Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: ucenje brojeva i slova?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Petticoat avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovako...prije dva tjedna nesto se zezam s malenom 2,2god. I pocnem kao brojat 1 ,kaze ona 2, ja 3, ona 4 i tako do 10, ostala sam sokirana, mislila sam da ne zna niti do dva...jer se nama druzenje bazira na igri, nije mi jos palo na pamet da idemo uciti slova i brojeve, nekako mi je bila premala...uglavnom, da se vratim na temu..Kazem joj nakon toga da sama broji, i ona izbroji do 11, bez greske...i bila sam stvarno sokirana. Pitam tete u vrticu dali broje s njima i kazu uuuu brojimo mi, ali bila guzva pa nisam stigla u detalje do koliko i ostalo...E sada ja ne znam, dali da ju usmjeravam, poticem da radimo na malo drugacijim igrama, da pokusamo slova, ili da pustim jos malo... Nekako bi je pustila da uziva bezbrizno do skole, mislim imati ce vremena uciti i uciti, a opet ako pokazuje zanimanje... Ne znam...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Petticoat prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako...prije dva tjedna nesto se zezam s malenom 2,2god. I pocnem kao brojat 1 ,kaze ona 2, ja 3, ona 4 i tako do 10, ostala sam sokirana, mislila sam da ne zna niti do dva...jer se nama druzenje bazira na igri, nije mi jos palo na pamet da idemo uciti slova i brojeve, nekako mi je bila premala...uglavnom, da se vratim na temu..Kazem joj nakon toga da sama broji, i ona izbroji do 11, bez greske...i bila sam stvarno sokirana. Pitam tete u vrticu dali broje s njima i kazu uuuu brojimo mi, ali bila guzva pa nisam stigla u detalje do koliko i ostalo...E sada ja ne znam, dali da ju usmjeravam, poticem da radimo na malo drugacijim igrama, da pokusamo slova, ili da pustim jos malo... Nekako bi je pustila da uziva bezbrizno do skole, mislim imati ce vremena uciti i uciti, a opet ako pokazuje zanimanje... Ne znam...
    Ne moraš je ništa posebno usmjeravati, ona sama će pokazati što je zanima i u kojem smjeru trebate raditi (ako uopće išta treba raditi po tom pitanju s dvogodišnjim djetetom).
    Moj sin je u toj dobi puno učio i pamtio, i brojeve i slova, ali pružao je otpor prema bilo kakvom pokušaju "podučavanja", nanjušio bi to na kilometre i odbijao suradnju.
    Kad bolje razmislim, nije ni sad puno drugačiji bar kad je doma sa mnom, u školi je druga priča.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ovako...prije dva tjedna nesto se zezam s malenom 2,2god. I pocnem kao brojat 1 ,kaze ona 2, ja 3, ona 4 i tako do 10
    Mi isto ovo odnedavno radimo, a curka ima godinu i 7 mj. I super je kako, osim ponekad 3, govori samo parne brojeve .

Nekako bi je pustila da uziva bezbrizno do skole, mislim imati ce vremena uciti i uciti
    Stvar je perspektive. Da li učenje govora smatraš učenjem? Čitanje slikovnica i učenje koje su životinje ili predmeti tamo? Sve je učenje, ali i igra. Ako ukomponiraš svladavanje brojki i slova u igru, tada će dijete biti bezbrižno i učenje mu neće biti tlaka. Mi brojimo stepenice kad idemo po njima, brojimo prstiće na ruci i nozi kad presvlačimo pelenu, brojimo ptičice u slikovnici...kužiš, kao što djetetu pričaš i ono uči govoriti, tako mu i brojiš pa nauči brojke pa onda s vremenom počne kužiti što te brojke znače itd.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •