Nisam mogla odoljeti, zazvonio mi Djole kad sam pročitala da ima želje za grincevanjem na temu 2014.
Javim se s prigovorima kasnije.
Nisam mogla odoljeti, zazvonio mi Djole kad sam pročitala da ima želje za grincevanjem na temu 2014.
Javim se s prigovorima kasnije.
haha, imala sam istu asocijaciju kad sam jučer gledala Hrvatsku uživo gdje su komentirali godinu
meni je na osobnom planu bila fantastična, i ustvari sam se poprilično netipično za sebe udaljila od medija i događaja u javnosti, puno toga mi je i promaklo, da mi ne kvari gušt. Da nije bilo fejsa ne bih znala npr tko se uopće kandidira za predsjednika![]()
Mislim da je ovo najbolji, mozda i jedini nacin. Izolacija od depresije koju sire mediji.
To me je sjetilo dana kad sam bila u Njemackoj na prvoj operaciji sa curkom, tada nije bilo pametnih mobitela, FB , nisam imala racunalo , niti tv, niti novine ...Vracam se kuci nakon 20 dana i kupim na kolodvoru hrvatsku " gloriju" i u modnoj rubrici citam kako je Amerika prvi put u povijesti dobila prvi crnu damu. I budem u soku jer pojma nisam imala da su uopce imali izbore.
U svakom slucaju nije ova tema za mene. Imala sam puno losijih godina od 2014, pa se drzim one : " uvijek moze gore.".![]()
nije ni meni 2014. najgora, imala sam i lošijih,
ali ova mi baš ide na živce.
osim stvarno dobre i drage djece i MM (da ga ne izostavim)
nekako je sve teklo naopako, jedva čekam da iscuri još ovih nekoliko sati.
financijski ista kao i nekoliko prošlih, a imala sam nade da će se nešto pokrenuti,
zdravstveno loša i za mene i za neke meni drage ljude.
strahovito sam iziritirana našom politikom i političarima,
od krajnje ljevice do krajnje desnice.
svaki puta imam poriv baciti zdjelu skupa s voćem u tv kad ih vidim
i to je zapravo već loš početak iduće godine, jer se mi hrvati ne znamo odmaknuti od ove dvije stranke
koje haraju hrvatskom već 20 i nešto godina, a osim što su ispraznili sve što su imali, ništa nam donijeli nisu,
kao da imamo kašu u glavi, a ne mozak.
jutros sam odlučila, iako neće biti nekakvog velikog slavlja,
izdepilirati ovu zimsku prašumu s nogu, speglati kosu,
našminkati se i s osmjehom i čašom crnog kliznuti u novu
pa da vidimo ko će tu koga, ona mene ili ja nju![]()
Nigdar ni tak bilo
da ni nekak bilo,
pak ni vezda ne bu
da nam nekak ne bu.
Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo,
kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo.
Tak i vezda bude da nekak nam bude,
kakti biti bude bilo da bi biti bilo.
Ar nigda ni bilo da ni nišče bilo,
pak nigdar ni ne bu da niščega ne bu.
Kak je tak je, tak je navek bilo,
kak bu tak bu, a bu vre nekak kak bu!
mene ove godine uhvatila depra a MM tvrdi da je sada puno bolje nego prije. svi ti naši političari su nas godinama podkradali što izravnim kriminalom, što svojom nesposobnošću a pozicije su im osigurale stranke.
meni je bilo bolje kad nisam sve vidjela ali globalno je bolje da se vidi što rade. možda je to put ka ozdravljenju. nemojmo se zavaravati, lječenje će biti dugotrajno i teško.
Apsolutno se slažem, Sirius. Ova pjesma mi je mnogo ( i premnogo) puta, pomogla da prebrodim teške trenutke. Naravno, samo prva kitica, ostale ne znam napamet.
Ona mi je jedna od voditelja osobne životne filozofije. Skupa sa onom "ništa mi neće ovaj dan pokvarit' ", pa ova što je u potpisu i još poneke riječi.
Uglavnom, ne žalim se na godinu koja traje još par sati. Bilo je divnih trenutaka. I manje divnih, ali sve OK. Ne bi bilo fer da želim više od ovoga što sam imala ove godine.
ah, tu se grinča
moj doprinos:
na zdravstvenom polju ne cvjetaju ruže i jedna plaća manje u kućnom budžetu - ludilo
ali ne predajemo se, bit će bolje![]()
Meni je bila svqkakva. Puno mi znaci sto sam imala puno ljudi uz sebe kad mi je trebalo. I zavrsila je s nekim losim vijestima i cili prosinas je bio cudan, ali nadam se da ce dogodine biti bolje.
Zive smo i zdrave smo.
I briga me sto veceras zovu ludu hladnocu i buretinu, ja i moja kci idemo u grad slusat dubiozu i zabavit se.
Ususkat cemo se i docekat novu onako kako smo zamislile. Valjda ce ta odlucnost dobro doci dogodine. Ostale su mi neke stvari koje moram posloziti u zivotu
slično kao mojca, priznala sam da je sve propalo i nemam više nade (ne govorim o svom osobnom životu nego stanju naše države, a i svijeta općenito).
iako racinalno razmislivši vjerujem dokumentarcima koji kažu da ljudi danas na svijetu prosječno žive duže, bolje i kvalitetnije nego ikad.
Zašto se tako rado citira samo prvi dio Khevenhillera? Zašto izostaviti nastavak?
Kajti nemre biti i nemre se zgoditi,
da kmet ne bi trebal na tlaku hoditi.
Nigdar još ni bilo pak nigdar nemre biti,
da kmet neje moral na vojščinu iti.
Kajgod kadgod bilo, opet je tak bilo,
kak je bilo, tak je i tak bude bilo.
Kak je navek bilo, navek tak mora biti,
da muž mora iti festunge graditi,
bedeme kopati i morta nositi,
z repom podvinutim kakti kusa biti.
Kmet nezna zakaj tak baš mora biti,
da su kmeti gladni, a tabornjiki siti.
Ar nigdar ni tak bilo da ni nam tak bilo,
pak nigdar ni ne bu da kmet gladen ne bu,
kajti nigdar ne bu na zemlji ni na nebu,
pri koncu pak Turčin potukel nas se bu.
A kmetu je se jeno jel krepa totu, tam
il v katedrale v Zagrebu,
gda drugog spomenka na grebu mu ne bu
neg pesji brabonjek na bogečkem grebu.
Kako vam sad zvuče ti stihovi? Još uvijek kao "ništa mi neće ovi dan pokvarit"?
(btw. prekjučer je bila obljetnica Krležine smrti)
Posljednje uređivanje od tanja_b : 31.12.2014. at 17:58
Eto je na ... Moj dio bez tvoj je bolje zvucao! :D
Dok sam kopala po petrici kerempuhu nabasala sam na ovu...
I nista mi nece dan pokvarit.
NEMIR
Nemir je u čovjeku. Glasovi. Događaji. Boje. Dolaze pojave i prolaze kroz čovjeka u velikom gibanju, bruje zbivanja kao zvonjava. Čovjek je uznemiren trajno. I postoji duboko negdje u nama slika, zakopana, potopljena, kao ikona srebrom okovana, u zdencu. Ta slika tiha je kao svitanje na moru kada je sve sivo i kada se ne čuje ništa nego gdjegdje klokotanje vode. To je vrijeme šutnje, kada se čovjek pere od nemira i roni u tišinu.
kitica sa podvinutim repom i gradnjom zidina moja je omiljena
Meni je ova 2014 kao losa Tursko/Meksicka serija. Pola mi se porodice tesko razboljelo, umrla jedna rodjakinja, imala sam 4 spontana, ostatak se familije posvadjao i vise nitko sa nikime ne prica, dvije bliske frendice za koje sam vjerovala da imaju super brakove se rastaju, jednoj je frendici muz nasao curu i oso ca, drugoj je muz nasao decka, pa drugog, treceg, sad je ona sama a on sa par ljubavnika, gotovo da ne vjerujem kakve se sve gluposti dogadaju, ali, drago mi je da je gotova ova 2014. Ne ponovila se vise!
Zelim vam svima presretnu 2015! Ili barem bolju od prethodne...
Ja sam zadovoljna.
Kakvih sam godina imala ova je ispala super.
Dijete mi je napokon dobro i stabilno već 10 mj. i to mi je najvažnije.
Sve ostalo je nevažno.
eto sretna vam nova, da na kraju nemamo zašto čangrizati![]()
Neću grinčat. Kako netko kaže, bilo je i gorih. Zapravo se ne mogu sjetiti ničega po čemu ću ju pamtiti. Prosječna. Sa laaaaaaganim usponom?
Samo neka i 2015. bude takva jer, kako reče sirius, uvijek može i gore.
Neka vam je sretna!
Lipi moji Grichevi zelim vam sritnu novu godinu! Da sta prije zaboravite ovu staru i mirno more u novoj 2015-oj! Zelim vqm prvo zdravlja,vasoj djecici I obitelji,punoooo ljubavi,srice,novaca...