-
Rijetko koristim zapršku.
Neizbježna je u slijedećem:
- prežgana juha (ne može se bez toga napraviti, a moja djeca ju vole, pogotovo kad stavim razmućeno jaje unutra)
- sarma (ali to kuham jednom ili nijednom godišnje)
- punjene paprike (ista stvar - rijetko to radim)
- kisela repa (to mi je stvarno jako vodeno, ali ponekad dodam grah pa ne treba zaprška)
Jela koja nisu gluten-free
- gulaš i slična jela od junetine (uvjetno - zapravo stavim žlicu krušnih mrvica)
- špek fileki (isto)
- ponekad paprikaš, ako mi puhne u glavu (stavim žlicu brašna, ne pržim nego kasnije dodajem samo brašno)
Ponekad stavim zapršku u neka variva ako imam premalo povrća (mahune, kelj, korabica...), ali isto uglavnom koristim zobene pahuljice i slično.
Grah, leća, grašak - može se zgusnuti propasiranim zrnima ako baš treba
Ričet (ječmena kaša) definitivno je dobra za zgušnjavanje raznih jela (recimo, varivo od poriluka je super s tim ili s rižom, bez zaprške)
Mahune - uglavnom stavljam zobene pahuljice, ali ako baš nema, zgusnem nečim drugim, a može i zaprška
Zaključak: zaprška definitivno nije nešto neizbježno.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.01.2015. at 14:12
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma