Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Zaprška

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #4
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Rijetko koristim zapršku.

    Neizbježna je u slijedećem:
    - prežgana juha (ne može se bez toga napraviti, a moja djeca ju vole, pogotovo kad stavim razmućeno jaje unutra)
    - sarma (ali to kuham jednom ili nijednom godišnje)
    - punjene paprike (ista stvar - rijetko to radim)
    - kisela repa (to mi je stvarno jako vodeno, ali ponekad dodam grah pa ne treba zaprška)

    Jela koja nisu gluten-free
    - gulaš i slična jela od junetine (uvjetno - zapravo stavim žlicu krušnih mrvica)
    - špek fileki (isto)
    - ponekad paprikaš, ako mi puhne u glavu (stavim žlicu brašna, ne pržim nego kasnije dodajem samo brašno)

    Ponekad stavim zapršku u neka variva ako imam premalo povrća (mahune, kelj, korabica...), ali isto uglavnom koristim zobene pahuljice i slično.

    Grah, leća, grašak - može se zgusnuti propasiranim zrnima ako baš treba

    Ričet (ječmena kaša) definitivno je dobra za zgušnjavanje raznih jela (recimo, varivo od poriluka je super s tim ili s rižom, bez zaprške)

    Mahune - uglavnom stavljam zobene pahuljice, ali ako baš nema, zgusnem nečim drugim, a može i zaprška

    Zaključak: zaprška definitivno nije nešto neizbježno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.01.2015. at 14:12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •