Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Lazanje s povrćem

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Lazanje s povrćem

Danas kuham lazanje s povrćem, pa sam odlučila podijeliti recept s vama

Dakle, potrebno vam je tijesto za lazanje - ja kupujem Barilla ono koje se ne treba kuhati.

Za nadjev se nareže na kolutiće 2-3 struka poriluka, nasjecka se jedna mrkva, malo celera i to se poprži na malo ulja ili maslaca. Doda se oko 150 gr graška i 150 gr mahuna, sve zajedno se pirja dok ne omekša. Doda se 4 oguljena i nasjeckana paradajza i kuha dok tekućina ne ispari. Dodaju se sol i malo papra, doda se 2 dl slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje i dosta suhog bosiljka.

Psebno se skuha bešamel umak od pola litre mlijeka - 4 dag maslaca, poprži se 4 dag oštrog brašna, zalije sa pola litre hladnog mlijeka te se kuha dok se ne zgusne - oko 5 min nakon što prokuha. Malo se ohladi i doda vrećica parmezana, sol, papar, malo muškatnog oraščića i eventualno jedno jaje.

Na dno posude se stavi sloj bešamela, pa lazanje, pola nadjeva od povrća, opet lazanje, nadjev, lazanje, i na vrh bešamel. Vrh treba biti donro pokriven umakom da lazanje ne bi bile hrskave.

Eto, ovo je jelo svakako bolje raditi kad ima svježeg graška, mahuna i paradajza, ali meni su se baš jele lazanje pa sam ih danas napravila sa povrćem iz konzerve i pelatima.

Ako netko ima još kakav recept za lazanje bez mesa bit će mi dobrodošao :D Ja još radim lazanje sa špinatom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

na koliko stupnejva i koliko dugo se peče ,probala bih,zvuči ukusno

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja radim ove i ludo su mi dobre! Moji ih jako vole.

LASAGNE S TIKVICAMA I SIROM

Sastojci za 6 osoba:
    600 g tikvica
    50 g maslaca
    1 žličica Vegete
    bijeli papar
    12 listova lazanja
    sol
    100 g gorgonzole
    50 g mozzarelle
    15 g parmezana
    Za umak bešamel:
    50 g maslaca
    50 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
    1 l mlijeka
    1 žličica Vegete
    bijeli papar
    sol

Priprema:
    Tikvice operite i uzdužno narežite na tanke ploške. Popecite ih na maslacu, pospite Vegetom, popaprite i maknite s vatre.
    Lazanje prokuhajte u posoljenoj vodi (2-3 minute), u koju ste stavili par kapi ulja da se listovi ne slijepe, ili koristite lazanje koje se ne kuhaju.
    Za umak bešamel, na maslacu lagano popecite brašno. Postupno dolijevajte toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatku gustu smjesu. Dodajte Vegetu, popaprite i po potrebi posolite.
    Na dno vatrostalne posude (30×19 cm) stavite malo bešamela, složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice, naribanu mozzarellu i natrganu gorgonzolu. Na to stavite listove lazanja i postupak ponovite, tako da na zadnji list lazanja stavite bešamel, naribani sir i parmezan.
    Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.

Posluživanje:
    Lazanje poslužite tople narezane na kocke.

Savjet:
    Ako su tikvice veće, izvadite im koštice, a zatim ih narežite na ploške.

Preuzeto s: http://www.coolinarika.com/recept/la...vicama-i-sirom

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kad radim lazanje s povrćem - ubacim ono što imam u frižideru. Najčešće to bude komadić cvjetače, brokule, mrkva, korabica, grašak, kukuruz...
    Količine i omjeri nisu važni.
    Lagano skuham povrće, napravim bešamel i lijepo slažem i zalijevam.
    Po vrhu obavezno ide naribani sir.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Ja radim ove i ludo su mi dobre! Moji ih jako vole.

LASAGNE S TIKVICAMA I SIROM

Sastojci za 6 osoba:
    600 g tikvica
    50 g maslaca
    1 žličica Vegete
    bijeli papar
    12 listova lazanja
    sol
    100 g gorgonzole
    50 g mozzarelle
    15 g parmezana
    Za umak bešamel:
    50 g maslaca
    50 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
    1 l mlijeka
    1 žličica Vegete
    bijeli papar
    sol

Priprema:
    Tikvice operite i uzdužno narežite na tanke ploške. Popecite ih na maslacu, pospite Vegetom, popaprite i maknite s vatre.
    Lazanje prokuhajte u posoljenoj vodi (2-3 minute), u koju ste stavili par kapi ulja da se listovi ne slijepe, ili koristite lazanje koje se ne kuhaju.
    Za umak bešamel, na maslacu lagano popecite brašno. Postupno dolijevajte toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatku gustu smjesu. Dodajte Vegetu, popaprite i po potrebi posolite.
    Na dno vatrostalne posude (30×19 cm) stavite malo bešamela, složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice, naribanu mozzarellu i natrganu gorgonzolu. Na to stavite listove lazanja i postupak ponovite, tako da na zadnji list lazanja stavite bešamel, naribani sir i parmezan.
    Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.

Posluživanje:
    Lazanje poslužite tople narezane na kocke.

Savjet:
    Ako su tikvice veće, izvadite im koštice, a zatim ih narežite na ploške.

Preuzeto s: http://www.coolinarika.com/recept/la...vicama-i-sirom

Radila sam ovo jučer i baš je njamiiiii!
    Lagano i finoooooooo!
    I uz to fina salata od paradajza i češnjaka. NJam!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

recept je odličan i bez vegete

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[quote="ana.m"] Lagano i finoooooooo!
    quote]

fino - vjerujem. lagano - :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

[quote="cvijeta73"]
    Citiraj ana.m prvotno napisa
    Lagano i finoooooooo!
    quote]

fino - vjerujem. lagano - :/
    Meni je baš bilo lagano.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    recept je odličan i bez vegete
    a podravkina je stranica. čudno da im i deserti nisu sa 'žlicom vegete' gdje ju sve ne trpaju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj kurioža prvotno napisa
    na koliko stupnejva i koliko dugo se peče ,probala bih,zvuči ukusno
    Joj, oko pola sata, dok bešamel ne požuti na 200-220 C

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja sam baš danas radila lazanje s dimljenim lososom. stavljala sam red lazanja, red bešamela, malo dimljenog lososa, tanko narezana tikvica (sirova), red sira, opet bešamel. onda opet lazanje i sve ostalo.
    na vrh sir.
    (pita Vid što to radim. Ja kažem: lazanje. On sav sretan javlja seki: Seka, papat ćemo fazane!!! )

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pravila ove lazanje sa tikvicama i sirom, ali sam ih jela tek kada su se ohladile. ali i tada su bile finee. a uz to sam ja bila gladna. di ćeš bolje kombinacije.
    s time da sam ja stavila više vrsta sireva: gorgonzolu, mozzarellu, buco sir, feta sir. ukratko, sve sireve koje sam našla u frižideru.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam isto znala često modificirati taj recept i svaki, ali baš svaki put mi je ispalo savršeno.
    To je k'o s pizzom - teško možeš pogriješiti s punjenjem.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

(pita Vid što to radim. Ja kažem: lazanje. On sav sretan javlja seki: Seka, papat ćemo fazane!!!

Ja sam uz tikvice dodala patliđan, rajčicu i umak od pasirane rajčice(bez crvenog i bijelog luka niti ne započinjem priču o lazanjama), bešamel i razni sirevi i bile su prefine...kao što @n@ kaže teško se može pogriješiti

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa
    pravila ove lazanje sa tikvicama i sirom, ali sam ih jela tek kada su se ohladile. ali i tada su bile finee. a uz to sam ja bila gladna. di ćeš bolje kombinacije.
    s time da sam ja stavila više vrsta sireva: gorgonzolu, mozzarellu, buco sir, feta sir. ukratko, sve sireve koje sam našla u frižideru.
    Meni su inače sve lazanje bolje kad se ohlade.
    Kad su vruće iz pećnice postoji velika opasnost od prženja jezika, debele su i sporo se hlade, pa ih treba komadati na sitno da se ohlade - pa tu ode estetika...

Ukratko - ohladiti barem sat vremena.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Kad su vruće iz pećnice postoji velika opasnost od prženja jezika, debele su i sporo se hlade, pa ih treba komadati na sitno da se ohlade - pa tu ode estetika...

ili ponesti sljedeći dan na posao za marendu.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

meni je draga i varijanta s tunjevinom i kukuruzom - ovaj umak radim kao bolonjez, s tim sto tunjevinu ne przim, ali pravim onu osnovu od korjenastog povrca i luka.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    Citiraj anchi pp prvotno napisa

ili ponesti sljedeći dan na posao za marendu.
    Ako ostane

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja radim uvijek s meni omiljenom kombinacijom povrća.... svakako stavim malo kuhane soje (sama skuham onu u zrnu pa je sameljem u stroju za mljevenje mesa - ostane je u frižideru i za polpete i punjene paprike...)

Nadjev mi je bešamel s kiselim vrhnjem kojega stavim pred kraj (ali bez jaja)

Lazanje punim poprženim lukom s mrkvicom, tikvicom i šampinjonima....sve se to s pelatom malo popirja na tavi...doda se kuhana i samljevena soja, bosiljak, papar i crvena paprika....Najčešće smjesi dodam svježeg sira da malo "ubije" onaj papar i papriku... ne stavljam previše sireva jer ne volim okus "plastike"...volim jako topljive sireve koji samo nadodaju malo ukus, a ne oduzimaju ga povrću kao što to recimo radi Gauda...

S istom smjesom radim i tortilje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •