Koliko je ta famozna zprška u principu bitna da bi jelo bilo kompletno?
Naime, prije trudnoće i nakon poroda nisam nikada stavljala zapršku u jela. I kad smo konačno počeli prihvaćati dohranu, s njenih 14.mjeseci

, uvijek sam kuhala bez zaprške. Mislim na variva: poriluk, kelj, mahune, zelje.
Onda, nekako, kajjaznam, počela sam stavljati zapršku. Na ulju/masti popržim brašno,crv. papriku, dolijem vode ili ovo u čemu se jelo kuhalo, prokuham i ulijem u glavno jelo.
I ok, da mi neki žmak, gustoću...ali, evo, danas mi se ćeifnulo da skuham kelj bez zaprške. Čista juhica s keljom, krumpirom, mrkvicom i dimljenom kobasicom. I znate kaj, mala mi je pojela pun tanjur bez ijednog prigovora. ( osim kobasice )
Inače stvarno voli jesti sve, posebno ta variva, ali uvijek nakon 5-6 žlica počne kenjkati da nemre više, da je gotova i tako to.
A danas, pun tanjur bez grintanja.
Ok, shvaćam da je kao manje zasitno ako nema zaprške (???), no je li zaista?
Kako vi s tom zaprškom? Stavljate/ne stavljate?
Što mislite?