-
Lazanje s povrćem
Danas kuham lazanje s povrćem, pa sam odlučila podijeliti recept s vama
Dakle, potrebno vam je tijesto za lazanje - ja kupujem Barilla ono koje se ne treba kuhati.
Za nadjev se nareže na kolutiće 2-3 struka poriluka, nasjecka se jedna mrkva, malo celera i to se poprži na malo ulja ili maslaca. Doda se oko 150 gr graška i 150 gr mahuna, sve zajedno se pirja dok ne omekša. Doda se 4 oguljena i nasjeckana paradajza i kuha dok tekućina ne ispari. Dodaju se sol i malo papra, doda se 2 dl slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje i dosta suhog bosiljka.
Psebno se skuha bešamel umak od pola litre mlijeka - 4 dag maslaca, poprži se 4 dag oštrog brašna, zalije sa pola litre hladnog mlijeka te se kuha dok se ne zgusne - oko 5 min nakon što prokuha. Malo se ohladi i doda vrećica parmezana, sol, papar, malo muškatnog oraščića i eventualno jedno jaje.
Na dno posude se stavi sloj bešamela, pa lazanje, pola nadjeva od povrća, opet lazanje, nadjev, lazanje, i na vrh bešamel. Vrh treba biti donro pokriven umakom da lazanje ne bi bile hrskave.
Eto, ovo je jelo svakako bolje raditi kad ima svježeg graška, mahuna i paradajza, ali meni su se baš jele lazanje pa sam ih danas napravila sa povrćem iz konzerve i pelatima.
Ako netko ima još kakav recept za lazanje bez mesa bit će mi dobrodošao :D Ja još radim lazanje sa špinatom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma