nivesa,skužila sam da se "pazite"...možda je to još malo poremečeno od spontanog,ko meni.
Ja bi več odavno provjerila testom.
nivesa,skužila sam da se "pazite"...možda je to još malo poremečeno od spontanog,ko meni.
Ja bi več odavno provjerila testom.
"Pazimo" pa si mislim kolika je sansa??? Ali kad si pehist sve je moguce. Nije mi palo napamet da sam t dok se konacno nisam zbrojila kad je bila m i danas kad me mm pitao kak to da je jos nema. I on se opalio smijat i veli daj zamisli da si sad nekim cudom trudna?? Znoj me oblio! Al kak su meni inace neredovite niaam isla za tim. Al ak ne dode u toku dana idem po onaj test za 15 kn mozda kad popisam - dode m;po dobrom starom obicaju
nivesa, držim fige da bude kako želiš! a svim znamo kako je toja se vratila s 3d uzv. kaže dr da je maternica savršenog oblika, nikakvih mioma ni priraslica nema. nemam pojma zašto je hsg nalaz tako loš. dakle, nisam ništa pametnija. nekako sam se nadala da je problem u tim miomima, ali nije bilo ničega. dr me tješila da je tako bolje i da će trudnoća doći, ali ja više nemam snage nadati se.rekla mi je isto tako da će uskoro M, da vidi žuto tijelo...tako da, ništa opet od ovog ciklusa. ljutim se na sebe jako jer sam se nadala opet
Ma ako su ti inače neredovite,doči će kučkica...ak ne prije - dok vidi test.
Ja ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da budeš kako si želiš!
kudri ,kako dr zna da će menga? Pa žuto tijelo je samo dokaz da je O bila.
I super da je maternica kako treba...znam da si se nadala da budeš pametnija..baš kao i ja sama..ali neka je sve u redu.
A loš hsg..neprohodni jajovodi ionako su stvar za sebe,ne vidi se to po maternici.
Vi ćete sada negdje u postupak?
Ma da, znam da je žuto tijelo samo potvrda da je bila ovulacija, ali valjda bi na tom super 3d uzv vidjela neke naznake da je došlo do oplodnje. Ovako je rekla samo da će M za par dana sasvim sigurno. Isključila je trudnoću. Iako, sad gledam da se gestacijski obruč i gestacijska vrećiva pojavljuju tek s cca 4,5 tjedana. Meni je danas točno 4 tjedna prošlo. Ali, valjda zna što govori...Upravo je SHG pokazao ev. miome i nepravilnu maternicu, uz začepljeni i loše prohodan jajovod.Trebala sam u postupak u siječnju, ali mislim da neću uspjeti jer idem na put. Vjerojatno onda tek u veljači. Ali naručila sam se danas kod dr. Radovčića u Petrovoj. Već krajem siječnja ima termine i možda bi mogla u ožujku u postupak. Kaže sestra da ima mjesta. NAime, ova dr kod koje sam bila mi je savjetovala da se prebacim u Petrovu jer je više doktora i kao puno je bolje...nisam ni sama pametna, ali moram priznati da mi se nikako ne sviđa što je doktorica sama jer ako se primjerice razboli (obična prehlada), sve će otići k jarcu
Kudri nis nije ona mogla vidjet ni sa 3d. T postane vidljiva tek kasnije. Pusti price.kaj mislis zakaj vecina dr nece ni zavirit dolje do 8 tt?
ma neznam. baš je bila jasna - menga će sigurno kroz par dana. nivesa, piš-piš...ajde!
najranije 30.dana se vidi gestacijski obruč. sad sam guglala. meni je danas 29 dan. dakle, moglo se vidjeti, a i nije. no, nekako mislim da bi taj super duper uzv vidio da ima nečeg.a i nemam nikakvih simpotma, čak niti onaj bijeli iscjedak više. čak ni cice. ma ništa
Pa ja zato ni ne pis pis jer nemam nikakvih simptoma nicega. Al budem ujutro pis pis ak ne dode
kudri ,ma nema šanse da se sad ikaj vidi vezano za trudnoču. Ili se ja varam...ali GV se može naaajranije pojaviti sa 4,5tt. Najčešče sa 5.
Misliš,kod dr Radakovića si? Aj,baš mi žao da se nečemo uspjeti sresti na VV. Meni osobno taj dr nebi bio izbor,nije mi kliknuo...ali tebi želim svu sreću i da prvi postupak bude i dobitni! To je do sad bio dr i naše nestrpljive anke. On obično u startu traži nalaz 3D uzv-a (što je super da imaš obavljenu unaprijed) i nalaz AMH. Možda nebi bilo loše da i to obaviš prije pregleda,imaš vremena. Dali si vadila možda hormone na VV,podsjeti me? Ako jesi,onda imaš i to u nalazima.
A ja,evo čekam nalaze briseva i pape..pa ako štima onda idem u borbu za laparo i histero,da i to skinem s dnevnog reda.
Drugo neznam kaj bi više mogla..
ma neznam ni sama kod koejg bi bilo ok. preporučila mi je ta doktorica dr. Kasuma, dr. Radakovića i Škrgatić. A kakva je taj Radaković?Da, vadila sam na VV hormone.Mislim da ću odraditi inseminaciju gore na VV, ovo sam se samo za konzultacije naručila...sad sam malo guglala, piše da se na uzv vidi implantacija, tj. da se prikazuju neka krvna jezerca...a i endometrij mi je pretanak 7,4 mm
baš me zanima, ima neko tu nalaz uzv rane trudnoće. zanimaju me mjere...hvala!
Imam ja slike uzv-a sa 4tt,sa 5tt,sa 6tt...ali mislim da rijetko ko ima baš mjere u tim tjednima. Meni je mjeriti počeo sa 6.tt.
A ovo da se na uzv vidi implantacija mi je malo..daj link na kojem si to pročitala.
Veliš endo 7,4mm? Danas? Pa to je užasno malo,premalo za ovu fazu ciklusa?!
mjere pise: 1,08cm X 0,47cm - to su mjere mjehurica cijelog, endo nemam mjere
Test kupljen. Gravignost mini. Sad cekam jutro
cure, hvala, ali mislial sam na mjere endometrija, volumen maternice i ostalo. ako se to uopće spominje na ranim uzv.žužy, da, i meni se čini da je to pretanak endomentri, iako piše da je za trudnoću dovoljan od 7mm.ovo za impantaciju i "otočiće od krvi" koje se mogu vidjeti po maternici, sam pročitala na nekim stranim linkovima. više su bili znanstveni članci, ali uglavnom, uzv vizualizira neke znakove da se impltantacija dogovdila. doktori nam to ne govore, ali očito znaju i na temelju toga mogu procijeniti stanje
kudri ,slažem se da je sve moguče.Neznamo ni mi tu sve,kolko god čudno bilo
Endometrij bi trebao biti debeo najmanje 7mm oko ovulacije,da bi se implantacija desila.
U predmenstrualnoj fazi,on je duplo deblji.. http://www.ashermans.org/information...ual-cycle/?L=5
Doktori ne mjere više endometrij dok se utvrdi trudnoča,barem meni nisu....u biti,sluznica mi je spomenuta tek kada se GV prestala razvijati,tada mi se i sluznica počela stanjivati.
ma da, ne znam zašto je tako tanak. valjda je i zbog toga dr tako odredišto konstatirala da ništa od T.
Kudri, endometrij je jako tanak za predmenstruacijsku fazu, to nije dobro. Dr ti to nije komentirala? Kakve su ti menstruacije?
Moram priznati da za detekciju implantacije uzv nisam nikad cula, molim te linkove na te clanke. Iskreno - nema mi to bas previse smisla... Da ne velim da bi se mnogim problemima u tom slucaju moglo doskociti, tipa ranije otkrivanje vanmaternicne...
"Ako ne dođe do implantacije zametka, regresivne promjene endometrija počinju nekoliko dana prije menstruacije. Neposredno prije krvarenja kolabiraju i fragmentiraju se žlijezde, a upalne stanice infiltriraju i uništavaju endometrij.
Zbog pada estrogena i progesterona endometrij se stanjuje, spiralne arterije još se jače izvijugaju, zaustavlja se protok krvi, dolazi do stezanja krvnih žila, nedostatne opskrbe endometrija krvlju, prskanja krvnih žila te naposljetku krvarenja."
http://www.plivazdravlje.hr/aktualno...nska-faza.html
Dakle,normalno je da neposredno pred mengu endometrij postaje tanji. A za implantaciju moram potražiti link...nemm pojma di sam pročitala, ali piše i postoji neki stručni otok za te otoke krvi
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LISTA ZA 09.01.2015.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(NE)ČEKALICE:
merienn ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 49.dc +
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 36.dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 30.dc
ladyB ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 28.dc
ODBROJAVALICE:![]()
*sunshine* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 23.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19.dc
<mišica> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18.dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16.dc
orange80 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14.dc
žuži ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12.dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9.dc
zasad skulirana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4.dc
dan cure...kako ste mi?
evo ja sam vam 17+1tt.brzo mi vrime leti.
želim vam svu sriću ovog svita da vam ova godina bude najsritnija,najplodnija...sve naj
NIVESA javi seeee![]()
baš nas drži...cure, ste vidjele dio koji sam postala na temu stanjivanja enodmetrija neposredno prije M? to recimo uopće nisam znala...
Posljednje uređivanje od kudri : 09.01.2015. at 12:05
Vidla sam..znam da se sve krene "sušit i umirat" pred mengu,kad nije došlo do trudnoče...ali neznam kolko je to osjetno u samim mjerama endometrija.
evo, našla sam i na hrvatskom...na ovom je linku tablicu uzv biljega rane trudnoće, gdje se spominju lakune. na drugom linku se opisuju te lakune ili krva jezerca (a ne otočići kao što sam navela)http://www.ivf.hr/index.php/hr/strucne-zanimljivosti http://www.suncemoje.com/forum/viewt...logijaCarnegie stadij 3: Koncem petog i početkom šestog dana embrionalnog razvitka, embrij u stadiju blastociste se oslobađa omotača zigote - zone pelucide, serijom ciklusa ekspanzije-kontrakcije u procesu koji se naziva "hatching" ili "first birth". Carnegie stadij 4 označuje početak implantacije, u ovoj fazi dolazi do prikvačanja blastociste za endometrij kojeg čine multinuklearne stanice fuzionirane u simplazmu.Implantacija, koja označuje Carnegie stadij 5, odvija se u nekoliko stupnjeva koji su vremenski smješteni u drugi tjedan embrionalnog razvitka. U prvo vrijeme je trofoblast solidan, potom se javljaju krvna jezerca - lakune, a koncem ovog stadiju i komunikacija između lakuna i endometralnih krvnih žila, čime se uspostavlja majčino-fetalna cirkulacija.
dakle, itekako se na uzv može dijagnosticirati mogućnost ev. trudnoće i bez vidljive gestacijske vrećice...
a očito se to onda vidi i po debljini. endometrij se krene ljuštiti, stanjivati i onda polako odlazi. i skroz mi je to logično zapravo da je neposredno pred M, ako nije došlo do trudnoće, tanji nego za vrijeme ovulacije. zato mi doktorice nije ni komentirala da je pretanak, već joj je to bio znak da će M brzo.
Posljednje uređivanje od kudri : 09.01.2015. at 12:16
ma naravno da se vidi, kako ne, običnim uzv-om, ali nam najvjerojatnije doktori i ne kažu sve što vide, a mi nismo svi završili medicinu da znamo sve. ali eto, učimo svaki dan nešto novo.npr, nisam ni ja znala da se vide ta krvna jezerca na uzv-u, a eto, vide se...
Kudri, mislim da nisi u pravu sto se tice vidljivosti implantacije uzv.
Imas li negdje link gdje to pise?
pa stavila sam link, par postova prije. piše da se vide te lakune uzv: http://www.ivf.hr/index.php/hr/strucne-zanimljivosti a ima u linku dalje i opis što su te lakune...ja sam to sebi tako povezala. ako su lakunme nešto što nastaje prilikom implantacije, a i vide se na uzv, onda mogu biti i dokaz implantacije. možda se ne vide običnim uzv, nemam pojma...
skrolja do tablice kad otvoriš link. a u par postova prije imaš i drugi link di se opisuje što su lakune
Ajoj, simunic pise nebuloze.
Mogao je napisati i da se blastocista vidi uzv.
Lakune su jaaaako jaaaako sitne strukture.
Mozda ti ovo pojasni
http://www.embryology.ch/anglais/fplacenta/fecond03.html
Posljednje uređivanje od bubekica : 09.01.2015. at 13:32
bok cure... Yummy ČESTITAM!! nisam se sto godina javljala, jer me posao pojeo. Luda sam bila već. Sad malo odmora pa sam bolje.
Rješili smo klamidiju pa smo se bacili na radI idemo na spermiogram, da provjerimo sve. A onda i neku pretragu za mene. Još ne znam što će Dr preporučiti. Ako imate neke preporuke rado čujem.
Velika pusa svima![]()
ludnica ,ma super za klamidiju!za dobar s-gram...kojem dr ste krenuli?
Očeš te vratim na listu,koji si dc?
Naše trudnice su nas zaboravileMerienn,Putujuca..
nivesa,znam da su osječaji podvojeni...želiš ali je strah možda i veči. Šaljem zagrljaj..a sad se bacamo na pretrage!![]()
nivesa, tako je očito trebalo biti. nemoj biti tužna. pusu šaljem!
rijesi sve sto imas, i bit ce + u 2015. garantirano
![]()
Zuzy, hvala.moze stavi me na 4dc. Idemo privatno na spermigram, preporucila moja ginicka.idemo u novamed da ne isprepadam mm sa bolnicama još. Pa cemo onda vidjeti kako dalje. A sad cekam preporuku dr.neki u petrovoj sa B mislim? Ali slusam preporuke ako netko ima.
Nivesa zao mi je.
Tnx cure. Nije mi zao jer sam svjesna da bi sad to bio veci rizik nego inace .