Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: ucenje brojeva i slova?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

ne znam,ja bih osobno bila sretnija da se zna popeti na stablo npr. nego sto zna brojeve. mislim da djeca danas nemaju priliku da se na tom polju uopce razvijaju,pa u nekom ipak moraju. tako nam evo svi znaju slova i brojeve sa 3 godine,koliko vidim. a pitam sebe,pa pitam i vas,ma zar tu nesto nije cudno?
    ja mislim da nisam ucila slova jer sam imala pametnijeg posla. penjanje,bicikli,neopisive vratolomije... moje dijete nema priliku sve to raditi,pa je naucilo brojeve. eto,ja to nekako tako shvacam. a jednog dana kad budem radila u svojoj struci provest cu i istrazivanje na ovu temu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj nikaaa prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam,ja bih osobno bila sretnija da se zna popeti na stablo npr. nego sto zna brojeve. mislim da djeca danas nemaju priliku da se na tom polju uopce razvijaju,pa u nekom ipak moraju. tako nam evo svi znaju slova i brojeve sa 3 godine,koliko vidim. a pitam sebe,pa pitam i vas,ma zar tu nesto nije cudno?
    ja mislim da nisam ucila slova jer sam imala pametnijeg posla. penjanje,bicikli,neopisive vratolomije... moje dijete nema priliku sve to raditi,pa je naucilo brojeve. eto,ja to nekako tako shvacam. a jednog dana kad budem radila u svojoj struci provest cu i istrazivanje na ovu temu.
    jedno ne iskljucuje drugo. Zasto mu ne omogucis voznju bicikla, penjanje po drvecu ...?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj nikaaa prvotno napisa Vidi poruku
    Sve dođe na red u svoje vrijeme. Možda ti se redoslijed čini "neispravnim", ali tvoje dijete ima očito drukčiji niz prioriteta. Osim toga, kao što sirius kaže, jedno ne isključuje drugo.
    Moj sin je rano naučio i slova i brojeve, ali zna dobro i voziti bicikl, i igrati nogomet, i penjati se po drveću, a bogme i po stijenama Nije sve to naučio odjednom, nego postepeno, sve u godinama prije škole. Uostalom, s tri godine su mu ruke i noge bile prekratke za penjanje na drvo.
    S druge strane, rano pisanje brojeva (ili slova), ako dijete to zanima, doprinosi razvoju fine motorike, a to može biti samo dodatni plus.
    Po mom mišljenju, treba se zabrinuti jedino ako neko dijete baš izbjegava bilo kakvu fizičku aktivnost, zazire od nje, brzo se umara, nespretno je... ali nekako mi se čini da je kod trogodišnjaka još rano za tu vrstu brige.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    rano pisanje brojeva (ili slova), ako dijete to zanima, doprinosi razvoju fine motorike, a to može biti samo dodatni plus.
    Po mom mišljenju, treba se zabrinuti jedino ako neko dijete baš izbjegava bilo kakvu fizičku aktivnost, zazire od nje, brzo se umara, nespretno je...
    X

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •