ja ti nisam sigurna za doktora, znam da je nekad bio, ali mislim da više nije
Hm definitivno cu otici vidit kraljevacd selo znam velim relativno dobro al ne znam nove dijelove kvartove. Ali kraljevac i sesvete ne znam uopce , pogotovo od kako su se razvili zadnjih 20 g. Nikad ni neidem u zg tim putem . Iz s kraljevca jel ima izlaz na sv helenu zaobilaznicu ? Koje naselje je tamo ok i najblize vlaku ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
između sesveta, dugog sela i kraljevca, ja bih danas izabrala sesvete
doduše i prije 6 godina bih to izabrala, ali nije bilo para
pa smo kupili kuću kakvu smo htjeli na kraju ds-a prema vrbovcu (kod Hudana skreneš desno kad ideš za Vrbovec)
ako imaš love za kupiti ono što želiš, ja bih ti preporučila Sesvete
kuće u Dugom Selu su ipak (a vjerujem i stanovi) nego u Sesvetama, ali Sesvete bi isto mogle imati status grada, jer imaju sve uvjete za to
Znaci sesvete da gledam gajisce i selcina i badelov brijeg?
U Sesvetskom Kraljevcu ima Končar! Nije baš blizu centru, ali je blizu kolodvoru.
Ali da se vratim na Sesvete - živjela sam tamo u studentskim i ranim radnim danima (čitaj: bez auta), puno se promijenilo od tada, ali evo mog mišljenja (to je stvarno samo mišljenje jer ne znam kako je sada):
- cijena nekretnina u Sesvetama je veća nego u Dugom Selu, tako da to treba imati u vidu (i nije svejedno tražiš li kuću ili stan)
- izbor kkuća u Dugom Selu je veći nego izbor stanova, ali to je jako relativno
- prometna povezanost je relativna stvar - veza vlakom Sesvete-Zagreb je dobra, ovo sa ZET-om i Čazmatransom stoji (za Dugo Selo vozi Čazmatrans, ali ja nemam primjedbi) ali je odabir kvarta jako bitan za svako mjesto, kad ovisiš o gradskom prijevozu
- u Sesvetama imaš Dom zdravlja, veterinarsku ambulantu, knjižnicu, muzej... ček da se sjetim... pučko učilište, gimnaziju, glazbenu školu... zapravo sve, a u velike trgovačke centre ionako uvijek ideš autom (zbog stvari, ne zbog udaljenosti)
Štajaznam, meni bi odabir Sesvetskog Kraljevca bio taman dobar kompromis - oni su još uvijek Zagreb, imaju sve prednosti, imaju isto kolodvor i gradske buseve, a isto i osnovnu školu. Što se tiče srednje škole, o tome uopće ne bih promišljala jer bi jedno moje dijete išlo u XV gimnaziju čak i da stanujemo na Marsu, a za drugo još ne znam. Nije to problem.
Kad tražiš kuću/stan, treba biti spreman na kompromise. To je upravo ovo što tu radimo - navodimo prednosti i nedostatke. Meni je, recimo, u Dugom Selu nedostatak močvarni teren i gooomila komaraca ljeti, a nekom drugom to ne smeta. Sve je ravno, i kad puše, čini mi se da puše onak, ko da si negdje u tundri blizu Sjevernog pola. Ali tako možemo drobiti do sudnjeg dana. Ja ne bih, recimo, imala ništ protiv štajaznam Kašine ili Vugrovca, ali to mi je samo palo na pamet kao primjer. Svako mjesto ima prednosti i nedostatke.
Ne treba kompromis nekome tko zeli sve pješke. Tome treba centar. Bilo sesveta ili ds. U kraljevcu imas sve sto ti treba za svakodnevni zivot. Ako hoces u kino ili policiju moras u bus ili auto. Ali rijetka su mjesta gdje ne moras. Osim u centru nekog grada.
Sorry, istekao mi je edit.
Htjedoh reći - nikada ne bih poticala dijete da se upiše u najbližu srednju školu samo zato jer je najbliža.
Isto tako, ne bih kupila lošu kuću ili stan samo zato jer je u pješačkoj zoni. Što ako je idealna kuća (i s prihvatljivom cijenom) samo 2 km dalje od centra? Ja bih pregrizla i snašla se za ta dva kilometra. Netko drugi možda ne bi. Sve ovisi što je čovjeku bitno. Lunahor želi bliže Zagrebu nego što je sada. Ja se nadam da će uspjeti i da će biti zadovoljna odabirom lokacije, iako tu ima puno puno detalja koji mogu iskrsnuti putem.
Da ja živim u vikendici, neke stvari bi mi bile drugačije, ali išlo bi. Iz tog mjesta bus vozi (do Dugog Sela i do Borongaja - nema nikakvih problema), ima trgovina špecerajem i to je sve. SVE ostalo je u Dugom Selu. Pa mnogi ljudi tako žive. Djeca idu u školu školskim busom, starija djeca idu u razne srednje škole u Zagreb i svakamo gradskim prijevozom, ide to. Nije lako ali ide. Teško je dok su djeca mala - tada je lokacija bitnija.
