Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: dugotrajna temperatura+nalaz krvi

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno dugotrajna temperatura+nalaz krvi

pozdrav svima!
    imam curicu od 22 mjeseca. danas je 5. dan temperature koja ide u rasponu od 37,5 do 38,8. kašlje dosta, zrelo. inače je potpuno vesela, pleše, pjeva, jede normalno, pije normalno, ponaša se sasvim normalno, kao da joj nije ništa. danas sam konačno odlučila iotišla pedijatrici, izvadili smo KKS i CRP. KKS je sasma u normalni, osim malo sniženih leukocita. CRP je 7,2, normlano je do 2,8.
    Dokotrica joj nništa nije čula na plućima, pregled sve ok.
    kad sam zvala dr za nalaz reče kako je to neznatno poišeno, crp, ali s obzirom da temperatura traje već 5. dan da će nam dati sirup. I dobila ga ja, klavocin bid!!
    ZAŠTO SIRUP??
    danas je opet kurila 38,8, ispod pazuha, dotle je skakala, jela,pila igrala se bez ijedne pritužbe.... stavila sam joj čepić, stavila ju spavat.
    nisam joj dala sirup.
    vjerovatno ću sutra, ako bude isti scenarij kao danas.
    šta mislite? imate kakva isksutva?

PUNO HVALA

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

mi smo jednom imali slicnu situaciju,temp do 39.5 svako par sati, radili nalaze crp 30, a normalno je do 5, i nije nam dala antibiotik,nego svako dva dana smo morali ici na kontrolu. usi, grlo pluca sve cisto. 9-ti dan sam sama od doktorice trazila antibiotik , i 10-ti dan je prosla temp.Ja bi potrazila jos jedno misljenje na tvom mjestu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja ne bih davala sirup tj antibiotik nego bih promatrala dijete dok god je tako dobrog općeg stanja.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

u čet ujutro bih ponovila crp (ako treba i privatno, ako ti je skupo napravila bih se blesava i otišla na hitnu. ako je ped. normalna otišla bih do nje ponovo na vađenje crp-a) pa onda odlučila, ako se snižava ništa ako se povećava onda bih dala sirup.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    u čet ujutro bih ponovila crp (ako treba i privatno, ako ti je skupo napravila bih se blesava i otišla na hitnu. ako je ped. normalna otišla bih do nje ponovo na vađenje crp-a) pa onda odlučila, ako se snižava ništa ako se povećava onda bih dala sirup.
    to bi bilo tako logičan postupak da ga je odlučila tako napravit pedijatrica! ali mene je već tako strah!!! kud sam čekala 4 dana da odem kod dr, što bi trebalo bit noermalno, tu je ona dala već odmah antibiotik, onda joj ga ja ne dajem..DAKLE, SVE MOJE ODLUKE, i ako nešto bude loššije, šta ću onda??????

ona je i sinoć imala38,8 ispod pazuha. kad proradi čepić padne na 37,2 cca, i onda nema potrebe za čepićem ponovbo do naveče. sad joj je 37,7. jede, pije, vesela, no kašlje

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ona je jako mala, temperatura dugo traje, još i kašlje.
    svakako bih postupila po preporuci pedijatra.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja bi dala. Kolko je to sad vec? Pet dana temperature i poviseni crp?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako te tješi-i moj, doduše osmogodišnjak, je kurio 5 dana, sa čak višom temp.
    na hitnoj su ga pregledali, bez vađenja krvi, zaključili da je virozno. šesti dan je prošlo.
    isto je bio jako dobre volje i s produktivnim kašljem.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Dala bih sirup, to mi nije bas premalena temp, a ocito i ne jenjava ako je sinoc opet imala 38,8.
    Par puta sam kod svog sina slicno postupala, odugovlacila antibiotik i znalo je zavrsiti tako gadnim upalama uha da bi onda obicno dobijao duplu dozu. Bez antibiotika bismo prolazili ako bi se radilo o dva ili tri dana temp.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja bih čekala još dan-dva ako je dijete dobrog općeg stanja.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Svaki put kad bi čekala da te gadne, duge viroze prođu same od sebe E. bi navukao upalu pluća ili ušesa. H. i T. nemaju takvih pojava.

Poučena iskustvom, ne reagiram na prvu, ali drugu loptu dočekam i dajem atb (sve u dogovoru s pedicom, naravno). Nekako mislim da je bolje da jedan atb popije (možda) bezveze nego da navuče još koju upalu pluća.

Stvar koja mi nikad neće bit jasna je da te viroze zapravo i prođu vrlo brzo nakon davanja antibiotika.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja nisam nikad davala pogotovo ako je dobro opće stanje i nikad se nije ništa zakompliciralo.
    sve ovisi od djeteta do djeteta.

Zašto ne napraviš privatno crp da budeš mirna?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala vam svima na pokazanom interesu.
    jako jako mi je teško sve ovo, po cijeli dan razmišljam o tome, najgore me ometa ovaj nalaz krvi koji jasno pokazuje da nije bakterijska upala. no opet, ko zna je li se do sada nešto promijenilo!?
    ona je dobro, vesela i dalje, jede normalno. malo je , doduše, umornije nego juče. valjda od temperatutre, valjda, ne znam. danas dopodne imala je 37,1, ako joj oko 15 sati temperatura bude ita kao i juče definitvno ću joj morat dati antibiotik, 6.dana je dovoljno, najviše se zapravo bojim upale pluća jer kašlje. dakle, ako ima temperaturu tako dugo i kašlje, mogla bi navuć nešto na pluća, zhar ne? ne zna ona još iskašljat, mala je, normalno...
    o svemu tome bi pedijatar trebao razmišljat, zar ne? a ne me, na temelju dobih nalaza, dat antibiotik ,poslat kući i skinit me sa dnevnog reda...

laboratorij sam zvala, rekli su da nema svrhe radit crp nakon 24 sata već bi trebalo napravit za 48. dakle sutra ujutro. ali ja do sutra ujutro ne mogu izdržat sa temperatrom bez antibiotika!
    Posljednje uređivanje od nataša : 14.01.2015. at 12:44

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Upala pluca ne mora biti samo bakterijska. Ne znaci da je tvoja curica ima, naravno, niti da ce je dobiti. Ali trebas imati na umu da postoje i upale koje su zapravo posljedica iskomplikovanih viroza.
    (Upravo sam prebolovala upalu pluca nakon viroze, kod muza i sina ostalo na virozi, meni se spustilo na pluca).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku

laboratorij sam zvala, rekli su da nema svrhe radit crp nakon 24 sata već bi trebalo napravit za 48. dakle sutra ujutro. ali ja do sutra ujutro ne mogu izdržat sa temperatrom bez antibiotika!
    i, šta ćeš s tim nalazom od sutra ujutro?
    šta? baš me zanima.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj kuri već četvrti dan 38 bez ikakvih drugih simptoma, a i bez spuštanja (povremeno ode sama). Sutra krv + urin i ako je to ok, onda je ok...proći će. ko što su rekle cure, može biti posljedica viroze.

Samo bih primjetila da ova vaša zadnja temperatura 37.1 i nije temperatura...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i, šta ćeš s tim nalazom od sutra ujutro?
    šta? baš me zanima.
    da, pitanje ti je lagano ,lagano sarkastično, ali hvala ti na njemu, jer je na mjestu ! ja zapravo ne znam šta ću s nalazom sutra! ako bude crp visok, pojest ću se živa što nisam dala antibiotik odmah i dat ću antibiotik, a ako bude isto miran kao i juče, a ona i dalje bude imala temperaturu, opet ću dat antibiotik iz straha.
    dakle , bolje da ga dam odmah danas! i ne mučim dijete vađenjem krvi, zar ne?

ninocka, muči me što je mala, 22 mjeseca..da je starija..ajd, ali bojim se da ju mučim sve iz dobre namjere
    Posljednje uređivanje od nataša : 14.01.2015. at 14:00

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo, sad izmjereno ispod pazuha 37,2. možda stvarno nije ništa... joj,bože, koje muke, ali nemate pojma ako bude prošlo koliko ću bit sretna jer sam juspasila nepotreben doze ntibiotika, no i alternativa tome mi je u glavi, i imam fizičku mučninu od toga

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Svaki put kad bi čekala da te gadne, duge viroze prođu same od sebe E. bi navukao upalu pluća ili ušesa. H. i T. nemaju takvih pojava.

Poučena iskustvom, ne reagiram na prvu, ali drugu loptu dočekam i dajem atb (sve u dogovoru s pedicom, naravno). Nekako mislim da je bolje da jedan atb popije (možda) bezveze nego da navuče još koju upalu pluća.

Stvar koja mi nikad neće bit jasna je da te viroze zapravo i prođu vrlo brzo nakon davanja antibiotika.
    valda prođu jer im je već i vrijeme da prođu, a antibiotik se tu našao slučajno....

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma sve ok, kužim da je mala, samo ti kažem da se ne uzrujavaš zbog 37... to stvarno već može biti iz raznoraznih razloga - od dugotrajnog plača do previše odjeće .. just saying

a ako traje u kontinuitetu kako kaže i pedijatar je dao antibiotik, ja bih ga dala djetetu

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jok, nataša. Bilo bi mi sve jasno da je tako.

Situacija je npr. ovakva, viroza 10ak dana, crp super, 11. dan strava upala ušiju (bol, temperatura, ali crp i dalje ok), dobije atb i nakon 24 sata osjetno poboljšanje. Samo mi je jednom do sada atb uletio bezveze, ali neka ga.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

A sta znam, nadam se da se neces naljutiti, ali ako ne vjerujes pedijatru koji vodi tvoje dijete, zašto ga ne promijenis?
    Ako pak vjerujes, zasto preuzimas njegovu ulogu? Nakon sest dana temperature, kaslja i povisenog crp-a?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj biserko prvotno napisa Vidi poruku
    A sta znam, nadam se da se neces naljutiti, ali ako ne vjerujes pedijatru koji vodi tvoje dijete, zašto ga ne promijenis?
    Ako pak vjerujes, zasto preuzimas njegovu ulogu? Nakon sest dana temperature, kaslja i povisenog crp-a?
    ma neću se ljutit, makar šta, ljuta sam na sebe baš zbog svega toga, ispada da vodim dijete pedijatru, onda mu ne vjerujem, pa radim po svom, zašto sam ga onda vodila bla bla..
    nemma alternativu, to je problem, jedan pedijatar u našem gradu i to je opće rasulo! premalo vremna apo pacijentu, preventivno davanje antibiotika da se ne bi stvarale gužve i td itd..
    crp je 7?! pa to je stvarno beznačajno...nije 77. već 7! leukociti malčice sniženi,5,6, ide u prilog opet virozi...ne znam, kažem, ako danas bude malo manja temperatura, dobro je, ali ako bude ista, ili nedajbože veća, naravno da ću dat antibiotik

svakako vam hvala na vašim mislima, potrebne su mi da ovaj haos u glavi malo razbistrim

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Jok, nataša. Bilo bi mi sve jasno da je tako.

Situacija je npr. ovakva, viroza 10ak dana, crp super, 11. dan strava upala ušiju (bol, temperatura, ali crp i dalje ok), dobije atb i nakon 24 sata osjetno poboljšanje. Samo mi je jednom do sada atb uletio bezveze, ali neka ga.
    onda da zaključimo da antibiotik djeluje na viruse? mislim da ne može bit

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

onda da zaključimo da antibiotik djeluje na viruse? mislim da ne može bit
    x.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj biserko prvotno napisa Vidi poruku
    CRP nije ni priblizno visok da bi se po njemu moglo nesto zakljuciti. Da je cifra 30-50 ili vise, bila bi druga stvar. Ovoliki kao kod njenog djeteta moze biti i od viroze.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo danas mjerim temperaturu pod pazuhom, u 18 h bila je37,2. odvela sam ju na hitnu da ju poslušaju, pluća su ok, ništa nema. nadam se da bi ova temperatura mogla ostat, naravno da računam da postoji mogućnost da bude nešto veća, jer je večernja, no ne puno. ako ne bude, neću ju ni vodit vadit crp ponovo...šta mislite?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zadnjih dana haraju virusne upale pluca.zdvpedijatrija je puna upala i viroza raznih...proljev povracanje.
    Necak mi je neki dan imao crp 70 visoku temp i jak kasalj.dobio je sumamed.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

dakle od jucer ti u biti nema temp? i jos si je odvela na hitnu,tamo su ti potvrdili da su pluca cista...ja se ne bi brinula niti davala antb!
    bas me zanima,da li su ti u apoteci odmah priremili suspenziju? (koja se onda mora potrosit u roku 7dn)

da te utjesim,ja sam prije par mjeseci identicno postupila,odvela dijete pedijatrici koja je odmah propisala antb kojeg nisam dala...
    odvela sam je nakon 3ćeg dana visoke temp iz straha da nesto ne sidje na pluca,no ona je pregledom utvrdila da da su cista a antb propisala samo radi temp (o brisevima ili vadjenju krvi ni rijeci)
    ja sam odlucila pricekati i na kraju antb bacila u smece....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 14.01.2015. at 19:42

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod nas danas peti dan temperature koja ide do 40. Nikad dosad nije tako dugo trajalo. Počelo je prije sedam dana s dva dana kašlja, zatim temperatura. Četvrti dan smo otišli pedici koja je vidjela upalu uha i dobio je antibiotik. Mene brine što ni od ibuprofena temp. praktički ne ide ispod 38 (na lupocet gotovo uopće ne reagira). A istovremeno se kašalj pogoršava. Ima i nekakav tamni sluzavi proljev. U principu je dobrog općeg stanja osim što ne jede (sisa) i klone kad temp. skoči iznad 39.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    dakle od jucer ti u biti nema temp? i jos si je odvela na hitnu,tamo su ti potvrdili da su pluca cista...ja se ne bi brinula niti davala antb!
    bas me zanima,da li su ti u apoteci odmah priremili suspenziju? (koja se onda mora potrosit u roku 7dn)

da te utjesim,ja sam prije par mjeseci identicno postupila,odvela dijete pedijatrici koja je odmah propisala antb kojeg nisam dala...
    odvela sam je nakon 3ćeg dana visoke temp iz straha da nesto ne sidje na pluca,no ona je pregledom utvrdila da da su cista a antb propisala samo radi temp (o brisevima ili vadjenju krvi ni rijeci)
    ja sam odlucila pricekati i na kraju antb bacila u smece....
    da, zamisli!!! evo večeras ispod pazuha 37,3! pa to je nevjerojatno!još sam sva u strahu, oprezna, pipam, gledam, kontroliram..ali ona je bolje! da, u hitnoj rekli nema ništa..

što se sirupa tiče, naravno da su napravili suspenziju koja vrijedi 7 dana, a nama dr rekla piti 8 dana!ja pitala u apoteci, kako je to moguće, moramopit 8 dana, a suspenzija valja 7 ?! a onaće meni: " ma valja to 15-ak dana"
    ! ja nemam riječi!! PA JEL ĆEMO SEV RADIT ODAKATIVNO?? ONAKO C

dakle, i tisi bila hrabra?! ak sutra bude sve ok, pa di će mi bit kraaj od sreće i ponosa na samu sebe?!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Natasa bit ces ponosna na sebe.sigurna sam.
    drz se!
    Postedila si dijete bespotrebnog antibiotika.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

CRP je samo jedan podatak, jedan broj. Bitna je ukupna klinicka slika. Da je zdravstvo uredjenije pa se ne dijele uputnice sakom i kapom (ili da u privatnim laboratorijima ne rade pretrage bez ikakvih preporuka lijecnika), CRP ce u vecini slucajeva ne bi vadio ovako kako se vadi i ne bi svatko gatao iz graha.

Osobno nikako ne podrzavam uzimanje antibiotika bez jasnog razloga zasto je propisan, ali isto tako mi je skroz nejasan odlazak lijecniku u kojeg nemam povjerenja. Ako mi lijecnik (ili djetetov pedijatar) savjetuje nesto sto mi nije jasno ili s cim se ne slazem, onda pitam. Ako mi ne zna, ne zeli ili ne moze objasniti, onda trazim novog lijecnika.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kaea pa natasa je gore lijepo objasnila da zivi u malom gradu i samo je 1 pedijatar koji je preopterecen i nema vremena.stoga antb za svaki slucaj.
    bezveze.

ja imam bezveznu dr.opce prakse i iskreno ne vjerujem joj jer je puno puta fulala i najgore od svega ne zna saslusat pacijenta.i zelim je promijenit pitam na sve strane al svi imalo bolji su krcati. To je nazalost hrv. stvarnost.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas danas peti dan temperature koja ide do 40. Nikad dosad nije tako dugo trajalo. Počelo je prije sedam dana s dva dana kašlja, zatim temperatura. Četvrti dan smo otišli pedici koja je vidjela upalu uha i dobio je antibiotik. Mene brine što ni od ibuprofena temp. praktički ne ide ispod 38 (na lupocet gotovo uopće ne reagira). A istovremeno se kašalj pogoršava. Ima i nekakav tamni sluzavi proljev. U principu je dobrog općeg stanja osim što ne jede (sisa) i klone kad temp. skoči iznad 39.
    ako je bakterijska upala ,slabo djeluje i ibuprofen. moja starija cura je često imala gnojne angine uzrokovane streptokokom, to je bilo strašno, na svaka 4 sata sirup za tepmereturu,jedva dočekamo da prođu tih 4 sata, temperatura divlja! strava! Ali nije ni cilj spustiti temperaturu ispod 38, ako je inače preko 39. skroz spustiti temperaturu čak nijer ni poželjno, tijelu treba malo obrane i na taj načun, iako pije i antibiotik. tako da kad spustiš na 38, to ti je najbolje ...dršte se

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaea pa natasa je gore lijepo objasnila da zivi u malom gradu i samo je 1 pedijatar koji je preopterecen i nema vremena.stoga antb za svaki slucaj.
    bezveze.

ja imam bezveznu dr.opce prakse i iskreno ne vjerujem joj jer je puno puta fulala i najgore od svega ne zna saslusat pacijenta.i zelim je promijenit pitam na sve strane al svi imalo bolji su krcati. To je nazalost hrv. stvarnost.
    Lili75 hvala ti na podršci vezano za antibiotik, puno puno puno mi znači, stvarno, jer sam uplašena i u strahu, a opet nadam se da ispravno postupam, i hvala ti na podršci za pedijatra, tj.objašnjenju za Kaae, to je sve istina ! ne znam ko ostaje kod doktora nekog kojem ne vjeruje u poptunosti, pa nije da uživam u tome! imala sam dr opće prakse, bio je fenomenalan, nikad u životu u njega nisam posumnjala, posvetio mi se svaki put, uživio i napravio, vjerujem, uvijek pravu stvar!
    ovo je drugačije, jel to zbog gomile malih pacijenata, vjerojatno, ili ne znam, ali znam da se antibiotici u toj ordinaciji dijele šakom i kapom!
    a to nikako nije dobro ! ..neko bi reko "zašto si onda otišlakod doktora!?" zato što sam htjela da joj izvadi krv, da ju presluša i da temeljem toga da svoje mišljenje....

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    Samo bih primjetila da ova vaša zadnja temperatura 37.1 i nije temperatura...
    pa sad ovisi, moj je dva puta imao upalu pluća s tom terperaturom do 37,5.
    a kad je bio skroz mali s istom tom temperaturom imao urinarnu sepsu.

nataša temp. pada, krv je ok, mislim da se nemaš što brinuti.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    na kraju antb bacila u smece....

nemojte antibiotike bacati u smece. to se nosi u apoteku da oni zbrinu.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    pa sad ovisi, moj je dva puta imao upalu pluća s tom terperaturom do 37,5.
    a kad je bio skroz mali s istom tom temperaturom imao urinarnu sepsu.

nataša temp. pada, krv je ok, mislim da se nemaš što brinuti.
    prvi dio poruke mi je ufffff, drugi je dobar.
    možda da joj ujutro odem privatno izvadit crp?

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ako temp padne na normalu, nema potrebe.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kao sto ti rece meri ako je temp.pala ne trebas.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

prvi dio poruke mi je ufffff, drugi je dobar.
    možda da joj ujutro odem privatno izvadit crp?
    prvi dio poruke se uopće ne odnosi na tebe,
    samo sam htjela pokazati da i takva temperatura zna biti loša.

tvom djetetu je temperatura bila visoka pa se polako spuštala,
    kod mog djeteta je u sva tri slučaja bila konstantno temperatura do 37,5
    i to dugo vremena, tako da se nemaš što brinuti.

edit:i mislim da nema potrebe za vađenjem krvi
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 15.01.2015. at 08:31

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Super, drago mi je da je malena bolje

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sve isto, osim što nije bila dijagnosticirana upala uha već upala grla/bronhitis (klavox; dežurna liječnica).
    Kad ni nakon puna dva antibiotika stanje nije bilo značajno bolje, ponovo smo išli doktoru (našoj pedijatrici) koji je odmah diganosticirao upalu pluća (summamed).
    Već sutradan je stanje bilo značajno bolje.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ako je bakterijska upala ,slabo djeluje i ibuprofen. moja starija cura je često imala gnojne angine uzrokovane streptokokom, to je bilo strašno, na svaka 4 sata sirup za tepmereturu,jedva dočekamo da prođu tih 4 sata, temperatura divlja! strava! Ali nije ni cilj spustiti temperaturu ispod 38, ako je inače preko 39. skroz spustiti temperaturu čak nijer ni poželjno, tijelu treba malo obrane i na taj načun, iako pije i antibiotik. tako da kad spustiš na 38, to ti je najbolje ...dršte se
    Znam da ne smije ići ni prenisko, muči me što je to već šesti dan sada. Jutros se probudio s 39,6. ovo mu je sedma, osma temperatura u 4 mjeseca, ali iznad 39 nikad nije bila dulje od tri dana.

Citiraj Maruška prvotno napisa Vidi poruku
    Sve isto, osim što nije bila dijagnosticirana upala uha već upala grla/bronhitis (klavox; dežurna liječnica).
    Kad ni nakon puna dva antibiotika stanje nije bilo značajno bolje, ponovo smo išli doktoru (našoj pedijatrici) koji je odmah diganosticirao upalu pluća (summamed).
    Već sutradan je stanje bilo značajno bolje.
    Njemu su pluća bila čista prekjučer, trebali bismo na kontrolu tek u ponedjeljak, pretpostavljam da bi bilo dobro otići barem sutra ako se i dalje ne bude spuštala. Jutros je primio četvru dozu cefaleksina (dosad bi već nakon druge ili treće doze bilo bitno bolje ako je bio u pitanju streptokok ili upala uha).

Kako se uopće dijagnosticira upala pluća i je li u početnoj ili kojoj već fazi, samo slušanjem stetoskopom? On dosta kašlje i baš ga ružno čuti iz pluća, no pedica je rekla da je to ok, iskašljava.
    I kako to inače ide s upalama uha, uvijek antibiotik ili ipak ne?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kako se uopće dijagnosticira upala pluća i je li u početnoj ili kojoj već fazi, samo slušanjem stetoskopom?
    L je dijagnosticirana samo slušanjem (+ nalaz krvi) - početna faza.
    MMU - slušanje i rendgen (+ nalaz krvi).

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nasa pedijatrica kaze da se sa sigurnoscu moze reci da je upala pluca tek nakon RTG snimanja.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vikki, niste radili bris? ako je tako visoka temperatura ,a traje i nakon 4.doze antibiotika, možda nije potrefila pravi antibiotik? mislim, na temelju čega bi i znala koji je potreban? naravno, brisevi nosa i ždrijela su uvijek zadnji na tapeti, ja sam bar 3 puta sama plaćala za svoje starije dijete, jer je dr prepisala ntibiotik, a nos bio čist! ma joj joj....

moja beba danas dobro, oprezna sam sa veseljenjem, još uvijek. tempretauru sam mjerila ispod pazuha 36,4! vau! koje olakšanje! dosta kašlje, ali zrelo jako,jutros se sva zagrcala kad je počela iskašljavat, da se bar zna ispovraćat, ali nije,pa ni van ni unutra, sirota..al stvarno se nadam da je to to..kaakva agonija!
    mislim da neću vadit krva ipak, čemu, dobro kažete

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bravo natasa!
    Eto jesam rekla

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moj je u dobi oko godinu i pol imao dugotrajnu, visoku temperaturu koja se teško spuštala.
    Trajalo je ok 14 dana. Poludila sam!
    Obišli smo našu pedicu i zaraznu nekoliko puta.
    Vadili krv, urin, čak i pluća slikali.
    Na kraju su mu natekli i lifni po vratu i šepao je na jednu nogu.
    Završna dijagnoza-adenoviroza.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •