Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: rucak na brzinu?

  1. #1
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno rucak na brzinu?

    dakle tatek je apsolvirao brzinsku klopu na poslu a ja bih tako rado da ovjde pisemo samo recepte najbrze i najlakse pripremljenih jela...
    vise stvarno nemam ideju sta da kuham a da mi ne oduzima puno vremena.
    Grah, leca, filovane paprike, paradaiz, patlidzan...distano povrce s prilozima, makaroni, riza, lonac, kalja...i sve sl...sve mi je na vrh glave

    dajte novih brzih prijedloga

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    BiH/HR
    Postovi
    159

    Početno

    Sojine šnicle, ima ih u VF-u budu gotove za 10 min, sa nekim dinstanim povrćem, e jesam i puno pomogla
    obično imam sirnicu od kupovnih jufki smotanu u zamrzivaču, kad je odlediš i malo "ispečeš" u mikrovalnoj onda samo staviš u rernu da porumeni
    špinat, isto obrađen i zamrznut bude brzo gotov, paprike isto
    ma ja uglavnom imam sve napola pripremljeno u zamrzivaču

  3. #3
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    Citiraj smoki prvotno napisa
    Sojine šnicle, ima ih u VF-u budu gotove za 10 min, sa nekim dinstanim povrćem, e jesam i puno pomogla
    obično imam sirnicu od kupovnih jufki smotanu u zamrzivaču, kad je odlediš i malo "ispečeš" u mikrovalnoj onda samo staviš u rernu da porumeni
    špinat, isto obrađen i zamrznut bude brzo gotov, paprike isto
    ma ja uglavnom imam sve napola pripremljeno u zamrzivaču
    sojine snicle njam!
    mikrovalnu nemamo jer smo protiv nje, smrznuti spinat ne jedemo jer uvijek imam dojam da nije dobro opran i sve mi pijesak krcka pod zubima

    imas jos ideja

  4. #4
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    njojza, proguglaj "30 minutes recipes" ili nešto slično, naći ćeš hrpe recepata.

    ili potraži po forumu što sam ja kuhala, to su ti još brži i jednostavniji recepti.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    BiH/HR
    Postovi
    159

    Početno

    sama smrzneš špinat, da ne bi kupovala 5x skuplje

  6. #6

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    118

    Početno

    Dođeš doma, prije nego se skineš prvo staviš lonac vode na štednjak (2L) da zakuha dok se presvlačiš.
    Presvučeš se.

    U tavici istopiš 1kockicu maslaca, na njoj prodinstaš na listiće izrezano 25dkg šampinjona (da ishlapi voda koju puste).
    Zaliješ sa malim vrhnjem za kuhanje (meni najbolje Zbregov).
    U to nasjeckaš 1 trokut sira Gorgonzole ili bilo koji sličan sa plemenitom plijesni.. a možeš i bez sira (ovisi o ukusu).
    Neka se otopi sir ali da vrhnje ne proključa. Posliš, ja stavim malo prešuna, vlasca, malo muškatnog oraščića..ali samo malo.

    U među vremenu si ubacila tjesteninu u vodu i skuhla tjesto po ukusu (špagete, školjkice ili rezance).
    Meni je fino sa zelenim rezancima za kontrast.

    Preliješ umak preko rezanaca i poslužiš uz hrpu zelene salate!

    Od dolaska doma do sjedanja za stol meni treba manje od 20 minuta..
    A fino je.. jako!

  7. #7

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    514

    Početno

    uuu anni frani ovo je za prste polizat.
    a crveni luk ne dinstash prije sampinjona?mislim da cu ja sa lukom probati.
    puno hvala

  8. #8

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    118

    Početno

    Ne dinsta se na luku, meni nije fina kombinacija luka i vrhnja za kuhanje! Dinstanje luka ti produžava pripremu 8)

    Imam još jedan sličan recept, isto gotov za 10 minuta!


    Carbonara

    Na malo ulja se proprži sitno sjeckana panceta (mesnata) i zalije sa mješavinom 2 dcl mlijeka, 2 dcl kiselog vrhnja i 1 jaja (sve zajedno dobro izmutiti pa sipati na poprženu pancetu).
    Dodati po ukusu malo soli, vlasca i obavezno onaj vegeta twist za tjesteninu.
    Ne pustiti da umak provrije nego ga uz stalno mješanje na tihoj vatri zgotoviti (da se jaje skuha).
    Preliti preko tjestenine po ukusu.
    Poslužiti uz zelenu salatu.

  9. #9
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    ja kupila gljive da pravim sutra ovaj tvoj recept ali bez luka..jer s lukom sam uvijek dosad pravila

    a za ovaj drugi..trebam prevodioca

  10. #10

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    118

    Početno

    Nojza šta ti treba prevesti?

  11. #11
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    Citiraj anni frani prvotno napisa
    Nojza šta ti treba prevesti?
    panceta (mesnata)

  12. #12

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    118

    Početno

    I mislila sam...

    panceta - suha dimljena slanina, špek (ali može bilo koje drug suho meso.. bitno da je dimljeno)

  13. #13

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    118

    Početno

    I btw ovaj umak sa gljivama meni super paše uz pohano (ili meso ili povrće dakle i uz zagrebački i uz bečki ili jednostavne sojine pohance ili pohane tikvice) pa ga se super može iskoristiti i kada se pravi malo kompliciraniji, svečani ručak!

  14. #14

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    118

    Početno

    sjetih se još jdenog brzinskog recepta:

    Povrtni popečci:

    Napravi se tjesto kao za palačinke ali malo gušće (ne stavljati šećer!) samo posoliti (malo jače jer je povrće neslano), po ukusu u tjesto dodati i malo bibera, vlasca..
    U tjesto ubaciti smrznutu mješavinu povrće (kinesku, meksičku.. po želji).
    Promješati i odmah vaditi žličnjake i peći kao uštipke!
    Ja pravim tjesto od 2 jaja i vrećica povrća od 40dkg.
    Fino ide uz pire krumpir(može i instant) i zelenu salatu.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    svicarska
    Postovi
    1,916

    Početno

    umjesto tjestenine ja volim i smrznute njoke skuhati...
    ili pak torteline/raviole... (njih je guba zapeci u pecnici sa mjesavinom jaja, vrhnja i zacina)...

  16. #16
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Paella, kod nas vegetarijanska.

  17. #17
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Paella - brzinski?!
    Ja je nikada nisam spremala baš zato što se priprema satima i strogo je određen redoslijed stavljanja dodataka.

    Njojza, kod nas se ni jedan ručak ne sprema duže od 30 minuta.
    Ali to su stvarno tako obične stvari da nema potrebe da ti pišem. Sve se svodi na kombinacije povrća na pari u kombinaciji s mesom na naglo ili tjesteninom. Juha je svaki drugi dan, povrtna.
    Variva su mi isto brzinska: povrce stavim na paru, dodam pelate ili pasiranu rajcicu, nekad meso...
    Sve jednostavno i zdravo.

  18. #18
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,882

    Početno

    Evo upravo zdinstala malo luka, grašak (smrznuti), paprike i šampinjone. začinila vegetom i na kraju ubacila kukuruz (iz konzerve). Odvojeno skuhala rižu i pomiješla. Njami... ništa mi drugo uz to ne treba.

  19. #19
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Paella - brzinski?!
    Ja je nikada nisam spremala baš zato što se priprema satima i strogo je određen redoslijed stavljanja dodataka.

    Sve jednostavno i zdravo.
    Kad kuhaš kratko dinstano povrće (kinipira) sve je brzo i kratko, kojim gor redom dodaješ povrće. Meso ne jedem pa ga u paelli ne spremam.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    525

    Početno Re: rucak na brzinu?

    Citiraj Njojza prvotno napisa
    Grah, leca, filovane paprike, paradaiz, patlidzan...distano povrce s prilozima, makaroni, riza, lonac, kalja...i sve sl...sve mi je na vrh glave
    dajte novih brzih prijedloga
    da ja znam kuhati toliko jela, dijelila bih, a ne tražila recepte

  21. #21
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    apri u cemu kuhas povrce na pari?

    metvice, imam ja jos recepata al kao sto rekoh, dosadiloooooo
    hoces na obuku?

  22. #22

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,235

    Početno

    Citiraj LeaB prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    Paella - brzinski?!
    Ja je nikada nisam spremala baš zato što se priprema satima i strogo je određen redoslijed stavljanja dodataka.

    Sve jednostavno i zdravo.
    Kad kuhaš kratko dinstano povrće (kinipira) sve je brzo i kratko, kojim gor redom dodaješ povrće. Meso ne jedem pa ga u paelli ne spremam.
    potpisujem. vegetarijanska paella je brzo gotova. i ne moraju se sastojci posebno pripremati nego sve ide u isti lonac.

    od stvarno brzinskih recepata bih jos dodala:
    - topli sendvici (kombinacije: rajcica, grah i sir ili rajcica mozzarela i sl.)
    - salate na sto nacina
    - tjestenina sa domacim pestom
    - omlet od povrca sa omiljenim sosom
    - humus sa svjezim povrcem

  23. #23

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    525

    Početno

    Citiraj Njojza prvotno napisa
    metvice, imam ja jos recepata al kao sto rekoh, dosadiloooooo
    hoces na obuku?
    rado :D
    ali bojim se da mi ne treba toliko znanja, koliko primjene istog

  24. #24
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    Citiraj Metvica prvotno napisa
    ali bojim se da mi ne treba toliko znanja, koliko primjene istog
    pretpostavila sam, zato i kazem

  25. #25
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,511

    Početno

    Imam jedan super recept za ručak, jednostavan i uz nekakvu salatu, mljac.
    Treba vam:
    pureći ili pileći file (narezan na šnicle)
    suha sv.vratina
    sir (najbolje gauda ili podravec)
    kiselo vrhnje.

    U tepsiju ( onu za kolače, ako vas je manje ili onu tepsiju veličine pećnice , ako vas je više), poslažite file i malo ih posolite.
    Nakon toga poslažite vratinu, pa onda sir i na kraju namazati s vrhnjem.
    To nek se peče oko 40 min na 200, važno je da se ispeče piletina/puretina.

    Meso nemojte baš puno soliti, jer su i drugi sastojci dosta slani da vam ne bi bilo previše slano.

    Kad kupujete suhu vratinu i sir nek vam u dućanu narežu , ne baš skroz tanko kao za sendvič, mrvicu deblje.

    I vidjet ćete super je! Dobar tek

  26. #26
    devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Citiraj pepi prvotno napisa
    Imam jedan super recept za ručak, jednostavan i uz nekakvu salatu, mljac...
    Ovo sam jučer napravila i savršeno je, jedva sam disala 8)

  27. #27

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Njojza najbrže ti je da skočiš do Mercatora

    Šala,šala,ja kuham skoro svaki dan a kad mi se ne jede meso niti mi se kuha brzinski ogulim krumpir,narežem na ploške složim u pleh pola krumpira,dodam sirovu rižu,i zatim ostatak krumpira.Zalijem sa kipućom vodom u koju sam dodala začine(sol papar peršin......)Voda mora prekriti sve to i zatim stavim u rol oko 45 min.Dora isto ovo obožava.

    Ili ako voliš soju,kupi one kockice namoči ih,zdinstaj s lukom,mrkvom,celerom,korabicom(povrće na trakice) i dodaj paradajz(1/2 lrt) i špagete od graham brašna.Parmezan naravno kad je gotovo.

  28. #28

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Možeš i dinstati povrće(luk,mrkva,celer,korabica,karfiol,brokula) i kad je gotovo dodati jedan mileram,malo još prodinstati i poslužiti sa graham špagetima.

  29. #29
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Joj kada vas čitam najrađe bi sve to napravila i probala .
    A sada ne stignem jer imam za učiti i pretoplo mi je za ići do dućana...
    Stalno puno jedem, a još dok vas čitam...baš mi radite gušte za hranom

  30. #30
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Imam i ja recept koji ste sigurno radile, ali ću ja spomenuti kako to ja radim.

    Tjestenina sa tunjevinom
    -u jednoj zdjeli skuhate paštu, nakon kuhanja izlijete vodu
    -dodate tunjevinu
    -namaz od povrća
    -malo majoneze
    -i masline nasjeckate te ih dodate po želji
    -i sve to zajedno pomješate u zdjeli gdje ste kuhali paštu

    Gotovo za najviše 15 min.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •