi... i njemu i meni... ali ne puca mene toliko naša situacija koliko opće beznađe koje vlada. Kad vidim kud tonemo, sve dublje... a već 3 metra nakon Šentilja je normalan život...
Ja sam se slomila kad nas je pred par mjeseci jedna žena u centru grada zaustavila i pitala imamo li kakav posao za nju... Kakav posao tražite? Bilo kakav, čišćenje, pranje, peglanje... pa smo ostale u kontaktu... žena je bila knjigovođa, radila za stranu firmu (kao ja)... malo po malo joj se sve urušavalo... ona se ispričavala što nas ej tako na ulici presrela... a ja sam shvatila da me od njene pozicije drži tek slučajnost. To se može desiti svakome od nas. Ni onu prividnu sigurnost više nemamo. To me zdrmalo. I još me drma.
Prvo da svima zaželim svako dobro u Novoj godini.
Nikada nisam imala neki feelling za te proslave Novih godina, baš me otkako pamtim to uvijek ostavljalo ravnodušnom.
Ono, nije sad otkako sam bez posla ili otkako sam prešla neku dob pa sam naglo "ohladila" od tih slavlja, štajaznam, sjećam se puberteta, nama je uvijek bilo bitno za Božić odn. na Badnju večer zaružiti, nakon polnoćke,a ova stara/nova godina je nekako bila bezveze.
Ali,da odgovorim na temu, oduvijek kitimo bor i to mi je poseban gušt, na Badnjak izvući svog "umjetnjaka", starog cca 10-ak godina ili nešto manje i redati po njemu kuglice.
Samo kuglice - ja sam minimalistpa od raznoraznih ukrasa, girlandi, svačega-nečega ja stavljam samo kuglice i lampice.
Ispod stavim jaslice jer ipak je Božić rođendan malog Boga, Isusa Krista pa je i ta simbolika vrlo bitna.
I volim te rituale, volim taj bor iugođaj koji stvaraju svjetla lampica i jaslica, baš se osjećam, onako - toplo...
Mojca, savrseno te razumijem, i ja sam u tom filmu vec neko vrijeme i to u zadnjih par mjeseci bas intezivno. I ne znam kako da napravim neki emocionalni odmak i ne dopustim da to utjece na mene kada vidim kako se sve urusava - i u financijskom i socijalnom i moralnom... i ama bas svakom drugom smislu...
Ja sam bozic i novu godinu prezivjela bez alkohola (osim par kapi sampanjca i casicu borovnice) ali sam zato za danas navecer sazvala staru ekipu na nasoj vikendici u sumi i idesssss....party do zore, a klinci zbrinuti kod babice... I onda u ned odmor, a u pon na put! Nakon 10 okruglih godina idemo mm i ja sami samcati na odmor 6 dana!!!
Ma, bas volim slobodne dane!!!!
godina sarmi?
i ja sam napravila prvu sarmu u životu, jerbo je juniorka ove godine odlučila to jesti. do sad je odbijala, a za mene mi se nije dalo raditi. i ispalo super fino. nema više...
novu sam dočekala kao i prošlu (uz hamper petardi od susjeda iznad). ni moje prostačenje kroz prozor ih nije omelo, no bar sam drugi dan imala mira za razliku od prošle godine. naime, ostavila sam na ulazu cedulju: PETARDE SU ZA RETARDE.
Mim, kraljicu radis samo od svinjetine ili mijesas s junetinom. Moja ujna se kune da se sarma radi samo od svinjetine i njena sarma mi je najdraza.
Ja sarmu u zivotu nisam napravila.
BRAVO!!!
I ja bih svakome od svojih pucačkih susjeda u kaslić ubacila ceduljicuistog sadržaja da mi se da hodati kroz snijeg od kuće do kuće, ali u principu, pišem na sve strane koliko mrzim taj šit od pucačkih naprava.
Isto tako su mogli uzeti 200,00kn i zapaliti ih...
Bacanje novaca u dim...i to doslovce...
mim, ne kužim kak je premasno? uopće nije bila masna (ne znam kaj radi tvoja sveki).
a mi volimo pire, i zato ga jedemo uz sarmu. tako nam paše.
na 1kg mljevene junetine ide 10dkg propržene slanine, nasjeckane na sitne sitne kockice. ni ne osjetiš ju zapravo... a da aromu. možda tvoja sveki ne prži slaninu?
Ja radim pol- pol junetina i svinjetina plus špekec i niš nije masno.
Dapače, savršena sarma.
Tko god da je probao, uključujući i mene složio se da je odlična.
MM-ova je pola svinja pola krava+ barem kila suhe svinjetine (rebarca ili tako nesto) na dnu i onda opet nakon svakog reda. Radi u loncu za vojsku, s dvije glavice kupusa.
Kod nas: 75% junetina, 25% svinjetina. Na dno lonca i na vrh idu komadi bijelog speka. Radimo cca 30 komada, to je za dva dana + zamrznuti za pola rucka. Sarma je mljac, bez speka nema smeka!![]()
A tema je bila o kićenju bora.
Neš ti 'rvacki narod!! Glavno da je sarme.
Mogu bez bora, dočeka, šampanjca, odojka i francuske, ali ako mi netko oduzme sarmu....![]()
kod mene ide pola-pola ili mrvicu više junetine.
mora biti puno rezanog kupusa i gusta, gusta juha,
zato stavljam puno paradajz umaka.
i bez pirea.
što se tiče šampanjca, niko ga se nije ni sjetio,
još uvijek bijedan stoji na terasi.
I kod mene pola-pola. Bijele slaninice na siiitne kockice u smjesu. Sarena slaninica izmedju redova. Minimalno rize. I par maminih tajni za meksu smjesu. Mmmmmmm mljac! Jeste da sam u zivotu smotala tek tri sarme, ali ni jednom nisam omanula.
A jelka stoji jos. Umjetna, velika. Koliko vremena treba da se montira i razmontira, mozda ce nam stajati i do marta.
Ja mogu bez sarme, ali moji nemreju.
Ja nemrem bez bora, kolača, ali to sam već napisala.
Moja mama stavlja samo junetinu, a nešto suho stavlja između redova.
Ja se, iskreno rečeno, bojim jesti sarmu bilo gdje osim kod mame jer znam da većinom ljudi stavljaju i svinjetinu,
kad ovako čitam o sarmama, dolazim u napast da napravim još jednu...![]()
ja mogu sarme, al da nisam napravila kantu francuske, bojim se da bi zauvijek zapeli u 2014-oj
Paradajz u sarmu?! Nikad čula, U sarmu može samo meljena paprika, ako baš hoćeš boju, ali pomidori nikako. To su onda punjene paprike, a ne sarma hehehe. Ima li zakon o tome što smije u sarmu?
Pire može i ne mora, manje treba sarme, ako je pireA što se tiče omjera mesa, ja sam za junetinu i fino narezani špek. Ne volim baš svinjetinu, osim ako je pršut (ne u sarmi
).
Danas je već 3.1. i moram priznati da mi sada paše bor, ovo lagano svjetlucanje, sav je bijeli i crni, nema boje, baš me umiruje. Jako mi je drago da je tako. I mene radi, i familije.