Samo vi pisite, mi ionak jos vazemo . Tj ja ne vazem, mm vazemeni se zbog djece sad kad pisete cini bolji izbor sesvete . Nekak mi je tesko prihvatit bus ko opciju do skole jer zivimo u centru i sve pjeske obavljamo al ni u centru zg to ne bi mogli da tam ziviomo , to ste u pravu. Meni javni prijevoz ne treba jer imamo auto nego gledam i riktam sve radi cura
![]()
Znaci sesvete mi igra sve u pjesice dohvatu do centra , cca do pol sata pjesice.
Ili stan , nije bitno . Stan trosobni il cetverosobni .
U Sesvetama imas jedno 5-6 osn skola, srednju i u sesvetama i u jelkovcu, dubrava nije daleko, a ni do mioca neće putovati vise od 45 min. Ostalo sve imas, cak je i PU Sesvete odvojena od Heinzlove, ne moras tamo po nista.
Osim sto u ZG radim i tu i tamo odem s klincima do grada, Zagreb mi nije potreban. U smislu da moram nesto tamo obaviti. MM radi u Sesvetama i u Zg stvarno ide samo iz gusta.
E pa to , ne zelim za svaku sitnicu u zg ( tj samo kad trebam soping centar il bolnicu) vec da kad ssm doma mogu bit doma A u zg ko i sad svaka dva tj
.
Kvart Sesvete, da su samostalan grad (a ne dio grada Zagreba) bile bi 4. grad po velicini u HR
mislim da imaju oko 70.000 stanovnika
imaju svu infrastrukturu, kao sto je Cubana napisala, cak i Poreznu upravu svoju, ne moras ici u Zagreb
meni je najveci nedostatak guzva, gungula, puno auta i ljudi, opcenito prenapucenost ...
ponuda stanova je velika, ima puno novih zgrada (unazad par godina izgradjenih) kao i onih starih iz 60-ih i 70-ih
cijene su nize nego u Zagrebu, ali vise nego u DS
bacila sam oko na NJuškalo i onako na prvu našla ovo http://www.njuskalo.hr/nekretnine/ku...oglas-13823704
napominjem da nemam nikakve veze sa prodavačem
ovo je praktički centar Sesveta - Granđino naselje, škola je na 10 min (jedna cesta za prijeći kod placa, sa semaforom)
jedino što je dvojna kuća, ali ako ti i stanovi dolaze u obzir, pretpostavljam da ti i ovo odgovara
E thx, jedino takve kuce nam i dolaze u obzirsamo dvojne s vrlo vrlo malim il bez dvorista
![]()
Sent from my iPad using Tapatalk
pa eto, prošetajte po Sesvetama, pogledajte kuće, pa kad uselite, zovi na kavu![]()
ovo s njuškala nije loše
u centru je, a to opet nije jako prometna ulica
a treba paziti i na nove zgrade
ona kraj kauflanda je prilično loše kvalitete
Hvala ti za ovaj link rahela , ni ne znas kaj si s tim linkom napravila. Mm je postavio granicu sesv. Kraljevac al mu se jako svidaju kuce u nizu , poslala sam mu link a on odusevljen,... I tako je pomaknuta granica na sesvete :D
Sent from my iPad using Tapatalk
Posljednje uređivanje od lunahor : 29.12.2014. at 16:23
Računaj i da će djeca uskoro krenuti u izlaske ili na kakve aktivnosti, srednju školu, fakultet... Lakše je vratiti se kući do Sesveta, nego do Sesv.Kraljevca i do Dugog Sela.
Koliko znam, vlakovi vikendom i tijekom večeri voze rjeđe nego radnim radom...
Sesv.Kraljevec je "predgrađe" Sesveta i tamo nema baš puno toga...
Dugo Selo je baš pravi mali grad i ima sve, samo je isto važno gdje je kuća ili stan. Moji prijatelji moraju autom i do vlaka i do dućana. Djeci je škola na cca 15min.
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.12.2014. at 18:00
Ma prema njima se i riktamo , to mi je najbitnije, radi njih to i radimo![]()
onda bi ti putovala opet u bj na posel ili tražila posaekltu negdje bliže?
ak bi putovala ponovo u bj, ja bi na tvom mjestu ostala, deca mogu i tam u srednju kaj ne
Za pocetak da vjerojatno, pokusala bi se s vremenom prebacit. Putovala sam i prije ovih zadnjih 5 godina koliko ne putujem, cijeli zivot , pa mogu opet neko vrijeme. Vagnuli smo sve i razmisljamo godinama, nemam dvojbi nikakvih .
Ova kuća u nizu u Sesvetama je na dobroj lokaciji, sve ti je blizu. Sad samo vidi kakve je kvalitete i probajte malo snizit cijenu.
Ja sam u S.Kr. i da mogu birati, radije bih živjela u Sesvetama. Imaš sve i spadaš pod Zg.
I ja sam gledala taj link al je nama to premalo. Nas ima punooo....
Sretno s potragom i bilježim se sa štovanjem za sesvetsku kaficu kad dođeš, ak ja do tad ne odem na drugi kraj grada....![]()
Mi smo živili u DS tri godine i odselili prije 5 godina na Trešnjevku. Glavni razlog - ušteda vremena.
U to smo vrijeme na posao išli starom cestom preko Kraljevca, Kobiljaka na zaobilaznicu i onda Slavonskom do Trešnjevke.
I provodili smo poprilično vremena u autu.
U prilog Dugom Selu svakako ide željeznica. Mislim da će planirana renovacija pruge prema Križevcima biti puni pogodak.
To mi je bila omiljena linija, bez stajanja u Zg na glavnom kolodvoru za 15tak min. Inače, uz stajanje na svakoj stanici treba dulje.
Dugo Selo nije u prvoj zoni (ona je do Kraljevca), pa do njega treba nadoplata.
Prijevoz do srednje škole i faksa - mm i njegova obitelj su iz Dugog Sela.
Mm-u je bilo ok, jer su mu i srednja i faks bili blizu kolodvora.
Šogorica se ispatila, mijenjala dosta buseva i do srednje i faksa (vlak joj nije odgovarao).
Cijena prijevoza sa Čazmom je bila daleko viša nego ZET-om (vjerojatno je i sada),
svakako su se snalazili za prijevoz (nerijetko ga i sami financirali).
Dugo Selo je relativno maleno, ljudi se lako upoznaju, i ako si u centru (mi smo bili), sve je na dohvat ruke.
Glavna me cesta znala živcirati zbog gustog prometa.
Ima lijepih i mirnih lokacija, ali je dosta teško naći kuću u blizini centra.
Ima i dosta stanova u novogradnji, kvaliteta varira. Cijena kvadrata je svakako niža nego u Zg.
Ne znam kako je sad, ali je, dok smo živjeli tamo, svako malo nestajalo vode. Nenajavljeno.
Razlog su bili kvarovi na dotrajalim cijevima kroz Sesvete i Kraljevec.
O kakvoj nadoplati vlaka pricate?
Jel zet ima one neke pokaze ko nekad? Ucenicki i studentski mjesecni godisnji koji pokriva bus i tramvaj ?
srednjoškolci koji putuju iz sesveta u zagreb imaju subvencionirane pokaze za 30 kn.
pokaz pokriva bus i tramvaj.
O pa to je super! Nisam to znala da vlak ide na isti pokaz sa zetom
Da, ali je duplo skuplje i vrijedi samo za područje grada Zagreba, odnosno od Sesveta do Podsuseda, a ako putuješ dalje dužna si kupiti i priključnu kartu koja nije jeftina.
Ne znam za pokaze po 30kn, ali znam za pokaze po 80 kn za osnovnoškolce i 120 kn za studente i to opet vrijedi samo za Zagreb i samo za Zet.
Kombinacije s vlakom su duplo pa i više skuplje.
Koliko ima stanica busom do prvog tramvaja ? I koliko je to vremenski ?
Evo, tu su cijene i nisu nimalo male.
http://www.zet.hr/default.aspx?id=1371
I to je samo za područje grada Zagreba, bez druge zone Zeta i bez priključne za vlak.
Ne znam za istočnu stranu.
Ja sam na zapadnoj u Zaprešiću i iako imamo hvala Bogu Zet i vlak, mogu ti reći da nam je prijevoz velika financijska stavka.
Ja stanujem tri stanice od granice grada Zagreba i zbog toga bih trebala platiti ili Zetu 250 kn više ili HŽ-u 200 kn plus opet Zetu 250 kn ili pješačiti od vlaka po 15 minuta.
Skupo, skupo i preskupo.
Na kraju sam to riješila na način da me muž odpelja do granice zone i imam pokaz samo za Zagreb, a od vlaka sam odustala jer mi je preskupo.
Ne placa ti poslodavac prijevoz ?![]()
Mislim mi smo definitivno odustali od dugog selai plan se pomice na sesvete
![]()
Posljednje uređivanje od lunahor : 04.01.2015. at 14:19
Gledam sad vozni red zeta busa, gdje pocinje tramvaj? Kako se najbrze dode iz sesveta do npr ilice, ima bus sesvete - borongaj? Il do dubrave il dubec pa dalje tram ?
Okretište tramvaja je Poljanice/Dubec. Do Sesveta (Brestja) možeš pješice, do centra Sesveta je malo dalje ali vjerujem da ima buseva.
Od Sesveta do Ilice najnajbolji put je vlak. Nema boljeg ni bržeg. Siđeš na glavnom kolodvoru i prijeđeš pješice ili bilo kako te dvije tramvajske Praškom do Trga.
Ako misliš od centra Sesveta ZET_om do Ilice, onda bus Sesvete-Dubec do okretišta Dubec pa na tramvaj (br. 11 ako želiš u Ilicu). Nije to baš blizu. Evo ti karte: http://www.prometna-zona.com/gradski...jska_mreza.gif