Lijep pozdrav svima! Nova sam na forumu, ubiti nikad nisam bila clan jednog (ali cesto sam citala i trazila odgovore u prvoj trudnoci i od tada) i nisam bas sigurna kako ovo sve funkcionira pa ako nesto krivo napravim nemojte mi zamjeriti...
Uglavnom malo sam zabrinuta pa bi postavila svoja pitanja ovde i ako netko ima savjet ili vise info o ovome molim da me malo smire....
Prije dva mjeseca sam imala bolove u boku s lijeve strane koji su dosta dugo trajali pa smo mislili da se radi o bubregu, kamencicu ili slicno. Vadila sam krv i urin koji su bili ok ali moja doctorica je pomalo panicarka pa me za svaki slucaj poslala i u bolnicu na uzv koji nije nista pokazao pa su mi napravili i RTG snimku bubrega, abdomena koja je takodjer bila uredna.
Onda me doktor, za svaki slucaj da im nije nesto promaklo narucio na IVU ili Intravenska urografiju sljedeci tjedan. Kod obicnog RTG snimanja i opet prije IVU su me pitali dali sam trudna na sto sam rekla da nisam (na snimanju IVU sam bas imala mengu). Uglavnom, ispostavilo se da sam nakon tih silnih pregleda i RTG snimanja/zracenja ja upravo u slijedecoj ovulaciji ostala trudna (nekih 15 ak dana nakon IVU). Bila sam kod ginica kad sam bila tocno 6tt po mojoj kalkulaciji ali se vidila samo gestacijska vrecica pa je rekla da sam najvjerojatnije par dana kasnije imala ovulaciju i da sam tek nekih 5 tjedana pa me narucila za 2 tjedna na novi uzv kad bi se trebao vidjeti plod. Taj pregled mi je iduci tjedan i ja sam strasno zabrinuta dali ce sve biti u redu sada i dali postoji mogucnost da kasnije beba ima posljedica zato sto sam ja/moji jajnici bili toliko zraceni taman prije trudnoce....
Oprostite na dugom postu i hvala unaprijed na odgovorima ako ih imate ....