17dc.danas mi je 1o dpo...nemam niti lh, niti hcg. ma još bolje. u čet ionako idem na uzv maternice.
17dc.danas mi je 1o dpo...nemam niti lh, niti hcg. ma još bolje. u čet ionako idem na uzv maternice.
Ak ti bude povecana maternica na uzv, to moze biti znak trudnoce. Kad sam bila trudna sa kceri, jos prije menge sam isla na uzv, jer su pokusali otkriti uzrok mojim bolnim mengama i onda mi je doktorica rekla da mi je maternica povecana i je li moguce da sam trudna...bila sam![]()
Drage moje...evo mene opet malo, Yummi cestitam tiiiii punooooo stvarno zelim da je konacno ova uspjesna i drzim figice....
ja imam jedno pitanje za vas... do danas sam uvijek imala savrseno tocno ovulacije, tocno su se osjetile i vidjele, ak znate kaj hocu rec! Muzek i ja smo imali na12, 14 i na 15 dan ciklusa odnose, i taman mi je kalendar oznacio pocetak ovulacije... sada vec zadnjih par dana osjecam lijevi jajnik kako pulsira ko blesav, cicke bolne ali nista pretjerano, i danas prvi puta onako malo mucnina i cijeli dan mokri osjecaj dolje, a dnevni ulozak prazan... cak sam i prosli mjesec imala mngu onak dosta bljedunjavu, inace mi traje 7 dana, a prosli mjesec je bila manje od 5.... neznam kaj da mislim, bojim se ponadati, ali sve mi je to nekako cudno jer mi M trba doc tek za 13 dana.... kaj vi mislite?
Ako ti je zadjna menga bila slaba, moguce je da nije bila menga. Napravi test.
Yummi ma bila je menga... samo sam se zacudila jer je trajala kratko.... a kaj ja znam, jucer sam muzeka poslala na spermiogram, hahaha, sad cekamo nalaze... pricekat cu jos malo, vec sam se par puta bila ovako ponadala i na kraju ostala pokakana....
I ono sto me najvise cudi je jer nije bilo one sluzi na dan kad je trebala biti, a ja ju inace uvijek imam... mislim pitam se jel moguce imati simptome bilokakve u takom kratkom vremenu?
Ivchice, ako za 13 dana trebas dobiti mengu, nema sanse da si trudna, posto se impantacija desava 3-5 dana nakon ovulacije i teg tad se pocinje proizvoditi hormon trudnoce. S druge strane, imala sam i ja krvarenje sa kceri na dan kad je trebla biti menga i krvarenje je trajalo par dana, a bila sam trudna. Frendica mi je cak imala 2 "menge", nakon toga je bila uvjerena da je trudna. Na UZV koji je trebao biti 12 tt, ispalo je da je 18 tt...tako da nikad ne znas, ja bi napravila test na tvome mijestu...
Hvala ti na iskrenosti.... pricekati cu jos malo....
BT ti baš i ne mora biti mjerilo, meni je bila 36,6-36,8. Baš kad sam bila oko toga u nedoumici cure su me uputile na ff od ljubilice, kojoj je isto bila tak bzvz, a prije Božića je zagrlila svog misha![]()
Evo me cure...meni je ciklus uredan, ono 28 dana kao po traci...pokrili smo sve dane, doslovno od 7dc do 15dc, e ako nisam crkla hahaha...ali potrefio se godišnji moj i njegov, stan prazan, višak vremena i da vam budem iskrena rekli smo jedno drugome,kad sam prosli ciklus popiskila minus, da ćemo jednostavno pustiti sve, ako nema bebe nema, ima drugih rješenja, već ćemo nešto skombinirati, bitno da se nas dvoje držimo skupa...i tako bilo je dosta stresno oko ovih blagdana, nisam ni razmišljala da bi mogla biti trudna, simptomi ništa, nikakva promjena. I onda skuzim koliko mi kasni i mislim se ma nije moguće. Tresla sam se kao budala. A ono plus. Sjedila sam pola sata u wc i mislim se pa ne mogu vjerovati. A kad sam njemu rekla skoro se srušio. Jednostavno bili smo povukli crtu i rekli da ćemo prestati sa tolikim opterećivanjem. I eto...sad moram sutra se uvaliti kod dr da vidim što i kako...
Posljednje uređivanje od Merienn : 06.01.2015. at 21:50
Merienn cestitam!
~~~~~~~~~~~~~~~ za pregled sutra!
kudri![]()
to je to. u ove 2god mrrzila sam kad mi kazu kad se najmanje budete nadali, kad ne budete mislili, kad se ne budete opterecivali....al eto dokaza svim vama curama da to zbilja pali! samo mozak na pasu, ili ga opteretit necim (ko ja poslom, kreditom blabla) i puf eto iznenadjenja...
evo vam svima vibrica ~~~~~~~~~~~~~~~
a ja gledam gdje je nestala tema,skoro sam napisala post na staro odbrojavanje....
Merienn čestitam!
piši mi žužy 1DC koooonačnoooo, ne znam kad sam se toliko veselila stvarima!!!!![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LISTA ZA 07.01.2015.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(NE)ČEKALICE:
ludnica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 50.dc
merienn ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 47.dc +
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 34.dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 28.dc
ladyB ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26.dc
ODBROJAVALICE:![]()
*sunshine* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17.dc
<mišica> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16.dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14.dc
orange80 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12.dc
žuži ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10.dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 7.dc
zasad skulirana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2.dc
zasad skulirana,ma konačno..kaj ne koji apsurd,tak sam i ja bila hepi dok mi je došla sad zadnja menga. Ajmo sad sve lijepo ispočetka,ovaj put pokriveno
kudri,imaj na umu da sutra nakon uzv-a nečeš biti pametnija..vidjet će ti se zadebljana sluznica,kaj može biti i znak rane trudnoče ali i predmenga stanje. Puno je prerano za znati išta više na uzv. Za sad,jedino test. Ido neba za ll !
ivchica30 ,ako ti je prošla menga bila imalo čudna,uvijek možeš pišnuti test i riješiti se dileme.
Po meni,ovi simptomi koje opisuješ,povezani su sa ovulacijom. Ne mora uvijek biti isto...
I da,evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za odličan s-gram!![]()
Merienn ,si ti to več negdje u 7.tt?
Sretno danas kod doktora, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za!
Eh zvala sam Petrovu za CA 125 narucuju. Haha ali se treba narucit na Rebru! Zvala Sv. Duh...oni vele doci cete ovaj mj na red hahaha pa to vise nije normalno!
I da ih je manje pokretnih. Ali to se da popravit sa terapijom
Hvala Nivesa...kome da se sada obratim? sta to znaci da "normalnim putem" necemo moci ostati trudni?
ivchica30 ,za početak baci oko na ove teme:
http://forum.roda.hr/threads/15352-T...permia-pitanja
http://forum.roda.hr/threads/7000-Asthenozoospermia
Tu su cure pisale o dijagn. o kojima govoriš. Ali,bitne su i brojke,možeš ih napisati?
Ivekica,
za pocetak - bez panike. Sama dijagnoza kod sgrama ne znaci puno, bitne su brojke.
Asthenozoospermija oznacava smanjeno broj spermija po mililitru ejakulata.
Teratozoospermija znaci smanjeni broj morfoloski ispravnih spermija.
Ne kuzim zasto vam u nalazu spominju who standarde iz 1999 koji se vise ne koriste.
Najbolje bi bilo kada bi napisala brojke, onda cemo ti znati vise reci.
a neznam sta da vam napisem posto nista ne razumijem i sama jer pise na talijanskom... dajte mi neke primjere pa cu pogledat i napisat...
Sad tek vidim da sam fulala nick i rekla sve prije receno
Mozda da pofotkas i stavis na imageshack?
Ili prepisi s talijanskog.
Treba nam:
Volumen ejakulata
Broj spermija po mL (bude obicno neki broj pa toliko mil/mL)
Postotak pokretnih (postoje a b c i d kategorija).
Postotak morf ispravnih.
evo sad cu... na poslu sam pa mi bas nije zgodno....
Volumen 1.60 ML
Sperm. po ejakulatu 140.80 x 10E6
Koncent. spermatica 88 x 10E6
Sperm zivi 72 %
Sperm mrtvi 28%
I onda pise jos nekakva metoda po Krugeru:
Normalne forme 4%
Anomalije glave 95%
Anomalije repa 12%
Znam da nije dobro i sada kada pisem ove brojeve jos veci strah me lovi....
Meni se to uopce ne cini los nalaz.
Volumen je malo manji, smatra se da je kao ok preko 2mL, ali koncentracija spermija je ok, morfologija na samoj granici (4% je uredno).
http://www.roda.hr/article/read/spermiogram
Baci oko na link.
Nisi napisala pokretljivost...
Posljednje uređivanje od bubekica : 07.01.2015. at 15:38
POKRETLJIVOST ' Unutar 60 minuta
L Progressiva PR Brza 28,00 %
L Progressiva PR lagana 10,00 %
L Non progressiva NP 7,00 %
L Immobilita' I 55,00 %
L Totale PR rbrza + PR polagana 38,00 %
Ivchice kod mog muza je totalno los spermiogram bio,od tolikih milijuna imao je valjda deset normalnih,stvarno sam bila u panici,i evo otisli na icsi u Maribor i uspjelo od prve,danas smo saznali da imamo decka i curu,ne brini,konzultiraj se sa doktorom i vidi opcije.Dovoljan je samo jedan spermij da uspije,drzim fige.
Ivchica, spermiogram je losiji od normalnog i urednog nalaza, ali nije jako los.
Krivo sam napisala za morfologiju, 15% se smatra urednim. Brojcano stanje vam je ok, a pokretnih a+b bi trebalo biti 50%. Znaci nisu talo strasno lose brojke, cak ni za spontanu trudnocu.
Pokusavam se utjesiti, neznam ni sama sta da mislim....
Dotuklo me ovo, uvijek sam vjerovala da ce nama odmah uspjeti, neznam, toliko je djece uy mojoj obitelji, svi extra plodni... moram biti jaka zbog njega jer ako me vidi da sam ja u bedu, njemu ce biti jos gore... kome sada dalje? sta da radim? sada bi i ja trebala hormone vaditi i sve ostalo... Bojim se svega...
Ivchica bez panike nije to tak lose . Nije bas da je sterilanmozda cete trebat pomoc mpo dr al nije ni to smak svijeta Nina ti je samo jedan primjer
Bas mi je zao. Eto, htjela bih ti reci jednu pricu da te utijesim. Muz moje frendice je imao katastrofa spermiogram. Rekli su da njegovi spermiji imaju deformirane repove i da ona nikad nece moci ostati trudna radi toga. Ostala je 2 mjeseca kasnije i danas njen deckic ima preko 2 godine. Bila je nakon toga nedavno opet trudna ali se trudnoca zakomplicirala i izgubila je bebu.
...samo, toliko o tome da los spermiogram znaci da ne mozete...btw, obje trudnoce su se desile prirodnim putem...
Yummi draga tako mi je drago da si nam otvorila novo odbrojavanje, jako me razveselio tvoj +.
Merienn pa toooooooooooo, nema bolje nego pravog iznenađenja na kraju, mogu mislit koliko si happy bila i čisto ti se divim kako si totalno uspjela odljepit sve i napravit test nakon kašnjenja! Neka ti je sa srećom ova 2015
Na odmoru sam i trudim se što manje hvatat kompa i moba, a spadam u totalne ovisnike...ali iskreno, ova godina iza mene koliko god je bila puna prekrasnih stvari toliko me i uzela i ostavila totalno bez energije i stvarno mi je došlo vrijeme da ili napunim baterije ili padnem na pod..
Stavila bih vam koju lijepu fotku chaleta u kojem smo i pogleda koji mi doslovno hrani dušu svaki dan, bilo da me po obrazima ''pecka'' snijeg ili vatra iz kamina.. Totalni hedonizam je u punom pogonu
Kako sam bila prehlađena i još sam, ne znamo koliko sam pokrila svoje plodne dane ovog ciklusa, vidjet ćemo kroz koji dando tada vas ljubim i šaljem vam puuuuuno lijepih pozdrava i pozitivne vibre neka me razveseli još koji + kada se ponovo spojim i škicnem vas
![]()
Naravno moj muz ne zeli razgovarati sada, neugodno mu je!! Neznam cemu takva sramota, pa nije kraj svijeta! Ja pokusavam okrenuti sve na zezanciju, pokusavam mu dat do znanja da cemo sve prebroditi, ali nema sanse! Pa jer ja uvijek sve moram sama?? I glumiti sad a najradje bi se sjela i plakala od muke!!!
Curke,samo da vam se javim. Iscjedka više nema, dakle bio je samo u par navrata. Cice ne bole niš. Izgleda da sam se opet nadala bez razloga.
Evo,sjedim i čekam 3d uzv maternice. Hvala na podršci i pozitivnim mislima koje meni očito nedostaju zadnje vrijeme. Baš sam umorna od svega toga
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LISTA ZA 08.01.2015.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(NE)ČEKALICE:
merienn ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 48.dc +
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 35.dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 29.dc
ladyB ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 27.dc
ODBROJAVALICE:![]()
*sunshine* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18.dc
<mišica> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17.dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15.dc
orange80 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 13.dc
žuži ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11.dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8.dc
zasad skulirana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3.dc
kudri,pa ti si konačno na 3Djavi kak je prošlo!
ludnica,morala sam te skinuti sa liste,došla si do 50.dc. Vratim te nazad kad se javiš.
I,nema nam dugo Putujuce...dužna nam je Odbrojavanje!![]()
Cure meni je danas 40 dc!!!!! Frka me da nisam t!! Mislim da to nebi bilo pametno sad. Nakon kiretaze sam imala samo 1 m.