YM,
reci mi ako ne zelis da kopam... Jel postoji sansa da provjeris da li su ti radjene te pretrage?
YM,
reci mi ako ne zelis da kopam... Jel postoji sansa da provjeris da li su ti radjene te pretrage?
Draga Yummy, iskreno mi je jako zao,drzi se draga.
ufff,jako mi je zao Yummy....nema trenutno rijeci utjehe osim one floskule: vrijeme lijeci...
ja sam imala blighted ovum prije nego sam dobila curicu,u cca 7TT ...imala sam samo test za potvrdu i bila ugovorila 1vi pregled na kojeg nisam stigla...mozda mi je zato bilo lakse to sve podnijeti,jer nisam vidjela UZV ni srcanu akciju...
sad cete reci da nisam normalna,ali ja sam neki dan gledala koji se cajevi piju da bi se potaknulo prirodno ciscenje maternice i izbjegla kiretaza...zlu ne trebalo...
moram biti spremna za sve ishode...isto kao sto cu,kad dodje vrijeme za to,unaprijed nabaviti sns set,oksitocin u spreju itd...sve sto mislim da bi mi pomoglo da ne zaribam u dojenju ko' 1. put...
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 09.02.2015. at 23:42
Bubekica, znam da hoćeš pomoći, ali mislim da je sada daleko važnije da se Yummy fizički i psihički posloži pa ako je bude uopće interesiralo, kada vrijeme zaliječi frišku ranu, neka onda ide dalje čačkati po dijagnozama.
Jamimami, ne mogu ti opisati koliko mi je zao...![]()
dosla bi i zagrlila te cvrsto, cvrsto...
Jutrooo!
Kava i ostali napitci su posluženi !
YM![]()
Jutro svima! YM žao mi je.... novim trudnicama čestitam odMami2, ne brini zbog vrkute u FemisanA kapima.... meni su ciklusi bilo 20-22 dana pa od kako sam njih počela piti su 28-30, najkraće nekad 25, tako da vrkuta u njima ne skraćuje cikluse, već ih regulira da bude sve u normali
Jutro zene, prvo kavica, pa onda cajevi, koja zeli neka se posluzi i cajevima( vrkuta, marulja)
Sent from my iPhone using Tapatalk
'jutro cure...
sad ispada da sam si zadnjim postom prizvala nevolje...jutros ful jaki proljev,jedva do wc-a stigla i kad sam se brisala bilo je i krvi....ne smedjeg nego bas krvi...
ostala sam doma i cekam razvoj dogadjaja...
Cure! !!!!!
Ne javljam se jer imam trenutno tri radna mjesta i samo radim po cijele dane!
Ionako ovaj mjesec idemo u prirodni postupak, pa mi nije mjesto ovdje!
Samo sam vam htjela uliti nadu: spermiogram MM se s oligoasteno popravio na normo! Božje čudo! Jer ništa nije koristio niti radio što prije nije! Još samo da ostanem trudna! !!!
skulirana,
nazovi gin, vjerojatno ce te staviti na progesteronsku terapiju, a ako imas doma duphastona mozes odmah popiti. Miruj sto vise mozes...
Vibram da bude sve ok i saljem hug...
anka,
super super vijest! Kakve su bile brojke prije? Da ne zachetavamo, pisi mi na pp.
nemam doma nista,nisam nikad to pila...moj ginic je pvt i ne radi nego popodne,trebala bi uskoro vozit MMa na apt,ide mi na brod a i stalno trcim na wc tako da mi je posjet neizvediv.... jedino da mi se on sad zaleti u apoteku dok je jos doma da mi kupi nesto od toga sto spominjete,moze li to bez recepta?
ali sad kad sam bila zadnji put na wc-u bas ima ful svjeze crvene krvi,nije to nikakav spotting ni smedji iscjedak,po meni je to to....
YM, baš mi je žao draga, ne postoje riječi utjehe....![]()
zasad skulirana, ne znam šta bi ti rekla...možda si imala i neki hematomić koji je od naprezanja pukao, možda još nije gotovo....javi se svakako ginu popodne
je i sve je kako treba biti i navodi na trudnoću. Moji ciklusi su uglavnom 29-30 dana redovito.
Betu mi je rekla da ne trebam vaditi jer mi test sad već debelo pozitivan crte su full tamne (donijela ja njoj od tog jutra da vidi) pa ću izvaditi betu dan prije tog idućeg pregleda da vidimo jel odgovara sve onome što vidi na UVZ i obratno. rekla mi je samo da malo usporim ovih dana,
Jel ima nešto što trebam još pitati ili obratiti pažnju?
ZS mozda neka od prijateljica koja je nedavno bila trudna ima da ti donese? vidim da si na jugu, znaci nisi iz zg... ja imam, al ti ne mogu poslati na vrijeme...
i meni ostalo duphastona, ja u st......al isto ne bi sama ništa uzimala na svoju ruku bez da čujem doktora.....a kad ga čuješ možeš u ljekarni napravit posudbu dok im ne doneseš recept
Curke moje evo da vas i ja pozdravim.Rucak napravljen, kava popijena... ZS draga, odi na ginekologiju u bolnicu ili na hitnu ako tvoj doktror ne radi... oni te moraju primit.
Ajmo Yummy,jako mi žao..
Taman se malo opustiš jer kao u 12. tt si...i onda šok.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LISTA ZA 10.02.2015.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(NE)ČEKALICE:
ribica 1 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 39.dc
zasad skulirana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 36.dc ll
ladyB ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 32.dc ll
<mišica> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 28.dc
*sunshine* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 27.dc
ives000 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25.dc
ODBROJAVALICE:
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 23.dc
orange80 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22.dc
ljubavna1pogled ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19.dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17.dc
žuži ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14.dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14.dc
djevojka00 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9.dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8.dc
ludnica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 6.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4.dc
petticoat ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2.dc
joj, tužne vijesti
yummy mummy Ives000 je tako lijepo, divno napisala, potpisujem njezine riječi. samo polako, vrijeme ti je, iako ti se sada ne čini tako, prijatelj. grlim...
zasad skulirana nemoj odmah negativno, crne misli privlače lošu energiju (ovo pišem pod opasnosti da ispadnem luda), ajde pozitivno, možda je crijevna viroza i možda je hemeroid, ranica u crijevima, eto ja bih to pomislila....
lady polako, dan po dan, sigurna sam da će idući pregled biti pun radosti! dobro ti je rekla ginekologica, samo polako i biti će sve ok.
zasad skulirana ,da ipak nije gotovo. Drži se..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ma ja sam cure prije nego sam odvela MMa na apt morala tampon stavit koliko je pocelo curit....i sis mi je ljubavna rekla ko ti,da nije iz crijeva..
da me ful boli,otisla bi negdje (kad mi se tako dogodio blighted od boli sam se skoro onesvjestila),ovako nema potrebe....
zuzy,necemo jos danas ali sutra ako i dalje budem krvarila pisat ces mi 2DC...
ja bi isto na tvom mjestu popodne u doktora
Pa moras vidjeti sto ce biti, mozda je normalno krvarenje, ne mora bit da je sve gotovo, neke zene znaju i par mj. krvariti kada trebaju dobiti. Ja sam u pocetku krvarila i otisla u Petrovu na hitnu, nije jos ni srceko pocelo kucati, 5+ sam bila trudna, dobila duphaston i strogo mirovanje, mozda mi je to i spasilo trudnocu, kasnije je bilo sve ok.
Sent from my iPhone using Tapatalk
z s,gle,jest da je još jako rano i svjesna si svih opcija. Zbilja navijamo za onu najpozitivniju od svih,a to bi bilo pucanje žilice kod gniježđenja.
Moj primjer..sa ravno 6 tt sam tako prokrvarila,sa čistom crvenom krvi ,da mi je sve na madrac prešlo. To jutro na uzv se nije vidio hematom,a 2 dana nakon je viđen ogroman,oko ploda.
Ako možeš,otiđi negdje da te pogledaju na uzv. Ako je suđeno da ode,po tankoj sluznici to se bude vidjelo.
A možda se pozitivno iznenadiš.
Posljednje uređivanje od žužy : 10.02.2015. at 14:10
Da,nestrpljiva anka,skinula sam te sa liste pošto ideš u postupak.
Neka je sretno i uspješno! I sendam malo pozitive za plusić..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Meni konačno stigao nalaz pape,nakon ravno 2 mj. i sve ok![]()
Draga ZS nećemo ti držat prodike jer ti sama znaš kako se osjećaš, ali cure su napisale isto što i sama mislim. Pa makar i bila na kraju biokemijska, i ti se dobro nosila s tim, zbog svih drugih mogucih scenarija odlazak doktoru nemoj preskočiti...na kraju, možda i nije sve gotovo, osobno znam da žene sa sličnom pričom kao što je Petticoat, gdje je mirovanje i duphaston na kraju spasilo trudnoću. Jest da je rano i sve mi znamo kolike su nam šanse ili ne...ali jedan odlazak doktoru ili poziv, to je sve što možeš u ovom trenu.
Odlično da je papa super!
eh, da...čekanje- naš omiljen hoby ovdje u odbrojavanju
prema mojoj računici s obzirom kada smo imali odnose, mislim da je do oplodnje došlo 25.1., test je bio rano pozitivan jer je to onaj osjetljiv (10) pa je ubralo odmah. Ja i dalje pratim svaki dan kako se crta deblja i deblja,sad je tamna kao i ona kontrolnapa računam HCG se množi
ali sve na stranu, osjećam se dobro za sada...malo su mi cice krenule bit osjetljive ali sasvim drugačije od PMS cicobolje, to je za sada sve od novosti...
e da, dobila sam neki jelovnik kao primjer zdrave prehrane u trudnoći - pa to izgleda kao dijeta za manekenke!!!![]()
Posljednje uređivanje od LadyB : 10.02.2015. at 15:40
Pozdrav zene! Eto, zelim se zahvalilti svima vama na podrsci i lijepim rijecima. Trenutno se nadamo nekom cudu.
Bubek, svi su nalazi gotovi osim DNK-njemu uvijek treba dulje, ali ce uzeti DNK iz bebe isto, tako da cemo znati brze o cemu je rijec jer se taj navodno lakse iscita. Iskreno, trenutno mi se ne kopa po nalazima, to cu istraziti kasnije.
Sto se operacije tice, je li kiretaza isto sto i usisavanje? Ovdje bi mi trebali zapravo usisati bebu. Ne kuzim se tocno u te termine, ali znam da ce me skroz uspavati. Probudit cu se kad bu sve gotovo.
blah, koja terminologija
Kiretaza je struganje sluznice maternice, nije isto kao i vakuum ciscenje...
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Vacuum_aspiration
YM s 11tt je prevelika beba za aspiraciju, osim ako nije već otišla ranije pa je manja, a sad se
tek ustanovilo, ali kad te istružu i onako posaugaju ostatke, bljak osjećaj niš ne boli, ali nekaj se osjeti, ja nisam htjela opću ni prošli ni pretprošli put, čak sam sama vozila doma, dr se hvatala za glavu jer mi je dala Dolantin. Na koncu, bitno da te dobro počiste da ništa ne ostane i da ne nastanu neke dodatne komplikacije (meni se dr nasmijala kad sam rekla: nemojte mi sad još prodati i Ashermana! - iako svakom kiretažom raste rizik...).
No, da ne zachatavam... Nije grozno fizički, a za kasnije smo ti mi tu...
Hvala curke. Beba se prestala razvijati nakon 7 tt. Amnio vrecica odgovara 11tt. Doktor je objasnio da, premda je beba prestala rasti, amnio vrecica je nastavila i zato tijelo i dalje misli da sam trudna. Rekao je da budu samo posaugali bebu i nakon toga organizirali ukop, zajedno sa drugim bebama koje su prerano izgubljene. Da li je neka od vas prosla to usisavanje? Znam da ce me uspavati, pa necu nista osijetiti, ali, zanima me sto me ceka poslije.
Hm.. iskreno ne znam što se dalje događa i što savjetuju. Pretpostavljam da je savjet isti kao i za kiretažu.
Vjerojatno ćeš morati mirovat neko vrijeme i odgodit novu trudnoću par mj. Do god dana, ali ako hoćeš raspitat ću ti se kod kume (radi na ginekologiji kao med. Sestra)..drži e draga. Samo hrabro.
ZS Kako si nam ti?
YM jako, jako mi je zao
drzi se!
skulirana odi na pregled
govorim ti iz iskustva dvije trudnoce s oooobilnim krvarenjima, u drugoj cak i cijela petodnevna "menstruacija" (igrom slucaja sam saznala da sam ipak trudna i nastavila terapiju progesteronom)
a eto,imam pesimisticnog ginica,kad sam mu sve ispricala samo mi je rekao da iduci put ne piskim prerano test i da se vidimo iduci tjedan na folikulometriji...(u pon ga zovem da ugovorimo termin vjerojatno to isto jutro ili uto)
culi smo se u 19h00, meni teku slapovi nijagare od jutros kad je krenulo....
sise,odnosno bradavice me vise ne bole....(a bilo je tako da nisam mogla pidjamu obuc)
mucnina je prestala,ali i dalje nemam teka pa nisam cijeli dan nista pojela (od dorucka) no to pripisujem cjelodnevnom proljevu i sve se mislim da on nije bio razlog mucnini....
YM, meni taj postupak zvuci kao manje traumatican za maternicu od kiretaze...valjda zato tako i rade....
ja bi radije odabrala opcu....![]()
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 10.02.2015. at 21:39
Z S, javi nam kako se situacija bude odvijala.. nadam se da će sve biti ok. Mojoj sestrićni je bilo tako i morala je ležat tjedan dana ništ ne radit odmarat i krvarenje se povuklo..pila je uz to i duphastone.
Draga Yummy jako mi je žao, znam kako je. Znam da ne postoje riječi koje bi pomogle u ovom trenutku. Što se tiče usisavanja prošla sam dvaput. Prvi put bez anestezije, prebolno iskustvo, a drugi put opća anestezija. S općom anestezijom prenoćila u bolnici, dobila antibiotik i čuvala se doma 3 dana. Imala sam neki mali iscjedak par dana i to je to. Fizički me ništa nije bolilo, ali bol koju sam osjećala... nitko tko nije prošao ne zna kako boli bez obzira što kažu. Praznina i osjećaj krivnje, gdje sam pogriješila? zašto meni? što sam skrivila? Odgovori jednostavno ne postoje. Nemoj kriviti sebe kao što sam ja. Uzmi si vremena, opusti se i skupi snagae za krenuti dalje. Šaljem veliki zagrljaj.
Nekih 7 tjedana ..tek je saznala da je trudna i nakon 3 dana vrisak iz kupaone... bila je baš taj dan kod mene. ODMAH smo zvali gonekologa i rekao je da odmah legne i da netko dodje po tablete ( duphastone ) .. poćela je to pit i eto sad ima dečkića od 8 god![]()
dobro jutro curke,
evo pijem bijelu kavu i kuham ako će još netko mi pravit društvo...
ZS nadam se da si dobro, javi kako se situacija odvija...
Yummi šaljem vibre da sve prođe što manje bolno...