Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: osip oko usta

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno osip oko usta

U nedjelju sam Jani 1. put skuhala tikvice s krumpirom. Kasnije sam primijetila crveni osip oko usta. Danas sam joj opet skuhala tikvice i opet se pojavio lagani osip. Očito joj te tikvice smetaju, ali se pitam smeta li joj ta vrsta namirnice ili su nečim tretirane. To je 1. put da sam joj dala nešto što nije kupljeno u Zrnu ili kod Severa, a bakica na placu se klela da nema nikakve kemije... Kaj vi mislite :?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moze joj smetati i krumpir!

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj narednica prvotno napisa
    Moze joj smetati i krumpir!
    Danas sam joj skuhala samo tikvicu, bez krumpira!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je li mozda ima novu dudu ako je koristi? Mojoj frendici je mali dobio osip oko usta od nove dudice. Ne znam je se radilo o silikonu ili kaucuku.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moj malac je duže vrijeme imao osip oko ustiju i ustanovili smo da ga svekrva briše rukama,ne maramicama...pa sam naravno dva tjedna valjda to intezivno brisala,mazala melemom i napokon je prošlo.Ako nije alergija pripazi da ga se ne briše golim rukama jer je to fuuuuuuuuuj!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj berlinka prvotno napisa
    Javi kako je proslo!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Javi kako je proslo!
    Pa u prvom postu je napisala da je skuhala samo tikvicu bez krumpira

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Moguće da je od tikvica. Ja sam primjetila da kada M. jede tikvice zacrveni mu se guza nakon kakanja. Tako je bilo zadnja dva puta, pa razmišljam da mu ih više ne kuham do daljnjega. Jednom je imao i crvenu guzu nakon **** marelice. Nakon što mu namažem sa Becutanom do sljedećeg premotavanja crvenilo nestane.
    Da li se J. povuklo crvenilo?

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Javi kako je proslo!
    Pa u prvom postu je napisala da je skuhala samo tikvicu bez krumpira
    Tako je
    Dakle, 1. put su bile tikvice s krumpirom - i osip, 2. put samo tikvice - i opet osip. Dakle, tikvice sigurno smetaju. Dudu ne koristi i ne brišemo ju golim rukama, nego kuhinjskim papirom. Osip se povukao, ali malo joj je koža na bradi iziritirana, valjda zbog stalnog dodira s hranom ili slinom (iako ne slini mnogo). Mislim da joj neću davati ništa osim Severa ili iz Zrna te **** koliko god da jednolično bilo...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Vidim da vam je jako smijesno....Nisam mislila nista lose,nemam vremena sve citati od rijeci od rijeci.Ako je samo tikvica tada ne bi trebala imati dvojbi.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako se osip oko usta javlja direktno nakon što je pojela te tikvice ili čak još dok jede, to je sigurno alergijska reakcija (iz iskustva, nažalost ).
    E sad, je li na tikvice ili neki pesticid, tko bi to znao. Tikvice baš i nisu neki učestali alergen.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vidim da vam je jako smijesno....Nisam mislila nista lose,nemam vremena sve citati od rijeci od rijeci.Ako je samo tikvica tada ne bi trebala imati dvojbi.
    Hej, narednice, pa nije to bio nikakav zločesti smijeh (eh, ipak ne mogu ti smajlići zamijeniti naše face) i znamo da nisi mislila ništa loše

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kaže moja pedijatrica da je tikvica hipoalergena namirnica i da ne vjeruje da je u pitanju alergija. Može biti i samo privikavanje/reakcija na novu namirnicu, a možda je tikvica tretirana nekim pesticidom iličimeveć...

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Samo da javim da naveliko jedemo Severove tikvice i nikakve reakcije nema :D
    Mi do daljnjega jedemo samo ekološki uzgojne namirnice...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

berlinka, jel gulis tikvice?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zar ih treba gulit? zbog čega? pitam da ne falijem kad krenemo.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako nisi sigurna u porijeklo tikvice i je li icim tretirana, oguli ju....na kori ostsje najvise pesticidako ne gulis, obavezno dobro operi, s cetkicom cak

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ok, ali none imaju vrtove pa onda znamo da je eko eko. thx

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uvijek sam gulila koru.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a ja nikad!!!
    ali od sad za piku budem!!

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Uvijek ju dobro operem i ogulim koru, ali je zadnjih mjesec dana ne jedemo jer nam se zbog nje guza crveni.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i andrea vec par dana ima osip oko usta. Prvo sam mislila da je od dude pa sam ih iskuhavala svaki dan, ali danas sam primjetila da joj je i par onih tockica na jeziku crveno i naoteceno. NIsmo papali tikvice, sve povrce je iz bakinog vrta, stp bi to jos moglo biti :?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj ivonna prvotno napisa
    i andrea vec par dana ima osip oko usta. Prvo sam mislila da je od dude pa sam ih iskuhavala svaki dan, ali danas sam primjetila da joj je i par onih tockica na jeziku crveno i naoteceno. NIsmo papali tikvice, sve povrce je iz bakinog vrta, stp bi to jos moglo biti :?
    noa dobije crveni osip ako pojede bilo šta u čemu ima i malo kravljega mlijeka,razni linoti i sve tome slično.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

moj miš dobio crvene fleke od (kršitelj koda)a 2 s kojim sam mu pomiješala rižine pahuljice. Čak su mu i oči suzile i bile crvene.
    Još sam jednom pokušala dati mu mlječnu kašicu- **** voćna- i opet isto. Očito mu smeta adaptirano mlijeko. Ne znam da li je to alergija na kravlje milijeko ili na neki sastojak u adaptiranom. :/
    Sva sreća da mu se sve povuklo za nekih sat vremena.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

slava tako je bilo i mojoj Noi,onda sam joj probala dati svježi sir i skužila da je alerg.na kravlje mlijeko

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moj dobije osip k'o od koprive pa prođe za pol sata od Humana i (kršitelj koda) mliječnih kašica - i to ona za 4 mj.!!! Također (kršitelj koda)ov voćni duet sa sirom, ali (kršitelj koda)ov baš jako voli i od njega ništa. Tak da ne kužim je'l to reakcija na kravlje mlijeko, formulu ili kaj. Ne zamaram se previše: čim primjetim da nešto ne štima, ne dajem dalje.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Samo se nadam da neće biti alergičan na kravlje mlijeko. Toliko toga ga sadrži :/
    Lako je sad dok još puno doji i ne jede još baš sve.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma ja mislim da je to samo sada dok ne sazrije probavni sustav... Pa da, bilo bi nezgodno da se tako i nastavi, ali obzirom da je sir od (kršitelj koda)a o.k - mislim da će proći. (A zapravo me uopće ne veseli ni kravlje mlijeko puno antibiotika i steroida, a niti soja mlijeko od GMO soje...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •