Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: papuče?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno papuče?

ni pretraznik ni ja ne mozemo naci topic o papucama za nase malisane...a zaklela bih se da je do skoro bio tu negdje..

Dakle, kratko i jasno molim potvrdu ili negaciju:

da li je bolje da su u kuci samo u carapicama ili da im se kupe papucice?
    meni je u glavi ostao trag informacije da je bolje za njih da hodaju samo u carapicama ...da je bolje i za sam razvoj stopala.

jesam li u pravu ili ne?

hvala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mogu samo ponoviti ono što nam je rekla naša fizioterapeutica iz Klaićeve - nikakve papuče, samo u čarapama i što je više moguće da bude bos.
    Znam da ima i suprotnih mišljenja, nama su ovo savjetovali zbog Andrejevih stopala i vježbanja i ostalog.

Ali moram ovdje spomenuti "biser" one omiljene prodavačice iz "Valeka". Dakle, odosmo mi u petak da uzmemo mjeru za nove cipele, na doznake, dakle, ortopedske. I velim da hoćemo zimsku cipelu, dakle, postavljenu. A ona će: "Mama, on mora stalno nositi cipelu, i po kući. Kako će mu se noga ispraviti ako nosi cipele samo sat-dva na dan?" I ona tako ne dozvoljava da se napravi topla cipela - stavit će samo kožni futer, kao za običnu cipelu! Kaže, da kad idemo van, da mu obujem termo čarape!
    Dakle, stručnjak-specijalist br. 1 u Zagrebu tvrdi suprotno.
    Osjećam se krajnje blesavo što sam je pustila da tupi svoje, ali ako imam ikakvu ispriku, u petak sam još uvijek bila totalno bez glasa, pa joj nisam mogla proturječiti...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrejček je prošlu zimu bio u čarapicama, ali sad kad hoda (trči!) po kući skliže mu se i ako ima čarape s kočnicama, pa će biti u šlapicama.

tanja, odi natrag i pošalji tetu k vragu - ako vam je fizijatrica rekla da bude bos, kaj ti ona ima prodavati pamet? iako ne znam kako ćete riješiti problem proklizavanja. :zbunjek:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Problem proklizavanja imamo i mi, ali mogu reći da je sa svakim korakom Andrej sve sigurniji i sve bolje drži ravnotežu. Tu i tamo još uvijek sjedne ili padne na rit, ali kako se naučio na klizavom parketu, druge površine su mu laganica za hodanje.
    Na papuče ćemo pričekati dok postane još sigurniji u hodanju i kad nam teta Vera u Klaićevoj dade zeleno svjetlo.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi imamo samo jedan mali dio vidljivog parketa u kuci i na taj dio je F vec naucio da je klizav pa cak i kad trci tu je oprezan

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

onda bih ga ja pustila u čarapicama. kod nas je pod grozno hladan (i nema tepiha) a i kod bake su velike površine bez tepiha. hodanje nije problem ali jurcanje je, pogotovo u zavojima. zasad nosi ljetno/jesenske cipelice, uskoro će ih prerasti pa ćemo kupiti šlapice.

(jučer se ZATRČAO ravno u zid. tako je zveknuo da se odbio od zida i pao. sad ima masnicu, a čvoruga čak i nije tako velika. mm i ja ostali šokirani.)

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moja se tek treba postaviti na noge i fizioterapeutica nam je rekla da joj po kuci obucemo papuce da bude stabilnija. i mi imamo parkete, a one carape s gumom joj se klizu.
    napomena: mi smo vjezbaci pa je to fizioterapeutica rekla za nju. ne znam bi li to rekla i za tvoje dijete.
    ako se mogu utrpati - koje su po vama najbolje papuce?

p.s. jesam ja to dobro vidjela ili mi je pogled bio zamucen zbog neljubaznih tj. nezainteresiranih prodavacica u Naturinu, ali, zar tamo papuce stvarno kostaju 500 kuna?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kad je F. prohodao???
    Moj je veci dio dana bos jer carape skine onog trena kad mu ih obucem...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Kad je F. prohodao???

joj zeno draga vec me brines :namig
    koliko sam kukala da hoda a da se ne cuva, mislila sam da vise i ptice na grani znaju hi hi
    prve korake je napravio 04.10., a mjesec kasnije je htio da hoda ko veliki ali je bio klimav pa je padao i to vise zato jer se nije cuvao.... danas vec hoda ko veliki, cak i trci ali po mom misljenju, treba mu jos sigurno mjesec da bude toliko stabilan da ne moram da pazim svako malo hoce li se negdje saplesti i pasti.
    Sinoc je meni pred nosom zveknuo od stol i ima podliv na obrazu
    a samo zato jer je dusa plesala pa pa se zatrcao da mami uleti u zagrljaj i zvek od sto....kako sam se samo nasekirala

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrejčeku pusa u čelo

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    (jučer se ZATRČAO ravno u zid. tako je zveknuo da se odbio od zida i pao. sad ima masnicu, a čvoruga čak i nije tako velika. mm i ja ostali šokirani.)
    tek sam vidjela!!!
    a joj sunce malo
    dakle imamo dvojicu sa masnicama da prodje prije

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Promaklo mi....
    Joj ja ne znam kako cu prezivjet tu fazu padanja.Ljubim sve male modre glavice!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ninet, isto kao i mi ostali :namig

zamisli tek mog shoka kad je jutros 3 puta pokusao da ustane i klecnu mu nogice, pa mu ja dam ruku i provedem ga kroz kucu za rukicu a njemu opet klecnu noge i podje kao da padne.
    Vec sam bila u svojoj tikvi od glave iskonstruisala da mu je od prejakog udarca nesto poremeceno!!! (koja li sam ja tikva)

grozno.....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čvorugica uzvraća puse

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

A ja bi rekla kombinirano, malo u papučicama, malo bos. I mi tako i radimo, malo imamo ABS čarapice i padamo, malo papučice. Mislim da nije dobro biti uvijek samo bos, osim ako imate pod od neravnih kamenčića, zemlje i trave... Slična tema kao i da li uložak u cipelice ili ne... Sve se svodi na pokušaje da se što pravilnije razviju svodovi stopala i aktiviraju svi mišići... Pa jedni preporučaju jedno, drugi drugo... A najpravilniji razvoj stopala se postiže jedino hodajući bos po neravnim terenima kao što su radili naši preci, ali kako smo si mi našu Zemljicu lijepo izbetonirali ništa od toga i pošto nam je i u kućama/stanovima sve ravno mislim da je najbolje kombinirat...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Promaklo mi....
    Joj ja ne znam kako cu prezivjet tu fazu padanja.Ljubim sve male modre glavice!
    Ma netraje to dugo. Mozda mjesec ili manje.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Ma netraje to dugo. Mozda mjesec ili manje.
    kod tebe je izgleda vrijeme stvarno relativan pojam :namig
    moj F vec sigurno 2 mjeseca skuplja modrice a cini mi se da ce jos mjesec

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi imamo relativno dobro rješenje. Ja nevi kupila (od tete na placu) one pletene vunene (kao ličke) šlapice. Ne skližu se (odnosno niš više od čarapica sa onim gumenim na tabanu), tople su (jer ni mi nemamo svuda tepih), a noga nije u cipeli.

Al i Neva ima dobro rješenje. Već je mjesec dana u 'gola, bosa' fazi. Pa sve skida sa sebe i u gacama (gola i bosa) paradira po kuci..

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nas problem je da voli hodati bosa i cesto skida papucice (ima skoro 26 mjeseci).
    Pokusavali smo svasta - i papucice, i patikice (i na cicak i na vezanje) pa cak i cipelice jer su nam u kuhinji, gdje se najvise motamo, plocice pa me frka da se ne prehladi, medjutim - ona sve zna sama skinuti ...

Isto tako, zna si ih sama i obuci, ali ih ubrzo skine

Poceli smo s pricom o Maci papucarici ali njoj je tek to fora - kao, ako ih skine, vidjet ce Macu papucaricu :smile:

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Nas problem je da voli hodati bosa i cesto skida papucice ...

Poceli smo s pricom o Maci papucarici ali njoj je tek to fora - kao, ako ih skine, vidjet ce Macu papucaricu :smile:
    Moja Una će sad godinu dana, i svi me dave :shock: zakaj nema cipele/papuče... pa ih nosimo samo kad idemo u posjete, reda radi, ali ih Una ionako skine u sekundi. Sad će za ročkas od bake dobiti prave cipele za hodanje (upravo prohodava), na vezanje, i nadam se da to neće biti bačeni novci. Kad joj obućem cipele ili šlapice, ukoči noge i raširi ih i tako zakorači, pa se baci na pod (da bi ih skinula)

Kakva je to priča o Maci papučarici? Možda pomogne

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ima još nešto vezano za papuče i djecu koja pužu... Kažu da ako pužu bosi kvrče prstiće. Uglavnom, meni je Stella dosta puzala bosa (i zato kasnije kvrčila prstiće, bar su mi rekli da je zbog toga) i dizala se na prstiće pa su joj preporučili cipelice da se to sve spriječi

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja si ne mogu pomoći a da mi kod ovakvih tema ne prođe kroz glavu: pa kak su ljudi onda do sada preživjeli bez cipelica? Genetski su se ljudi oblikovali i prilagođavali uvjetima u kojima su živjeli. A pošto ne mogu zamisliti da su u spiljama bebe nosile čvrste cipelice koje su sprečavale grčenje prstića, teško mi je zamisliti da to danas baš tako treba raditi! Istina je da smo mi vremenski već daleko od spilje, ali isto tako se genetski ljudi ne mijenjaju toliko brzo (tipa da su im prsti počeli atrofirati od doba kad su izumljene cipelice pa su sad sve bebe osuđene da moraju obuti cipelice čim se rode, jer inače..). Ok mi je da znanost nudi rješenja na neke probleme, ali sam generalno protiv invazivnih rutinskih "bolje spriječiti nego liječiti" (tipa prenatal, drip, epi, cipelice,..).

A ako netko tvrdi da beba ne bi grčila prstiće da nije puzala bosa.. možda, ali ne bi ih grčila i da ju se nije uopće pustilo da puzi.. samo je pitanje kad će nekome i to pasti na pamet..

Sori svima ako je post ispao grub. To mi nije bila namjera. Samo sam željela podijeliti svoja razmišljanja..

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ovako mi smo vježbaći (hipertonija)

samo u papučicama, abs
    nedaobog uložak u cipelici, a zašto, baš zbog tog jastučića masnog tkiva na stopalu kojeg odrasli nemaju, jastučić ga pritiska i uništava njegovu prirodnu funkciju ravnoteže i štajaznam, nisam pozorno slušala, i rezultat: krivljenje stopala

nam je preporuka, čarapice, abs
    a cipela BEZ ULOŠKA, tek nakon dva mjeseca šta prohoda,

jel trebam reč da je pametna mama već kupila par pari extra cipelica prije nego je pitala fizijatricu na nagovor teta iz Bambija i inih dučana

al mislim da je Mima nakjbolje rekla, kombinacija

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni je bilo za puknut od smijeha kad je ona "važna" teta iz valeka ispalila: mama, on vam kvrči prstiće! to je zato što je puzao bos umjesto u šlapicama ! (njihovim, je l'...)

a andrejček uopće nije puzao, ni milimetra!

kvrčio je prstiće jer mu je bio čudan osjećaj prvi put u cipelicama, prestao je čim se navikao na njih. nikad ih nije kvrčio kad je hodao bos niti je hodao na prstima.

ah, prodavači i reklama...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

O prodavačicama iz Valeka ne bih ovaj put, samo se sjećam što su nam provalili prije deset dana kad smo došli uzeti mjeru za ortopedske cipele: "mama, on cijeli dan mora biti u cipelama, kako će mu se noga ispraviti ako bude cipelu nosio samo dan-dva".

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Prodavacice su prica za sebe ali valek papucice su nama bile najboje...ciciban su bile prekrute a imali smo i naturino kao je su se izlizale na pregibima nakon mjesec dana a kostale previse.. inace cijelo ljeto smo hodali bosi i po kuci i plazi i dvoristu i vjezbali loviti lisce, kamencice i slicno nogama...njemu je to bilo super fora

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kad smo vec kod kvrcenja prstica....zasto djeca inace kvrce prstice?
    mene je u principu prijateljica molila da pitam za papucice, jer njen sin koji ima 13 mjeseci, toliko kvrci prstice da slomije nokte na nogama...pa je ona mislila da mu kupi papuce ne bi li mu zastitila nokte....

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo za carapice (ABS najcesce) po kuci i ljeti sto vise bose noge po vani...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, možete li mi škrabnuti vaša iskustva (iliti planove ako nemate iskustva kao i ja) i saznanja kako s klincima koji prohodavaju (moja će skoro 13 mj i hoda uz "kobajagi" pridržavanje za mali prstić) - kupili smo joj prve sandalice Ciciban i u njima je i u kući jer u čarapicama se kod nas ne može (glumila bi Idoru Hegel koliko se kliže- nema tih ABS čarapica)...uskoro joj kupujemo zatvorene cipelice (za jesen-zimu), ali mi nema smisla da u njima bude i u kući...Kakve papuče kupiti i na što treba obratiti pažnju (sve mi se čini da će se nova kasica - prasica otvoriti samo za obućicu) i kako ćete vi to riješiti sa malim hodačima-početnicima (trenutno nosi br 17, ali mislim da su joj "na knap" - te sandalice su stare nekih 1,5 mj tako da ih neću moći u kući koristiti umjesto papučica).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

m. je isto u pocetku hodala u abs carapicama, po ljeti i sada cesto ide bosa, ali vec dugo nam je to uglavnom neprakticno pa ipak vecinu vremena nosi slapice. ona se cesto igra u kupaoni pa smoci pod i onda bi joj carapice stalno bile mokre, onda svako malo izlazi na balkon gdje je pod prehladan bez papucica. i tako u biti isto kao i mi odrasli, ponekad je bosa, ako je bas jako vruce i na moru, ali vecinu vremena u slapama.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Perun prvotno napisa
    ... Kakve papuče kupiti ...
    Mi smo tu prohodavajuću zimu za po doma imali papučice bambi. Visoke.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Slažem se s tvrdnom da se razvoj stopala postiže jedino bos hodajući po neravnim terenima jer se na taj način potiče sve ono što se u jednom stopalu treba poticati. Pa čak se i na Naturinovoj stranici hvale kako su njihove cipelice napravljene tako da dijete ima osjećaj da hoda po pijesku. Prema tome znači da ipak to stopalo treba nekako potaknuti što se sigurno ne dešava ako dijete hoda boso (u čarapicama) većinu dana po ravnim podovima i podlogama.
    Što se tiče mišljenja liječnika pročitala sam ih jako puno i mogu reci da tu postoje dva različita mišljenja. Jedni su za papuče, a drugi misle kako je bolje biti bos.
    Nakon svih skupljenih informacija odlučila sam svom djetetu uvijek oblačiti papuče. Trenutno su mi najbolje Cicibanove.
    Odluka je na vama.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj jvk prvotno napisa
    Prema tome znači da ipak to stopalo treba nekako potaknuti što se sigurno ne dešava ako dijete hoda boso (u čarapicama) većinu dana po ravnim podovima i podlogama.
    ovo i mene uvijek zbunjuje, mislim logicno mi je super da dijete hoda boso u smislu po travi, pijesku, kamencicima, ali hodanje po ravnim podovima mi se uvijek cinilo neprirodnim za stopalo i nije mi jasno zasto je to zapravo dobro

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Papučice ću joj kupiti jer ne može samo u čarapicama prohodavati (još se drži zua prstić ) po kući - kud se kliže (ne pomažu nikakve abs čarapice) kud je i hladno (mi smo bez tepihaši) i pri kupnji ću se povoditi za istim pravilima kao i kod kupnje cipelica.
    Ja mogu birati ili Bambi ili Ciciban (u subotu sam kupila Bambi cipelice, sad preostaju još papuče)

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Perun prvotno napisa
    Papučice ću joj kupiti jer ne može samo u čarapicama prohodavati (još se drži zua prstić ) po kući - kud se kliže (ne pomažu nikakve abs čarapice) kud je i hladno (mi smo bez tepihaši) i pri kupnji ću se povoditi za istim pravilima kao i kod kupnje cipelica....
    isto je i kod nas,danas sam joj kupila frodo papučice

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moja Hana će sad 2 i pol godine i još joj nismo kupili prave papuče. Prvu zimu kad je prohodala i ovu pošlu je stalno nosila debele čarapice i pletene papučice (netko je već spomenuo da ih ima na placu). Mi imamo jednu ženu koja nam je plela i to je super. Pošto se na parketu kližu ko lude, podšila sam ih komadom trapera, i to super ide. Ako ni sad ne nađem neke mekane papučice opet ćemo pletene! A bake su se na to jedva navikle, moja mama i MM mama, one su joj isto htje što prije utrpat u što kruću cipelu i papuču kako bi bila "stabilnija", a kad su vidjele pletene papuče, ispalo je : "jadno dijete, ko siroče, kao da nemate novaca za papuče". Ali nismo se dali :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jučer kupili Bambi papuče (180 nuna!!! :shock...Mislim da hodanje djeteta "bosonogog" po parketima, laminatima, tepisima i sl. površinama ima više štete nego koristi pa onda bolje da ima pravu obuću...kad bih ju pustila bosu ili u čarapicama onda bi to bilo po prirodnim materijalima - zemlja, šljunak, pijesak kao što sam ja kao klinka džipala...kome treba hodanje po super-ravnim površinama za pravilno formiranje stopala...naravno, ovo je moje mišljenje pa neka me isprave oni koji se više kuže (ja se povodim nekom svojom logikom)...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi nikada nismo kupili ništa od Bambija samo zbog njihovih cijena. Mislim da su se malo precjenili. Mi kupujemo ili Ciciban ili Frodo, koji ipak imaju koliko toliko korektne cijene. 180 kuna za šlapice? To ne da je precjenjeno nego...A osobno Ciciban mi ima i ljepše cipelice i ljepše šlapice.
    I da Janko je po doma u šlapicama kad je hladno. Inače je u čarapicama.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mislim da je natka najbolje napravila.
    debele pletene papučice (ako su kompletno pletene tj. nemaju džon), zapravo simuliraju pijesak i ine površine.
    što ne?
    ne hoda dijete više po supreglatkoj ravnoj površini.
    mi smo ko klinci imali takve pauče-čarape što nam je prababa plela.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi smo papuce izbacili iz upoterbe, jer mu se u njima jako znoje nogice.
    Imamo nesklizajuce carapice s velikim, debelim, gumenim plocama,
    ja mislim da se ne sklizu ni po ledu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Mi nikada nismo kupili ništa od Bambija samo zbog njihovih cijena. Mislim da su se malo precjenili. Mi kupujemo ili Ciciban ili Frodo, koji ipak imaju koliko toliko korektne cijene. 180 kuna za šlapice? To ne da je precjenjeno nego...A osobno Ciciban mi ima i ljepše cipelice i ljepše šlapice.
    Kad sam se odlučila za Bambi papučice bilo je to jer su kvalitetnije izrade (prije toga pogledala Ciciban i ono što mi je prodavačica ponudila bilo je kao bijedna krpica koja je koštala 140 kn - što nije puno manje od Bambijevih... trgovina Frodo obućicom je kod nas zatvorena tako da mi preostaje Ciciban ili Bambi i po meni su oboje skupi.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Kad sam se odlučila za Bambi papučice bilo je to jer su kvalitetnije izrade (prije toga pogledala Ciciban i ono što mi je prodavačica ponudila bilo je kao bijedna krpica koja je koštala 140 kn - što nije puno manje od Bambijevih... trgovina Frodo obućicom je kod nas zatvorena tako da mi preostaje Ciciban ili Bambi i po meni su oboje skupi.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Skupi su svakako, potpisujem...
    A L I!!!!!

Otišla sam lijepo u jednu bezveze trgovinu s velikom željom da svojoj curi kupim papučice za po kući. Ipak ide zima. I platim ih 12-13 KM, a to je oko 60kn. No, skidala ih mnogo, isto kao i sve ostale koje je imala prije. No, našom upornošću bilo bi i to riješeno... No najgore od svega je bilo to što je od tog unutrašnjeg materijala imala vječito mokre čarapice. Znojila se noga od sr*** od materijala.
    Već za 10ka dana se zaputili u Mepas u Mostaru i drito u Bambi. Oko 35 maraka su šlapice, to je oko 140kn. Ma nije mi žao ni marke. Zanimljivo je to da ih ne skida! A normalno je to da imaju fini umetak za ispravan položaj stopala, da mirišu predivno, a i da su kvalitetne i da se od njih noga nimalo ne znoji.

Po milion i prvi puta sam se uvjerila da je cijena-kvaliteta. Tj., poznato ime ima cijenu, a nije poznato bez razloga. Sad mi je najviše krivo što sam bacila 60kn... mogli smo joj neku finu igračkicu nabaviti za te novce... drugi puta se neću premišljati ni sekunde- samo u velikom luku obilaziti sva ta sr*** od odjeće i obuće i svega ostalog!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne znam je li to novitet, meni je.
    Dr Luigi papučice za djecu.
    Imaju 3 modela-niske sa gumicom, visoke na čičak i na patent, od frotira su i imaju đon od one njihove pjenaste gume.
    Ja obožavam njihove papuče pa sam i Klempiću kupila njegove.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Maco, gdje se mogu pogledati njihove papučice? Imaju li uložak, tj. povišen onaj dio za svod?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nemaju povisen svod nego, kao i papuce za odrasle, don od memory pjene koja se malo oblikuje po tabanu.
    Tu mozes pogledati proizvode http://www.drluigi.hr/Products.aspx?prod=3, a prodaje ih Farmacija.
    Uzmi u obzir da imaju manje kalupe.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala ti, maco! Baš i sebi papuče tražim pa možda obavim dupli shopping .

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Bok svima! Ja sam do sada bila uvjerena u to da je za dijete nabolje da je boso/ u čarapama, znači da nastojim da što više osjeti stopalom, a da mu/joj je toplo. Znači, moja A je jurcala okolo u čarapama preko štrampica i sigurna sam da joj nikada nije bilo hladno. Ipak, to je bila stalna borba s ostatkom ukućana koji su smatrali da dijete MORA imati cipele jer se to tako mora. Stvar je u tome da ona ima 20 mj. i prije tjedan i pol je pala i slomila nogu u zglobu. Od prepirki, raspravi i ostalog sam već luda i molim barem mišljenje. Mislite li da se to ne bi dogodilo da je imala papuču na nozi?? Ili možda nebi došlo do puknuća?? sad ima onaj plastični gips i treba ga nositi još 2 tjedna, nakon toga ćemo vjerojatno na vježbice pa će nam i fizijatrica reći mišljenje, ali u ta dva tjedna ću se pojesti iznutra.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo moje mišljenje: odrasli lome zglobove u obući, sportaši, ljudi koji padnu...a nose obuću pa bih rekla da nošenje papuča/cipela nema veze s tim. Da li bi papuča pomogla u situaciji u kojoj se našlo tvoje dijete i ozlijedilo nogu...možda bi, možda ne bi. U svakom slučaju, sretno s oporavkom, vjerujem da je tvoj izbor dobar, a vrijeme će pokazati da li smo činile dobro svojoj djeci ili ne (moja hoda u jako mekanim papučicama, bez anat. uloška, bez tvrde pete jer mislim da bi joj samo u čarapama bilo hladno, meni je).

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Summerhill, ja isto vjerujem da je za stopalo koje se jos formira najzdravije hodati bos.
    Moj je cijelo ljeto proveo bosonog, unatoc zgrazanju dijela okoline.
    Sa dolaskom hladnijeg vremena, planirala sam mu kupiti kozne misulice sa gumenim, protukliznim donom, ali nisam ih mogla naci.
    Pa sam kupila dr Luigi papuce koje su mi dobro kompromisno rjesenje.
    Abs carapice su mi ok ali imam dojam da se guma na njima brzo troši (?) pa sam se odlučila za spomenutu papuču.

Djeca padaju i ozlijeđuju se i ne vjerujem da su tu krive čarapice ili papuče.
    Ne grizi se bespotrebno, nego mazi svoju djevojčicu, a ozljeda će brzo proći.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •