Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Rolada od piletine i gljiva

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    173

    Početno Rolada od piletine i gljiva

    Donio kolega jedan dan na posao da nas počasti i bilo nam je fenomenalno pa da podijelim recept s vama.

    2 kom pilećeg filea - skuhati (ili posebno ili izvaditi iz juhe)
    1/2 kg šampinjoja zdinstati na glavici luka
    30 dkg sira-narezati na kockice (podravec)
    svježi zeleni peršin
    papar
    1 lisnato ledo tijesto

    Razvaljati lisnato i slagati redom, piletina, gljive, sir, peršin. Zarolati i premazati jajem.

    Stvarno je za prste polizati, ja ću to raditi za subotnji ručkić :D


    ne mija32 nemožeš doći na ručak

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    i neće, na dijeti je! u protivnom, bikini fotka na svim podforumima!

  3. #3

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    173

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    i neće, na dijeti je! u protivnom, bikini fotka na svim podforumima!
    Tako jeeeeee

  4. #4
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja slično radim roladu od piletine i gljiva , ali sa vučenim korama za štrudlu i svježim bijelim mesom, ( ne kuham ga ) isto je jako fino.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    173

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa
    Ja slično radim roladu od piletine i gljiva , ali sa vučenim korama za štrudlu i svježim bijelim mesom, ( ne kuham ga ) isto je jako fino.
    Ok, onda drugu subotu na tvoj način i tako unedogled dok moji ne budu preklinjali za milost da ipak skuham i nešto drugo

  6. #6
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno Re: Rolada od piletine i gljiva

    Citiraj naty prvotno napisa




    ne mija32 nemožeš doći na ručak


    Ja dolazim ma što ti i Apricot pisale ovak sitno,sitnije

  7. #7
    brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,315

    Početno

    ja to tisto radi samo ja sama radim tijesto, obično kao za pizzu samo malo tvrđe ga umijesim...bude fenomenalno, možeš puniti ćime god želiš
    da bi kora bila mekana i ne popuca napravite smjesu margarina, soli i jaja i premažite prije pečenja...a još kad se sve to pospe sezamom...mljaaaaaaaaaaaaac

  8. #8

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    173

    Početno Re: Rolada od piletine i gljiva

    Ja dolazim ma što ti i Apricot pisale ovak sitno,sitnije [/quote]


    Onda jedva čekam da vidim te fotke, pogotovo one u bikiniju, mislim da onda ništa neće biti sitno!

    Brane nema šanse da ja sama radim tijesto, totalno sam neuka u tome

  9. #9
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    je li tu piletinu izrežete na komadiće ili ?

  10. #10

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    173

    Početno

    Citiraj Bubica prvotno napisa
    je li tu piletinu izrežete na komadiće ili ?
    Možeš, ali meni je ta kolegina žena rekla da ju jednostavno natrgam na sitno, jer je piletina nakon kuhanja u raspadajućem stanju.

  11. #11
    brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,315

    Početno

    Tijesto je užasno jednostavno za napraviti...
    evo ti jedna od mojih rolada.....

    http://pic.piczo.com/img/i118313640_8399.jpg




    Rolada sa šunkom i sirom

    1/2l mlijeka
    2 kvasca
    2 žličice šećera
    1,5dl ulja
    800gr brašna
    3 žumanca
    Dvije velike žlice margarina
    Sol
    40dkg šunke
    40dkg sira (gauda/ementaler/dimsi)

    Stavi pola litra mlijeka nek se smlaći u to stavi dva kvasca I dvije žličice šećera, kad se kvas “digne” dodat 4 žličice soli I 0,5dl ulja
    U to sve dodati 800gr brašna
    Kad dobro umiješaš (ako je mljeckavo dodaji brašna a ako ti je pretvrdo dodaji malo vode) podijeli tijesto na dva dijela
    Pusti da se tijesto diže dok se ne digne

    Umiješaj mikserom ili smrvi viljuškom margarin I u to dodaj žumanca I 1 malu žlicu soli

    Premaži tijesto to smjeson žumanca I margarina I presavijaj ga tako da donje dijelove tijesa prebacuješ preko tog premaza pa da premaz ispadne da je u sred tijesta
    Pustio da se diže kojih 15-ak minuta
    Nakon toga razvaljaj tijesto na otprilike 1,5cm debljine na to naribaj sir 10dkg I dodaj na sir 20dkg šunke I onda opet preko šunke naribaj ostatak sira.kad si to napravila onda to sve lijepo zarolaj u rolat.obavezno uvij rubove prema unutra jer bi se moglo desiti da sir iscuri vani. Istu stvar ponoviti I s drugom polovicom tijesta.
    Od smjese margarina I žumanca koja je ostala od mazanja tijesta premaži tijesto po površini I pusti da se digne
    Ja stavljam na pečenje u malu kockastu tepsiju obje mi rolade stanu.


    Mali savjet…bilo bi super kad bi se uzele dvije vrste sira npr. Dimsi I gauda I pomiješala…puno bolji okus bude…

    Dobar tek.

  12. #12
    brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,315

    Početno

    e da...ja piletinu zdinstam na kockice skupa s gljivama i onda time punim roladu a sir samo naribam preko toga

  13. #13
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Nebu ti ona ništa mijesila ni razvlačila Brane...dobro je njoj i lisnato

  14. #14
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Mmm, Brane, ovo izgleda mljacki, mljacki! Samo mi još reci, to kad prebacuješ rubove tijesta tako da ispada da je margarin s žumanjkom u sredini, je li to više puta radiš (kao domaće lisnato) i valjkom mijesiš ili samo jedanput? Valjda si me shvatila?
    I još nešto, je li to fino i hladno? Nekak mi se čini, sir kad se opet skruti, da to nije to?

  15. #15
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Recept po kojem ja pravim :
    6 kora za savijaču
    0,25 kg šampinjona
    5 dkg. slanine ili šunke
    1 kiselo vrhnje
    2 jaja
    1 kom pilećeg bijelog mesa ili file
    10-20 dkg.sir za ribanje
    sol, biber, vegeta

    Gljive kratko propirjati sa nasjeckanom slaninom, dodati sol, vegetu,biber.
    Kad se ohlaadi dodati 2 izmućena jajeta.
    Bijelo meso izrezati na tanke šnicle , malo istući , posoliti.

    Dvije kore ( jedna na drugoj )premazati 1 kiselim vrhnjem ( ostaviti 2 žlice za gornji premaz )
    Staviti još dvije kore i preko njih staviti pirjane gljive , naribati sira po ukusu , staviti još 2 kore na koje se složi bijelo meso ,pobiberiti, malo vegete i ponovo sir.
    Saviti u rolat , premazati preostalim vrhnjem , peći na 180 stupnjeva 45 min.
    Poslužiti uz salatu a dobro ide i tartar umak.


    Nama je dovoljna ta jedna savijača, može se raditi i dupla masa.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •