Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Otkaz tj. zatvaranje obrta dok sam na roditeljskom dopustu....

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno Otkaz tj. zatvaranje obrta dok sam na roditeljskom dopustu....

Pozdrav... Ispričavam se unaprijed, ako već ima otvorena tema, ja nisam pronašla...
    Imam nekoliko pitanja: Naime, trenutno sam na korištenju roditeljskog dopusta u trajanju od 30 mjeseci za treće dijete koji mi traje do 08.03.2016 godine. Danas me je zvao šef i rekao mi da zatvara obrt i odlazi u mirovinu, te me odjavljuje s današnjim danom. Nije mi znao reči kakva su mi prava s obzirom da sam na roditeljskom dopustu, rekao mi je samo to da imam pravo na Zavod za zapošljavanje i otpremninu.
    Mene zanima mogu li ja iskoristiti moj roditeljski dopust do isteka, te i nadalje dobijati plaću, a tek po isteku u 03.mj 2016. se javiti na Zavod ili je drugačije? Unaprijed hvala....

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš rok od 30 dana po odjavi od strane poslodavca unutar kojih MORAŠ napraviti promjenu prijave na zdravstveno osgiuranje (prijaviti se ili kao nezaposlena ili kao član suprugove obitelji), to će ti odmah izregulirati tvoja prava na roditeljski dopust - odnosno, nastavit ćeš ga koristiti kao i sada. Ako ovu promjenu prijave na zdravstveno ne napraviš u ovom roku, izgubit ćeš skroz prava kako na roditeljski dopust tako i na zdravstveno osiguranje.

Što se tiče burze, po isteku rodigteljskog dopusta imat ćeš pravo na naknadu za nezaposlene sa burze. Prijavu na burzu bi (prema njima) trebala napraviti odmah nakon isteka roditeljskog dopusta, a ja ti savjetujem da odeš na burzu kad ćeš raditi i promjenu zdravstvenog kako bi evidentirala svoj status.

Prava sa burze su ti na ovom linku.

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hvala puno na odgovoru, ovo mi je pojasnilo puno toga. Riješavam već papirologiju, jedino što me poslodavac "zeznuo" rekao da je odjava od 08.01, a kad sam otišla sama čuti što i kako, odjava je od 31.12, tako da mi je tjedan i pol skratio vrijeme za rješavanje...Ne znam što reći, osim da nisam znala da je moguće dobiti otkaz, a biti na porodiljnom ili oni uvijek nađu i imaju neku "rupu" u zakonu pa eto i nama majkama sruše dostojanstvo...Ispada po tome da sam nakon svakog povratka na posao nakon porodiljnog (tri puta) redovno dobila otkaz, trebali bi rađati.... eh...
    Hvala još jednom na brzom odgovoru

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj anita rain prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala puno na odgovoru, ovo mi je pojasnilo puno toga. Riješavam već papirologiju, jedino što me poslodavac "zeznuo" rekao da je odjava od 08.01, a kad sam otišla sama čuti što i kako, odjava je od 31.12, tako da mi je tjedan i pol skratio vrijeme za rješavanje...Ne znam što reći, osim da nisam znala da je moguće dobiti otkaz, a biti na porodiljnom ili oni uvijek nađu i imaju neku "rupu" u zakonu pa eto i nama majkama sruše dostojanstvo...Ispada po tome da sam nakon svakog povratka na posao nakon porodiljnog (tri puta) redovno dobila otkaz, trebali bi rađati.... eh...
    Hvala još jednom na brzom odgovoru
    pa nisi baš dobila otkaz, nego je obrt zatvoren. ti si dalje imaš sva svoja prava. zar misliš da je tvoj poslodavac trebao držati otvoren obrt još godinu dana i plaćati sebi doprinose dok se ti ne vratiš s porodiljnog? tebi se ništa ne mijenja, osim što se nemaš gdje vratiti.
    nije korektno što je kasnio ovih 8 dana s objavom, ali mislim da te nije ni na koji način oštetio niti našao rupu u zakonu.

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

A ok, gledano tako u pravu si, zašto bi plaćao sebi doprinose još godinu dana zbog mene...Barem da je zatvorio obrt, ja ne bi rekla niti riječi, ali on je zatvorio jedan, pa odmah otvorio drugi, kako to već danas ide.... Bilo kako bilo, bitno mi je da zadržim svoja prava, ali eto, naglasio mi je kada mi istekne porodiljni i javim se na Zavod za zapošljavanje da ga obavezno nazovem... što bi značilo, planiram te vjerovatno vratiti na posao i dići ponovo za tebe onaj poticaj od države...snađu se oni, ipak...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •