Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kreme, ulja i "održavanje" kože u trudnoći

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno Kreme, ulja i "održavanje" kože u trudnoći

nisam primjetila da ima ovakva tema, a zanima me s cime se mazete?

neki su mi rekli u trudnoci da nisu sve kreme "dobre" jer sadrze kojekakve kemikalije, sto ima logike, pa eto prilike da napisemo sto izbjegavati a sto koristiti...
    cula sam preporuke za maslinovo i bademovo ulje, johnsons, becutan, biobazu...
    takodjer zanima me mislite li da se dobivanje strija moze izbjeci redovnim dnevnim mazanjem?

moja koza je i inace jaaako suha i ne mogu da se ne namazem poslije tusiranja... ja sam sad uzela kakao maslac, u biobio trgovini (prirodan) otopila ga i s njim se mackam... inace se s njim mazem preko ljeta (kao bude ljepsa boja), ali mi i koza bude odlicna od njega pa sam ga i sad odlucila koristit... jel on stetan i jel ga smijem koristit i dalje?
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 18.01.2015. at 21:47

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja sam se počela mazati bademovim uljem, al moram priznati da nisam baš redovita, al morat ću postat, tj. svaki dan se mazat.
    Ja mislim da se preventivnom njegom može ublažiti pojavljivanje strija, al su mi neke cure rekle da su se cijelu trudnoću mazale pa su tek na kraju popucale, tj. dobile strije koje mogu biti, osim po stomaku i po grudima, bedrima, nekima na nogama. Na nama je da preventivno napravimo što možemo, a priroda će napraviti svoje.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam se mazala nekakvim uljem iz dm-a , od prvog dana kad sam saznala da sam trudna, nekoliko puta dnevno. Popucala sam kao da ih troje imam unutra, strasno nesto.

Da sam tad znala za shea maslac definitivno bi se samo njime mazala.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kod mene opet suprotno od ovog što se desilo Apsu. Mazala se jednom u sedam dana nekim mlijekom sa bademovim uljem, a možda ni tada. Nijednu striju nisam dobila. Ali sam zato pila dosta vode. Ma sve to ovisi od tipa kože.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mazala se onim weledinim uljem, inace imam jako suhu kozu.nisam dobila strije ni u jednoj trudnoci.
    Puno ovisi i o genetici al ja bih se obvezno mazala nakon svakog tusiranja odnosno da uvijek ima ulja na tim rizicnim podrucjima struk trbuh i bedra.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ja sam pumo pila vode.inace puno pijem i piskam max sat i pol izdrzim ovakva netrudna.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U prvoj trudnoci sam se mazala nekim jeftinim uljem, ne bas redovito, nisam dobila strije. Zbog toga se u drugoj trudnoci uopce nisam mazala i opet nisam dobila strije. Vode pijem jako malo, mozda casu dvije dnevno, ako i toliko.

Sto se suhe koze tice meni je problem zima i zakljucila sam da je to zbog nosenja odjece koja struze kozu i skida njen zastitni sloj masnoce. Zbog toga se tusiram samo vodom, bez sapuna, i trudim ne brisati rucnikom nego samo malo rukama skinem kapljice i umazem u vlaznu kozu par kapi nekog ulja, i pustim da se osisim na zraku. Od onda mi je koza manje suha, ali i dalje je jednostavno nema pomoci dok ne dodje doba kratkih rukava i haljinica

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni je škodilo previše tuširanja isto mi je isušivalo kožu pa bi me trbuh užasno svrbio
    u trudnoći sam kupila Palmers maslac za trudnice, zove se Tummy butter ili tako nešto, bio je bon za popust u Dmovoj knjižici za trudnice
    mazala sam trbuh, a kad sam rodila ostalo mi ga je više od pola, s njim mažem ruke, usne.. šta god mi je suho

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Slazem se da i previse tusiranja, pogotovo vrucom vodom, isusuje kozu. Ali ga se jednostavno ne mogu odreci (mislim - mogu, ali ne zelim )
    pa se snalazim s onim sto mogu...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    U prvoj trudnoci sam se mazala nekim jeftinim uljem, ne bas redovito, nisam dobila strije. Zbog toga se u drugoj trudnoci uopce nisam mazala i opet nisam dobila strije. Vode pijem jako malo, mozda casu dvije dnevno, ako i toliko.

Sto se suhe koze tice meni je problem zima i zakljucila sam da je to zbog nosenja odjece koja struze kozu i skida njen zastitni sloj masnoce. Zbog toga se tusiram samo vodom, bez sapuna, i trudim ne brisati rucnikom nego samo malo rukama skinem kapljice i umazem u vlaznu kozu par kapi nekog ulja, i pustim da se osisim na zraku. Od onda mi je koza manje suha, ali i dalje je jednostavno nema pomoci dok ne dodje doba kratkih rukava i haljinica
    je al opet na moru ja se sva osušim od mora
    trackam se al svejedno mi sol isušuje kožu, a pete da ne spominjem zbog nošenaj otvorenih sandala.

Dobar savjet ovo za pranje samo vodom i ne brisanje nego poluvlažna se mazat, znam za to al često zaboravim.
    Eh da je bar i vlasište suho, ono je masno....

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Slazem se da i previse tusiranja, pogotovo vrucom vodom, isusuje kozu. Ali ga se jednostavno ne mogu odreci (mislim - mogu, ali ne zelim )
    pa se snalazim s onim sto mogu...
    evo ti ga na i ovo radim, tuširam se vrućom voodm al probam ću mlačnom, tako mi je bolje i za vene.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bademovo ulje iz apoteke.kupila i koristila par puta.jednostavno mi se neda

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Eh da je bar i vlasište suho, ono je masno....
    a meni puuuuno peruti, vise ne znam sta bi (iako ajd zima/kapa blah)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •