-
Podižem! U međuvremenu sam napravila gastroobradu, UZV abdomena ok (malo mulja u žučnjaku), tumorski markeri ok, gastroskopija pokazala aktivni gastritis i helicobacter. Pila sam controloc i emaneru, zatim sam prošla i terapiju za helicobacter, ali kontrolu iz stolice još nisam obavila. Kako sam to trebala napraviti prije dva mjeseca, prestala sam nakratko piti ipp (jer mi je dr. opće prakse rekao da dva tjedna ne smijem piti da bi nalaz stolice na helicobacter bio vjerodostojan). No stolicu nisam dala, a dva mjeseca nisam ništa ni pila (jer sma svaki čas mislila da ću obaviti pretragu, ali nisam) i nisam imala želučanih problema. Nažalost nisam se sasvim pridržavala ni preporučene dijete i sad su se ovih nekoliko dana bolovi preko noći vratili, i gori su nego ranije, ne pomaže ni ipp. Ono što me brine jesu simptomi koje prije nisam imala: kratkoća daha, zaduha, bol u cijelom području prsne kosti, sve do grla, povremena bol u gornjem dijelu leđa (lopatice i između njih). Nekad manje, nekad više, ali definitivno imam stalno određen pritisak u prsima.
Je li moguće da je sve to od želuca (nadam se, da nije nešto gore)? I je li istina da ne smijem uzimati nikakav ipp dva tjedna prije nego dam uzorak stolice za helicobacter? I što zapravo ako i dalje imam helicobacter, neću valjda opet terapiju (jedva sam je preživjela, tek me od toga bolio želudac), ili što ako više nemam helicobacter, a bolovi se pogoršavaju?
Nadam se da ne pitam previše
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma