-
Prekidanje silapena
Znam da je već bila slična tema, ali se pretvorila u debatu.
Moja curka je dobila silapen bez brisa i vađenja krvi i bez temp samo na izgled grla i bol.
Kasnije je sam dobila ja isto i napravila bris brzi na strep i negativan je, beba je dobila temp KS kaže viroza strep bris isto neg.
Da veliku curu skinem sa silapena 5. dan?
-
Osoblje foruma
Moju je u istoj situaciji pedijatrica skidala s antibiotika.
-
ja ne bi
iako ne volim davanje antibiotika napamet
drugi put inzistiraj na vađenju krvi
no ni to nije garancija
mojim klincima u utorak krv pokazala virozu nakon temp od subote
na sam Božić ujutro sjedili smo u Vinogradskoj zbog obilnog gnojnog iscjetka iz uha, dobili vrećicu lijekova
drugo dijete danas na ORL u Vinogradskoj dobilo antibiotik zbog ogromne desne mandule, samo na pogled dr
ja sam se prestala igrat dr, previše živaca me to koštalo
-
Ne skidati , pitaj samo koji jee mininum dana za piti silapen. Bakterije postaju rezistentne kad se skine prerano s antibiotika.
-
"Trajanje liječenja
Lijek se mora primjenjivati najmanje 48 do 72 sata nakon nestanka znakova infekcije."
mi smo popili pet punih dana nakon istog mislim da je to ok
-
Silapen se daje za streptokoknu infekciju
Terapija penicilinom kod streptokoka traje 10 dana
Kod cure je vjerojatno bila viroza ako je kod tebe i bebe dijagnosticirana viroza i Silapen nije ni trebao
Ali ako je lijecnik ispravno dijagnisticirao streptokonu upalu grla onda 5 dana terapije nije dovoljno
-
znam, ali niti jedan liječnik mi nije htio objasniti kako prekinuti silapen pa sam ja to ovako napravila najbolje što znam.
imale smo iste crvene točke u grlu bez temp s umjereno jakom grloboljom
meni prošlo za tri dana bezantib bris negativan
ja sam pustila 5 dana za slučaj da ona ima u mirovanju neke bakt po nosu pa da ne postanu rezistentne
znam da se igram dr ali ne znam bolje kad se svi samo ograđuju
-
Ne prekidati,nikako. Moja je jednom imala identicni slucaj, dijagnoza na osovi pregleda, dobila Silapen. Dosao je negativan bris i dobra krvna slika. Doktorica (privat, kod Sabola) je rekla da prekinemo uzimanje. Nakon 3,4 dana dobila je cura streptokoknu infekciju sluznice na vagini!!!!! Curica od 3.5g!!!!! Uglavnom, objasnjenje je bilo da je imala streptokok, koji je radi prekida antibiotika izbio na novom zaristu!!!
-
kako misiliš nitko ti nije htio objasniti kako prekinuti?
koga si sve pitala?
da ste prije terapije uzeli bris, da je on došao negativan, onda bi imali razloga prekinuti terapiju (mada ni negativan bris nije garancija da streptokoka sigurno nema, pitanje kako se bris uzme)
ovako vi samo nagađate
ok, ista klinička slika, dvoje naprave neku obradu i isključi se streptokok
velika je vjerojatnost da onda i treće, koje nije radilo obradu, nema streptokoka
ali nije garancija
kada je popila 5 dana, ja bih joj dala još 5
ali možda bi ti pedica drugačije rekla, trebala si s njom razgovarati
-
nije kod pedijatra više, njezina dr.opće prakse je na GO pitala sam dežurstva i njezina i tam di sam bila s bebom u vinogradskoj itd svi kažu vjerojatno viroza ali mi ne znamo dr koja je dala zna.
a meni je žao da pije bezveze jer je prije mjesec i pol pila bezveze zinat, a imala je mikoplazmu pa onda sumamed naravno jer je trebalo.
grrr otkad smo otišli od pedijatra šopaju nas antibioticima bez ikakvih prezraga, stalno ili ne radi ovo ili nema ovog ili onog. a ona ima osjetljivu probavu nakon svakog antibiotika oporavlja se mjesec dana i žao mi ju je.
i što sad da radim? da pitam dr u pon ako se vrati s Go ili da jednostavno nastavim? pila je pon- pet, jučer i danas nije.
-
pa mislim da sada, kada je prošlo više od 24 sata, nema smisla nastavljati
čekati ćete
ako je imala streptokoka onda će joj se vratiti pa će piti antibiotik od početka
ili nazovi na zaraznu pa njih pitaj za savjet
-
Nisam za antibiotike sakom i kapom, al ni ja ne bih prekidala
-
hvala a70v
čekat ćemo i ako se vrati idemo prvo na bris i vađenje krvi pa onda dr
suhim zlatom bih platila da mogu otići dr s djecom i da znam da je to sve zato što je takp najbolje za njih, a ne zbog štednje ili ne znam čega
-
probaj pitati na zaraznoj, oni će ti dati najbolji savjet
ima li smisla sada nastavljati nakon više od 24 sata pauze
ja mislim da nema, ali oni su tu puno kompetentniji
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma