Jel ima netko da tam zivi? Mi razmisljamo o selidbi pa me zanima sve o gradu .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jel ima netko da tam zivi? Mi razmisljamo o selidbi pa me zanima sve o gradu .
ne živim u ds samo umirem od smijeha na naslov
ajd' da pitaš za neki pučinski otok lol
Oni imaju status grada. Grad Dugo Selo. I imaju prilično dugu povijest.
Ne živim tamo, ali imam vikendicu u blizini (Prigorje) i tamo mi je najbliža općina, Elektra, vodovod i sve drugo pa imam pojma.
Zgodno malo mjesto sa sasvim dobrom infrastrukturom. Taman dovoljno blizu Zagreba da imaš na dohvat ruke sve prednosti velikog grada, a ne živiš u njemu.
Imaju oni i vrtić (najmanje jedan), osnovna škola im se pred godinu-dvije razdijelila na staru i novu http://os-ibenkovic-dugo-selo.skole.hr/skola, za srednje baš ne znam ali sigurno imaju srednju tehničku jer iz nje su mi znali dolaziti učenici u firmu na terensku nastavu.
Dugo Selo ima sve što im treba - policiju, općinu i katastar, dom zdravlja, Dukom ( komunalno poduzeće - voda, kanalizacija, otpad...), poštu, knjižnicu, banke... Imaju odličnu povezanost sa Zagrebom (vlak, autobusi) i meni se čini da je to baš jedno pristojno malo mjesto. Mogla bih bez brige živjeti tamo i raditi u Zagrebu, jer nemam pojma kakve su mogućnosti zapošljavanja. Imaju oni hrpetinu obrta i uslužnih djelatnosti, imaju ugostiteljstvo, ali za industriju ti baš ne znam. Bila je Gorica (emajlirano posuđe) ali pojma nemam što je s tim sada, mislim da je davno zatvoreno. Dalekovod ima tamo jedan svoj pogon i to je sve što mi pada na pamet. Ljudi se tam bave poljoprivredom. Ali to je mjesto toliko blizu Zagrebu da ima jako puno ljudi koji svakodnevno putuju u Zagreb na posao.
Da nisam u Zagrebu, ne bih se bunila živjeti tamo.
Mi planiramo preselit tam jer je bas to kaj kazes jako blizu grada i jako dobro povezan a opet izvan . (Posao imamo tak da nam to nije odlucno. )Thx na informacijama![]()
Mi ne selimo iz zg vec iz bj blize zagrebu![]()
Jedna obitelj iz našeg susjedstva se preselila u naselje Iver čim su ga sagradili (sin je išao s mojim mlađim u razred) i klinac je do kraja škg putovao od tamo svakodnevno u školu na Peščenicu. Funkcioniralo je. ALi sada nemam pojma kaj je s njima jer su se kompletno odselili i on se upisao u školu tamo. Ali to pripada Sesvetskom Kraljevcu, a ne Dugom Selu iako je zapravo jako blizu.
Treba se dobro raspitati jer svaka općina ima svoju politiku. Čula sam nešto slično za Zaprešić i neku graničnu općinu, ne znam više koju (Pušća? nisam sigurna...)
Ali u Zagrebu plaćaš prirez, u DS ne - pa ti na kraju puno toga dođe na isto. Kao i kad kalkuliraš je li bolje prijaviti djecu na tatu ili na mamu (ovisno u kojem su razredu plaće, zbog poreza).
Pitanje je bilo logistika i infrastruktura Dugog Sela. Ja mislim da je sasvim dobra. I toplo se nadam da će se javiti netko tko živi tamo, pa da imamo informacije iz prve ruke.
Ma da 5 km je razlika od skraljevca. I to gledamo al smo zakljucili da je ds ipak bolja opcija.
Ma kako ne , pa za 15 -20'( s brzim i prije)min si na glavnom kolodvoru a vlak svaki cas. Blize zg od samobora i zapresica a nama ne pase ta strana zagreba vec ova.
Ginekologa socijalnog oduvijek( vec 25 g) imam vec tamo , i to je nesto za pocetak![]()
Ja sam pretpostavila da seli iz Zagreba, a recimo za treće dijete bi itekako osjetila razliku gdje je prijavljena.
Meni se Dugo selo sviđa, ali recimo nezgodno je kada napada snijeg a moraš u Zagreb na posao. Treba vidjeti i gdje bi radili i povezanost posla i Dugog sela.
Meni recimo vlak ne bi ništa značio jer radim u NZ i meni odgovara život uz obilaznicu.
Ds ima brzi izlaz na staru autocestu a i obilaznicu mislim. Tu nam sve pase glede posla.
Nadam se da ima neko iz ds na forumu jer trebam bas konkretne odgovore koje nemogu naci googlom![]()
Ja znam dvije cure, ali nisu nešto aktivne. A nije fora da otkrivam di tko živi bez njihovog znanja.
Moja frendica je odselila lani iz Dugog sela jer je selo.
Tako je ona govorila.
Prometna povezanost im je očajna ako nemaš auto.
Zet tamo ne vozi. Vozi jedino Čazmatrans i to svakako i skupo.
Ima vlak i to je super, ali ako ti ne paše trasa vlaka više nije super.
Govorila je i da za svaku kupnju mora u Zagreb.
Osnovna škola im je jako dobra i kvalitetna.
I tak...mogu ju pitat konkretna pitanja, ako ih ima.
Je i svjesni smo toga jer i mi za sve moramo i idemo u zg , zato i dolazimo blizesad smo oko sata , sat i 15 do zg , za sve idemo u zg od sopinga do dr . A ovo ce nam biti ipak blize
cca 60-70 km manje
![]()
A srednja? Gimnazija? Ima li srednja glazbena? Slobodne aktivnosti za djecu ? Koje su dobri kvartovi za obitelji , gdje su ok susjedi , kuce ? Nama se svidaju dijelovi oko zeljeznickog , po njuskalu ima najvisenekretnina na storjakima, jel ok tamo . Kakav je dom zdravlja?
Istina je da nije svejedno gdje si u Dugom Selu ili u nekom drugom mjestu...
Moja kolegica s posla odradila je cijeli staž do mirovine (otišla lani) putujući na relaciji DS - ZG, što vlakom, što autom. Ali njoj je pasalo jedno i drugo. Ljudi se tamo često voze autom do kolodvora, pa onda na vlak, ali sve ovisi koji dio Zagreba imaš u vidu i gdje si lociran u D.Selu. Ali to je tako za svaku lokaciju, ne nužno za ovu.
Puno ljudi a ukljucujuci mma putuju iz bj u zg na posao i obratno tak da ovo putovanje je nama doista zanemarivo![]()
Obična glazbena ima, a mislim da ima i srednja, ali ne znam koje sve instrumente. Imam poznate čije dijete ide u osnovnu glazbenu u D.Selo, ali oni tamo ne žive nego u okolici.
Što se tiče kvartova - to je isto individualno, odnosno kako ti padne grah (i vrijedi općenito, ne samo za ovo mjesto): jedan dobar susjed vrijedi ti više nego brat, a problematičan ti može upropastiti inače idealan kvart.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.12.2014. at 20:56
Ima glazbena škola i Dugo selo sigurno nije bliže Zagrebu od Zaprešića.
Provjereno nije.
ukoliko radite na istočnom dijelu grada ili negdje uz prugu dugo selo je blizu
mi smo na kraju Dugog Sela
do centra imam 3,5km, nije za ići pješice, ako nemaš auto, a imaš djecu je katastrofa
mi smo doselili kad smo imali samo jedno dijete koje je išlo samo u vrtić
sad kad ih imam troje, jedno u školi, jedno u vrtiću, a s trećim sam još doma, pa dok velike razvezem okolo (idu u Sesvete u školu i vrtić, na aktivnosti u Dubravu), samo na odlazak u školu i doma je sat vremena
život u centru DSa je puno jednostavniji, blizina vlaka, busa, dućana, DZa - sve pješke
onako općenito je super, ali ja da mogu, vratila bih se u Sesvete (koje opet nisu ne znam kako udaljene od DSa, ali meni bi bio neusporedivo jednostavniji život)
ali ako vi selite iz Bjelovara i radit6e u Zg i Dugo Selo će vam biti lakše nego putovati iz Bjelovara
kvartove po Selu ne znam, jer ne hodam previše, nemam kad (a i do centra, kažem, moram autom, pa idemo samo u dućane)
ja susjede ovdje ne poznajem (a tu smo 6 godina), ali ni nemam ih kraj kuće, a ispred kuće mi ide cesta po kojoj jurcaju kamioni, autobus i selski luđaci, pa klince ne puštam nikuda same
ne znam jesam li ti pomogla, možeš i pitat što te zanima, ali nisam sigurna da ću ti znati odogovoriti
Posljednje uređivanje od rahela : 28.12.2014. at 11:10
sad bila pred koji dan s frendom koji se priženil U sesvete, veli da kad dođe do Španskog mu izgleda ko da je u Hiltonu.
sto se tice supermaketa i trgovackih lanaca, skoro svi imaju ducane u DS
Lidl, Kaufland, Superkonzum, Plodine
mislim da jedino Interspar nema
ostali ducani - cipele, obleka itd, nisam bas upoznata detaljno (znam da ih ima par po centru), ali ako radis u Zagrebu, i tako ti je svejedno jer mozes svaki dan obaviti shoping kad si vec u ZG.
sto se tice prometa, vlak je stvarno super, ako ti pase trasa
na glavnom kolodvoru je za 15-20 min
dosta je redovit u zadnje vrijeme (za razliku od prethodnih godina, kad su bila ucestala kasnjenja, i nisi bio siguran jel ces doci na vrijeme na posao ako ides vlakom)
auto - ako ides kroz grad, tj. od istoka preko Sesveta u DS - to je katastrofa
u vrijeme kad se ide na posao i s posla uzasne su guzve
od Sesveta do DS vozi cesta (losa cesta) s po jednom trakom u svakom smjeru, i svakodnevno se stvaraju cepovi.
obilaznica je vjerojatno puno bolje rjesenje - opet ako ti odgovara ta trasa
Pa mi tek planiramo zivot pa zato i planiramo kupit stan ili kucu u centru tj dio oko zeljeznickog i nove srednje kako bi bili u pjesice zoniposao nam isto kazem pase vlakom ili autocestom , zato i planiramo. Vrticku djecu nemamo, radat vise ne nmjeravam, a dolazimo u srednju kad knjige ionak nisu besplatne
zet mi nije bolje rjesenje od vlaka jer je vlak brzi i komotniji a jednako cesto vozi na sve strane
na faks putovat djeci isto je blizu i nemoraju stanovat u zg ,brze sud doma neg neko iz novog zg npr. Ko ide tramvajem. Ak nisi u tramvaj zoni onda mi je bolje da sam bas u samostalnom gradu.
Rahela moze na pp preporuka za dr. Opce prakse.
Sta ima u domu zdravlja, ima li labaratorij, jel ima hitna , jel ima kakvih teretana, aktivnosti za djecu ? Kam izlaze srednjoskolci , ima li kino ? Ti si na kraju prema sesvetama po opisu pretpostavljm na glavnoj cesti ?
Sent from my iPad using Tapatalk
Posljednje uređivanje od lunahor : 28.12.2014. at 14:58
Rahela ti si iz sesveta? Pisi i o sesvetama, mi se jos stignemo predomislit i za sesvetesta ima bolje u sesvetma a nema u ds ? Koji kvartovi u sesvetama su ok da sam u pjesice zoni do skole i centra , doktora itd .. Kakav je izlaz na autoceste ( helenu i prema zg ), gdje je tam zeljeznicka u odnosu na centar ?
Sent from my iPad using Tapatalk
mislim da u dz ima 6-7 timova obiteljske
ima laboratorij, koji radi (barem je tako bilo prije 8 godina) i popodne za hitne nalaze
ima hitna služba koja radi 24 sata
živim u tim jadnim, jadnim sesvetam, a čak mi je i lijepo![]()
ima sve što čovjeku treba, a i centar zg je nadohvat ruke.
od liječnika, pedijatara, ginekologa, zubara, laboratorija i svih ostalih vrsta,
do policije, dućana, općine, banaka, pošte, placa, kulturnih sadržaja...
željeznički je gotovo u samom centru, izlaz na AC blizu.
Koji kvartovi su recimo blizu svega tash ? Mislim kad gledam po njuskalukaj se tebi cini bolje ds il ses kraljevac recimo ?
Pa da ali ako sam u kraljevcu nis ne mogu pjesice , ni doktoru ni djeca u skolu ni u apoteku, policiju itd .. Sve moram busom il vlakom a ak sam u ds sve to mogu pjesice bez ikakvog prijevoza, ne?
Ovisi di si u DS. Ako si u centru opet ti nije baš blizu do trgovina. Kaufland i Lidl su na početku prema Kraljevcu, Billa je na sredini isto kao i Dm. Konzum je kod pruge a Plodine su na izlazu prema Vrbovcu. Opet bez auta ništa. A čisto sumnjam da se busom može baš točno od jednog do drugog.
Stanica vlaka je recimo u centru Sesveta, alibaš i nije u centru Dugog sela.
Ja bi na tvojem mjestu odvojila jedan dan i promuljala se po Dugom selu i Sesvetama da stekneš dojam di je kaj.
Pa necu bit daleko od centra. Kupit cu stan/kucu u centru. U sesv kraljevcu ima neceg ? Srednja skola? Doktor? Mislim bitno mi je da pjesice mogu svud. Ja sam mislila da u s kraljevcu nema niceg osim kuca zgrada i ducan ???
sesvete su, po meni, definitivno puno bolja opcija.
kao prvo - spadaju pod zagreb i puno su bliže
vlak je također pod nosom - i nemoj misliti da ti uz vlak ne treba drugi javni prijevoz
jer, sad lupam, otići do dubrave ne možeš vlakom
kvartovi koji su blizu - selčina, luka (po meni koma kvart) i gajišće su na 10ak min pješice do centra, a i u samom centru ima nekoliko novih zgrada
badelov brijeg bi još mogao proći - cca 15ak min pješice do centra, do autobusnog stajališta bliže
ostalo sve nije blizu vlaku da bi se isplatilo pješke cupkati
Dugo selo relativno znamne znam od kad se razvilo , znam do 1995 Jer sam zivjela u vrbovcu
idem ginekologu tamo
( u dugo selo)
Posljednje uređivanje od lunahor : 28.12.2014. at 18:48
tj. nema niš za pješke obaviti osim pošte i konzuma
mislim da je netko dao super ideju - obiđi sve pa vidi