Dođeš doma, prije nego se skineš prvo staviš lonac vode na štednjak (2L) da zakuha dok se presvlačiš.
Presvučeš se.

U tavici istopiš 1kockicu maslaca, na njoj prodinstaš na listiće izrezano 25dkg šampinjona (da ishlapi voda koju puste).
Zaliješ sa malim vrhnjem za kuhanje (meni najbolje Zbregov).
U to nasjeckaš 1 trokut sira Gorgonzole ili bilo koji sličan sa plemenitom plijesni.. a možeš i bez sira (ovisi o ukusu).
Neka se otopi sir ali da vrhnje ne proključa. Posliš, ja stavim malo prešuna, vlasca, malo muškatnog oraščića..ali samo malo.

U među vremenu si ubacila tjesteninu u vodu i skuhla tjesto po ukusu (špagete, školjkice ili rezance).
Meni je fino sa zelenim rezancima za kontrast.

Preliješ umak preko rezanaca i poslužiš uz hrpu zelene salate!

Od dolaska doma do sjedanja za stol meni treba manje od 20 minuta..
A fino je.. jako!