Hvala puno Boxice na tvom odgovoru.

Da, kad ovako razmislim 15 mjeseci je zaista uzasno dugo razdoblje i mozda stvarno nismo smjeli pustiti da toliko prodje bez trazenja pomoci lijecnika. :/

Uvijek smo nekako mislili da je to nesto sto ona sama treba rijesiti (sazrijeti za to?), jer je mi recimo nikada nismo uspjeli posjesti na tutu sve dok ona sama nije to htjela. Nikakve sanse nije bilo da ona ostane sjediti na njoj. Takodjer bilo kakav nagovor da ode na wc (jer tocno vidim i znam kada mora na wc bilo piskiti ili kakiti) ona kategoricki odbija. Dok sama ne odluci ici.

Par puta smo probali s cepicima, ali iz nekog razloga na cepice ni jednom nije reagirala. Takodjer smo joj u par navrata u duzem vremenskom periodu (po dva-tri mjeseca) davali Portalak. Obicno po jednu do dvije zlicice jedanput dnevno. To bi kao da malo pomoglo u smislu da je bilo manje natezanja. Ali stolica joj je i uz to bila obicno na svaka 3-4 dana.

U svakom slucaju, sada uvidjam da oko primjene i doziranja Portalaka mi zaista nismo trebali odlucivati sami i da bi nam tu sigurno pomogla strucna pomoc.

A sto se ovog drugog koraka tice, posjedanje na tutu i zadrzavanje na njoj u tocno odredjeno vrijeme i sve dok se stvar ne obavi to stvarno ne znam kako bi nam uspjelo izvesti...

Hvala jos jednom. Pomoglo mi je uvidjeti da se tu vise nema sto cekati i da nam je zaista potrebna strucna pomoc.