Dobili uputnicu za rentgen, a onda termin u labu sutra popodne. Nakon toga, ako ustanove da nema anatomskih ili slicnih problema, onda odo' ja psihijatru.![]()
Dobili uputnicu za rentgen, a onda termin u labu sutra popodne. Nakon toga, ako ustanove da nema anatomskih ili slicnih problema, onda odo' ja psihijatru.![]()
da se i šališ
moja frendica je upravo tako riješila kćerin problem zadržavanja stolice, otišla je kod neke psihologinje i bila je oduševljena. Ne znam šta joj je sve ona savjetovala, samo se sjećam da nisu smjeli uopće pričati o kakanju pred djetetom, nikakvu važnost pridavati tom problemu, ne pokazivati ni zabrinutost ni sreću kad se napokon pokaka.
uglavnom, kako sam skužila, nije to rijetka pojava kod klinaca.
E, poludecu sa ovim stvarno...
Problem je resen zahvaljujuci fenomenalnoj vaspitacici iz vrtica (zaista sam resila da ako ona i njene metode ne upale idemo kod psihologa). Vaspitacica im je citala neku knjigu u kojoj prilagodjeno uzrastu stoji objasnjeno kako crevni trakt funkcionise, kako se to nakuplja, zasto to nije dobro i slicno... Za par dana sve odlicno, ja srecna, ali avaj... nikad ne mozes pretpostaviti sta se zbiva u tim malim glavama. Sada kaki po 5-6x na dan, uzasno se napinje na prazno, jer je to preozbiljno shvatila (da se tu nista ne sme zadrzavati i da cim se "napravi" mora van) i eto nama suprotnog problema. Odprilike ona je taj tip deteta - jedna mala streberka koja kad neko pravilo pogresno shvati, dobijamo bandoglavo sprovodjenje uvrnutog pravila i tesko je pomaci... Ovo mi je svakako lakse nego prethodna situacija, ali opet se bojim dobice hemoroide ili neki drugi problem.
Kad ce vise kraj ovoj analnoj fazi razvoja![]()
Posljednje uređivanje od lady.x : 20.01.2019. at 21:30