Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: borna voda, ispiranje uha

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno borna voda, ispiranje uha

Dijete 4,5 god. ima upalu srednjeg uha, antibiotici, kapi u nos, u uho...

jučer smo bili na ispiranju uha jer mu curi gnoj
    i na sam Božić kad smo završili na hitnoj su mu ispirali uho

s obzirom da to rade sa bornom vodom zna li netko može li se kupiti u ljekarni?
    da li je netko sam djetetu ispirao uho i kako?
    meni pada na pamet šprica, ne znam kako drugačije

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je doktor isprao uho s bornom kiselinom, mislim da je to isto što i voda i dao mi je na recept iste takve kapi da kapam doma u uho.
    To je za dezinfekciju.
    Ja se ne bih upuštala u nikakva ispiranja uha u kućnoj radinosti.
    Radije odi svaki dan na hitnu ili pitaj za te kapi pa da kapate kao što sam ja.
    da je potrebno svakodnevno ispiranje, vjerujem da bi ti doktor to i rekao, odnosno preporučio.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete 4,5 god. ima upalu srednjeg uha, antibiotici, kapi u nos, u uho...

jučer smo bili na ispiranju uha jer mu curi gnoj
    i na sam Božić kad smo završili na hitnoj su mu ispirali uho

s obzirom da to rade sa bornom vodom zna li netko može li se kupiti u ljekarni?
    da li je netko sam djetetu ispirao uho i kako?
    meni pada na pamet šprica, ne znam kako drugačije
    Potpisujem Tanči - nemoj sama ništa, da ne napraviš veće zlo.

Iskreno sumnjam da bi kod curenja gnoja iz uha radili ispiranje. Gnoj curi kod perforacije (puknuća) bubnjića, a tada nikakvo ispiranje ne dolazi u obzir, koliko ja znam. Mom sinu su puno puta ispirali uši zbog cerumena (nakupina ušne masti) i to je pomagalo. Kapi s bornom kiselinom također (ima u ljekarnama) i uljne kapi još i bolje, ali to ne liječi upalu nego otapa nakupljenu i zasušenu ušnu mast. Ja sam djetetu kapala Cerustop uljne kapi navečer prije spavanja i podmetnula ručnik na jastuk, a noću (nakon nekoliko dana kapanja) znala je iscuriti ta mast van.

Nemoj sama, pitaj pedijatra ako nisi već na hitnoj pitala što ti je činiti. VIdi papire - možda su ti napisali što treba. Kod ispiranja uha bitno je da to znaš napraviti tako da bude djelotvorno, a da ne oštetiš bubnjić. Ja bih to ipak prepustila otorincima ili barem pedijatru i sestri u svojoj ambulanti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovako:

na hitnoj sam bila na ORL Vinogradska u Zagrebu
    tamo su mu ispirali uho: i jučer i danas
    dr Baudoin
    toaleta tj. ispiranje uha preporučeno je dok god gnoj curi
    za samostalno ispiranje me savjetovala medicinska sestra koja to isto radi tamo u ambulanti
    ali pokušavam izbjeći 60 km puta do tamo i nazad

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

koliko znam otkad smo u EU borna voda nije dostupna u ljekarnama zbog kancerogenih svojstava

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

acidi borici u kapima i dalje ide na recept
    to su u principu kapi za oči, ali idu i u uho, za njegu uha, da podignu kiselost zvukovoda, jer uho "voli" kiselo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bojim se da mi to neće pomoći, taj gnoj treba isprati van
    po onome što su mi rekli, ako nema borne može i sa fiziološkom, glavno da se gnoj makne van
    i rečeno mi je da ne mogu ništa naštetiti
    zanimalo me samo da li je to netko radio i na koji način, naravno da mi je važno da to napravim koliko mogu kako treba
    uvijek ostaje opcija ako vidim da ništa ne ide van, da odem u ZG

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a nisu spominjali hidrogen?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne, nisu mi govorili o tome

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi nažalost imamo iskustva s curenjem gnoja iz uha. Nama nisu ništa ispirali već su davali hidrogen i acidi borici ,najprije kap hidrogena, pa nakon 15 min kad hidrogen iščisti kap acidi borici za dezinfekciju. Ali u principu nemoj se brinuti i slušaj svog otorinca. Idući put čim počne curiti nos poduzmi sve predradnje-litre fiziološke,kapi u nos, inhaliranje,puno tekućine jer kad je uho osjetljivo ti se problemi ponavljaju.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nismo do sada imali problema sa uhom, a litre fiziološke i rješavanje sekreta iz nosa su nam svakodnevica, vrtićka djeca, pa uvijek ima svašta u nosu
    danas nije ništa curilo, pa nismo išli na ispiranje, dr je napisao da dođemo u slučaju obilnog gnoja da opet isperu
    sad nastavljamo sa terapijom antibioticima, operilom, ciloxanom, a vidjet ćemo kako će biti dalje...

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod gnojne upale uha preporučljivo je ispiranje uha, da bi se odstranio sekret. Nije nužno da se ispire s ac.borici, dovoljno je da vođa bude sterilna, znaci može i obična Aqua destilata iz ljekarne. Ne smije vodovodna voda, ni slučajno. Zbog običnog ispiranja uha definitivno ne treba ići na hitnu, to je posao sestre obiteljskog liječnika (pedijatra).

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nadovezat ću se ovdje da ne otvaram novu temu. Imamo dvije za mjesc dana i češkamo uho.
    Mi smo imali jednu upalu uha u svibnju 15. i drugu gadnu srednjeg uha 4 tjedna iza prve s kojom smo završili u bolnici. Pretpostavljam da je bilo još dosta tekućine od prethodne upale, a strefila nas je gadna viroza s jako puno sekreta.
    Od onda ništa, hvala Bogu. Bili smo na jednoj kontroli na kojoj nisu uspjeli napraviti timpanogram ali su pisali B. Toje bilo u rujnu
    Ona savršeno priča, čuje odlično.
    Ja još uvijek kapam operil, aquamaris strong na svake šmrklje i na spomen škakljanja u uhu fluimukan par dana po preporuci ORL. I sve prestane s tim. Ona tu i tamo češka uha ili kaže mama čisti, što znači da je nešto smeta, ali nakon što napravimo ovo preporučeno prođe.To bude jednom, dva put u mjesec, dva i to sad od kad je hladnije.
    Do kad smo mi rizični za uho? Sad je prošlo 7. mj od zadnje upale, imali smo samo te dvije. Trebamo li se posebno paziti, bojati gripe? Mislim da moja pedijatrica neće imati vremena za ovaj razgovor, čekaonice su prepune.
    Posljednje uređivanje od pikula : 05.01.2016. at 12:00

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Timpanogram sigurno nije napravljen jer su je držale na silu, ona je vrištala i ono za uho nije ni sekundu bilo u uhu. Sestre su jedna drugoj rekle da ne mogu, ne ide i napisale B.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •