Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: RTG Zracenje & trudnoca - zabrinuta

MalaMaza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno RTG Zracenje & trudnoca - zabrinuta

Lijep pozdrav svima! Nova sam na forumu, ubiti nikad nisam bila clan jednog (ali cesto sam citala i trazila odgovore u prvoj trudnoci i od tada) i nisam bas sigurna kako ovo sve funkcionira pa ako nesto krivo napravim nemojte mi zamjeriti...

Uglavnom malo sam zabrinuta pa bi postavila svoja pitanja ovde i ako netko ima savjet ili vise info o ovome molim da me malo smire....

Prije dva mjeseca sam imala bolove u boku s lijeve strane koji su dosta dugo trajali pa smo mislili da se radi o bubregu, kamencicu ili slicno. Vadila sam krv i urin koji su bili ok ali moja doctorica je pomalo panicarka pa me za svaki slucaj poslala i u bolnicu na uzv koji nije nista pokazao pa su mi napravili i RTG snimku bubrega, abdomena koja je takodjer bila uredna.
    Onda me doktor, za svaki slucaj da im nije nesto promaklo narucio na IVU ili Intravenska urografiju sljedeci tjedan. Kod obicnog RTG snimanja i opet prije IVU su me pitali dali sam trudna na sto sam rekla da nisam (na snimanju IVU sam bas imala mengu). Uglavnom, ispostavilo se da sam nakon tih silnih pregleda i RTG snimanja/zracenja ja upravo u slijedecoj ovulaciji ostala trudna (nekih 15 ak dana nakon IVU). Bila sam kod ginica kad sam bila tocno 6tt po mojoj kalkulaciji ali se vidila samo gestacijska vrecica pa je rekla da sam najvjerojatnije par dana kasnije imala ovulaciju i da sam tek nekih 5 tjedana pa me narucila za 2 tjedna na novi uzv kad bi se trebao vidjeti plod. Taj pregled mi je iduci tjedan i ja sam strasno zabrinuta dali ce sve biti u redu sada i dali postoji mogucnost da kasnije beba ima posljedica zato sto sam ja/moji jajnici bili toliko zraceni taman prije trudnoce....

Oprostite na dugom postu i hvala unaprijed na odgovorima ako ih imate ....

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isto se dogodilo i meni.
    RTG snimanje kompletne kralježnice za vrijeme posljednje menstruacije prije začeća.
    I brinula sam zbog toga i rečeno mi je nek ne brinem.
    Rodila sam savršenu curicu

MalaMaza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Hvala na brzom odgovoru! Ako smijem pitati, koliko puta su te slikali, ja sam brojala i na IVU su mi napravili 8-9 snimki sto mi se cini puno odjednom...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja sam bila trudna 1 mj, kad sam prošla kroz nuklearnu medicinu i još čeklala blizu nje na uzv štitnjaće. Da ne spominjem da trudnice ne smiju biti blizu nuklearne. S malim je sve ok.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MalaMaza prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na brzom odgovoru! Ako smijem pitati, koliko puta su te slikali, ja sam brojala i na IVU su mi napravili 8-9 snimki sto mi se cini puno odjednom...
    Ne sjećam se.
    Bilo je to prije 15 godina.
    Ali baš su me cijelu poslikali: kompletnu kralježnicu.
    Dobila sam više slika kad je bilo gotovo.
    Poslije je moja mama napravila paniku oko toga, a ona inače radi paniku gdje stigne i ja sam baš pitala ginekologa za to i rekao mi je da zračenja jesu kumulativna, ali da nema šanse da sam ja s tim slikanjem primila neku veliku količinu zračenja jer suvremeni aparati ne zrače puno, a i ne slikam se svaki dan, a pošto sam imala menstruaciju što i inače preporučuju ženama koje pokušavaju zanijeti da obavljaju RTG snimanja za vrijeme menstruacije, nema razloga za bilo kakvu brigu.
    I, ponavljam, bilo je sve ok.
    Nemoj se ni ti brinuti.
    Uživaj u trudnoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •