iako čitajući ovo, ako sam dobro skužila:
Od 1. srpnja na snazi je Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju kojim se prema čl. 45 propisuje pravo na naknadu plaće za vrijeme bolovanja radi njege djeteta. Naknadu za dijete do 18. godine života osiguranik može ostvariti ako drugi roditelj nije nezaposlen, ako živi sam s djetetom (samohrani roditelj ili razveden), ako istodobno ne koristi to pravo za drugo dijete i ako za dijete kojemu je potrebna njega nema priznato pravo roditelja njegovatelja, stoji u dopisu HZZO-a gdje nam je potvrđeno i da je izuzetak oboljenje drugog roditelja. Također naglašavaju da tek nakon provjere podataka i ostvarenih uvjeta u Izvješću o privremenoj nesposobnosti za rad koje popunjava roditelj, isplata naknade plaće može biti izvršena.
Podatke o radnom statusu drugog roditelja provjeravamo uvidom u evidenciju osiguranih osoba HZZO-a, dakle ne tražimo provjeru od drugih institucija. Iz statusa osiguranih osoba može se utvrditi je li neka osoba zaposlena ili nije zaposlena, kažu u HZZO-u.
nismo trebali u principu dostaviti niti taj ugovor o djelu, a kamoli još svaki mjesec izvode od plaće, koji su mojoj iz računovodstva jaaaako bitni???? tko je tu lud??