Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Sto i kako jesti za vrijeme jutarnjih/popodnevnih/vecernjih/cijelodnevnih mucnina...

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno Sto i kako jesti za vrijeme jutarnjih/popodnevnih/vecernjih/cijelodnevnih mucnina...

Pozdrav svima! Pocelo je pocelo! Bas se veselim (mozete si misliti)! U prvoj trudnoci sam bila u bolnici na infuzijama koliko mi je bila muka, a ovaj put se nadam da cu sve podnijeti junacki i jos ohrabriti na borbu par supatnica . Posto me mnogi mirisi muce, stavit cu pokoje receptice kako bih mogla mozda pomoci nekoj zeni koja prolazi isto, a i mozda naletjela ovdje sama na kakav dobar receptic.
    Ono sto do sad pomaze, je puno malih obroka cesto. Ono sto odmaze je prazan zeludac.
    Upravo kuham juhicu od graska, krompira i mente, pa saljem recept:
    Jedan luk nasjeckati
    jedan krumpir
    malo soli
    vrecica smrznutog graska
    malo svijeze mente
    dinstati luk na malsinovom ulju i malo maslacaa
    dodati krompir nasjeckan na kockice
    zatim se dolije vode, doda se grasak i menta
    kuha se pola sata i dobar tek!
    Zeljno iscekujem vase lagane receptice

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Jucer sam bas bila citala knjigu sto ocekivati kad ocekujemo i jos neke clanke sa poliklinike Harni. Sve mi se u glavi pomijesalo, tako da vise ne znam sto sam gdje procitala, ali sam nasla super savijet protiv mucnine, a to je potpuno prozvakati hranu, ne piti kad jedes i uspravno sjediti pri jelu. Istina je, da je najlakse lezati kad je muka, ali ovo zaista pali.
    Jos jednu super juhicu dijelim, jako jednostavna i jeftina:
    Pileca boca se skuha skupa sa mrkvicom i cijelim lukom (zato da ga kasnije mogu izvaditi i baciti, dat ce juhi super aromu), doda se sol i kuha se sat vremena. Nakon toga sam izvadila luk i dodala salicu rize (kratko zrno). Lako je probavljivo i nema neki intenzivni okus.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

kod mene pale samo burek, vrecice slanog cipsa, pomfri, kruha margarina sa kuhanom sunom i senf. puuno senfaaa... cak mi i od badema (za kojeg su rekli da je super za mucnine) bilo muka...
    grasak ne mogu ni namirisat, mrkva mi se dize, spinat, kelj bljaah... inace sve to volim i jedem svaki dan jel... od juha sam nudle sa rzinim rezancima zderala 2tj svako vece, sad ih ne mogu vidit na omotu... danas rucala grah, bojim se otvorit usta cijelo popodne da ne izleti iz mene... ubila bi za cevape recimo... s lukom. i vrhnjem... mozda i mal senfa

za recept nemam ideje jer zasad mi pomaze samo ono masno slano i nezdravo

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Akme ivana sky, a ja bi se na sve to pobljucikala...lol! Kod mene samo nemasno i kuhano dolazi u obzir. Bez previse zacina. Sutra kuham thai juhu sa limunovom travom, mislim da sam ti slala recept. Savrsenstvo...vec mi zazubice rastu...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

jesi neka ti je dobar tek!!

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Uuuu...bit ce! vec mi zzubice rastu. Veceras radim temeljac, pa mi cijeli stan mirisi po djumbiru i limunovoj travi....

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

evo da podignem temu...počele su mučnine, kod mene ovaj put cjelodnevne...u prvoj trudnoći baš jutarnje, povratila bih i super, sjela za stol i jela. sad sam koma, ne povraćam, lai sve mi se gadi, stalno sam gladna, a sve mi je bljak. našla sam se u pečenim krumpirima u rerni onak na pek papiru da nisu masni i bademe jedem. colu inače obožavam, sad mi je okus odvratan, poslala muža po mineralnu, do sad stukla litru i pol.
    odvratno mi je bilo meso sirovo danas spremati za zamrzivač, ali svejedno sutra junački pravim fajitas con pollo kad sam već mužu obećala i napacala piletinu. ne znam kako će to proći sutra, inače to obožavam. sad mi se jede nešto, mislim da ću na kruh i margo, iako to nikad ne jedem.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Moj savijet-bez obzira koliko te privlacila zacinjena hrana, moj savijet je da ju izbjegavas, samo ce dodatno iziritirati tvoj, vec uzrujan zeludac. Ako te bas jaaako vuce, poslat cu ti svoj recept za tailandsku pilecu juhu, koja, istina je, sadrzi chilli, ali sadrzi i puno djumbira i opcenito pilecih zglobova, kozica, kostiju (zelatinu), koja smiruje zeludac.
    Citala sam o homeopatskim pripravcima koji pomazu pri mucninama. Jedan je voda sa sodom bikarbonom (ukkoliko je zeludac prekiseo). U mom slucaju, samo mi se vise rigalo od toga, ocito nije prekiseo.
    Drugi savijet je voda sa zlicicom jabucnog octa (ukoliko zeludac nije dovoljno kiseo), sto ga isto moze uznemiriti. Vjerovala ili ne, zaista mi je to jako pomoglo i pijem ga svaki dan ili jedem zelenu salatu sa maslinovim uljem i octom.
    Isto se tako predoziravam vitaminom B6 i magnezijem. Pomazu! Dr. Sears isto tako preporuca spavanje na trbuhu da prekida mucnine i istina je-pomaze. Kaze da je za mucnine najgore spavanje na ledjima. Isto tako, koliko god mozes, probaj spavati, a kad god uhvatis vremena, pozovi frendice na cakulu. Nema bolje terapije od zenskog drustva. Ja sam 7/3 tjedana trudna i jucer sam se nacakulala sa frendicama. Ta tri sata me uopce mucnine nisu morile. KOliko si ti sada trudna?

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

evo smirio me istostirani kruh s margom i soli, popila mineralnu...a sutra baš imam dogovorenu ćakulu! ne znam točno, aspiracija mi je bila u petak 12.12. e sad onda il sam danas il ću sutra biti točno 7 tt.
    svakako napiši receptić jer ja inače obožavam kuhati a u tai avanturu se još nisam upustila. chilli inače koliko god djeluje šašavo ima neki sastojak koji djeluje protuupalno i ako se konzumira u razumnim količinama može bit blagotvoran.
    b6 i mg isto ločem hihihih znamm sve trikove...ma, da bar mogu povratiti, u prvoj T sam sama sebi bila komična, ujutro bih skuhala kavu sebi i mm-u i najednom odjurila na wc, izbacila sve iz sebe i onda bi sve bilo super, najnormalnije sam sjela i doručkovala, paso mi je abc sir nenormalno...
    a sutra će tex mex meni morat bit proveden obzirom je plietina namarinirana...pa ko preživi pričat će!
    inače, sudeći prema trenutnom dizanju žgaravice, ja bih valjda bila za sodu bikarbonu.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Jamimami kako si nam?

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Jadna...drmnula sam si danas cheeseburger iz mcdonaldsa, pojela zelenu salatu i to je to. Znam da zeludac ne smije biti prazan, ali, bas mi je muka. Cijeli dan sam u krevetu. Muza sam poslala u ducan da kupi svjezeg bakalara i da ga pripremi skupa s rizom. Sad sam u 8. tjednu. Navodno sam cula da mucnine prestaju kad posteljica preuzima glavnu funkciju, a ne vise zuto tijelo. To se dogadja izmedju 9-13 tt. Nadam e da ce moja posteljica postati sefica u 9 tt...

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Twinolina, saljem recept:
    u hladnu vodu stavis barem 4 pilece boce, mozes i vise
    kojih 25 g svjezeg djumbira, narezanog na trakice
    2 svjeza chillija, narezana na trakice
    2-3 cesnja cesnjaka, protisnuta sa nozem
    2-3 limunove trave, nalupas ih lagano sa batom za meso
    jedan cijeli luk (oguljeni)
    temeljac kuhas 2,5 sata
    nakon toga izvadis luk i bacis ga, izvadis pilece boce, odstranis kozicu i kosti, meso vratis u temeljac
    isto mozes izvaditi limunovu travu
    zakipis temeljac
    dodas 2-3 jusne zlice ribljeg thai sosa (pla)
    dodas casu rize (kratko zrno)
    kuhas 45 minuta
    na kraju, juhu pospes svjezim korijanderom (to je originalan recept, ja ga ne koristim od kad sam trudna jer mi dize zeludac, al tebi ako pase, samo naprijed!)
    -narezes limetu na 4 dijela i iscijedis po vrhu juhe
    -ako ti stvarno pase ljuto, mozes i jedan zeleni chilli narezati na trakice i svjezeg ga isto staviti na vrh juhe

Okus je stvarno vrhunski, a na mirisu ce zavidjeti cijelo susjedstvo.
    Dobar tek!

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

baš ti hvala na receptiću, nisam do sad ovako kuhala!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    Jadna...drmnula sam si danas cheeseburger iz mcdonaldsa, pojela zelenu salatu i to je to. Znam da zeludac ne smije biti prazan, ali, bas mi je muka. Cijeli dan sam u krevetu. Muza sam poslala u ducan da kupi svjezeg bakalara i da ga pripremi skupa s rizom. Sad sam u 8. tjednu. Navodno sam cula da mucnine prestaju kad posteljica preuzima glavnu funkciju, a ne vise zuto tijelo. To se dogadja izmedju 9-13 tt. Nadam e da ce moja posteljica postati sefica u 9 tt...
    draga, probaj si uzet najobicinije bobi stapice i njih grickat, ne nadrazuju zeludac, dobre su za mucnine (kod nas ih cak i dr.preporucuju za dijetu kod crijevnih viroza) a uvijek mos pojest 4,5 da ti zeludac ne bude prazan... brzo ce proci sve te slatke muke

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala, makar ne mogu stapice, zapravo sam jako ogranicila gluten jer sam skuzila da mi nikako ne pase...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •