Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Nije prehlada, a sekret u nosu smeta disanju

Lidača avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno Nije prehlada, a sekret u nosu smeta disanju

Drage mame, molim vas pomoć ukoliko znate o čemu se radi.
    Dakle, beba ima 8 mjeseci, a problem je najizraženiji nakon mlijeka (iz bočice).
    Točnije, prilikom disanja čuje se neki sekret dublje, (u nosu nije vidljiv) koji proizvodi neko "krkljanje" i to je ometa da ponovno zaspi.
    Ponekad se čuje i po danu, ali puno manje. Prije mjesec dana je imala prehladu kojoj je to prethodilo i sve se više pojačavalo dok nije u potpunosti začepilo nosić, a po završetku se još uvijek mrvicu čulo i evo traje još. Sad se bojim da je opet jače. Ne kužim, da li je to povezano s prehladom, jer to mi se zvuku čini kao gust sekret.
    Znači, beba normalno nečujno spava, dok ne popije mlijeko.
    Ne znam da li da joj kapam bijeli sljez? Da li ste imale takvih pojava?
    Aqua maris mi se čini da ne pomaže.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

možda je treći krajnik?
    meni je kod moje kćerke od 6 godina jako pomogla slana soba. preporodili smo se.
    što se tiče bijelog sljeza, treba ga raditi na fiziološkoj otopini, ane na vodi kako većinom sve mame rade.
    obična voda u nosu boli do ludila, a mi mislimo kako djeca plaču jer ih gnjavimo sa kapanjem.
    ne mogu vjerovati da nijedan liječnik ni ljekarnik ne napomene tu važnu činjenicu.

Lidača avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj marijanada prvotno napisa Vidi poruku
    možda je treći krajnik?
    Hvala marijanada, baš sam malo čitala o tome.
    Ne znam, upravo mi se čini da se na mjestu trećeg krajnika čuje taj zvuk,
    ali beba nema druge simptome vezane uz to. Apetit odličan, ne curi nos, jedino to "krkljanje".
    A evo čuje se i sad malo kad diše, tc. Ne znam da li što izvukla aspiratorom, možda probam.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

tako je bilo i kod moje kćeri, doduše, ne kad je bila tako mala, već sa 6 i pol godina.
    nos ne curi, nema znakova prehlade, po danu je super, a po noći hrče, krklja, ponekad jedva diše...
    nakon jedne neprospavane noći sam otišla kod orl-a, rečeno je da su krajnici zajedno sa trećim povećani, da nije strašno
    i da joj prije spavanja dajem topli čaj.
    ja sam ga zabezeknuto slušala kako mi govori o toplom čaju i ponovo mu rekla da sam
    došla jer mi se dijete noću gušilo i da nije ni minute odspavala u čvrstom snu, a on mi je predložio
    uklanjanje sva tri krajnika...
    odmah taj dan sam nazvala slanu sobu "Citronela" i dogovorila termin.
    od tada nemamo većih problema. prošlo je 6 mjeseci od tada. sada ćemo ponovo na nekih 10-ak tretmana
    da održimo postojeće stanje.
    uglavnom, probaj naći položaj koji odgovara djetetu za spavanje, imajući na umu da kad čvrsto zaspi, opuste mu se mišići u grlu i tad
    počne krkljanje i otežano disanje.
    ja sam primijetila da je dobro kod ležanja na boku zabaciti glavu unazad... ma svašta sam pokušavala da bi joj olakšala spavanje...

ako nema sekreta iz nosa, badave je aspirator, samo će joj iziritirati sluznicu. krajnik bude povećan i bez ikakvog sekreta, on je limfoidno tkivo (valda sam dobro napisala)
    Posljednje uređivanje od marijanada : 01.01.2015. at 21:45

Lidača avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

marijanada, hvala na opširnom odgovoru.
    Morat ću pitati pedijatra, što i kako, ovako mogu samo nagađati.
    Očito to nije tako učestao problem, kad nitko drugi nema iskustva s tim.
    A ono što sam čitala po netu uglavnom se tiče starije djece, nema baš nešto o bebama.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

čudi me da nitko drugi ne odgovara, valda još svi odmaraju od tulumarenja
    beba ti je mala, ne znam dali takvi malci mogu imati problem s trećim krajnikom. znam da tako mala djeca još nemaju sinuse, znači ne može im se sekret nakupljati u sinusima, a za treći krajnik ne znam.
    možda je problem povezan baš sa hranjenjem. možda se mlijeko vraća iz želuca (refluks), pa to ometa disanje.
    probaj ju hraniti u povišenom položaju i nakon hranjenja neka pola sata ostane u povišenom, da joj se mlijeko ne može vratiti
    iz želuca u jednjak.
    tako male bebe mogu imati taj problem koji prođe ako se vodi računa o tome.
    zato se djeca ostave da "podrignu", pa tek onda ih se polegne.
    Posljednje uređivanje od marijanada : 03.01.2015. at 22:53

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Lidača, a možda mu/joj je nos suh zbog grijanja tj. suhog zraka u prostorijama?

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Imam bebicu od 2 mj. s istim problemom , bili u četvrtak kod pedijatrice i veli da je to zasušeni sekret , kapati više puta dnevno s fiziološkom , a tome još pogoduje i ovaj suhi zrak od grijanja.

Lidača avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Oprostite, mislila sam da nitko više neće pisati. Hvala na novim odgovorima.
    Da, to nam je već postala rutina. Često šprickamo fiziološku, a i sljez.
    Malo palimo lampicu s eukaliptusom.
    Kao da je mrvicu bolje, ali se opet čuje.
    Malo joj smeta po noći kad popije mlijeko, ali onda "prodiše".

Lidača avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A ni grijanje sigurno ne pomaže.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Moj stariji je vise od 4 mjeseca tako krkljao dok spava. Ma svasta sam mislila da mu je:grijanje, treci krajnik, ostecena sluznica nosa i sl., stalno mu prskala razne sprejeve i fiziolosku, pokušavala mu izvući bilo šta iz nosa, ali nikad ništa nije bilo. A nisam ga vodila pedijatru, jer se to počelo javljati nekako poslije mog drugog poroda i stalno sam mislila da nije ništa ozbiljno.
    Elem, jednom kad sam otišla do pedice po uputnicu za mladjeg, usput je pitam za to. Rekla mi je da probam mu prskati u nos slanu kamilicu par puta po danu. Nisam mogla vjerovati da mu je krkljanje nestalo možda samo sedmicu nakon sto smo je koristili.
    Da napomenem da mu je tada bilo nesto vise od 2 godine

Lidača avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Draga Vjeverice77, hvala. Ovo od sutra obavezno probamo. Javim rezultate.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ali treba dobro paziti na omjer soli, inače bi moglo bebu boljeti. mora biti kao fiziološka, 9%

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Istina, ali uvijek možeš probati. Ja sam tako prvih par puta dok nisam uhvatila mjeru

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj marijanada prvotno napisa Vidi poruku
    ali treba dobro paziti na omjer soli, inače bi moglo bebu boljeti. mora biti kao fiziološka, 9%
    ajme, sad vidim da šta sam napisala, treba biti 0,9%

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Vjeverica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Istina, ali uvijek možeš probati. Ja sam tako prvih par puta dok nisam uhvatila mjeru
    to si vježbala na djetetu ili na sebi?

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Na sebi. Naspem kap na kasicicu i probam koliko je slano.
    Marijanada, nije to toliko komplikovano

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Lidača, jeste probali kamilicu? Je li maleni bolje?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nama je bio treći krajnik - to je bilo izraženo samo noću, a nevezano na to jel' popila AD. Izgledalo (čulo se) kao da imamo malog praščića u sobi. I inače (u AS) bi spavala otvorenih usta. Nakon operacije, praščić-zvuk nestao. Odluku da treći (zajedno s druga 2) ode van su (kasnije) samo ubrzale kontinuirane upale mandula i dijagnoza astme, pa je to krkljanje još otežavalo i disanje (astma se isto vrlo često aktivira noću). Koji put mi zafali taj mali zvuk jer mi je povezano s njenom bebljom dobi, ali to je sasvim iracionalno i of kors mi je drago da dijete normalno i tiho diše, u početku mi je bilo čudno - diše li (ako nema tog "piljenja"). Mislim... ono, spasili smo se nakon op.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.02.2015. at 15:26

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Just checking - hraniš bebu tako da je digneš iz kreveta i uzmeš u naručje? I to nisi prije te prehlade primjećivala ili?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •